Σημερινή

Παρασκευή, 14/12/2018
RSS

Ηγεμονική αδιαφορία

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Με τον Χρίστο Ρότσα

Η Κυβέρνηση εντυπωσιάστηκε και εντυπωσίασε με την επιτυχία της να ρίξει τον δανεισμό μας κάτω του 100%. Για να το πετύχει αυτό, αποπλήρωσε πάνω από το μισό ενός δανείου που πήρε από την Κεντρική μας Τράπεζα πριν από 15 χρόνια. Έδωσε στην Κεντρική €621 εκ. και εκστασιάστηκε! Και μας ήθελε και όλους εμάς να μοιραστούμε τη χαρά της επιτυχίας της.

Μειώσαμε τον δανεισμό μας σε τέτοια επίπεδα δυο ολόκληρα χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε. Και μας κοινοποίησε, μάλιστα, την ικανοποίησή του. Εντυπωσιάσαμε ακόμη και τους σφαγείς μας! Εορτάστε, λοιπόν, φωνάζει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να μας καλεί να τους μουντζώσουμε και επιστρέψουμε τα συγχαρητήριά τους, αφού λόγω των πολλών εγκληματικών λαθών και υπολογισμών του Δ.Ν.Τ. καταστράφηκε η οικονομία της χώρας και η ζωή χιλιάδων συμπατριωτών μας. Άλλοι έχασαν τις ζωές τους, άλλοι τις δουλειές τους και άλλοι τώρα τα σπίτια τους. Και μείωσαν την περιουσιακή κατάσταση του λαού κατά 40%! Έκαναν τον Αττίλα να ζηλέψει. Και μας, οι δικοί μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους το success story, την ασήμαντη μείωση του χρέους μας.

Όπως όταν βλέπεις μεγάλη διαφήμιση κινηματογραφικών παραγωγών, και το έργο δεν είναι σπουδαίο, έτσι ένιωσα και σε αυτήν την περίπτωση της χαράς. Ψεύτικη ή άδικη ευφορία, σκέφτηκα. Γιατί έπρεπε να ξοφλήσουμε, μάλιστα από τα ρευστά διαθέσιμά μας την Κεντρική μας Τράπεζα, και δεν επιστρέφαμε τα λεφτά αυτά στους κουρεμένους ...

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.