Σημερινή

Δευτέρα, 20/05/2019
RSS

Περί άλλα τυρβάζουμε

| Εκτύπωση | 10 Φεβρουάριος 2019, 18:00 | Του Ανδρέα Μ. Βασιλείου

Με τα μέτρα που λαμβάνει ο Ερντογάν και τον έλεγχο κάθε μορφής οικονομικής και άλλης βοήθειας προς το ψευδοκράτος, ως να είναι «τσιφλίκι» του, η Κύπρος θα βρίσκεται υπό τον προσωπικό του έλεγχο ως και του εκάστοτε νεοσουλτάνου. Ενώ, λοιπόν, η Τουρκία προχωρεί στην επανάκτηση και τον έλεγχο εσαεί ολόκληρης της Κύπρου ως μέρους τής ούτω καλούμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», εμείς περί άλλα τυρβάζουμε

Μόνον ως γραικύλους θα χαρακτήριζαν όσους επικρίνουν και συστηματικά επιτίθενται στη δική μας πλευρά για τη μη «επίλυση» του Κυπριακού και αφήνουν την Τουρκία στο απυρόβλητο.

Γραικύλος θεωρείται ο Έλληνας που είναι ανάξιος της εθνικής του παράδοσης, ο ξεπεσμένος, ο παρηκμασμένος Έλληνας, ο δουλοπρεπής προς τους ξένους. Υιοθετούν ουσιαστικά τις τουρκικές θέσεις όταν ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται όσο η δική μας πλευρά δεν αποδέχεται τον διαμοιρασμό της εξουσίας (50% - 50%). Όχι μόνον εξίσωση της μειοψηφίας με την πλειοψηφία του 82%, αλλά και τον έλεγχο του κράτους σε όλους τους τομείς.

Είναι φανερόν ότι ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει καταφέρει να κάμει πλύση εγκεφάλου σε μερικούς κομματικούς ηγετίσκους μας. Υιοθετούν φαίνεται τις θεωρίες των Τούρκων επισήμων περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και το μόνο που απομένει είναι να μας εισηγηθούν να ζητήσουμε συγγνώμη για την τουρκική εισβολή και να καταβάλουμε και τα έξοδα της κατοχής, αφού ήδη πλείστα όσα ωφελήματα παραχωρούμε στους Τ/κ.

Έχουν αναγάγει περίπου ως «το τροπάριο της Κασσιανής» -που ψάλλεται κάθε Μεγάλη Τρίτη στους ιερούς ναούς- τα όσα μας λέγουν καθ’ εκάστην περί Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ότι με αυτήν θα αποτρέψουμε τη διχοτόμηση και θα επανενώσουμε την Κύπρο!

Τη διχοτόμηση την έχουμε έμμεσα αποδεχθεί με τις επαίσχυντες ούτω καλούμενες «συμφωνίες κορυφής», με τις οποίες αποενοχοποιήσαμε την Τουρκία και αποδεχθήκαμε έμμεσα τα τετελεσμένα της εισβολής, και στη συνέχεια με τις εκάστοτε προτάσεις μας και την υποβολή κατά καιρούς χάρτη για παραχώρηση κυπριακού εδάφους στην Τουρκία, της οποίας ήδη τα κατεχόμενα είναι «σκουπιδότοπος», όπως πολύ επιτυχώς τα χαρακτήρισε Τ/κ διδάσκαλος - συνδικαλιστής.

Ταυτόχρονα, με τα μέτρα που λαμβάνει ο Ερντογάν και τον έλεγχο κάθε μορφής οικονομικής και άλλης βοήθειας, ως να είναι «τσιφλίκι» του, η Κύπρος θα βρίσκεται υπό τον προσωπικό του έλεγχο ως και του εκάστοτε νεοσουλτάνου.

Ενώ, λοιπόν, η Τουρκία προχωρεί στην επανάκτηση και τον έλεγχο εσαεί ολόκληρης της Κύπρου ως μέρους της ούτω καλούμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», εμείς περί άλλα τυρβάζουμε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρώην συνδικαλιστής