Σημερινή

Τρίτη, 22/05/2018
RSS

Ο «δισυπόστατος» Πρόεδρος!

| Εκτύπωση | 11 Ιανουάριος 2017, 07:57 | Σημερινή

Δεν μπορεί να καυχιέται και να αυτοαποκαλείται ότι είναι ο ηγέτης των Ελληνοκυπρίων αλλ’ ούτε και του Συναγερμού, που το 66% το 2004 τον ράπισε δεόντως, όταν ήθελε να περάσει το ανανικό έκτρωμα

Η ανθρώπινη λογική και δη η μαθηματική απορρίπτει την εξίσωση 1=3. Εν τούτοις στην υπερπέραν λογική, την υπερφυσική του απερινοήτου είναι δυνατή και μάλιστα αποδεικτική. Η εξίσωση, όμως, αυτή ισχύει αποκλειστικά και μόνο σε μια και μοναδική περίπτωση. Στην περίπτωση του τρισυπόστατου της Αγίας Τριάδας!

Το απέδειξε θαυματουργικά ο Άγιος Σπυρίδων το 325 μ.Χ., στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, όπου παίρνοντας ένα κεραμίδι στο χέρι του, το έσφιξε παρουσία τριακοσίων ιεραρχών και διαλύθηκε, ανεβαίνοντας προς τα πάνω η φωτιά, μένοντας το χώμα στο χέρι του και πίπτοντας το νερό στη γη, τρία συστατικά που αποτελούν ένα αντικείμενο, το κεραμίδι. Έκτοτε καθιερώθηκε το Σύμβολο της Πίστεως, στην τριαδική Θεότητα.

Το ισχυριζόμενο δισυπόστατο του Προέδρου Αναστασιάδη είναι αναπόδεικτο, επικίνδυνο και καταστροφικό για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Εισερχόμενος ο Πρόεδρος την περασμένη βδομάδα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, επέπληξε τους διαφωνούντες μ’ αυτόν, τους κάλεσε με οργίλο ύφος να σοβαρευτούν και να μην αμφισβητούν την πενταμερή, γιατί θα συμμετέχει σ’ αυτήν ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς από τη μια, και από την άλλη ο Ακιντζί σαν ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς. Δοκησισοφία πρώτου μεγέθους.

Περιφρονεί τη νοημοσύνη του κυπριακού λαού, παρουσιαζόμενος ως νέος Ιανός και καταχρώμενος της εμπιστοσύνης του 56% του κυπριακού Ελληνισμού, του οποίου υπέκλεψε την ψήφο για δήθεν διεκδικητικές αξιώσεις, δίνοντας βαρύγδουπες υποσχέσεις ότι δεν θα μειοδοτήσει στο εθνικό θέμα και ότι θα επανορθώσει ό,τι κακοδιαχειρίσθηκαν οι προηγούμενοι Πρόεδροι!

Δεν μπορεί να καυχιέται και να αυτοαποκαλείται ότι είναι ο ηγέτης των Ελληνοκυπρίων αλλ’ ούτε και του Συναγερμού, που το 66% το 2004 τον ράπισε δεόντως, όταν ήθελε να περάσει το ανανικό έκτρωμα! Δεν τον αναγνωρίζουμε ως ηγέτη. Δεν διασφαλίζει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των κομμάτων για να είναι ηγέτης του. Τον καλούμε, αν έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι ο ηγέτης του ελληνοκυπριακού λαού, να παραιτηθεί.

Δεν μπορεί να εμπαίζει τον λαό και να θεωρεί τον εαυτό του ως δισυπόστατο θεό διότι το 1=2 (το ένα δεν εξισούται με το 2) και δεν μπορεί να είναι ο καταλύτης της ορθοφροσύνης του κυπριακού Ελληνισμού και ο επίδοξος καταλυτής της Κυπριακή Δημοκρατίας, με την εγκαθίδρυση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Τ

ον δισυπόστατο τίτλο του Ηγέτη και του Προέδρου της Δημοκρατίας μόνο ο Εθνάρχης Μακάριος μπορούσε να διεκδικήσει, που συγκέντρωνε την υποστήριξη το 97% του κυπριακού Ελληνισμού και διά τούτο διεκήρυττε θαρσαλέως από τον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Πάφου το 1974:

«Είμαι ο Ηγέτης σου, τον οποίο συ εξέλεξες…»! Αλλά φευ. Τον πολέμησαν μανιωδώς οι άσπονδοι εχθροί του Ελληνισμού και μια μικρή μερίδα του Λαού, που τώρα ρωτά, ποιος θα διώξει τους Τούρκους αν δεν υποχωρήσουμε;

Στον αντίποδα των διακηρύξεων του Προέδρου, ανταπαντά από την άλλη πλευρά ο εγκάθετος της Άγκυρας Ακιντζί και τον ειρωνεύεται λέγοντας: «ο κ. Αναστασιάδης μπορεί να λέγει ό,τι θέλει. Η συμφωνία είναι εκεί, ρητή πενταμερής»! Ο αυτοεξευτελισμός δεν έχει όρια. Ενώ διεθνώς αναγνωρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της στην πράξη αυτός υποβιβάζει τόσο την Κ.Δ. όσο και τον εαυτό του, και αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.

Ευαρεστείται να μεταδίδει το κρατικό κανάλι οι δυο ηγέτες, να υποστέλλει την κυπριακή σημαία στις συναντήσεις του με τον Ακιντζί και από τη μέθη της εξουσίας να αυτοπαρουσιάζεται σαν ο Ηρακλής της κυπριακού Ελληνισμού, τη στιγμή που υποχώρησε σ’ όλα τα ουσιώδη θέματα, παρέχοντας γην και ύδωρ στους Ασιάτες λύκους που λυσσομανούν να εξαφανίσουν το Ελληνισμό, που είναι εδώ ριζωμένος για τρεις χιλιάδες χρόνια. Εγέρθητι, Λαέ!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Δικηγόρος, Φιλόλογος ΜΑ