Σημερινή

Κυριακή, 24/06/2018
RSS

Έρευνα και καινοτομία: Μοχλοί ανάπτυξης της κυπριακής οικον.

| Εκτύπωση | 06 Αύγουστος 2017, 15:01 | Του Μάριου Τριανταφύλλου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ: «ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ»

ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

«Η δημιουργία νέων επιχειρήσεων από τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα εμπλουτίσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα με νέες , καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που θα ενισχύσουν καθοριστικά τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή»


Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να επιτρέψει στα Δημόσια Πανεπιστήμια να δημιουργούν εταιρείες, σχολιάζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» της Κυριακής ο Δρ. Βασίλης Τσάκαλος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). Παρουσιάζοντας επίσης τα νέα προγράμματα του ΙΠΕ, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ο Δρ. Τσάκαλος κάνει λόγο για μεγάλη ανταπόκριση από την ερευνητική κοινότητα, ενώ παράλληλα εξηγεί τι πρέπει να διαθέτει μία επιχείρηση για να διεκδικήσει επιτυχώς χρηματοδότηση. Στη συνέχεια αναλύει τη σημασία δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης και επισημαίνει τα οφέλη που προκύπτουν για την κυπριακή οικονομία από την εμπορική εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων των έργων. Ο Δρ Τσάκαλος αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια του ΙΠΕ και μιλά, για πρώτη φορά, για τη διαφοροποιημένη οργανωτική δομή του Ιδρύματος, καθώς και για τους νέους στρατηγικούς πυλώνες λειτουργίας και ανάπτυξής του.

Νέα προγράμματα

Πρόσφατα ανακοινώσατε μία σειρά νέων προγραμμάτων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «RESTART 2016-2020». Πού επικεντρώνονται τα νέα προγράμματα και ποιοι είναι οι στόχοι τους;

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...