Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ

| Εκτύπωση | 26 Αύγουστος 2018, 18:00 | Σημερινή

Η φθήνια κάμπτει τη συνείδηση
Πέφτει η τουρκική λίρα, πέφτουν και πολλοί Ελληνοκύπριοι με τα μούτρα στα φθηνά προϊόντα που μπορούν να βρουν στα κατεχόμενα. Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές με σκοπό την αγορά διαφόρων ειδών που έχουν πολύ χαμηλές τιμές εξαιτίας της κατρακύλας της τιμής της τουρκικής λίρας. Ο παράγοντας φθήνια υπερισχύει των οιωνδήποτε αναστολών και δισταγμών. Τα ριάλια κάμπτουν οποιουσδήποτε συνειδησιακούς προβληματισμούς αναφορικά με το πόσο φυσιολογική θεωρεί ο καθένας από εμάς την αποδοχή της κατοχής και πόσο συμβιβάζεται με αυτήν. Ο... φοινικικός εαυτός μας έχει ξυπνήσει και ορμά σε ό,τι βρει «σχεδόν μούχτιν» στα καταστήματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». Ορμάτε τώρα που συμφέρει!

Ανοίξτε την τσέπη σας και κλείστε τη συνείδησή σας και πάρτε ό,τι σας γουστάρει, ευγνωμονώντας και τον Ερντογάν (έστω και από μέσα σας) για τις μεγάλες ευκαιρίες που σας προσφέρει ρίχνοντας την τουρκική λίρα στα τάρταρα. Και μην ξεχάσετε να απολαύσετε και το περίφημο «σάντουιτς του Αλλάχ», το οποίο οι Τουρκοκύπριοι στην πλειονότητά τους δεν μπορούν να αγοράσουν, αφού η αγοραστική τους δύναμη μειώθηκε κάθετα. Αυτοί περνάνε «πικρό Μπαϊράμι», όπως έγραψαν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Οι Ελληνοκύπριοι, όμως, κάνουν «ολόγλυκο Μπαϊράμι» στα κατεχόμενα. Μάσσιαλλα!
ΜΠΟΞΕΡ

Αν φέρναμε τους κροκόδειλους...

Έτος 2025. Επείγουσα ανακοίνωση της Κυπριακής Αστυνομίας: «Πληροφορείται το κοινό ότι 200 επικίνδυνοι κροκόδειλοι δραπέτευσαν από το πάρκο όπου βρίσκονταν κοντά στο Δασάκι της Άχνας και έχουν διασκορπιστεί σε διάφορες περιοχές. Καλείται το κοινό να μένει περιορισμένο στα σπίτια του, μέχρι να εντοπισθούν και να συλληφθούν όλοι οι δραπέτες κροκόδειλοι. Συνιστάται ιδιαίτερη ψυχραιμία σε περίπτωση που συναντήσετε στην πορεία σας κάποιον κροκόδειλο. Και κυρίως μην επιχειρήσετε να βγάλετε... σέλφι μαζί του! Αν τύχει και δείτε κροκόδειλο να κολυμπά στην πισίνα σας, μη δοκιμάσετε να τον συλλάβετε. Ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία. Αν έχετε σκύλο ή άλλα κατοικίδια ζώα, βάλτε τα αμέσως στο σπίτι, γιατί οι κροκόδειλοι είναι πολύ πεινασμένοι». Νομίζετε ότι υπερβάλλουμε με το πιο πάνω σενάριο;

Διαβάστε απλώς την ακόλουθη είδηση που έρχεται από το Ισραήλ: «Οι κροκόδειλοι από το Ισραήλ, που προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στην Κύπρο για το ενδεχόμενο μεταφοράς τους στο νησί, μπορεί να εξελιχθούν σε απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ και όχι μόνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Jordan Valley, David Elhayani. Όπως ανέφερε, η ταχύτητα αναπαραγωγής τους μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση χιλιάδων κροκοδείλων στην περιοχή που κανείς δεν θα ξέρει τι να κάνει». Είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι στο Δασάκι της Άχνας, όταν δούνε το δημοσίευμα, θα δοξάζουν τον Θεό που είπαν «όχι» στους κροκόδειλους.
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Καντίνα πιο περίπλοκη από το... Κυπριακό

Μέχρι τώρα ξέραμε τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις τράπεζες και τριγμούς στην οικονομία. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και Μη Εξυπηρετούμενα... Σάντουιτς! Ναι, ναι. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο διαχειριστής της καντίνας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας χρωστά στο κράτος πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 2.286.753) και δεν τα πληρώνει. Αυτό αποκαλύπτεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα διάφορα εξωφρενικά που συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας.

Διερωτάται ο κάθε λογικός άνθρωπος πώς άφησαν να μαζευτεί αυτό το τεράστιο ποσό χρέους; Μα είναι δυνατόν από μια καντίνα να προκύψει ένα χρέος 2.286.753 ευρώ και το κράτος να μην μπορεί να το εισπράξει, αλλά ούτε και να διώξει τον καντινιέρη που αρνείται να το πληρώσει και αρνείται κιόλας να εγκαταλείψει την καντίνα; Τουλάχιστον ας τον υποχρέωναν να κερνά... μούχτιν καφέδες και αναψυκτικά σε όσους επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για να καλύψει ένα μέρος του χρέους.

Όπως επισημαίνεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία, λανθασμένοι χειρισμοί που έγιναν από το Υπουργείο Υγείας, οδήγησαν την κατάσταση σε ένα δικαστικό λαβύρινθο. Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος, ο χειρισμός του έχει αναληφθεί από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας από τον... Αύγουστο του 2015. Εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή, προσπαθούν να βρουν λύση για μια καντίνα και δεν τα καταφέρνουν. Φανταστείτε τι γίνεται σε σοβαρότερα θέματα της μπανανίας μας...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Χωρίς κάρτα θα έχουμε γήπεδα-νεκροταφεία

«Όχι στα γήπεδα-νεκροταφεία», ήταν το σύνθημα των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα της ομάδας τους με την Αστάνα στο ΓΣΠ, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κάρτα φιλάθλου. Ήταν ο τελευταίος αγώνας στον οποίο επιτράπηκε η είσοδος χωρίς τη συγκεκριμένη κάρτα. Στο παγκύπριο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, για να πατήσεις το πόδι σου στο γήπεδο, πρέπει να έχεις την κάρτα φιλάθλου. Δεν μπορώ να κατανοήσω το μένος κάποιων οπαδών, ειδικότερα των αυτοαποκαλούμενων οργανωμένων, εναντίον της κάρτας. Τι έχουν να χάσουν, πέρα από το «δικαίωμά» τους να προβαίνουν σε χουλιγκανισμούς χωρίς να εντοπίζονται; Κάθε νούσιμος και νομοταγής και υπεύθυνος και φιλήσυχος φίλαθλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάλει την κάρτα.

Και το κυριότερο. Θέλει να είναι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσει με την ησυχία του ένα ματς και δεν θα βρεθεί κανένας ανόητος αφιονισμένος να του σπάσει το κεφάλι με καμιά πέτρα ή να του βγάλει το μάτι με καμιά φωτοβολίδα. Και κανένας δεν είπε ότι με την κάρτα φιλάθλου θα έχουμε «γήπεδα-νεκροταφεία», όπως ισχυρίζονται οι οργανωμένοι του ΑΠΟΕΛ. Κανένας δεν τους εμποδίζει να πανηγυρίζουν έντονα, να κραυγάζουν υπέρ της ομάδας τους και να εκφράζουν χωρίς χουλιγκανισμούς τον ενθουσιασμό ή τη διαμαρτυρία τους. Αυτό που θα αποτραπεί με την κάρτα φιλάθλου είναι να έχουμε όντως γήπεδα-νεκροταφεία, με νεκρούς από την ανεξέλεγκτη βία...
Ο ΦΟΥΡΠΟΣ

Κάτι γίνεται με τους Αμερικανούς

Δεν θα πανηγυρίσουμε για το γεγονός, αλλά ούτε και θα το υποβαθμίσουμε. Ο λόγος για την επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ στρατηγού Mark A. Milley στην Κύπρο και τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη. Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», τόνισε πως η επίσκεψη ήταν σημαντική τόσο από πλευράς συμβολισμών όσο και από πλευράς ουσίας, ενόψει των γεωπολιτικών ανασχηματισμών στην περιοχή αλλά και των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου διατύπωσε στο ΣΙΓΜΑ τη θέση ότι οι μεγάλες δυνάμεις μπορούν να στηριχτούν στην Κύπρο, καθώς αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα αναβάθμισης των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελπίζουμε να γίνουν πολύ περισσότερα. Η συνάντηση του Αμερικανού στρατιωτικού αρχηγού με τον αρχηγό της Ε.Φ., Ηλία Λεοντάρη, δίνει και κάποια μηνύματα ενόψει των... λεονταρισμών της Τουρκίας στην περιοχή. Εκείνο, όμως, που πρέπει να υποδείξουμε έντονα είναι ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να εξανεμιστούν εν ριπή οφθαλμού, με μια τουρκικών προδιαγραφών λύση του Κυπριακού, που θα υποβαθμίζει ή και θα διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία. Γι’ αυτό και οι ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη γίνονται ακόμη βαρύτερες για τη διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΜΠΟΞΕΡ

Στείλτε κι ένα SMS στον Χάρο...

Οι περισσότεροι Κύπριοι επιμένουν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγούν, σύμφωνα με παγκύπρια έρευνα που πραγματοποίησε το Κυπριακό Ινστιτούτο Στατιστικολόγων. Στο πλαίσιο της έρευνας, το 59% των οδηγών παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν κινητό κατά την οδήγηση, έναντι ποσοστού 33% που απάντησαν αρνητικά και 8% που δεν επιθυμούσαν να απαντήσουν. Αντιλαμβάνεστε ότι, αυτοί που αρνήθηκαν να απαντήσουν, χρησιμοποιούν σίγουρα το κινητό, αλλά δεν θέλησαν να το παραδεχτούν για ευνόητους λόγους. Οπότε έχουμε ένα ποσοστό 67%, δηλαδή δυο στους τρεις οδηγούς, που το ρίχνουν στο μπλα-μπλα την ώρα που κάθονται στο τιμόνι.

Ο Κυπραίος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του ως να είναι κινητός... τηλεφωνικός θάλαμος. Κι αν τον σταματήσει η Τροχαία επειδή μιλούσε στο κινητό, είναι άξιος να προβάλει ό,τι δικαιολογία μπορείς να φανταστείς. «Κύριε αστυνομικέ, μεν με λαπορτάρεις. Εντάξει, εκράτουν το κινητόν, αλλά έκαμά το για να καταγγείλω κάποιον οδηγόν που είδα να... οδηγά μιλώντας στο κινητόν»! Ακόμα και τα τσουχτερά πρόστιμα δεν είναι ικανά να μας πείσουν να κόψουμε τελείως αυτήν την επικίνδυνη συνήθεια. Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι. Κάποια «έξυπνη εφαρμογή», ας πούμε, στα κινητά. Ώστε μόλις η συσκευή «αισθανθεί» τον κραδασμό του αυτοκινήτου, να στέλνει αυτόματα το εξής μήνυμα για να σοκάρει τον οδηγό: «Σας πληροφορούμε ότι είμαστε ανοιχτοί όλο το εικοσιτετράωρο, για την περίπτωση που θα μας χρειαστείτε στον δρόμο. Γραφείο Κηδειών Ο Παράδεισος»!
ΜΠΟΞΕΡ

Οι νυχτερινοί εμπρησμοί της Τηλλυρίας

Η Τηλλυρία φλέγεται, αλλά αυτήν τη φορά όχι από τις ναπάλμ της τουρκικής αεροπορίας. Την καίνε ασυνείδητοι Ελληνοκύπριοι, που βάζουν φωτιά μέσα στη νύχτα σε δασώδεις και δύσβατες περιοχές, ώστε να δυσχεράνουν το έργο της πυρόσβεσης. Η νέα κακόβουλη πυρκαγιά κοντά στον ακριτικό Πύργο Τηλλυρίας, το βράδυ της Τετάρτης, δείχνει ότι οι εμπρηστές (ή ο εμπρηστής) είναι αδίστακτοι. Προχωρούν εν ψυχρώ στο έγκλημά τους, κατ’ επανάληψιν, χωρίς να ενδιαφέρονται αν θέτουν σε κίνδυνο τις κοινότητες της περιοχής και τα δάση. Κανένας δεν ξέρει τα κίνητρα του εμπρηστή (ή των εμπρηστών). Πυρομανία; Εκδίκηση; Κάτι άλλο;

Ό,τι και να είναι, δεν πρόκειται για νορμάλ ανθρώπους. Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τους ανακαλύψουν. Και ο τοπικός πληθυσμός θα πρέπει να δώσει κάθε πληροφορία που να μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή τους. Το ευτύχημα είναι ότι και η νέα πυρκαγιά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχον, προτού επεκταθεί στο γειτονικό δάσος της Πάφου, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Τμήματος Δασών. Και εδώ θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον Διευθυντή του Τμήματος, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, ο οποίος είναι πάντα παρών και συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης στις μεγάλες πυρκαγιές, όπως εκείνην στο Μηλικούρι τον Δεκαπενταύγουστο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δυστυχώς το έργο τους γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού έχουν απέναντί τους την ανθρώπινη κακοβουλία και παράνοια.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ο Τσίπρας-Οδυσσέας

Σε άφθονους παραλληλισμούς με την ομηρική Οδύσσεια κατέφυγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να σηματοδοτήσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια (αυτά που θα «έσκιζε» πριν από τρία και πλέον χρόνια). Επέλεξε την Ιθάκη για να απευθύνει το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, εμφανίζοντας τον εαυτό του σαν σύγχρονο Οδυσσέα, που οδήγησε το καράβι της ελληνικής οικονομίας μέσα από Συμπληγάδες και κόντρα στις «Σειρήνες της ματαιότητας», παίρνοντάς το στην Ιθάκη. Ακολούθησε καταιγισμός από χιουμοριστικά και καυστικά σχόλια και ατάκες, με πιο αιχμηρή εκείνην της Φώφης Γεννηματά, που έκανε λόγο για φαντασίωση του Πρωθυπουργού ότι είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας, ενώ είναι ένας «αδίστακτος μνηστήρας» της εξουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βγήκε μεν από τα μνημόνια, αλλά οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ζουν σε δύσκολες συνθήκες για κάποια ακόμα χρόνια. Εν πάση περιπτώσει, εμάς εδώ, τους Έλληνες της Κύπρου, εκείνο που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι να βλέπουμε μιαν Ελλάδα ισχυρή που να ευημερεί, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία. Και για να το θέσουμε και με τις... οδυσσειακές προδιαγραφές του Αλέξη Τσίπρα, θέλουμε μιαν Ελλάδα που να έχει στο τιμόνι της έναν πολυμήχανο και αποφασιστικό σύγχρονο Οδυσσέα, που να μας βοηθήσει κι εμάς να βγούμε κάποτε από τη σπηλιά του φοβερού τουρκικού Κύκλωπα.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Η Χαρη-στική βολή στον Συνεργατισμό

«Δεν ήθελαν να βλέπουμε αυτά που έκαναν στον Συνεργατισμό, γι' αυτό και μας πέταξαν έξω», κατέθεσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών και η διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν τον έλεγχο της υπηρεσίας του. Είναι φανερό ότι δεν ήθελαν τον Οδυσσέα μέσα στα πόδια τους, επειδή θα ανακάλυπτε τους... Δούρειους Ίππους που θα χρησιμοποιούσαν για την άλωση του Συνεργατισμού (για να κάνουμε κι εμείς αναφορές στην... Οδύσσεια, που είναι του συρμού αυτές τις μέρες). Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ειδικότερα ότι ο ΥΠΟΙΚ κρατούσε στο σκοτάδι ακόμα και το Υπουργικό Συμβούλιο, και υπέβαλλε σημειώματα που ήταν «Business as Usual», σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Δηλαδή, ο Χάρης ήθελε να εμφανίζει την κατάσταση στον καταρρέοντα Συνεργατισμό ότι ήταν μια χαρά κι ένας... Χαρούλης. Η κατάθεση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, γιατί έχει κι άλλα να πει, δημιούργησε ένα πολύ βαρύ κλίμα για τον Υπουργό Οικονομικών γύρω από τους χειρισμούς που έγιναν και οδήγησαν στο κλείσιμο του Συνεργατισμού. Μπορεί μεν να ήταν βαριά ασθενής εδώ και πολλά χρόνια ο Συνεργατισμός, αλλά οι νυν κυβερνώντες φρόντισαν να τον εξαποστείλουν μια ώρα γρηγορότερα στο κοιμητήριο. Αντί να του στείλουν έμπειρους χειρουργούς, του έστειλαν ερασιτέχνες χασάπηδες...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Τα ενοικιαζόμενα κτήρια του Δημοσίου

* Άλλη μια ατραξιόν του Κυπριστάν. Άλλη μια φοβερή εγκεφαλική ενέργεια, που συναρπάζει τους πολίτες και τρομάζει για το εύρος, τη μεθοδικότητα αλλά και τη διαπλοκή των πολιτικών. Το συνεχές πάρτι με τα ενοικιαζόμενα κτήρια από το Δημόσιο.

* Εκατομμύρια ευρώ σπαταλά το κράτος κάθε χρόνο σε ενοίκια για στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου. Κι όμως δεν βρέθηκε από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας ένας πολιτικός εγκέφαλος, ένας εμπνευσμένος πρόεδρος ή υπουργός να θέσει το θέμα και το Δημόσιο να χτίσει πέντε-έξι δέκα πολυκατοικίες και να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Μα είναι δυνατόν κανείς να μην το σκέφτηκε;

* Α, μπα. Πολλοί το σκέφτηκαν, αλλά πνίγηκαν από το βαθύ κράτος που διοικεί το Κυπριστάν. Αν ανατρέψει κανείς τον κατάλογο των ενοικιαστών του κράτους, θα διαπιστώσει ότι τα κτήρια ανήκουν στην πολιτικοοικονομική ελίτ ή βαθύ κράτος, όπως εμείς το ονομάζουμε, οπόταν και όλοι σιωπούσαν. Άφηναν τα πράγματα να διαιωνίζονται και τώρα που υπάρχει κρίση κάποιοι ψιλο-μουρμουρούν. Αλλά χωρίς να φωνάξουν, μπας και ακουστούν.

* Οι περισπούδαστοι και λαλίστατοι βουλευτές μας, που δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη, πότε θα μιλήσουν για το εν λόγω θέμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΣΚΑΝΔΑΛΑ από καταβολής Δημοκρατίας, που περισφίγγει σαν βόας τα δημόσια οικονομικά;

* Αλλά και οι πολίτες πότε ζήτησαν εξηγήσεις από τους κομματάρχες τους; Μόνο ρουσφέτι…

* Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης τούς ανέφερε ότι όλοι τους είναι τρόφιμοι των κομματικών ταμείων και τώρα των κυβερνητικών και ουδέποτε… δούλεψαν. Βεβαίως και αυτοί έγιναν έξω φρενών και επιτέθηκαν στον επικεφαλής του Ποταμιού. Όμως η δήλωση Θεοδωράκη εμπεριέχει μια καυτή αλήθεια, που μπορεί κάποιος να τη μεταφέρει και στο Κυπριστάν. Οι κομματικοί στρατοί των εμμίσθων είναι ανεπάγγελτοι και σίγουρα επικίνδυνοι, γιατί η μοναδική έγνοια τους είναι να διαφυλάξουν το επάγγελμά τους, δηλαδή το κόμμα, με πάθος και πίστη, χωρίς να γνοιάζονται για το κοινό καλό.

* Όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία, «ο σκύλος εκεί που τρώει… γαβγίζει». Εντάξει, το λέει διαφορετικά, αλλά εμείς με τους κυριλέ αναγνώστες δεν μπορούμε να μεταφέρουμε χωριάτικα σοκ. Πώς το λένε και στα περιοδικά; Θα το διαβάσουν και οι socialite. Έχουμε και ένα επίπεδο, που δεν σηκώνει να το υποβιβάζουμε άνευ λόγου…
Ξιουρ.