Σημερινή

Πέμπτη, 24/01/2019
RSS

Ο πλούτος του Κυπριστάν στα χέρια 5-10% του πληθυσμού

| Εκτύπωση | 11 Φεβρουάριος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά, και με κρατικά στοιχεία, η σχετική ρήση ότι τον πλούτο στο Κυπριστάν λυμαίνεται το 5-10% του πληθυσμού και οι υπόλοιποι, απλώς παίρνουν τα υπολείμματα ή, αν προτιμάτε, τα ψίχουλα που αφήνουν να τους ξεφύγουν. Αν και με την οικονομική κρίση και τις διαφαινόμενες εκποιήσεις ακινήτων θα συσσωρευτεί περισσότερος πλούτος στους λίγους, αφού και η μεσαία τάξη που τόλμησε να αγοράσει εξοχικό, παραβαίνοντας τους όρους εντολής των μεγάλων, θα υποχρεωθεί να το πουλήσει ή θα το υφαρπάξουν τα γεράκια και όρνεα.

Όπως αναφέρεται από τα επίσημα στοιχεία του Κτηματολογίου, 11.635 άτομα (3% του πληθυσμού), έχουν περιουσία 1.5-5 εκατομμύρια ευρώ, 1.423 (0,4%) 5-10 εκατομμύρια, 591 (0,2%) 10-30 εκ., ενώ πέραν των 30 εκατομμυρίων την περιουσία κατέχουν 160 άνθρωποι. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και παραπέμπουν στη σκληρή πραγματικότητα. Όπερ μεθερμηνευόμενον, τον πλούτο στο Κυπριστάν κατέχουν ελάχιστοι άνθρωποι και το κράτος τούς θωπεύει αντί να τους φορολογήσει αμείλικτα και να αποφορτίσει τους μεσαίους και φτωχούς ανθρώπους που ταλαιπωρούνται.

Οι άνθρωποι αυτοί, ήτοι το 5-10 % του πληθυσμού, είναι οι ίδιοι που έχουν τις επιχειρήσεις, τις εταιρείες και διαφεντεύουν τον πλούτο του Κυπριστάν. Αυτοί είναι που ενέχονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με το σκάνδαλο του ΧΑΚ, τη φούσκα των ακινήτων και την οικονομική καταστροφή του τόπου. Τα λεφτά τους είναι στην Ελβετία και χρησιμοποιούν το Κυπριστάν για να μαζεύουν εκατομμύρια που παράγουν οι απλοί άνθρωποι.

Φυσικά σ’ όλα αυτά κυρίαρχη θέση έχουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί και ΟΛΑ τα κόμματα, αφού αυτοί τους χρηματοδοτούν και τους στηρίζουν. Έτσι, για να μην ξεχνούμε τη διαχρονική ρήση της στήλης ότι στο Κυπριστάν επικρατεί δικτατορία, που αποτελείται από τρεις πυλώνες. Τα κόμματα, το 5-10% των ανθρώπων που αναφέραμε πιο πάνω και τις τράπεζες και ορισμένα από τα μίντια που τους συνεπικουρούν και τους ξεπλένουν…

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το Νίκαρο.