Σημερινή

Δευτέρα, 17/06/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 24 Ιούνιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ:
Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΟΛΙΒΑ:
ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΛΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ
Τέλος σε μια πορεία 100 και πλέον ετών μπήκε στον Συνεργατισμό. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, δηλαδή του κράτους που διαθέτει 99% του κεφαλαίου της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα. Σε μια λιτή ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που διεξήχθη στις 18 Ιουνίου 2018, αποφάσισε την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συναλλαγής, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

Πριν από την έκτακτη γενική συνέλευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, η Ελληνική Τράπεζα παρέσχε τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει αύξηση του κεφαλαίου της κατά €150 εκατ. Η αύξηση κεφαλαίου γίνεται για να έχει η Τράπεζα υψηλό δείκτη ιδίων κεφαλαίων, αφού η αγορά εξυπηρετούμενων δανείων 4 δισ. και η μεταφορά στην τράπεζα καταθέσεων περίπου €10 δισ. αλλάζουν τις υφιστάμενες ισορροπίες στους ισολογισμούς της Τράπεζας. Η στήλη επικοινώνησε με γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου, ζητώντας τους να σχολιάσουν τα νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, μας δήλωσαν τα ακόλουθα:

Νίκος Αναστασιάδης: Δημητρούλα μου, γεια σου. Πάρτα όλα δικά σου.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Σεισμός, σεισμός, Συνεργατισμός.

Δημήτρης Χριστόφιας: Έχασε και το ξεπούλημα το νόημά του.

Άντρος Κυπριανού: Μπορεί να μας έκλεισαν Λαϊκή, Κυπριακές Αερογραμμές και Συνεργατισμό, αλλά με την Ομόνοια δεν θα τα καταφέρουν.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Φασούλι, φασούλι άδειασε το σακούλι.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Το μόνο που δεν μας είπαν, είναι το μαζί τα φάγαμε.

Ελένη Θεοχάρους: Η Μακεδονία, η Βόρεια Ήπειρος, η Κύπρος και η Συνεργατική είναι Ελληνική.

Γιώργος Λιλλήκας: Γράψε μου κάτι για προπώληση, ρε Σωκράτη, αφού δεν βρίσκεις κάτι άλλο για μένα.

Γιώργος Περδίκης: Και τώρα ποιος θα μας πουλά φυτοφάρμακα, ρε αλήτες;

Χρίστος Χρίστου: Το μόνο θετικό είναι ότι κατέληξε στην Ελληνική.

Αρχιεπίσκοπος: Πριν από ένα μήνα σού είπα ότι δεν πρόκειται να επενδύσω ούτε σεντ στον Συνεργατισμό. Κατάλαβες τώρα γιατί;

ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ένα νέο «εχθρό» απέκτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν από τις εκλογές και αυτό είναι το… κρεμμύδι! Και πιο συγκεκριμένα η τιμή του, που έχει εκτοξευτεί στο 1,5 ευρώ το κιλό και απειλεί να κάνει τον Τούρκο Πρόεδρο να… κλάψει πικρά στις εκλογές της Κυριακής. Η κατακόρυφη αύξηση στην τιμή των κρεμμυδιών έγινε «όπλο» στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες, η οποία επικρίνει την Κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως το κρεμμύδι, την πατάτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πληροφορίες που φέρουν τον Ερντογάν να απαιτεί τη φυλάκιση των παραγωγών κρεμμυδιών για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται .

O ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Από μικρός, το μόνο πράγμα που ήξερα για την Κύπρο, ήταν η Ομόνοια, δήλωσε ο νέος τεχνικός των τριφυλλοφόρων, Ισπανός Χουάν Κάρλος Ολίβα, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πληροφορίες που φέρουν τον κ. Ολίβα να μεγάλωσε με την αφίσα του Κάντηλου και του Ευαγόρα Χριστοφή στο υπνοδωμάτιό του, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του Προέδρου της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο, Πρόδρομου Πετρίδη. Τωρά, σοβαρά, θέλεις πρωτάθλημα, κύριε Ολίβα μου;

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Υπερδιπλάσιος αριθμός Ευρωπαίων τουριστών επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές το 2017, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την Πράσινη Γραμμή, την οποία εξασφάλισε ο Φιλελεύθερος. Η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι το 2017 διακινήθηκαν από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα 822.318 Ευρωπαίοι τουρίστες (εξαιρούνται οι Κύπριοι), ενώ το 2016 ο αριθμός ήταν μόλις 385.426, κάτι που παραπέμπει σε αύξηση 213%, μέσα σε ένα μόλις ημερολογιακό έτος. Εμείς γιατί ακόμη πανηγυρίζουμε για την αύξηση του τουρισμού στις ελεύθερες περιοχές, ακόμη δεν κατάλαβα.

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ
Το Sigmalive εξασφάλισε την Παρασκευή αποκλειστικό βίντεο που απεικονίζει καρέ-καρέ τον νέο τρόπο δράσης επιτηδείων στους δρόμους της Κύπρου, ανά το Παγκύπριο. Η Αστυνομία επανειλημμένα προειδοποίησε το τελευταίο διάστημα ότι άγνωστα πρόσωπα πέφτουν στις ρόδες αυτοκινήτου εσκεμμένα, με στόχο να εξασφαλίσουν ασφαλιστικές αποζημιώσεις ή ακόμα και οικονομική βοήθεια από τους ίδιους τους οδηγούς.

Στο βίντεο γυναίκα με λευκή πουκαμίσα θέτει σε δρόμο της Λευκωσίας το καλοστημένο σχέδιο. Θέτει στο στόχαστρο συγκεκριμένο διπλοκάμπινο όχημα, δίπλα από ημιφορτηγό, του οποίου ο οδηγός εξήλθε για λίγα λεπτά. Η γυναίκα πέφτει σκόπιμα στις ρόδες του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου (01:05). Όταν ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος εισέρχεται στ’ αυτοκίνητό του (2:05), η γυναίκα με αστραπιαίες κινήσεις απομακρύνεται έρποντας από τις ρόδες του οχήματος και προλαβαίνει να μην τραυματιστεί. Ο οδηγός εξέρχεται του οχήματος έντρομος και σπεύδει στη γυναίκα, που προσποιείται ότι έχει τραυματιστεί.

Το ίδιο πράττουν άλλοι ανυποψίαστοι πολίτες, οι οποίοι μόνο και μόνο στη σκέψη ότι παρασύρθηκε πεζή τρέχουν για να παράσχουν όποια βοήθεια μπορούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έλεγε στους πολίτες που έσπευσαν προς βοήθεια ότι δεν χρειάζεται να καλέσουν ασθενοφόρο, καθώς το μόνο που επιθυμεί είναι χρήματα, για να φροντίσει η ίδια για τη μετάβασή της σε Νοσοκομείο. Η στήλη συμβουλεύει το κοινό την επόμενη φορά που θα δει από κοντά αυτήν την κομπίνα να δώσει στους επιτήδειους μια πιστωτική κάρτα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.