Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

Πάει και η Συνεργατική - Ποιος, άραγε, έχει σειρά;

| Εκτύπωση | 15 Ιούλιος 2018, 18:00 | Με τον Άθω Κοιρανίδη

Χωρίς να έχουμε προφητικό ή διορατικό χάρισμα, από το 2013 γράφαμε για το επικείμενο τέλος της Συνεργατικής Τράπεζας. Χωρίς να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του στρατηγείου της παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπου εξετάζονται προσεκτικά τα στοχοθετημένα θύματα και αναπτύσσονται με ακρίβεια οι στρατηγικές εξόντωσής τους, μελετώντας τα παραδείγματα άλλων χωρών που ευλογήθηκαν από τον Θεό με παρόμοια χαρίσματα όπως τα δικά μας, ήμασταν βέβαιοι ότι το έργο που άνοιξε το 2013 με την πτώχευση της Λαϊκής Τράπεζας, το ξεπούλημα των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, το κούρεμα καταθέσεων, το ξεπούλημα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής σε ξένα επενδυτικά γεράκια, θα ολοκληρωνόταν με το ξεπούλημα της μόνης πλέον κυπριακής τράπεζας στους ίδιους κύκλους.

Η προσπάθεια υποταγής του οικονομικοπολιτικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε βέβαια το 2013. Ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, όταν εντοπίστηκαν τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή της Λεβαντίνης, διογκώθηκε σε ανησυχητικό βαθμό η ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από τη Ρωσία, εκδηλώθηκαν οι αυξημένες γεωστρατηγικές διεκδικήσεις της Ρωσίας στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, παραμορφώθηκε η Τουρκία από ισλαμική δημοκρατία σε νεο-οθωμανική δικτατορία και διέρρηξε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Χρησιμοποιώντας την συνήθη, προσφιλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική τακτική της, η παγκόσμια διακυβέρνηση έθεσε ως άμεσο στόχο την υποταγή του πολιτικού συστήματος. Επενδύοντας στις πολιτικές φιλοδοξίες, προσωπικές αδυναμίες και οικονομικές ορέξεις των πολιτικών ταγών, εξαγόρασε τις συνειδήσεις τους και τους μετέτρεψε σε υποχείριά της. Χρησιμοποιώντας τη γνωστή συνταγή για αποδόμηση της ταυτότητας του λαού και αποκοπή του από την εθνική καταγωγή, τη γλώσσα, την πίστη, την πνευματικότητα, τον πολιτισμό και την παράδοση, κατάφερε να μετατρέψει τους πολίτες σε άβουλα πολιτικά όντα, έρμαια των εκάστοτε επιτήδειων πολιτικών.

Έχοντας προλειάνει το έδαφος με την υποταγή και διαφθορά του κομματικού κατεστημένου και την αδρανοποίηση του λαού, ξεκίνησαν το ξήλωμα του πετυχημένου οικονομικού μοντέλου της κυπριακής οικονομίας. Με εντεταλμένα εκτελεστικά όργανα τους πολιτικούς, δημιούργησαν ένα υδροκέφαλο πολυέξοδο κράτος, κομματικοποίησαν και ξάφρισαν τον Συνεργατισμό, διάβρωσαν το τραπεζικό σύστημα διορίζοντας στο τιμόνι της Κεντρικής τράπεζας διεφθαρμένους ή/και ανεπαρκείς, αφήνοντας τις τράπεζες ανεξέλεγκτες, υπέσκαψαν την πραγματική οικονομία με άκρατο συνδικαλισμό και πολλά άλλα.

Διέλυσαν τις Κυπριακές Αερογραμμές και παρέδωσαν τους αιθέρες σε ημετέρους. Διέλυσαν το τραπεζικό σύστημα και το παρέδωσαν στα διεθνή γεράκια.

Παραμόρφωσαν την αγορά ακινήτων με την πώληση μεγάλου μέρους σε ξένους επενδυτές.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το τέλος του δρόμου. Έπεται συνέχεια. Οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι εύκολη λεία, αλλά δεν είναι η πλέον ελκυστική. Το φιλέτο είναι οι υδρογονάνθρακες. Η τεράστια αξία τους δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και γεωστρατηγική. Ο έλεγχός τους θα προσδώσει τεράστια διαπραγματευτική δύναμη σε αυτούς που θα τον αναλάβουν. Ο δικαιούχος Κύπριος πολίτης θα δει άλλο ένα τεράστιο θείο δώρο να εξανεμίζεται και να καταλήγει στα χέρια των ξένων και των διεφθαρμένων ολιγαρχών τοπικών εκπροσώπων τους.

Το οικονομικό και κοινωνικό τίμημα, που έχει πληρώσει και θα πληρώσει ο Κύπριος πολίτης, είναι τεράστιο. Αυτό που απομένει να δούμε είναι οι συνέπειες στο εθνικό μας θέμα και στην επιβίωσή μας ως Έλληνες σε αυτόν τον τόπο. Οι ελπίδες μας δεν στηρίζονται ούτε στους πολιτικούς μας ούτε σε μας. Στηρίζονται στα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων και στην εξισορρόπησή τους. Πρωτίστως, όμως, στηρίζονται στο έλεος του ελεήμονος Θεού, προς τον οποίο πρέπει να εντείνουμε τις προσευχές μας.

ΑΘΩΣ ΚΟΙΡΑΝΙΔΗΣ
Πρόεδρος Πνοής Λαού