Σημερινή

Τρίτη, 18/06/2019
RSS

Η ανάπτυξη στο Λατσί είναι στην πρώτη γραμμή

| Εκτύπωση | 15 Ιούλιος 2018, 18:00 | Με τον Γιώτη Παπαχριστοφή

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το λιμάνι του Λατσιού. Πλέον οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η ανάγκη για σημαντικές παρεμβάσεις για να επεκταθεί, να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές και να αναβαθμιστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σήμερα αλλά και του αύριο και παράλληλα να είναι ασφαλές, είναι πλέον μεγάλη.

Επιβάλλεται η κεντρική εξουσία να κινήσει άμεσα το ζήτημα της χρηματοδότησης της μελέτης βιωσιμότητας για την επέκταση του λιμανιού του Λατσιού (αξία της επέκτασης, άναγκες και οφέλη).

Το πιο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ως Δημοτική Αρχή δεν είναι να κάνουμε ένα μεγάλο έργο. Και αυτό γιατί από μόνο του πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Αυτό, όμως, που αποκτά μια πραγματική δυναμική και οντότητα για έναν τόπο είναι μια συνέχεια αλληλένδετων έργων που βοηθούν συνολικά στην ανάπτυξη μιας ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια ώρα προγραμματίζονται μια σειρά έργων για το λιμανάκι στο Λατσί. Έχει αποφασιστεί η κατασκευή δημοσίων αποχωρητηρίων και παράλληλα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός αναπαλαίωσης και αναβάθμισης και αξιοποίησης πετρόκτιστων αποθηκών από τον Δήμο.

Και δεν μένουμε μόνο σε αυτά. Θα προχωρήσει η εκβάθυνση του λιμανιού και παράλληλα η συντήρηση μεταλλικών κολονών των σταθερών προβλητών. Παράλληλα θα προχωρήσει η δημιουργία δεξαμενής για εναπόθεση λυμάτων των σκαφών.

Με βασικό γνώμονα τη συνεργασία, ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στο κέντρο των εξελίξεων την Πόλη Χρυσοχούς. Με συνεχείς παρεμβάσεις και επαφές με την Κυβέρνηση θα φέρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούν οι δημότες μας. Η επίσπευση των διαδικασιών και η απαραίτητη ολοκλήρωση των διαφόρων μελετών θα βρίσκονται πάντα υπό την παρακολούθησή μας. Πλέον τα λόγια τέλειωσαν. Ώρα να μιλάμε με έργα.

ΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΗ
Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς