Σημερινή

Πέμπτη, 16/08/2018
RSS

Τζιαι τωρά εμείναμεν οι δκυο μας!

| Εκτύπωση | 04 Φεβρουάριος 2018, 18:00 | Του Πόλυ Κυριάκου

Άτε φίλε μου. Τζιαι τωρά εμείναμεν οι δκυο μας! Κάμε λλίην υπομονή, σε λλίες ώρες θα ξέρουμε... Ή εγώ θα είμαι, ή εσύ! Πριν βγουν τα αποτελέσματα, όμως, έλα λίγο να πούμε δυο λόγια από κοντά... Έτσι σαν φίλοι. Έτσι κι αλλιώς η καρέκλα μια είναι. Αν ήταν δυο, μετά χαράς να πάρουμε από μια. Δεν γίνεται όμως! Να πούμε πως όποιος την πάρει, no hard feelings, που λένε κι οι Αμερικάνοι! Έτσι; Ας πούμε λοιπόν ότι την καρέκλα την παίρνω εγώ! Δεν θέλω κακίες, ε; Μεγάλο κόμμα το δικό σου, μεγάλο και το δικό μου. Το πολύ-πολύ την επόμενη φορά να πάρεις εσύ σειρά! Δεν το πολυεύχομαι, για να είμαι ειλικρινής, άμα κάτσω στην καρεκλούαν μου εν δύσκολον να την αφήσω, αλλά κανείς δεν ξέρει… Η πολιτική έχει και τις εκπλήξεις της! Εν σαν την μάππαν. Όπου θέλει πάει! Σύμφωνοι;

Τέρμα πια οι συμμαχίες, τέρμα οι συνασπισμοί, τέρμα οι διαφημίσεις, τέρμα οι γιγαντοαφίσες. Ούφφου, να κλείσουμεν τζιαι τούτα τα «ειδικά-προσωρινά» κομματικά γραφεία που γεμίσαμε την Κύπρο… Πολλά ριάλια τούτα ούλλα. Εκουράστηκα. Εν μας φτάνει τόση κούραση, είχαμε κι ένα σωρό αντιδράσεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε τούτον το τόπον χωρίς να έχεις τη μουρμούρα του κόσμου!

Επελλάναν μας, μα τον Θεό! Τα δύσκολα, όμως, είναι στο μετά! Όποιος κι αν βγει, θα έχει να τραβήξει πολλά, που να πάρει! Τούτοι οι Κυπραίοι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να χειριστεί κανείς! Μια θέλουν ετούτο, μια θέλουν εκείνο! Εν πολλύν το χάλιν τους! Τζιαι τούτον το Κυπριακόν το πρόβλημα, απ’ όπου κι αν το πιάσεις, πονάει. Προωθούμε την άλφα λύση, φωνάζουν!

Προωθούμε τη βήτα λύση, πάλι φωνάζουν. Ειλικρινά, άκρη δεν βρίσκεις. Εν ηβρίσκεται η ίσια τους… Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά, αντέχω! Θέλω, όμως, να σου πω κάτι πολλά σημαντικό! Αν φκω εγώ, θέλω να με υποστηρίξεις με το Κυπριακό. Αν φκεις εσύ, υπόσχομαι να σε υποστηρίξω! Εν σημαντικόν τούτον που σου λαλώ. Γιατί αυτή η κατάσταση σύντομα πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να βρούμε μια λύση. Απαραιτήτως να βρούμε μια λύση!

Να βάλουμε ένα τέλος σε τούτο το αδιέξοδο. Παναγία μου, σαράντα τέσσερα χρόνια είναι αυτά. Δεν πρέπει να βρούμε μια λύση; Τι λες εσύ; Όλο μ’ ακούς και δεν μιλάς! Έχε τον νου σου, λοιπόν. Με το που βρεθεί κάποιος απ' τους δυο μας στην εξουσία, πάμε σφαίρα για επίλυση! Εκουράστηκεν ο κόσμος. Πόσα χρόνια. Κυπριακό, Κυπριακό, Κυπριακό!

Να σου πω την αλήθεια, είναι στιγμές που ξέρω βαθιά μέσα μου ότι οι Τούρκοι δεν θα το κουνήσουν ρούπι από αυτά που κατέκτησαν με τα όπλα τους, αλλά εμείς πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους! Πρέπει. Πρέπει! Πρέπει! Μεταξύ μας, τα πράγματα εν δύσκολα. Πάρα πολλά δύσκολα. Όμως πρέπει να προσπαθούμε. Πρέπει να καταφέρουμε να βρούμε μια λύση. Τώρα να μου πεις, τι είδους λύση; Έ, άτε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Οι Τούρκοι έχουν το πάνω χέρι.

Δυστυχώς, πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς. Ούτε εγώ θέλω να τους βλέπω να συνεχίσουν να έχουν λόγο στην πατρίδα μας μετά τη λύση, ούτε θέλω εκ περιτροπής προεδρία, ούτε να μείνουν τα στρατεύματά τους στην Κύπρο. Θέλουν τα ούλλα δικά τους. Εν να δούμεν. Τέλος πάντων. Μιλώ μόνος μου μιαν ώραν, ακούεις με, θωρείς με τζι εν μιλάς! Εκατάλαβα, θέλεις την εσύ την καρέκλαν, έννεν; Κάμε υπομονήν τζιαι ώς πόψε εν να δούμεν ποιος εν ναν ο τυχερός. Άτε, εν να πάω στο επιτελείον μου να παρακολουθήσω τα αποτελέσματα.

Εσύ έκαμες την ομιλίαν σου; Εγώ έκαμά την, σίουρα πράματα, γιατί νομίζω ότι εν εγώ που εν να φκω πόψε! No hard feelings, εντάξει; Τζιαι μεν ηξιχάσεις, να βοηθά ο ένας τον άλλον στο Κυπριακόν, ό,τι τζι αν γινεί! Υπόσχεσαι; Mε την οικονομίαν μεν ανησυχείς, αντέχουν τούτοι! Ό,τι τζι αν τους κάμεις, αντέχουν! Ατε, να είσαι καλά. Επελλάναν με που τα τηλεφωνήματα οι δημοσιογράφοι! Λαλείς να εκέρδισα; Πε μου μιαν λέξην. Πε μου καλήν επιτυχίαν! Μα, πού είσαι. Είσαι δαμαί; Αλόπως μιλώ μόνος μου…