Σημερινή

Τρίτη, 22/05/2018
RSS

Βιωματικές δραστηριότητες

| Εκτύπωση | 17 Φεβρουάριος 2017, 07:53 | Σημερινή

ΕΤΑΠ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Σε βιωματικές δραστηριότητες επικεντρώθηκε η ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με τίτλο «Get to know our charming region 2017», που πραγματοποιήθηκε χθες. Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «στην εκδρομή - ξενάγηση, που φέτος επικεντρώθηκε σε βιωματικές δραστηριότητες, συμμετείχαν υπάλληλοι ξενοδοχείων της Λάρνακας, εγχώριοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και προσωπικό του ΚΟΤ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ώστε να μπορούν να ενημερώνουν κατάλληλα τους ξένους επισκέπτες».

Η φετινή εκπαίδευση άρχισε «με πτηνοπαρατήρηση στη λίμνη Βορόκληνης και ενημέρωση από δύο εμπειρογνώμονες του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, οι οποίοι επεξήγησαν τη σημασία του βιότοπου και τις βελτιώσεις που προέκυψαν από την υλοποίηση του προγράμματος LIFE Oroklini για αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξή του.

Η Λίμνη Βορόκληνης ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 και, παρά το μικρό της μέγεθος, σ’ αυτήν έχουν καταγραφεί πέραν των 190 ειδών πουλιών, περιλαμβανομένων και φλαμίνγκο». Ακολούθησε ξενάγηση στο «νεοσύστατο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής Λιβαδιών από τον Δήμαρχο Λιβαδιών Μάριο Αρμένη και τον επιμελητή του Μουσείου Ιωσήφ Χατζήκυριακο. Στο μονοθεματικό μουσείο εκτίθενται τεχνουργήματα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που συμπεριλαμβάνονται στον εθνικό κατάλογο της UNESCO».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Μουσείο είναι κατασκευασμένο από καλάμια που φυτρώνουν στα Λιβάδια, τα οποία εδώ και αιώνες είναι ξακουστά για τους τεχνίτες καλαθοπλεκτικής και ψαθοπλεκτικής. Τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παράθυρα, γεγονός που μας παραπέμπει νοερά σε ένα «Παράθυρο στη Μνήμη» της τέχνης της χρήσης του καλαμιού.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του μουσείου είναι από παραδοσιακά υλικά, με μοντέρνα διάθεση, γεγονός που προσκαλεί τον επισκέπτη να αναζητήσει και να εξερευνήσει την παραδοσιακή τέχνη της καλαμουργίας».