Σημερινή

Τετάρτη, 20/03/2019
RSS

ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ

| Εκτύπωση | 22 Ιούλιος 2018, 18:00 | Σημερινή

«Σουλτάν TV»
Δική του 30λεπτη τηλεοπτική εκπομπή θα αποκτήσει σύντομα ο Ερντογάν στο κρατικό τουρκικό κανάλι ΤRT. Η πρώτη εκπομπή, όπως φαντάζομαι, θα πάρει την ακόλουθη μορφή. Ο σουλτάνος, περιτριγυρισμένος από ομάδα φρουρών, ντυμένων με στολές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα απευθύνει το εξής διάγγελμα προς τους υπηκόους του: «Αλλάχ Άκμπαρ! Όσοι από εσάς με παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή από την τηλεόραση, ας είσαστε ευλογημένοι από τον Αλλάχ. Οι υπόλοιποι που δεν με παρακολουθείτε, σας παρακολουθούν οι μυστικές μου υπηρεσίες ότι δεν με παρακολουθείτε και σας προειδοποιώ ότι θα συλληφθείτε για περιφρόνηση του μεγάλου αρχηγού του μεγάλου κράτους μας. Αλλάχ Άκμπαρ!

Με τη βοήθεια του Αλλάχ κατάφερα να επανεκλεγώ Πρόεδρός σας. Άνοιξα δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Και τις άνοιξα επειδή συνέλαβα ή απέλυσα δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, καθηγητές, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους, οπαδούς του Φετουλάχ. Περιττόν να σας αναφέρω ότι στις θέσεις αυτές θα διοριστείτε εσείς που με παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή από την τηλεόραση. Όσοι δεν με παρακολουθείτε είσαστε υποψήφιοι να χάσετε τις δουλειές σας, για να τις πάρουν οι πιστοί που με παρακολουθούν. Αλλάχ Άκμπαρ! Θα επαναφέρω όλες τις αξίες του Ισλαμισμού. Και ειδικότερα την αξία της οικογένειας. Η οικογένεια είναι ιερή και θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στη σκέψη μας. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που διόρισα και τον γαμπρό μου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Υπουργό Οικονομικών. Αλλάχ Άκμπαρ! Ερντογάν Άκμπαρ»!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Γιατί δεν ονομάζετε τον εγκληματία, κ. Χριστοδουλίδη;

Έγραψε στο άρθρο του στις 17.7.2018 ο Υπ. Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για τα 20χρονα της ίδρυσης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: «Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ιστορικό σταθμό στην πολυμερή διπλωματία και τον αγώνα της ανθρωπότητας για την καταπολέμηση των πλέον ειδεχθών εγκλημάτων, αφού για πρώτη φορά η διεθνής κοινότητα εγκαθίδρυε ένα μόνιμο Διεθνές Δικαστήριο, με αρμοδιότητα να δικάζει όλα τα σοβαρά εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με στόχο να τεθεί τέρμα στην ατιμωρησία των ενόχων διάπραξης εγκλημάτων αυτής της μορφής. Η Κυπριακή Δημοκρατία, ούσα η ίδια θύμα τέτοιων κατάφωρων εγκλημάτων…».

Εφόσον όντως η ίδια η Κ.Δ., ούσα θύμα τέτοιων κατάφωρων εγκλημάτων, γιατί αποφύγατε, κ. Χριστοδουλίδη, να ονομάσετε και από ποιους η Κ.Δ. είναι θύμα τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων και εγκλημάτων πολέμου, μήπως από εξωγήινους; Γιατί αποφύγατε να ονομάσετε την ΤΟΥΡΚΙΑ και την ατιμωρησία της όλα αυτά τα χρόνια για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της εις βάρος της Κ.Δ. και των Ελλήνων αυτού του νησιού;
Η ΤΟΥΡΚΙΑ, κ. Χριστοδουλίδη. ΠΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι ο εγκληματίας, ο εισβολέας, ο κατακτητής, ο βιαστής, o εκτελεστής, ο δολοφόνος, ο κλέφτης, ο καταπατητής που για 44 χρόνια βρίσκεται κλέφτης και σφετεριστής στη μισή μας πατρίδα. Γιατί δεν την ονομάσατε, κ. Χριστοδουλίδη;
Φ.Α.

Λιγότερες σχολικές αργίες

Τώρα που έχει τεθεί επιτακτικά το θέμα του εξορθολογισμού στην εκπαίδευση, θα πρέπει να ξαναδούμε και το θέμα του υπερβολικά μεγάλου αριθμού αργιών στα σχολεία μας. Ξεκινώντας με την κατάργηση της σχολικής αργίας για την ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, την οποία φέρεται να ευνοεί και ο ίδιος ο Μακαριότατος. Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων, Χριστάκης Ευσταθίου, «ο Αρχιεπίσκοπος μάς πρόλαβε και ζήτησε ο ίδιος από τον Υπουργό Παιδείας όπως απαλειφθεί η αργία στα δημόσια σχολεία της ημέρας των ονομαστηρίων του». Ναι! Να καταργηθεί η συγκεκριμένη αργία, διότι είναι παράλογο να κλείνουν τα σχολεία επειδή γιορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί να μην κλείνουν και όταν γιορτάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καταγράψω, έτσι για να έχετε κι εσείς μια συνολική εικόνα, τις σχολικές μας αργίες: 1η Οκτωβρίου, 28η Οκτωβρίου, 23η Δεκεμβρίου - 6η Ιανουαρίου, 30ή Ιανουαρίου, 25η Μαρτίου, 1η Απριλίου, 1η Μαΐου, 11η Ιουνίου, Καθαρά Δευτέρα, Μεγάλη Δευτέρα - Παρασκευή Διακαινησίμου, Αναλήψεως, Αγίου Πνεύματος, ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου, γιορτή του Αγίου της Κοινότητας/Ενορίας (για τα δημοτικά). Και βεβαίως πρέπει να προσθέσουμε και τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της εορτής της... Αγίας Απεργίας των δασκάλων και των καθηγητών!
Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Τα «πολλά για πολλούς» της Χρυσταλλούς

Α, κυρία Χρυστάλλα μου, ή Χρυσταλλού μου, ή Τταλλού μου, σε πιο χωρκάτικη εκδοχή. Καλύτερα να μένετε κρυμμένη και σιωπηλή, παρά να κάνετε δηλώσεις. Διότι σπάσατε μεν τη σιωπή σας, μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σπάσατε ταυτόχρονα και τα... νεύρα πολλών. Στη συνέντευξή σας στο Capital Today, αποφύγατε να μιλήσετε για το μέγα σκάνδαλο του Συνεργατισμού και τις ευθύνες που καταλογίζονται στην Κεντρική Τράπεζα και επιχειρήσατε να τα ρίξετε σε υπουργό του μακαρίτη του Τάσσου, ο οποίος «αρνείτο μέχρι θανάτου» εισήγηση να περάσει η εποπτεία του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζα. Ε, κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να μας πείτε και ποιος είναι αυτός.

Όπως πρέπει να μας αποκαλύψετε και το οργανωμένο κύκλωμα υπόσκαψής σας, το οποίο, όπως δηλώσατε, ενοχλείται επειδή ξέρετε «πολλά για πολλούς». Και οφείλετε, επίσης, να αποκαλύψετε τα «πολλά για πολλούς» που ξέρετε, αφού προφανώς είναι επιλήψιμα, ίσως και παράνομα. Διότι το να τα ξέρετε και να μην τα καταγγέλλετε στις διωκτικές Αρχές, ίσως είναι και αδίκημα. Όχι για τίποτε άλλο, αλλά απ' ό,τι μας αφήσατε να καταλάβουμε, αυτοί είναι αδίστακτοι, αφού, κατά την έκφρασή σας, «εδώ σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό, θα ντραπούν να σταυρώσουν την Χρυσταλλού»; Όσο για τις πιθανές ευθύνες της Κεντρικής Τράπεζας στη... σταύρωση του Συνεργατισμού, θα περιμένουμε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής και δεν θα βιαστούμε να φωνάξουμε από τώρα «άρον, άρον, σταύρωσον την... Χρυσταλλούν»!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

«Τα εν οίκω... σκουπίδια, μη εν Δήμω»!

Πάει και ο «εμβληματικός» παραδοσιακός μας σκουπιδότοπος του Κοτσιάτη! Πρέπει να κλείσει αμέσως με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Έτσι, τα οικιακά απόβλητα της επαρχίας Λευκωσίας θα μεταφέρονται πλέον στη Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κόσιη, όπου όμως το κόστος μεταφοράς και χρήσης του χώρου ανέρχεται στα 43 ευρώ ανά τόνο σε σύγκριση με τα 8 ευρώ του Κοτσιάτη. Έτσι, οι Δήμοι της Λευκωσίας θα επιβάλουν αυξήσεις στα τέλη σκυβάλων, από φέτος κιόλας, για να μπορούν να καλύψουν τη διαφορά. Από Σεπτέμβριο, λοιπόν, περιμένετε να έρθει η λυπητερή, η οποία, σε τελευταία ανάλυση, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής ανεπαρκούς αντιμετώπισης του θέματος των σκουπιδιών από το Κράτος, αλλά και της αδιαφορίας ημών των πολιτών να εφαρμόζουμε την ανακύκλωση. Γι’ αυτό σήμερα ρίχνω το σύνθημα μιας μεγάλης εκστρατείας αλλαγής νοοτροπίας:

«Τα εν οίκω... σκουπίδια, μη εν Δήμω»! Δηλαδή να βγάζουμε όσο λιγότερα σκουπίδια μπορούμε έξω από το σπίτι για τα σκυβαλοφόρα του Δήμου και να παίρνουμε για ανακύκλωση όσα περισσότερα ανακυκλώσιμα σκουπίδια συγκεντρώνουμε. Α! Και να περιορίσουμε λίγο την ακατάσχετη υπερκατανάλωση, που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Είναι απίστευτο, αλλά παράγουμε περισσότερα σκουπίδια από τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Βρετανούς, τους Ολλανδούς και όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Και να σκεφτεί κανένας ότι μόλις πρόσφατα η οικονομία μας βγήκε από την κατηγορία «σκουπίδια»...
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Να λειτουργήσει το... κρυφό σχολειό;

Δηλαδή, κύριε Χαμπιαούρη μου και συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών οργανώσεων, για να ξέρουμε ώστε να προετοιμαζόμαστε, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μη στείλουμε τα παιδιά μας στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης; Να τα στείλουμε στο... κρυφό σχολειό; Διότι αν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές βάλουνε λουκέτο στα σχολεία, όπως απειλούν, οι γονείς θα αναγκαστούν να οργανώσουν τα δικά τους κρυφά σχολειά, όπως τον καιρό της Τουρκοκρατίας, επανδρωμένα είτε από τους παπάδες της ενορίας (με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου), είτε από εθελοντές μορφωμένους. Ας αφήσουμε, όμως, την πλάκα. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με τον Υπουργό Παιδείας δεν υπάρχουν περιθώρια γεφύρωσης των διαφορών.

Ήδη το Υπουργείο έστειλε πίσω στη διδασκαλική έδρα τους συνδικαλιστές ηγέτες της ΠΟΕΔ, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν δίδασκαν, εκτελώντας μόνο συνδικαλιστικό έργο. Κι αλήθεια, πόσο συνδικαλιστικό έργο έχει να εκτελέσει ένας δάσκαλος στη διάρκεια ενός σχολικού έτους; Μήπως έχει κάθε μέρα και ένα συνδικαλιστικό πρόβλημα να επιλύσει; Ή μήπως θα πρέπει να έχει την άνεση να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι για να προβάλλει συνδικαλιστικά αιτήματα; Το πρόβλημα της παιδείας δεν είναι, βέβαια, οι ώρες των εκπαιδευτικών. Είναι ένα ευρύτερο πλέγμα θεμάτων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σχολείο κι αυτό είναι ευθύνη της Κυβέρνησης. Αλλά θα πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν ότι ο λαϊκισμός και ο συνδικαλιστικός ετσιθελισμός είναι οι χειρότεροι... δάσκαλοι.
ΜΠΟΞΕΡ
(ΦΩΤΟ ΞΕΓΥΡΙΣΤΗ ΠΑΤΤΙΧΑ)
Η παττίχα ως... ερωτικό βοήθημα

Μια από τις καλοκαιρινές απολαύσεις είναι και το παγωμένο καρπούζι (ή παττίχα, αν προτιμάτε), με τη συνοδεία χαλλουμιού. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το εύρημα ενός Αμερικανού επιστήμονα, από το Τέξας, ότι το καρπούζι είναι ένα φυσικό... βιάγκρα! Το συγκεκριμένο φρούτο, σύμφωνα πάντα με τον Αμερικανό επιστήμονα, περιέχει κιτρουλίνη, ένα οξύ που βοηθά με τον ίδιο τρόπο που βοηθά και το βιάγκρα στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο δεν καθόρισε πόσο καρπούζι πρέπει να φάει κανένας για να επιτύχει το ποθητό αποτέλεσμα. Και εξαρτάται, βέβαια, και από την ποιότητα του φρούτου.

Εάν, ας πούμε, αγοράσεις ένα καρπούζι... κολότζι, μάταια θα περιμένεις οποιαδήποτε αποτελέσματα. Μετά τη διαπίστωση του Αμερικανού επιστήμονα, αποκτά νέο νόημα και η φράση «χάννει η παττίχα σου». Μπορεί να σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα όχι μόνο στην πάνω, αλλά και στην... κάτω κεφαλή. Αν έχετε, λοιπόν, πρόβλημα στο κρεβάτι, δεν είναι ανάγκη να πάτε σε σεξολόγο. Πηγαίνετε στον πλησιέστερο... παττιχάρη.

ΚΟΥΙΖ: Ξέρετε ποιοι είναι οι πιο σέξι άντρες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι... παττιχοτζιέφαλοι!

Είναι όντως ένας φοβερός συνδυασμός, για πιο απολαυστικά καλοκαιρινά βράδια. Πρώτα παγωμένη παττίχα και μετά... καυτό σεξ! Κι αν αφήσουμε και λίγο τη φαντασία μας να καλπάσει, σκεφτείτε τι έχει να γίνει μετά τον καθιερωμένο... Χορό του Καρπουζιού!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Όταν τραγουδούν οι πολιτικοί

Κάποιοι πολιτικοί μας, όταν βρεθούν μπροστά σε μικρόφωνο, δεν αναδεικνύουν μόνο τις ικανότητές τους να κάνουν δηλώσεις επί παντός επιστητού. Ξεδιπλώνουν και το... τραγουδιστικό τους ταλέντο. Μετά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο είδαμε πρόσφατα να τραγουδά παρέα με τον Θέμη Αδαμαντίδη το άσμα «Μα πού να πάω;» (και πιο παλιά να τραγουδά Κώστα Χατζή), τη σκυτάλη παρέλαβε ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος τραγούδησε τη «Δραπετσώνα» του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης του ΑΚΕΛ στο Πλατύ. Τι όμορφα που θα ήταν, κυρίες και κύριοι, αν αντί να βλέπουμε τους πολιτικούς μας να τσακώνονται σαν τα πετεινάρκα, να μας τραγουδούν κάποια παλιά και νέα σουξεδάκια. Θα μπορούσαμε να τους συγχωρέσουμε ακόμη και τυχόν... «κοκοράκια» (φωνητικά).

Καλοφωνάρης είναι και ο Άγγελος Βότσης, του ΔΗΚΟ, ο οποίος παίζει και κιθάρα. Δημόσια τραγουδιστική εμφάνιση έχει κάνει και ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος διασκεδάζοντας πριν από λίγο καιρό σε νυχτερινό μαγαζί στη Λεμεσό, πήρε μικρόφωνο και τραγούδησε το γνωστό ρεμπέτικο «Το καπηλειό», του Γιώργου Μητσάκη. Μια καλή ιδέα θα ήταν να βρεθεί ο κ. Χαμπιαούρης αυτήν την περίοδο, σε κάποιο ταβερνάκι, παρέα με τους ηγέτες των εκπαιδευτικών, να πιούνε και να τραγουδήσουνε μαζί, ίσως βρούνε έδαφος συνεννόησης. Ένα τραγούδι φέρνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter…
ΜΠΟΞΕΡ

Ο Αβέρωφ, το κοάλα και ο Συνεργατισμός

Πάλι πρωτοτύπησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Στη μακρινή Αυστραλία όπου βρέθηκε για τις μαύρες επετείους, βρήκε χρόνο να φωτογραφηθεί με ένα κοάλα, ανεβάζοντας το σχετικό βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter. Το κοάλα, όπως είναι γνωστό, είναι ένα πολύ σπάνιο ζώο της Ωκεανίας που απειλείται με εξαφάνιση. Ο Αβέρωφ, λοιπόν, δημοσιοποίησε τη συνάντησή του με το κοάλα, ίσως γιατί ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι και ο ίδιος αποτελεί ένα πολύ σπάνιο είδος της κυπριακής... πολιτικής πανίδας. Κάτι σαν παφιακή αλεπού, που επιστρατεύει την πονηριά της και την αδιαμφισβήτητη επινοητικότητά της για να επιτυγχάνει τους στόχους της.

Όπως έγραψε και ο ίδιος παλαιότερα στο Twitter, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του, παρέα με παπάκια, «η αλεπού έξυπνα και πονηρά τα πουλάκια πιάνει και γελά»! Και ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια ο Αβέρωφ «έξυπνα και πονηρά» έχει πιάσει πολλά «πουλάκια», εννοώ έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες, κινούμενος στο παρασκήνιο, και βρίσκοντας συναινετικές λύσεις σε προβλήματα που φαίνονταν εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεραστούν στη Βουλή. Δυστυχώς δεν κατάφερε να σώσει και τον Συνεργατισμό (δεν είμαι βέβαιος κιόλας αν ήθελε να τον σώσει). Από μια άποψη, και ο Συνεργατισμός ήταν σαν τα... κοάλα. Είδος προς εξαφάνιση. Το συνεργατικό κοάλα δεν είχε την τύχη να φωτογραφηθεί με τον Φούλη και εξαφανίστηκε. Αιωνία του η μνήμη!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Του παίζουν ζουρνά οι Αμερικανοί

«Εμείς θα παίζουμε τον ζουρνά κι αυτοί θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές»! Αυτά έλεγε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Ηράκλειο τον Δεκέμβριο του 2014. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Τόσο πολύ, που προκλήθηκαν πλημμύρες και παρέσυραν τις βαρύγδουπες υποσχέσεις του και έβαλαν την Ελλάδα σε σκληρά μνημόνια. Οι αγορές σήμερα παίζουν τον ζουρνά και τη λύρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χορεύει πεντοζάλη.

Στη χορευτική αυτή παραζάλη, ζουρνά παίζουνε και οι Αμερικανοί, οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά και υποχρέωσαν την κυβέρνηση Τσίπρα να καταλήξει σε μειοδοτική συμφωνία με τα Σκόπια, ώστε το κρατίδιο αυτό να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αυτό δεν είναι άσχετο με την αιφνίδια κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, την απέλαση Ρώσων διπλωματών και τη ματαίωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εμπλακεί σε ένα περίπλοκο παιγνίδι σκακιού που παίζουν οι μεγάλοι, αναλαμβάνοντας τον ρόλο πιονιού και κάνοντας αδέξιες κινήσεις που έχουν εθνικό κόστος. Τουλάχιστον ας απαιτήσει να της δώσουν οι δυτικοί ρόλο αξιωματικού στη σκακιέρα, για να παίξει έναν αναβαθμισμένο ρόλο, σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές της να βοηθήσει στην επέκταση της αμερικανικής επιρροής στα Βαλκάνια. Ή μήπως έχει εθισθεί στον ρόλο του πιονιού;
ΜΠΟΞΕΡ

Ο ιερός σκοπός τού… συνδικαλίζεσθαι και οι Τουρκοκύπριοι στα αξιώματα
* Ανάμεσα στους κυριότερους λόγους που η πατρίδα μας κατέρρευσε σε όλους τους τομείς, θα πρέπει να προσμετρηθεί και αξιολογηθεί και το γεγονός ότι οι παντός είδους εκπρόσωποι του λαού δεν είχαν ως στόχο δράσης την προστασία του κόσμου, αλλά το προσωπικό τους όφελος και την εδραίωση της οικονομικής παντοδυναμίας τους. Στην εν λόγω κατηγορία ανήκουν και οι συντεχνίες, που, αντί να υπερασπίζονται τα δίκαια των μελών τους, έγιναν μέρος της εξουσίας.

* Οπόταν η καταστροφή του τόπου ήταν θέμα χρόνου, αφού τα φυσικά αναχώματα που έταξε η κοινωνία αλώθηκαν και συνταυτίστηκαν με την εξουσία. Η εκκωφαντική σιωπή τους στα κάθε είδους σκάνδαλα των εκάστοτε κυβερνώντων αποτελεί μίασμα για όλους και ο ιερός σκοπός τού… συνδικαλίζεσθαι έγινε, πλέον, μακριά τα ρούχα σου και την τσέπη σου, από τους συνοδοιπόρους των κομμάτων και τους κοιμώμενους σκοπούς της διαφύλαξης των κοινωνικών αγαθών.

* Σε μιαν άλλη εξέλιξη, Τουρκοκύπριοι θέλουν να είναι αξιωματούχοι και στο ψευδοκράτος αλλά και στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού διεκδικούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Το δικαίωμα του πατσίζειν και κλοτσίζειν την κοροϊδία και τη θρασύτητα πότε θ’ αποκτήσει η πολιτική μας ηγεσία;

* Επιπρόσθετα, κατά την άποψή μας, στα βαρέα και ανθυγιεινά πρέπει να ενταχθούν οι βουλευτές και οι πολίτες πρέπει να ζητήσουν πολεμικό επίδομα. Κι αυτό, γιατί λιγότερο κινδυνεύεις από τους τζιχαντιστές, αν πας στο Ιράκ, παρά να πας στο Κοινοβούλιο να βρεις το δίκιο σου.

* Από κομπλιμέντα και λόγια ότι είμαστε συνεπείς και καλοί μαθητές, χορτάσαμε, κ. Γιούνκερ μας. Ε, θα πρέπει να ανταμείβετε τους καλούς σας μαθητές-πειραματόζωα και να μην τους έχετε στην ίδια μοίρα με εκείνους που σας βασανίζουν.
Ξιουρ.