Σημερινή

Τρίτη, 22/05/2018
RSS

Σε «πυρετό» ανάπτυξης η Λεμεσός

| Εκτύπωση | 18 Ιούνιος 2017, 15:02 | Του Λουκά Σπαθάρη

Η ΠΙΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΡΓΑΣΜΟ» ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Την αρχή της εντυπωσιακής ανάπτυξης έκαναν η Μαρίνα Λεμεσού και οι Olympic Residences, οι γνωστοί δίδυμοι πύργοι


Κτήρια πρωτότυπα και εντυπωσιακά, τα οποία, αν αναλογιστεί κανείς το «χαστούκι» από το σοκ του Μαρτίου 2013, έδωσαν σημαντική ώθηση στην οικονομία της Κύπρου, που βρέθηκε στον «αναπνευστήρα». Χαρακτηριστικό των κτηρίων στη Λεμεσό ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός, η αναβαθμισμένη αισθητικότητα αλλά και η επιβλητικότητά τους, που πριν από λίγα χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα καταλάμβαναν σημαντικό κομμάτι του παραλιακού μετώπου που ανήκει στα όρια της Λεμεσού.

Με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από τέσσερα χρόνια, πολλοί μπορούν να μιλούν για το θαύμα στον τομέα της ανάπτυξης, δεδομένου ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη πωληθεί σημαντικό μέρος των ουρανοξυστών που «γεννά» η πιο αναπτυγμένη πόλη της Κύπρου. Σημαντικό στοιχείο για τον «οργασμό» μεγάλων αναπτύξεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αποτελεί η συνεχιζόμενη βελτίωση του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, η οποία τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από άλλες αναπτυγμένες πόλεις.

 

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...