Σημερινή

Κυριακή, 20/01/2019
RSS

Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

| Εκτύπωση | 13 Μάιος 2018, 18:00 | Με τον Ανδρέα Αυγουστή

Κύριε Πρόεδρε,

Ο υφυπουργός των Εξωτερικών της Αμερικής, Γουές Μίτσελ, κατά την πρόσφατη, σύντομη, επίσκεψή του στην Κύπρο στις 6/3/18, με σκοπό τη σφυγμομέτρηση των προθέσεων των δύο πλευρών, μεταξύ άλλων είπε: «Η επιθυμία των ΗΠΑ είναι η επανέναρξη του διαλόγου στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Θέλω να πιστεύω, κ. Πρόεδρε, ότι δεν πρέπει να έχετε αποδεχτεί ότι αυτή είναι η θέση της Αμερικής στο Κυπριακό. Γιατί, αν αυτή ήτο πράγματι η θέση της Αμερικής, τότε εύλογα θα διερωτηθεί κάποιος, γιατί επί 64 χρόνια (1953-2018) συζήτησης του Κυπριακού δεν συστρατεύτηκε με την Αγγλία για να επιβάλουν αυτήν τη θέση (διχοτόμηση), που είναι εφεύρεση και επιδίωξη του Λονδίνου;

Αντ’ αυτού, αν διερευνήσετε όλες τις περιπτώσεις της αποτυχίας του Λονδίνου (ένδεκα τον αριθμόν) να επιβάλει τα διχοτομικά σχέδιά του, με οιανδήποτε ονοματολογία, θα διαπιστώσετε ότι πίσω από κάθε απόρριψη ευρίσκονται πάντοτε οι αμερικανικές υπηρεσίες (CIA). Ένα έντονο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Σχέδιο Χάνεϊ - Κληρίδη - Ανάν το 2004, όπου φανερά και προκλητικά οι αμερικανικές υπηρεσίες, μέσω της τότε πενταμελούς ομάδας υπηρεσιακών παραγόντων με επικεφαλής τον Φίλιπ Κρίστοφερ, πέτυχαν και πάλι την ανατροπή των αγγλικών διχοτομικών προσπαθειών, για να δηλώσει ο τότε αρχηγός της CIA ότι πολύ καλά έκαμαν οι Κύπριοι και απέρριψαν το σχέδιο. Τις αυτές αγγλικές πονηρές ενέργειες θα εντοπίσετε και σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, όπου η αγγλική διπλωματία προσπαθεί μέσω μερικών ανδρεικέλων της να παραπλανήσει τον λαό και να κλονίσει την πίστη του, για να αποδεχτεί τα βδελυρά διχοτομικά σχέδια του Λονδίνου.

Η Αμερική, κύριε Πρόεδρε, ουδέποτε θα συνταυτιστεί με τις δόλιες και απεχθείς θέσεις των Άγγλων στα ελληνικά εθνικά θέματα.

Πρόσφατο παράδειγμα τα Σκόπια, όπου η Αμερική, μέσω του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, είπε «ας μην ονειρεύεστε ότι χωρίς τη διευθέτηση του ονόματος με την Ελλάδα είναι δυνατό να ενταχθείτε είτε στο ΝΑΤΟ είτε στην Ε.Ε.». Αντίθετα, η Αγγλία, με διπλωματικό έγγραφο, αλλά και μέσω του ΟΗΕ (ΝΙΜΙΤΣ), τον οποίον ελέγχει πλήρως, δήλωσε ότι «μπορούν τα Σκόπια να ενταχθούν και στους δύο οργανισμούς χωρίς την επίλυση του ονόματος».

Γι’ αυτό, κ. Πρόεδρε, ως ηγέτης αυτού του λαού, έχετε χρέος να ενημερώνετε ορθά τον λαό σας και όχι μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου σας να δηλώνετε πρόσφατα και παραπλανητικά ότι Αμερική και Αγγλία συμφωνούν με τη Διχοτόμηση (Διζ. Δικ. Ομοσπ.).

Επαναλαμβάνω, κύριε Πρόεδρε, ότι η Τουρκία ευρίσκεται, ήδη, στα πρόθυρα της διάλυσής της υπό αμφοτέρων των υπερδυνάμεων, Αμερικής - Ρωσίας. Διαδραματίστε εθνικό ηγετικό ρόλο. Μπορείτε, αν το αποφασίσετε και το τολμήσετε!

Υ.Γ. Η δήλωση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις 17/4/18, ότι «δεν είναι κακό να ενημερώνεται ο κ. Ακιντζί σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ μας», θέλω να αντιδηλώσω ότι είναι κάκιστη ενέργεια και ένας έμμεσος τρόπος αποδοχής της διχοτόμησης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
Ταγματάρχης ε.α.