Σημερινή

Παρασκευή, 25/05/2018
RSS

Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» για προαγωγές στο Δημόσιο

| Εκτύπωση | 16 Ιούλιος 2017, 15:03 | Της Χρύσως Αντωνιάδου

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ» ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΘΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΡΟΦΗ Ή ΕΛΕΓΧΟ

Oι συστάσεις των δανειστών καταγράφονται σε μια περίοδο που ο Υπουργός Οικονομικών… ανοίγει το χέρι του στα αιτήματα για προαγωγές και αναβαθμίσεις και η ίδια η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, που στηλιτεύει με κάθε ευκαιρία την Κυβέρνηση για το μνημόνιο, ξεπαγώνει 530 θέσεις προαγωγής!


Ο Χάρης Γεωργιάδης, με κάθε ευκαιρία, δηλώνει υπερήφανος για τις επιδόσεις της Κύπρου στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Θεωρεί πως οι… επιτυχίες είναι δικές του, καθώς έστησε πόδι και ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας και στήριξε με τις αποφάσεις του την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο.
Μια εύκολη απάντηση είναι πως «δικαιούται να πανηγυρίζει και δικαιούται να είναι εύχαρις». Μια σκέψη προβληματισμού και άκρατης ανησυχίας είναι ότι «δεν δικαιούται να εφησυχάζει, να υποκύπτει σε αιτήματα και παρεμβάσεις για αυξήσεις μισθών και ικανοποίηση ωφελημάτων και να χτίζει σε αυτά για την επόμενη μέρα της εξόδου του από το Υπουργείο Οικονομικών, για το πολιτικό του μέλλον».

Ο Χάρης Γεωργιάδης υπήρξε υπουργός Οικονομικών στις δυσκολότερες μέρες της ιστορίας της Κύπρου. Κατάφερε να οδηγήσει την Κύπρο εκτός μνημονίου, επειδή κρατούσε ένα σημειωματάριο και σημείωνε τις παραινέσεις των δανειστών και τις υλοποιούσε. Ως εκεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Και μακάρι να συνέχιζε η Τρόικα να έχει από κοντά την Κύπρο και μακάρι οι δανειστές να ήταν αυστηρότεροι στις συστάσεις και τις παραινέσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...