Σημερινή

Δευτέρα, 20/05/2019
RSS

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

| Εκτύπωση | 03 Φεβρουάριος 2019, 18:00 | Σημερινή

Όχι ξανά ψήφο στους συνταξιούχους
· Συνεχίζουν να παίρνουν, λένε κάποιοι εκ των αξιωματούχων του κράτους, που είναι και συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, και τον μισθό τους και σύνταξη, που θα συμποσούνται σε έξι-επτά χιλιάδες τον μήνα. Την ίδια ώρα που ακόμη λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία και ο κόσμος βασανίζεται. Κάθονται και οι βουλευτές και απολαμβάνουν το θέαμα. Μα, τι να κάνουν και αυτοί οι κακόμοιροι; Αφού υπάρχουν και συνάδελφοί τους που τα παίρνουν κανονικά. Για όλα έχουν άποψη και τοποθετούνται με ταχύτητα και πάθος, αλλά για το σημαντικό αυτό θέμα… σιωπή. Για το μέγεθος του μορίου έκαναν επανάσταση και φώναζαν όλοι τους, για να βρουν λύση στις διπλές συντάξεις… κρύβονται οι υποκριτές.

· Και καλά, αυτοί ξέρουμε ότι είναι όλοι συμφεροντολόγοι και αχάπαροι. Αλλά και οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Πέστε μου έναν και μοναδικό λόγο που ψηφίζετε συνταξιούχους σε πολιτειακά αξιώματα. Δεν τους εκλέγουν εξωγήινοι όλου αυτούς που παίρνουν διπλούς μισθούς. Εσείς με την ψήφο σας τους δώσατε την ευκαιρία να καρπούνται και μισθό και σύνταξη. Δεν βρήκατε κάποιους άλλους στα κομματικά ψηφοδέλτια και επιλέξατε να δώσετε την ψήφο σας σε συνταξιούχους, που ό,τι είχαν να δώσουν το προσέφεραν και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό; Οπόταν μη διαμαρτύρεστε στα καφενεία και στα κομμωτήρια για τους ανάλγητους, που δεν σκέφτονται τους πολίτες που πεινούν. Εσείς τους δίνετε το δικαίωμα με την ψήφο σας.

· Όσο για τους εκάστοτε Προέδρους της Δημοκρατίας, που διορίζουν συνταξιούχους σε πολιτειακά αξιώματα, ας τους τεθεί και αυτούς ως όρος στις προεκλογικές εκστρατείες. Ας το απαιτήσουν και οι ψηφοφόροι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όποιων άλλων τρόπων έχουν στη διάθεσή τους. Ας μην ασχολούνται μόνο με τα καμώματα των βουλευτών και τα παρεμφερή θέματα που έρχονται στην επικαιρότητα. Πιέστε τους βουλευτές να βρουν τρόπο να στερούν από τους συνταξιούχους μισθό και σύνταξη και, επιτέλους, ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
Ξιουρ.

«The Magnificent (South) Seven»

Έτσι όπως έβλεπα τους επτά ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου παραταγμένους ο ένας δίπλα στον άλλον, στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας, μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό η παλιά εκείνη ταινία γουέστερν... «Και οι επτά ήταν υπέροχοι» («The Magnificent Seven»), με τους αξέχαστους Γιουλ Μπρίνερ, Τσαρλς Μπρόνσον, Στιβ Μακουΐν κ.ά. Η υπόθεση της ταινίας είναι περίπου η εξής: Ένα μικρό μεξικανικό χωριό δέχεται κάθε χρόνο επιδρομή από μια συμμορία ληστών, που τους αρπάζει τη σοδειά. Οι χωρικοί αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια από μια ομάδα επτά πιστολέρο, οι οποίοι τελικά κάνουν ζάφτι τους ληστές.

Οι «Επτά του Νότου», βέβαια, δεν έχουν τη δυνατότητα να διώξουν τους ληστές (ή, αν προτιμάτε, τους... Αττιληστές) που λυμαίνονται το βόρειο τμήμα του δικού μας χωριού, αλλά τουλάχιστον εξασφαλίσαμε την ισχυρή υποστήριξή τους, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην ενεργειακή μας στρατηγική. Με κάποιους, μάλιστα, από τους Επτά, όπως ο... Magnificent Macron, έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, που αγγίζει ενεργειακά, αλλά και αμυντικά θέματα. Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι ο Μακρόν θεωρεί την Κύπρο ως «στρατηγικό σημείο για την αεροναυτική δύναμη της Γαλλίας». Είναι ενδιαφέρον, πάντως, να δούμε πώς θα αντιδράσει... ο αρχηγός της συμμορίας των Αττιληστών, όταν πληροφορηθεί τις αποφάσεις των «Magnificent Seven», που θα του μεταφέρει μεθαύριο ο Αλέξης Τσίπρας.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Μετά τις Πρέσπες το Κυπριακό;

Μπροστά στις κάμερες, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέπεμψε υμνολόγιο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ένα δημόσιο λιβάνισμα, που μεταδόθηκε απ' όλα τα κανάλια, σε Κύπρο και Ελλάδα, ακριβώς για να ακουστεί και να προβληθεί. Ένιωσε την ανάγκη ο Πρόεδρος να επαινέσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μια αμφιλεγόμενη συμφωνία, η οποία έχει προκαλέσει την οργή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με διάφορα μικροπολιτικά κόλπα και παζαρέματα. Αλλά αξίζει να σημειωθούν και εν λεπτομερεία όσα είπε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί έχουν τη σημασία τους και ίσως να κρύβουν και κάποια μηνύματα.

«Όταν υπάρχει θάρρος και πραγματισμός, ιδιαίτερα διάλογος, και όταν επικρατεί η λογική αντί του συναισθήματος, υπάρχει προοπτική να υπάρξουν καταλήξεις σε διενέξεις που εν τη ουσία δεν δικαιολογούνταν», είπε ο Πρόεδρος. Δηλαδή ο Αλ. Τσίπρας επέδειξε «θάρρος και πραγματισμό» και «λογική» έναντι του «συναισθήματος» για να συνάψει μια συμφωνία που έχει παραχωρήσει τη «μακεδονικότητα» στα Σκόπια, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Μια διαπίστωση που ίσως παραπέμπει και στο Κυπριακό, όπου ο Πρόεδρος επιθυμεί, προφανώς, να επιδείξει κι αυτός «θάρρος και πραγματισμό» και «λογική» έναντι του «συναισθήματος». Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει και στην επίλυση του Κυπριακού. Η «Βόρεια Μακεδονία» πρότυπο και για τη «Βόρεια Κύπρο»;
ΜΠΟΞΕΡ

Το ΓεΣΥ προσβλήθηκε από... γρίπη Α

Breaking News! Το Γενικό Σχέδιο Υγείας έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Α! Όχι του είδους που κάνει θραύση μεταξύ του τοπικού πληθυσμού τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για τη γρίπη Α (Ασυνεννοησία) μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως προέκυψε και μέσα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη Πέμπτη. Μπορεί μεν να εξέφρασαν όλοι, σε γενικές γραμμές, την υποστήριξή τους στο ΓεΣΥ, αλλά μέσα από τις λεπτομερείς τοποθετήσεις τους φάνηκαν αμφιβολίες, διαφωνίες, δισταγμοί και ίσως ακόμη και υπονόμευση του σχεδίου. Η εικόνα που σχηματίστηκε είναι ότι, λίγο πριν από την έναρξη εφαρμογής της μεγάλης αυτής αλλαγής, υπάρχει μια χαώδης κατάσταση, που δεν μπορεί κανένας να ελέγξει.

Το ΑΚΕΛ διαπίστωσε «αδυναμίες της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του ΓεΣΥ». Το ΔΗΚΟ υπενθύμισε ότι ψήφισε το νομοσχέδιο για το ΓεΣΥ «με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει παράλληλα και η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και ότι θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών και ιδιωτικών κλινικών στο ΓεΣΥ. Δυστυχώς, παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα σε σχέση και με τις δύο αυτές προϋποθέσεις». Η δε ΕΔΕΚ θεωρεί ότι «τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας δεν έχουν συγκροτημένη και ολοκληρωμένη άποψη για το πώς θα πρέπει να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ». Συμπέρασμα: Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να έχουμε ΓεΣΥ. Το θέμα είναι τι σόι ΓεΣΥ θα έχουμε στο τέλος. Το σκεφτόμαστε και... αρρωστούμε.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Οι έμποροι του θανάτου είναι το πρόβλημα

Αρχικά όλοι θορυβήθηκαν από τους ισχυρισμούς για δήθεν προμήθεια ναρκωτικών σε μαθητές από καντινιέρη σε σχολείο της Λεμεσού. Και πιο πολύ οι γονείς, οι οποίοι άρχισαν να ρωτάνε υποψιασμένοι τα παιδιά τους, αν το χόρτο που έβαλε ο καντινιέρης στο σάντουίτς τους δεν ήταν... μαρουλόφυλλο, αλλά κάτι που μύριζε παράξενα. Τελικά οι ισχυρισμοί, που προβλήθηκαν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, δεν αποδείχθηκαν. Μένουν, ωστόσο, τρία πράματα. Πρώτον, ότι οποιαδήποτε σοβαρή καταγγελία τέτοιου είδους, προτού διατυπωθεί δημοσίως, θα πρέπει να δίνεται στην ΥΚΑΝ για διερεύνηση. Διότι όταν ξεσηκώσει τέτοιον πανικό και μετά αποδειχθεί αβάσιμη φήμη, προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά απ' όσο όφελος υποτίθεται ότι είχε σκοπό να προσφέρει.

Δεύτερον, τα μέλη κοινοβουλευτικών Επιτροπών, αλλά και τα ΜΜΕ, πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικά και να μην αρπάζουν αμέσως οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει εντύπωση και να το υπερπροβάλλουν. Το τρίτο σημείο είναι ότι οι καταγγελίες έδωσαν την αφορμή για να τεθεί και πάλι επί τάπητος το θέμα της εισόδου των ναρκωτικών στα σχολεία, που δεν είναι καθόλου fake news. Κανένας δεν αμφισβητεί πως υπάρχει αυξητική τάση χρήσης ναρκωτικών από μαθητές και συνεπώς πρέπει να υπάρξει και ανάλογη αυξητική τάση στα μέτρα πρόληψης. Ωστόσο, αν δεν χτυπηθεί από το κράτος δραστικά και με ηράκλεια αποτελεσματικότητα η πολυκέφαλη λερναία ύδρα των ναρκωτικών, δηλαδή οι έμποροι του θανάτου, όποια μέτρα κι αν ληφθούν στα σχολεία, θα είναι ανεπαρκή.
ΜΠΟΞΕΡ

Οι ψυχροί δολοφόνοι της διπλανής πόρτας

Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, χωρίς οίκτο, χωρίς έλεος. Ένας νέος μόλις 21 χρονών σκοτώνει έναν ηλικιωμένο και μετά ανάβει φωτιά και τον απανθρακώνει. Για να κλέψει ένα πενηντάευρω! Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους ανακριτές, στις 5.30 το πρωί εισήλθε στο σπίτι ενός 76χρονου στη Λάρνακα παραβιάζοντας την πλαϊνή είσοδο και τον χτύπησε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια παρέμεινε στον χώρο μέχρι να σιγουρευτεί ότι ο ηλικιωμένος πέθανε και, αφού του έκλεψε το ποσό των 50 ευρώ, έβαλε φωτιά με αναπτήρα στο στρώμα του για να καλύψει τα ίχνη του. Η Αστυνομία βρήκε το πρωί το απανθρακωμένο πτώμα.

Την ίδια ώρα, στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ακούγονταν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, του φόνου του ζεύγους Χατζηγεωργίου, με δράστη έναν 33χρονο. Πριν από μερικούς μήνες είδαμε τη στυγερή δολοφονία μιας 56χρονης στον Οίκο Μαραθάσας, που ένας 40χρονος την έσφαξε μέσα στο αυτοκίνητό της, με το οποίο η γυναίκα προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει. Σκοτώνουν ανθρώπους με τόση ευκολία, λες και σκοτώνουν φιγούρες σε βίντεογκεϊμ. Για να κλέψουν μερικά χρήματα. Έτσι απλά. Η ζωή των άλλων δεν έχει καμιά σημασία γι’ αυτούς. Ψυχροί δολοφόνοι σε μια κοινωνία που αλλοτριώνεται όλο και πιο πολύ. Και όπου ο φόβος απλώνει πια τη βαριά σκιά του. Το επόμενο θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άτυχος, που θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδίστακτου πωρωμένου Τζακ Αντεροβγάλτη.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Πάμε για... halloumexit από Βρετανία;

Όταν ψήνετε χαλλούμι στη σχάρα ή στο τηγάνι, πώς συμπεριφέρεστε; Φαντάζομαι συμπεριφέρεστε με μεράκι, με προσοχή, με φροντίδα, με επιμέλεια, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν συμπεριφέρεστε με «αμέλεια» και «νωθρότητα», διότι σε τέτοια περίπτωση το πιθανότερο είναι να έχετε ένα χαλλούμι ποζαύλι στο πιάτο σας. Τα γράφω αυτά, γιατί η «νωθρότητα» και η «αμέλεια», που επέδειξαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εμπορίου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού στη Βρετανία, με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, ενώ με δεύτερη δικαστική απόφαση, χάσαμε και το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση στην πρώτη απόφαση.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης πιστεύει ότι ακόμα δεν έχουν τελειώσει όλα όσον αφορά την απώλεια του εμπορικού σήματος στη βρετανική αγορά. Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως, παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε η αίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υποβολή έφεσης έναντι της πρωτόδικης απόφασης, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα λήψης ενός έσχατου ένδικου μέσου, ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορίου αίτηση για νέα εγγραφή του σήματος στη Βρετανία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το έσχατο ένδικο μέτρο, στο οποίο αναφέρθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας, θα αποδώσει, γιατί τυχόν οριστική απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού θα ισοδυναμεί με άναρχο... halloumexit της Κύπρου από τη Βρετανία!
ΜΠΟΞΕΡ

Το Ταμείο σαν... «λουκούμι»;

Το τουρκικό πειρατικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» εξακολουθεί να ψάχνει νοτίως της Κύπρου, μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, να βρει το κατάλληλο σημείο για να κάνει η Τουρκία γεώτρηση, για λογαριασμό, τάχα, του ψευδοκράτους. Ο βοηθός βεζίρης που θέλει να γίνει βεζίρης, ο «υπέξ» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες του «Μπαρμπαρός», η τουρκική εταιρεία πετρελαίου, TPAO, θα καθορίσει την ακριβή θέση της γεώτρησης. «Επειδή η γεώτρηση, που θα γίνει στο όνομα της ΤΔΒΚ, δεν θα γίνει για το φαίνεσθαι, θα πραγματοποιηθεί στο σημείο όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξεύρεσης φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Οζερσάι.

Σ’ αυτές τις αφόρητες προκλήσεις, εμείς νομίσαμε ότι βρήκαμε το αντίδοτο. Πρόκειται για ένα δέλεαρ υπό τη μορφή του Ταμείου Υδρογονανθράκων, το οποίο απασχόλησε και τη σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό. Τα δυο μεγαλύτερα κόμματα θεωρούν ότι το Ταμείο στέλνει το μήνυμα στους Τουρκοκυπρίους ότι είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί τους τον φυσικό πλούτο. Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι η τουρκική πλευρά θα δελεαστεί από το Ταμείο και θα αλλάξει την αξίωσή της να εμπλακούν και οι Τουρκοκύπριοι στη διαχείριση του φυσικού αερίου. Το πιο πιθανό είναι να προχωρήσουν εκβιαστικά σε γεώτρηση, την οποία εμείς δεν θα μπορέσουμε να παρεμποδίσουμε. Έτσι, θα επιχειρήσουν να πάρουν μόνοι τους το... «λουκούμι» που περιέγραψε ο Δημήτρης Χριστόφιας και δεν θα περιμένουν να τους το δώσουμε εμείς...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Μαδούρο, Ταγίπ και Αλέξης

Η Βενεζουέλα δεν ανήκει στα «σύνορα της καρδιάς» των Τούρκων, όπως τα καθόρισε ο Ερντογάν. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον σουλτάνο να επιδεικνύει πρωτοφανές ενδιαφέρον για τη λατινοαμερικανική αυτή χώρα και να στηρίζει με πάθος τον ηγέτη της, Νικολάς Μαδούρο. «Αδερφέ μου Μαδούρο, κρατήσου, η Τουρκία είναι μαζί σου!», ήταν το μήνυμα που έστειλε τηλεφωνικώς ο Ερντογάν στον αμφισβητούμενο ηγέτη της Βενεζουέλας. Τη στιγμή που οι Αμερικανοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανατρέψουν τον Μαδούρο, ο Ερντογάν στέκεται στο πλευρό του και μάλιστα με πολύ επιδεικτικό τρόπο. Υπάρχει, βέβαια, και εξήγηση γι’ αυτό το περίεργο ενδιαφέρον του Ταγίπ για τη μακρινή Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνοι ακατέργαστου χρυσού, που εξορύσσονται υπό την επίβλεψη του στρατού της Βενεζουέλας, αποστέλλονται στην Τουρκία για επεξεργασία. Σε πλήρη αρμονία με τον Ερντογάν, τον Μαδούρο υποστηρίζει και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτός το κάνει λόγω αριστερής ιδεολογίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το σύστημα κομμουνιστικής διακυβέρνησης που είχε χτίσει προηγουμένως ο Ούγκο Τσάβες και συνέχισε ο διάδοχός του, Μαδούρο, οδήγησε τη χώρα στη φτώχια και την εξαθλίωση. Τα άδεια συνθήματα του Τσαβισμού οδήγησαν στα άδεια στομάχια του λαού της Βενεζουέλας. Και μιλάμε για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές! Ευχόμαστε ειλικρινά να μη δούμε να κυλάει περισσότερο αίμα, παρά πετρέλαιο, στην ταλαιπωρημένη αυτή χώρα...
ΜΠΟΞΕΡ

Μια κυπριακή «μούττη» στον Άρη!

Η «Μούττη του Πεζουνόκρεμμου», η «Μούττη της Παπαδκιάς», η «Μούττη του Πελλού» είναι μερικά από τα πολυάριθμα κυπριακά τοπωνύμια, που εμπεριέχουν τη λέξη «μούττη». Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ένα τέτοιο κυπριακό τοπωνύμιο θα δινόταν και σε τοποθεσία στον... πλανήτη Άρη! Και όμως είναι πραγματικότητα. Τόσο η ονομασία «μούττη», όσο και η επίσης κυπριακή ονομασία «ζαβός», έχουν δοθεί σε δυο βράχους στον κόκκινο πλανήτη, που βρίσκονται στη γειτονική περιοχή της αμερικανικού διαστημικού σκάφους InSight, της NASA, που προσεδαφίστηκε πρόσφατα επιτυχώς στον πλανήτη. Οι ονομασίες οφείλονται σε έναν Κύπριο επιστήμονα, τον 33χρονο Δρα Κωνσταντίνο Χαραλάμπους, ο οποίος εργάζεται στην αποστολή του InSight.

Στον Δρα Χαραλάμπους δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξει λέξεις στην κυπριακή διάλεκτο προκειμένου να δοθούν ονόματα σε δύο βράχους, στην περιοχή της προσεδάφισης. Τελικά επελέγησαν οι ονομασίες «μούττη» και «ζαβός». «Έτσι, κάπου εκεί μακριά στον πλανήτη Άρη υπάρχει ένα μικρό κομμάτι από την Κύπρο μας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δρ Χαραλάμπους. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι ότι ακόμα ένας Κύπριος επιστήμονας κάνει περήφανη την πατρίδα μας στο εξωτερικό με τις λαμπρές επιδόσεις του. Ο Δρ Χαραλάμπους ανέφερε επίσης ότι όνειρό του είναι να συμμετάσχει στις έρευνες για την πρώτη αποστολή ανθρώπων στον Άρη. Κύριε Κωνσταντίνε μου, εσείς που έχετε τα μέσα με τη NASA, μήπως μπορείτε να κανονίσετε, σ’ αυτήν την πρώτη αποστολή στον Άρη, να περιληφθούν και οι... Κύπριοι πολιτικοί;
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Πού είναι τα σχέδια της ΚΔ, κύριε Αναστασιάδη;
Η κυβέρνηση της Μάλτας έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα, στα Αγγλικά, τα σχέδιά της σε περίπτωση ενός "άτακτου" Brexit. Πού είναι τα σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά ή, ακόμα, στα τουρκικά; Πού οφείλεται και αυτή η καθυστέρηση ή ασχετοσύνη; Μήπως στα ίδια αίτια με την υπόθεση του χαλλουμιού; H 29η Μαρτίου είναι μόνο λίγες εβδομάδες μακριά και ενόσω η ίδια η βρετανική κυβέρνηση εκδίδει εδώ και μέρες κατεβατό οδηγιών, συμβουλών και πληροφοριών, η Μάλτα ήδη έδωσε στο κοινό τα δικά της σχέδια και οδηγίες, τα σχέδια της ΚΔ είναι ακόμα απόντα!
Φ.Α.