Σημερινή

Παρασκευή, 14/12/2018
RSS

Η μικρή μας Κύπρος

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Με τον Δρα Ιάκωβο Αριστείδου

Είναι κάποια πράγματα που δεν έχουμε κατανοήσει σ’ αυτόν τον τόπο κι ιδιαίτερα το μικρό μας μέγεθος. Σε πολλά θέματα συμπεριφερόμαστε σαν μια μεγάλη χώρα κι όχι σαν μια μικρή συνοικία μιας ευρωπαϊκής πόλης, που πληθυσμιακά είμαστε. Ασφαλώς υπάρχουν θέματα που δεν επιμερίζονται ή δεν περιορίζονται λόγω μεγέθους. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει μια μικρή οντότητα. Όμως κι εδώ προσπαθούμε να περιοριστούμε στο μέγεθός μας και τις δυνατότητές μας.

Είναι γι’ αυτό που ακόμη και στη λύση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ εκείνο που, μεταξύ άλλων, με φοβίζει -και πρέπει να προσέξουμε- είναι η δημιουργία ενός υδροκέφαλου, δαπανηρού κράτους με διπλές και τριπλές κρατικές υπηρεσίες, που ο λαός θα πασχίζει να συντηρεί. Και δυστυχώς δεν είδα να έχει διοριστεί κάποια τεχνική επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα έγκαιρα και προτού ληφθούν αποφάσεις πάνω στα πολιτικά θέματα.

Αυτές τις σκέψεις μου επανέφεραν διάφορα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ξεκινώ με το θέμα, που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό: της δημιουργίας υφυπουργείων ναυτιλίας, τουρισμού και ανάπτυξης/ανταγωνιστικότητας. Έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα αυτό. Θεώρησα άκρως απαραίτητη τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης με τις σωστές αρμοδιότητες ή μάλλον την επανόρθωση ενός μοιραίου ...

ΔΡ ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
Πρώην Υπουργός,
Πρώην Γενικός Διευθυντής Γραφείου Προγραμματισμού
www.iacovosaristidou.com

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.