Σημερινή

Δευτέρα, 17/06/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 08 Ιούλιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Η δημοσιογράφος με το νιου λουκ στο μαλλί, που σύμφωνα με γκάλοπ το οποίο διενήργησε η στήλη δεν την κολακεύει, ταίριαζε απόλυτα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε περί του αδιαχώρητου που επικράτησε στα κομμωτήρια με επίδειξη για τους όγκους των μαλλιών, τα εξτένσιον αλλά και τα βραδινά φορέματα

Πεταλούδα και καρδούλα από τα Χασικάκια
*Ξέρετε ότι κάθε κορίτσι θέλει να προωθεί τη δική του ταυτότητα και να παρουσιάζεται με δική του προσέγγιση σε διάφορα θέματα. Έτσι και τα πρώην ΜΕΓΑλα κοριτσάκια, μετά TVONE και εσχάτως Χασικάκια προσπαθούν να δώσουν το δικό τους στίγμα και αναλόγως να τις χαρακτηρίσουμε. Αρχίζει λοιπόν το ΜΕΓΑλο δούλεμα, συγγνώμη το δελτίο ειδήσεων και εμφανίζεται η παρουσιάστρια με την υπερμεγέθη πεταλούδα στο πέτο. Λες θα είναι η βασίλισσα-πεταλούδα ή η πλύστρα-πεταλούδα. Ε, που να τις ξεχωρίζουμε; Εντομολόγοι είμαστε;

*Κι όμως αμέσως μετά παρουσιάζεται δημοσιογράφος, που τις τελευταίες μέρες επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία, να μας μιλήσει για το δράμα νεαρού ληστή. Τότε καταλαβαίνεις ότι οι πεταλούδες είναι πολυδιάστατες και πολυσήμαντες. Φυσικά οι τηλεοπτικές που παρουσιάζονται στα πέτα των κοριτσιών.

*Λοιπόν, αν και δεν θα ήθελαν να είναι έστω μαζί και στο ίδιο σημείωμα τα δυο ΜΕΓΑλα κοριτσάκια, εντούτοις πρέπει να καταλάβουν ότι οι πεταλούδες δεν έχουν όλες το ίδιο χρώμα και φτερά. Αλλά μαζί συνθέτουν ενίοτε και υπερθέαμα. Από μόνη της η κάθε μια απλά είναι γουστόζικη

*Θα περιμένουμε για ακόμη λίγο διάστημα μέχρι να μάθουμε αν το καζάνι θα βράζει ή αν θα εκραγεί, αφού το κορίτσι του TVONE το άφησε αδιευκρίνιστο, αναφερόμενη στο θέμα της ΚΥΠ. Εμείς πάντως δεν είδαμε κανένα να βράζει και ούτε καν να καίγεται, γιατί αν βράζει το κανάλι σας να περιμένουμε να πιούμε το ζουμί. Αν όμως εκραγεί το κανάλι… να εξαφανιστούμε.

Σε κατάσταση… αμόκ οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ
*Κοινά παραδεκτό είναι στους αντικειμενικούς παρατηρητές που ασχολούνται με τα μίντια, ότι το ΡΙΚ διαθέτει την πολυπληθέστερη ειδησεογραφική ομάδα, η οποία και θα μπορούσε με την κατάλληλη καθοδήγηση και έμπνευση να κάνει θαύματα και να ανταποδώσει στους φορολογούμενους τα χρήματα με τα οποία την επιχορηγούν.

*Όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα από δημοσιογραφία διαπιστώνουν ότι οι συντάκτες του ΡΙΚ (τηλεόραση-ραδιόφωνο) ποσοτικά ξεπερνούν όσους εργάζονται στα υπόλοιπα κανάλια! Κι όμως οι ιθύνοντες του ιδρύματος ανακαλύπτουν πάντα κάτι για να μας εκπλήσσουν, αλλά κυρίως για να καταδείξουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό του κρατικού καναλιού το υποτιμούν και ενίοτε το λοιδορούν… βάναυσα.

*Δεν μπορεί αυτό το ίδρυμα να ηρεμήσει. Βρίσκεται από ιδρύσεώς του σε διαρκή αναστάτωση και αέναη συγκρουσιακή κατάσταση. Λες και οι Άγγλοι που ίδρυσαν και πρωτολειτούργησαν το ΡΙΚ εμπότισαν τους τοίχους του με υγρό που αναπνέουν οι εργαζόμενοι και παθαίνουν αμόκ που εκφράζεται με αντιπαλότητες, σκάνδαλα και συγκρούσεις. Δεν μπορούν να ηρεμήσουν ούτε για μια μέρα και αρχίζουν να σκοτώνονται μεταξύ τους, αντί προφανώς να παράγουν έργο. Και απορούμε τελικά, ποιος μιλάει με ποιον και πώς συνεργάζονται μεταξύ τους για να ετοιμάζουν προγράμματα.

*Ως υποβολέας θέλει να ενεργεί η ΡΙΚατζού και μάλιστα της αρέσει αφάνταστα. Αφού σε παγκόσμια πρωτοτυπία στα τηλεοπτικά δελτία μάς έδωσε τα παραλειπόμενα ενός ρεπορτάζ. Με την αγωνιώδη της προσπάθεια να καταφέρει τα μικρά παιδιά να της πουν δυο λεξούλες και ενίοτε και με φράσεις που ξέχασε σε ποιους απευθυνόταν και νόμισε ότι θα συνομιλούσε με συναδέλφους της τηλεορασόπληκτους.

Αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο…
*Τι έγινε; Ήρθαν και στο Κυπριστάν τα ΟΥΦΟ; Καλά τώρα το πήρατε πρέφα ότι περιτριγυρίζεστε από πολλά τέτοια αντικείμενα; Μπορεί να μην τα βλέπετε γιατί αλλάζουν μορφή αλλά υπάρχουν τέτοια… αρκετά. Αφορμή για την ενασχόλησή μας με τα ΟΥΦΟ μας έδωσαν τα δελτία ειδήσεων, που έχουν πληθώρα τέτοιων αντικειμένων.

*Έτσι στο ρεπορτάζ για τη σύλληψη κάποιου λαθροθήρα ακούσαμε διάφορες εκδοχές περί πουλιών. Από τη μια στο ΡΙΚ μας είπαν ότι κατείχε τζίκλες, στον ΑΝΤ1 αμπελοπούλια, ΑΛΦΑ και TVONE διάφορα είδη πουλιών. Προφανώς ξέχασαν να μας μιλήσουν για κοράζινους και στρούθους. Ωστόσο, οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Μάλλον η αξιοπιστία και η εγκυρότητα είναι και υπό μορφή πουλιών πετούνε μακριά.

*Μπορεί ο καθένας ν’ ανακηρύττει μια πόλη και να της δίνει το ανάλογο προσωνύμιο σύμφωνα με την επιθυμία και τη θέλησή του; Ε, βέβαια ποιος θα τον σταματήσει; Όταν μάλιστα έχει και το εκτόπισμά της μπορεί και να κάνει τα πάντα. Μέχρι και ν’ ανακηρύξει τη Λεμεσό ως πόλη του Αγίου Βασιλείου.

*Καλά, λες είναι δυνατό να συγχύσθηκε με τα καρναβάλια και να νόμισε ότι ο Άγιος Βασίλειος είναι ο φετινός βασιλιάς Καρνάβαλος; Όχι αμαρτία είναι. Να μην σου επιτεθούν και οι Φινλανδοί ή άλλοι Σκανδιναβοί που οικειοποιηθήκαν και αυτοί τον Άγιο Βασίλειο. Τέλος πάντων μ’ αυτά που ακούμε συγχυσθήκαμε και φτάνουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε μπας και έχουμε και πόλη της αρλούμπας. Έτσι για να λέει ο καθένας ό,τι γουστάρει.