Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

| Εκτύπωση | 24 Ιούνιος 2018, 18:00 | Σημερινή

ΚΗΔΕΙΑ

Τον προσφιλή ημών

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΝ


ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2018, σε ηλικία 100 ετών, κηδεύουμε σήμερα από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη του να έρθουν και να κλάψουν μαζί μας (τα λεφτά που έδωσαν από την τσέπη τους για να σωθεί, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε). Πολλοί στενοί συγγενείς και συνεργάτες του αείμνηστου Συνεργατισμού κάνουν τώρα πως δεν τον ξέρουν και δεν αναμένεται να παραστούν στην κηδεία. Όλοι αυτοί ελπίζουν ότι, όταν θαφτεί ο μακαρίτης, θα θαφτούν και οι δικές τους ευθύνες για τον θάνατό του.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παλαιών Αμαρτιών, δίπλα στον τάφο της αείμνηστης Λαϊκής Τράπεζας και τον τάφο των αείμνηστων Κυπριακών Αερογραμμών.
Αντί στεφάνων, παρακαλούμε να γίνονται εισφορές υπέρ της Ελληνικής Τράπεζας.

Μετά την κηδεία θα προσφερθούν κόλλυβα, εις ανάμνησιν του γεγονότος ότι ο αείμνηστος Συνεργατισμός μοίραζε δάνεια σε όλους, χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, σαν να ήταν κόλλυβα.

Ας είναι ελαφρά τα δισεκατομμύρια που θα τον σκεπάσουν.

Οι τεθλιμμένοι:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΑΤΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Και ο ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ερωτευμένοι με τις έρευνες

Δεν ξέρω αν πρέπει να αποκληθεί Ερευνητική Επιτροπή αυτή που θα διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για το θέμα του Συνεργατισμού, ή Επιτροπή... Ιατροδικαστών, που θα πραγματοποιήσει αυτοψία και νεκροψία. Πάντως εντυπωσιάζει η επιμονή και η ένταση με τις οποίες το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας σε σχέση με όσα συνέβησαν στον Συνεργατισμό. Το κίνητρό τους, βεβαίως, είναι σαφές. Ζητώντας την έρευνα, θέλουν να δείξουν ότι θεωρούν τους εαυτούς τους αθώες περιστερές που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση του Συνεργατισμού, σύμφωνα με την κλασική, πλέον, Αρτεμάκεια... ρήση «εγώ εν τζιαι».

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη ευθύνεται αποκλειστικά για «εγκληματικές αποφάσεις» που κατέστρεψαν τον Συνεργατισμό, ενώ η Κυβέρνηση θέλει οι έρευνες να πάνε πριν από το 2013, για να πιάσει το κολάνι και το ΑΚΕΛ. Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μέσω της Ερευνητικής Επιτροπής, για το πώς ο Συνεργατισμός κατάντησε μια μαύρη τρύπα που ρούφηξε δισεκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογουμένων, με την κακοδιαχείριση, την ανεπαρκή εποπτεία και τις κομματικές παρεμβάσεις. Όσο για την τιμωρία των ενόχων, μην περιμένετε και πολλά πράματα. Ακόμα περιμένουμε να τιμωρηθούν εκείνοι που περιλαμβάνονται στο πόρισμα μιας άλλης Ερευνητικής Επιτροπής, της Επιτροπής Πική για την κατάρρευση της οικονομίας, που εκδόθηκε πριν από... πέντε χρόνια! Γιαβάς-γιαβάς...
ΜΠΟΞΕΡ

Τα «καλά» και τα «κακά» κόμματα

Μετά τον διαχωρισμό του Συνεργατισμού σε «καλό» και «κακό», έχουμε και τον διαχωρισμό των κομμάτων σε «καλά» και «κακά», με βάση τις περιγραφές και τις εικόνες που δίνουν τα ίδια. Το κάθε κόμμα προσπαθεί να προβάλει τον εαυτό του ως... «καλό προστάτη» του Συνεργατισμού, σε αντίθεση με τον «κακό καταστροφέα» του Συνεργατισμού, που είναι ο πολιτικός του αντίπαλος. Όμως, ας μη βγάζει κανένα κόμμα την ουρά του απ’ έξω. Όλα τα κόμματα κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και έχουν ευθύνες, άλλα μεγαλύτερες και άλλα μικρότερες, για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν δόθηκαν εν μιά νυκτί.

Οι κομματικές παρεμβάσεις και διαπλοκές δεν ήταν και το πιο ασυνήθιστο φαινόμενο στην ιστορία του Συνεργατισμού. Τα προβλήματα ήταν ορατά, αλλά όλοι προσποιούνταν ότι δεν υπήρχαν ή ότι δεν τα έβλεπαν. Τα λάθη και οι ατασθαλίες έβγαζαν μάτια, αλλά φρόντιζαν να τα καλύπτουν κάτω από το χαλί του ανθρωπιστικού και φιλολαϊκού προσώπου του Συνεργατισμού. Και η αναπόφευκτη καταστροφή συνέβη τελικά, διότι το σύνθημα του Συνεργατικού Κινήματος «Ο καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα», κατήντησε «Ο καθένας για όλους τους κομματικούς παράγοντες, τους διοικούντες, τους φίλους, τους συγγενείς και τους κουμπάρους και όλοι αυτοί για τον εαυτό τους»...
Ο «ΚΑΛΟΣ» ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ

Εισηγήσεις για το «γλωσσάρι»

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η αποκαλυπτική είδηση της εφημερίδας μας, την περασμένη Κυριακή, για το περιβόητο «γλωσσάρι» που προωθεί ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με στόχο να χρησιμοποιούνται από τους δημοσιογράφους στην Κύπρο λέξεις και ορολογίες που δεν είναι ενοχλητικές για την άλλη πλευρά. Η στήλη, στην προσπάθειά της να βοηθήσει στο όλο εγχείρημα, δίνει σήμερα τις δικές της εισηγήσεις για τις διατυπώσεις που οφείλουν να χρησιμοποιούν τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, ώστε να μην ενοχλείται η άλλη πλευρά:

* Αντί να λέμε: «Συμπληρώνονται φέτος σαράντα τέσσερα χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο», να λέμε: «Συμπληρώνονται φέτος σαράντα τέσσερα χρόνια έναρξης των διακοπών της Αϊσέ στην Κύπρο».

* Αντί να λέμε «κατοχικός ηγέτης» ή «ψευδοπρόεδρος», να λέμε «ο μελλοντικός εκ περιτροπής Πρόεδρος της Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας».

* Αντί να λέμε «ψευδοκράτος», να λέμε «μέλλουσα βόρεια πολιτεία της Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας».

* Αντί να λέμε «40.000 κατοχικά στρατεύματα», να λέμε «40.000 followers της κυρίας Αϊσέ κατά τις διακοπές της».

* Αντί να λέμε «παράνομοι Τούρκοι έποικοι», να λέμε «αφιχθέντα εκ Τουρκίας άτομα, για να αποκαταστήσουν την πληθυσμιακή ισορροπία που είχαν διαταράξει παλαιότερα οι Αχαιοί Έλληνες».

* Τέλος, αντί να λέμε «οι βαρβαρότητες των Τούρκων το 1974», να λέμε «τα ατυχή γεγονότα του 1974, που ακολούθησαν τα γεγονότα του 1963, όταν εκάμαμεν τζι εμείς πολλά»...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Δεν θα μετατραπεί σε περιστέρι

Εκλογές σήμερα στην Τουρκία. Προεδρικές και βουλευτικές. Εκλογές που θα καταδείξουν αν ο Ερντογάν θα παραμείνει κυρίαρχος της πολιτικής ζωής, ή αν οι αυτοκρατορικές του φιλοδοξίες θα ψαλιδιστούν. Οι εκτιμήσεις είναι ότι, έστω και δύσκολα, ο σουλτάνος θα διατηρήσει τον θρόνο του σε έναν δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή. Αν και υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι με μια ευρεία καλπονοθεία που αναμένεται, ο Ερντογάν ίσως εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Κάποιοι δικοί μας ευνοούν την επανεκλογή του, με την ψευδαίσθηση ότι θα φανεί πιο διαλλακτικός στο Κυπριακό. Την απάντηση σ’ αυτούς δίνει ο Τουρκοκύπριος αντικατοχικός δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ:

«Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί παρακαλούν να κερδίσει ο Ερντογάν κοιτάζοντας τις ασυνάρτητες δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν οι αντίπαλοί του... Δεν ξέρουν ότι όποιος ξαπλώνει με έναν φασίστα, ξυπνάει νεκρός. Οι δικτάτορες χρειάζονται πάντα να κρατάνε ζωντανό το ‘εθνικό πνεύμα’ και γι’ αυτό να κάνουν πολέμους προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν το σουλτανάτο τους. Ο μεγαλύτερός τους εχθρός είναι η ειρήνη. Νομίζετε ότι μετά τις 24 Ιουνίου θα βρείτε δίπλα σας ένα περιστέρι; Τον δεινόσαυρο κοιτάξτε, τον δεινόσαυρο!». Αυτά έγραψε ο Σενέρ. Κι έχει απόλυτο δίκαιο. Όσοι πολιτικοί μας νομίζουν ότι μετά τις τουρκικές εκλογές θα βρουν δίπλα τους ένα πεζούνι, ας ετοιμαστούν για το οδυνηρό δάγκωμα του δεινοσαύρου!
ΜΠΟΞΕΡ

Νυν υπέρ πάντων των... αμνών!

Μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα βρέθηκαν την Πέμπτη οι Λεμεσιανοί. Ένα... πρόβατο έκοβε βόλτες στην περιοχή του Αποστόλου Βαρνάβα, μετά πέρασε από τη Λεωφόρο Μακαρίου και στη συνέχεια βρέθηκε στο Ζακάκι. Κάποιοι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Περαιτέρω πληροφορίες για την τύχη του δεν έχουν γνωσθεί. Πιστεύω, όμως, ότι πρέπει να δούμε την παρουσία του συμπαθούς προβάτου ως... συμβολική. Και εξηγούμαι. Διακινήθηκε μέσα στην πόλη χωρίς να υπολογίζει κινδύνους, ελεύθερο και μαχητικό, δεν άφησε να το συλλάβουν και ταυτόχρονα έστελνε μηνύματα στα... ανθρώπινα πρόβατα, να κάνουν και εκείνα την «επανάστασή» τους.

Μιλάμε για τα ανθρώπινα πρόβατα που θα πληρώσουν αδιαμαρτύρητα τα δισεκατομμύρια για τη «διάσωση» του Συνεργατισμού. Μιλάμε για τους πολίτες που σφάζονται σαν αρνιά από την ππάλα των αβάσταχτων και εξωφρενικών ενοικίων που επιβάλλονται, ειδικότερα στη Λεμεσό. Μιλάμε για τους πολίτες που περιμένουν σαν σιωπηλοί αμνοί στις ουρές των Νοσοκομείων ή περιμένουν τη σειρά τους για εγχείρηση σε τρία χρόνια. Μιλάμε για τους πολίτες που πληρώνουν αγόγγυστα απίστευτες αυξήσεις και χρεώσεις στην τιμή του ρεύματος. Μιλάμε για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται από μια δυσκίνητη και αδιάφορη δημόσια υπηρεσία, η οποία όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει να μεταρρυθμιστεί, αλλά εμποδίζουν τη μεταρρύθμισή της. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για τη μεγάλη επανάσταση των προβάτων!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Κύπρος, Γαλλία, συμμαχία!

Αναβαθμισμένο εμφανίζεται τελευταία το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Κύπρο. Ο γαλλικός κολοσσός Total έχει ήδη καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του για ενεργότερη εμπλοκή στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ εκτιμάται ότι αυτό συνδέεται και με τη γενικότερη στρατηγική της Γαλλίας για ενίσχυση του ρόλου της στην περιοχή. Το γαλλικό ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε και στις επαφές που είχε στο Παρίσι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δήλωσε ότι η Γαλλία εξελίσσεται στον πιο σημαντικό και αξιόπιστο υποστηρικτή μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές σκηνικό. Η στήλη κατάφερε να εξασφαλίσει κατ’ αποκλειστικότητα την προσφώνηση του κ. Νεοφύτου προς αξιωματούχους του γαλλικού ΥΠΕΞ, με τους οποίους συναντήθηκε. Η προσφώνηση έγινε στα γαλλικά (σόρι... Δημήτρη Καλλέργη, αλλά τα δικά μου γαλλικά είναι... γαλλικότερα από τα δικά σου):
Μεσιέ!

Ζιε σουΐ Αβερόφ, πρεζιτάν ντε Ντεμοκρατίκ Αλάρμ, αλεπού Παφιτίκ.
Συπρ ε Φρανς, γκραντ αμούρ!
Συπρ ε Φρανς, αγκαζέ!
Συπρ ε Φρανς, ασορτί.
Συπρ ε Φρανς, λε κωλ ε βρατζί.

Μερσί μποκού πουρ λα υποστηριξέ ντε Συπρ, ε πουρ Τοτάλ κολοσσέ τρυπητέ ντε νοτρ οικοπέδ.
Τοτάλ τρουβέ λε γκαζ συπριότ, Τουρκί νο μιλιτέρ νταηλίκ.
Βιβ λα Φρανς! Βιβ λα εκίπ νασιονάλ φρανσέζ ντε λα φουρπέ, Σιαμπιονέ ντε Μουντιάλ!
ΜΠΟΞΕΡ

Όπλα σε αυτοκίνητα και γραφεία!

Αντιγράφω από τις ειδήσεις των τελευταίων μόνο ημερών:

1) «Στη σύλληψη ενός 22χρονου Ελληνοκύπριου προχώρησε η Αστυνομία νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μετά τον εντοπισμό στρατιωτικού τυφεκίου G3, 200 σφαιρών και στρατιωτικής ξιφολόγχης στο όχημά του».

2) «Η Αστυνομία βρήκε στο σπίτι και στο γραφείο 52χρονου αεροβόλα όπλα, συσκευές εκκένωσης ρεύματος, χειροπέδες, καπνογόνο (στρατιωτικό), αεροβόλα όπλα, φωτοβολίδα, σιγαστήρα, όπλο εκτόξευσης χρωματιστών σφαιρών, εργοστασιακές κροτίδες κ.ά».

3) «Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη 33χρονος, στο όχημα του οποίου βρέθηκαν ένα κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και μια μεταλλική σωλήνα γεμάτη πυρίτιδα».

4) «Μετά από έρευνα η Αστυνομία βρήκε στο φράγμα Πολεμιδιών σε νάιλον σακούλα ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, καθώς και 107 σφαίρες πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων».

Τι γίνεται, ρε παιδιά; Όπλα και πυρομαχικά σε αυτοκίνητα, σε γραφεία-γιάφκες, σε υδατοφράκτες. Κι όλα αυτά ανακαλύφθηκαν μέσα σε δυο-τρεις μόνο μέρες. Μα στο Τέξας ζούμε; Φανταστείτε τι άλλο υλικό κρύβεται παράνομα εκεί έξω, με τις τόσες φατρίες του υποκόσμου που διαθέτουμε. Αν η Αστυνομία συνεχίσει με την ίδια ένταση την εκστρατεία της εναντίον του οργανωμένου (και ανοργάνωτου) εγκλήματος, προβλέπεται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα ανακαλύψει τόσα όπλα και πυρομαχικά, που θα μπορεί να εξοπλιστεί ένα... τάγμα της Εθνικής Φρουράς. Ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης, ας είναι και έτσι!
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Δάση αιώνων στο έλεος εμπρηστών

Δυστυχώς τα δάση μας, αυτά τα λίγα που διαθέτουμε, βρίσκονται στο έλεος του κάθε ηλίθιου, του κάθε φουτουνιασμένου που έχει παράπονο με κάτι, του κάθε ψυχοπαθούς εμπρηστή. Το δάσος Πάφου κινδύνευσε σοβαρά το βράδυ της Πέμπτης από πυρκαγιά που ξεκίνησε από περιοχή κοντά στον Πάνω Πύργο και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων που έπνεαν. Υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο η πύρινη λαίλαπα να προχωρήσει προς τον Σταυρό της Ψώκας και ίσως και προς το Μοναστήρι του Κύκκου! Ευτυχώς κινητοποιήθηκαν έγκαιρα και δυναμικά το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με 250 άνδρες και 60 πυροσβεστικά οχήματα, και ύστερα από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες κατόρθωσαν να δαμάσουν τη φωτιά.

Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα και σημειώνουν ότι στην ίδια περιοχή είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές και πέρσι και πρόπερσι. Αρκεί ένας και μόνο ασυνείδητος για να γίνουν στάχτη δάση αιώνων και να κινδυνεύσουν άνθρωποι και οικισμοί. Γι’ αυτό η Πολιτεία πρέπει να είναι αμείλικτη με τους εμπρηστές των δασών. Και ταυτόχρονα να θέσει στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων κάθε δυνατό μέσο για να τους βοηθήσει στο έργο τους. Επισημάναμε την περασμένη Κυριακή ότι πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σολιά και μόλις τώρα ετοιμάστηκε πόρισμα για τις ανάγκες σε πυρόσβεση. Βιαστείτε, κύριοι! Οι πυρκαγιές δεν είναι τόσο υπομονετικές. Και οι εμπρηστές δεν θα σας περιμένουν να αποφασίσετε.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Οι προβληματισμοί του Πρίγκιπα και οι χουβαρντάδες πολιτικοί

* Μπορεί και να οφείλεται στο γενετικό υλικό των ΔΗΚΟϊκών, για το οποίο οι επιστήμονες του μέλλοντος θα μπορούν να συγγράψουν χιλιάδες μελέτες-συγγράμματα, σε περίπτωση φυσικά που καταφέρουν να το αποκωδικοποιήσουν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητάς του… Ουδέποτε το κόμμα βρίσκεται σε νηνεμία, κυρίως λόγω της έντονης επιθυμίας αρκετών εκ των στελεχών του να κατέχουν αξιώματα. Εξ ου και προτιμούν λιγότερα ενεργά στελέχη, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανέλθουν στην εξουσία.

* Στη φαινομενικά ήρεμη κατάσταση που υπάρχει στο ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος προσπαθεί να κρατεί ισορροπίες, αλλά μάλλον είναι ευκολότερο να είσαι ακροβάτης σε τσίρκο, παρά Πρόεδρος στο ΔΗΚΟ.

* Αυτήν την περίοδο δέχεται μάλιστα έντονες πιέσεις για να πάρει απόφαση επιστροφής κάποιων εκ των διαγραφέντων στο ΔΗΚΟ, αφού ο χρόνος περνάει από την άνοδό του στον ανώτατο θώκο του κόμματος, αλλά η επανάκαμψή τους προκαλεί ανησυχία.

* Αν και φαίνεται ότι για πέντε εκ των στελεχών η επιστροφή μπορεί να επιτευχθεί αναίμακτα, εντούτοις ο Νικόλας δεν φαίνεται να διατάζει να σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό, ώστε να επιστρέψουν στο κόμμα οι «άσωτοι» ΔΗΚΟικοί.

* Ο λόγος δεν είναι ότι ο Πρίγκιπας ως εκ του σχήματός του δεν αρέσκεται σε σφαγές ζώων και διάφορα χωρκατιλίκια με αίματα, αλλά λόγω του ότι υπάρχουν αρκετοί χορτοφάγοι στο ΔΗΚΟ, που δεν επιτρέπουν τη διαδικασία της σφαγής. Μάλλον θα προτιμούσαν να σφάξουν την επιθυμία για επιστροφή.

* Έτσι και ο Πρίγκιπας βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, αφού δεν μπορεί να διαταράξει την κομματική ηρεμία, αλλά και δεν μπορεί να παραβλέψει το πρόβλημα με την επιστροφή διαγραφέντων στελεχών.

* Η συνωμοσία Δημάρχων και κομματαρχών βρίσκεται πάλι σε πλήρη εξέλιξη, αφού επιχειρείται να τους αποκαθηλώσουν από τα βασίλειά τους και να τους περιορίσουν σε συνήθη καθήκοντα που πρέπει να ανατίθενται σε τοπικούς άρχοντες μικρών Δήμων, σε μικρά κράτη. Και, όμως, παρά την οικονομική καταστροφή, δεν προσγειώνονται στην πραγματικότητα και επιθυμούν να συνεχίσουν να κατέχουν τους θρόνους και τα βασίλειά τους. Χωρίς ίχνος μεταμέλειας για όσα έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια και φόρτωσαν τους δημότες με 600 εκατομμύρια χρέη. Κι όμως τα κόμματα συνεχίζουν να τους στηρίζουν και δεν δέχονται ν’ ακούσουν συρρίκνωση του αριθμού των Δήμων, για να εξυπηρετούν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα.

* Όπως μια εταιρεία χρωστάει 600 εκατομμύρια και οι διευθυντές της δεν επιμερίζονται τις ευθύνες τους και δεν δέχονται ν’ αλλάξει οτιδήποτε, παρά μόνο στηρίζονται από κάποιους προμηθευτές που είχαν μαζί τους στήσει κάποιες δουλειές, προς αμοιβαίο όφελος. Μα αφού είναι τόσο τέλειοι οι Δήμαρχοι και ο τρόπος λειτουργίας τους, γιατί χρεοκόπησαν και χρωστούν τόσα λεφτά, που φυσικά θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πολίτες;

* Τρέχουν να κάνουν τώρα συσκέψεις, σχέδια και πλάνα που προνοούν συγχωνεύσεις, λένε, υπηρεσιών των Δήμων και άλλα τινά, αλλά με βασική προϋπόθεση να συνεχίζουν να κατέχουν τους θρόνους οι Δήμαρχοι. Και καλά, τόσα χρόνια γιατί δεν προχωρούσατε από μόνοι σας στις αλλαγές και αφήσατε την κατάσταση να εκτραχυνθεί και να χρειάζονται τόσα εκατομμύρια για να ορθοποδήσουν οι Δήμοι;

* Φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι, τα κόμματα που τους προστατεύουν και, αντί να τους κατσαδιάσουν και να τους κάτσουν στο σκαμνί για όσα παρέλειψαν να κάνουν για τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν την μεγαλομανία τους, αντίθετα τους χαϊδεύουν και ψάχνουν μαζί τους τρόπους να συνεχίσουν να κάθονται στους θρόνους τους.
Ξιουρ.