Σημερινή

Δευτέρα, 21/05/2018
RSS

Σίγησε ο Παναγροτικός κι οι αγρότες έμειναν χωρίς φωνή

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2017, 07:56 | Σημερινή

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΑΙΧΜΕΣ κατά της νυν ηγεσίας του Παναγροτικού αφήνει ο Συνδυασμός των Αγροτών, ο οποίος κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πλήρη συνδυασμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός, «ως πραγματικοί αγρότες με πείρα και γνώση των τεκταινομένων στην αγροτική οικονομία και κοινωνία, έχουμε αποφασίσει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αφορμή για την απόφασή μας αυτή αποτέλεσε η κρίση ηγεσίας που διέρχεται την τελευταία τριετία ο Παναγροτικός, γεγονός που οδήγησε στη μετάθεση των στόχων και των σκοπών του, θέτοντας άλλες προτεραιότητες αντί της επιδίωξης της αγροτικής ανάπτυξης και της οικονομικής και κοινωνικής ευημερία των αγροτών, προς όφελος του τόπου», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Συνδυασμός, «ο Παναγροτικός σίγησε και οι αγρότες έμειναν χωρίς εκπροσώπηση στον κοινωνικό διάλογο. Αντί της καθοριστικής συμμετοχής του στη διαμόρφωση των αγροοικονομικών πολιτικών, οδηγηθήκαμε στην πολιτική της άδειας καρέκλας στη Βουλή και στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα παρατηρήσαμε μια δυσανάλογη έμφαση σε διεθνείς συμμετοχές και προγράμματα προώθησης υψηλού ρίσκου, χωρίς επαρκή και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Η σαθρή εικόνα που παρουσίασε ο Παναγροτικός την τελευταία τριετία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ως βιοποριστικό επάγγελμα, αντί ως κοινωνική έπαλξη, από ανθρώπους ξένους στον αγροτικό κόσμο, που δεν γνωρίζουν ούτε νιώθουν τις ανάγκες του, γι' αυτό και έχουν αποτύχει», τονίζεται.

Ο συνδυασμός
Για αποκατάσταση του Παναγροτικού στην αλλοτινή του αίγλη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο αγροτικός κόσμος κινητοποιήθηκε, προτείνοντας πραγματικούς αγρότες με πείρα και γνώση στο αγροτικό κίνημα, ως υποψηφίους για την ηγεσία του στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο, με την επονομασία «Συνδυασμός Αγροτών». Σύνθημα του Συνδυασμού είναι ένα «ανανεωμένο, δυνατό, διεκδικητικό Παναγροτικό».

«Για τον λόγο αυτόν ψηφίζουμε αγρότες για τους αγρότες για ένα καλύτερο αύριο», προστίθεται. Με τον συνδυασμό κατέρχονται οι εξής:
*Πρόεδρος: Κυριάκος Καϊλάς
*Γενικός Γραμματέας: Ανδρέας Αλεξάνδρου
*Γενικός Οργανωτικός: Χριστάκης Ροδοσθένους
*Γενικός Ταμίας: Νικόλας Λίγγης
*Βοηθός Γ.Γ.: Δημήτρης Χειλιμήντρης
*Βοηθός Γ.Γ. (προσφ.): Θεοφάνης Ματθαίου