Σημερινή

Δευτέρα, 17/06/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 08 Ιούλιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ:
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΜΝΕ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΡΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ:
Η ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:
BANK

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ
Μικρός θυμάμαι τη σειρά «η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη» και τώρα στα 38 μου παρακολουθώ τη σειρά η εξαφάνιση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Αλήθεια ένιωσε κανείς από σας τις τελευταίες εβδομάδες, με όλα όσα συμβαίνουν στον Συνεργατισμό και γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ότι έχουμε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας; Η στήλη πάντως, πριν από σας για σας, ζήτησε από γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου να μας πουν την άποψή τους για το πού βρίσκεται η κυρία Γιωρκάτζη. Συγκεκριμένα μας τόνισαν τα ακόλουθα:

Νίκος Αναστασιάδης: Μπορεί να πήγε holidays με τον Πανίκο Δημητριάδη.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Εικάζω ότι είναι στο Μουντιάλ.

Δημήτρης Χριστόφιας: Εν σας έκαμνε ο Πανίκος ρε νεοφιλελεύθεροι και τωρά τραβάτε. Να πελλάνετε.

Άντρος Κυπριανού: Ούτε Συνεργατική Κεντρική έχουμε, ούτε Κεντρική σκέτο έχουμε.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Το 2023 που θα εκλεγώ Πρόεδρος θα διορίσω Διοικητή τον Αθανάσιο Ορφανίδη.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Εγώ ξέρω πού εξαφανίστηκε ρε Σωκράτη αλλά δεν θα σου δώσω την αποκλειστικότητα. Θα κάνω συνέντευξη Τύπου να το μάθουν όλοι.

Γιώργος Λιλλήκας: Με τη στάση της δείχνει ότι θέλει να προπωλήσει τη θέση της για να αποχωρήσει.

Ελένη Θεοχάρους: Όπως και για την μάππα που με ρωτάς, έτσι και για τη Γιωρκάτζη, δεν με κόφτει ρε Σωκράτη.

Χρίστος Χρίστου: Πρέπει να κάθεται στη βεράντα του σπιτιού της και να χαϊδεύει με ικανοποίηση τον κάττο της.

Αρχιεπίσκοπος: Αν αυτή την ερώτηση μου την υπέβαλε ο Τάσος Τρύφωνος στον Αδύναμο Κρίκο θα απαντούσα Bank.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ
Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή οι όροι εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίζεται για να διερευνήσει τις αιτίες κατάρρευσης της Συνεργατικής Τράπεζας. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: Θα διερευνηθεί κατά πόσο οι αρμόδιοι πολιτειακοί αξιωματούχοι αποφάσισαν και υιοθέτησαν έγκαιρα οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, αν τα σχέδια αυτά χαρακτηρίζονταν από πληρότητα και αποτελεσματικότητα και, αν στο πλαίσιο αυτό, έλαβαν υπόψη τις δημοσιονομικές επιπτώσεις, καθώς και τυχόν πολιτικές παρεμβάσεις, αν υπάρχουν, στη λειτουργία του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες θα καλύψουν αξιωματούχους του Συνεργατισμού, πολιτικά πρόσωπα και εποπτικές Αρχές, πριν και μετά το 2013. Με το συμπάθκιο προς το έργο της Νομικής Υπηρεσίας, αλλά το ενδεχόμενο να διερευνηθούν αυτοί που είχαν ενστάσεις για δεκαετίες για αλλαγή του καθεστώτος εποπτείας του Συνεργατισμού γιατί δεν εξετάζεται; Γιατί δεν διερευνάται το πώς έφτασαν συγκεκριμένα Συνεργατικά στην Πάφο να έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια κοντά στο 88%; Αφού θα κάνετε που θα κάνετε τη δουλειά να την κάνετε σωστά. Για την ιστορία πάντως Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό είχε συσταθεί και το 1981, αλλά τα πορίσματά της δεν αξιοποιήθηκαν από κανένα.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ
Σε δίκη που θα αρχίσει στις 6 Φεβρουαρίου 2019 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, παραπέμπεται ο 20χρονος από τη Γεροσκήπου, ο οποίος κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές επιχείρησε να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα και του… δίδυμου αδελφού του. Ο 20χρονος προσήχθη την Πέμπτη στο δικαστήριο, όπου δεν παραδέχτηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπία και πλαστογραφία και το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την 6η Φεβρουαρίου.

Η πραγματικά πρωτοφανής υπόθεση διαδραματίσθηκε σε εκλογικό κέντρο του Δήμου Γεροσκήπου. Ενώ ο 20χρονος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ρώτησε τους επί καθήκοντι λειτουργούς αν δικαιούται να ψηφίσει και για τον δίδυμο αδελφό του. Μετά την αρνητική απάντηση, έφυγε από το εκλογικό κέντρο, επανήλθε ωστόσο λίγο αργότερα προσποιούμενος τον… δίδυμο αδελφό του.

Έγινε ωστόσο αντιληπτός από την αστυνομικό που ήταν καθήκον στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο και κατέληξε στο κελί. Καλά ρε μάγκες, το ότι οι πολιτικοί όταν αφυπηρετούν φροντίζουν να τους αντικαταστήσουν τα παιδιά τους δεν σας πειράζει και θα τιμωρήσετε κάποιον που απλώς ήθελε να ψηφίσει στη θέση του αδελφού του επειδή βαριόταν να ψηφίσει; Πνάστε και αφήστε τον άνθρωπο στην ησυχία του. Εξάλλου οι εκλογές δεν κρίθηκαν στη μία ψήφο.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΙΟ ΓΕΛΙΟΥ
Πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, στην επαρχία Αμμοχώστου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας, για πάταξη του φαινομένου πώλησης «αερίου γέλιου» (laughing gas). Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων (ΟΠΕ) Αμμοχώστου και του ΟΠΕ Λάρνακας και κάλυψε τις περιοχές Αγίας Νάπας και Πρωταρά. Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκαν συνολικά πέντε πρόσωπα, ηλικίας 29, 50, 28, 23 και 17 ετών, να ασχολούνται με την πώληση «αερίου γέλιου», τα οποία συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, συνολικά τέσσερις μεταλλικές φιάλες, 271 αχρησιμοποίητες και 22 χρησιμοποιημένες αμπούλες, 123 μπαλόνια και το χρηματικό ποσό των €406,70. Οι συλληφθέντες και τα κατασχεθέντα υλικά μεταφέρθηκαν στους Αστυνομικούς Σταθμούς Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Πληροφορίες που φέρουν τους αστυνομικούς να αγοράζουν αέριο γέλιου για να κοροϊδέψουν τους συλληφθέντες, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.