Σημερινή

Πέμπτη, 21/02/2019
RSS

Επίπεδο… δαπέδου: Τα τριάκοντα αργύρια θεώρησαν οι Κυπραίοι

| Εκτύπωση | 10 Ιούνιος 2018, 18:00 | Σημερινή

· Επαναλαμβάνεται κακόγουστα έως και εκνευριστικά. Σίγουρα υποτιμητικά για έναν λαό που πέρασε πολλά δεινά. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη, ωχριούν μπροστά σ’ αυτά που βίωσε η κυπριακή κοινωνία.

· Σε κάθε καίριο ζήτημα που αναφύεται, αρχίζουν εκατέρωθεν οι απειλές μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, συνεπικουρούμενων και από τους υπολοίπους, με στόχο να μαντρίσουν τα αρνιά που ξέφυγαν για να γίνουν ελευθέρας βοσκής. Ξεχνούν, όμως, ότι ωρίμασε ο λαός και τις βρισιές δεν τις λαμβάνει και πολύ υπόψη. Μια τιμωρία τούς αξίζει για τον υποβιβασμό του επιπέδου της πολιτικής ζωής. Πλέον, πρέπει να μιλάμε για επίπεδο… δαπέδου.

· Οι θεατρινισμοί συνεχίζονται. Τα φιλαράκια τσακώνονται στις οθόνες και στο παρασκήνιο… συνεννοούνται. Και μάλιστα η παράστασή τους είναι για το αγαπημένο τους παιγνίδι, το οποίο πάντα έπαιζαν μαζί. Οι καβγάδες Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για το Κυπριακό προφανώς και δεν αφορούν τους πολίτες.

Αντιλήφθηκαν όλοι οι Κύπριοι ότι οι αντιπαραθέσεις γίνονται για να αποπροσανατολίσουν από τα εγκληματικά τους λάθη στον Συνεργατισμό, στα σχολεία και σε άλλα κοινωνικά θέματα.

Θα πρέπει να ξέρουν ότι με τους θεατρινισμούς δεν απαλλάσσονται από τις ασήκωτες ευθύνες των αποτυχημένων τους πολιτικών και στο Κυπριακό. Οδήγησαν σε αδιέξοδα και τώρα τρέχουν να ξεφύγουν, αλλά οι πολίτες τούς πήραν χαμπάρι.

· Αφού ούτε ο Ιούδας ήταν προδότης, κατά τις ανακαλύψεις των επιστημόνων, τότε που χάθηκαν τα τριάκοντα αργύρια; Τα πήραν φαίνεται Κυπραίοι, θεωρώντας ότι είναι η νόμιμη μίζα.

· Κάποιοι σκέφτονται τις εσωκομματικές τους διαμάχες, φώναζε ο Αναστασιάδης. Ο αναμάρτητος ας ρίξει την πρώτη πέτρα. Μάλλον θα τις φάτε τις πέτρες όλοι, γι’ αυτό καλυφθείτε.

· Τσακώθηκαν για την πατρότητα της επαναπροσέγγισης ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ. Καλά, για το τερατάκι που προέκυψε από την επαναπροσέγγιση μαλώνετε; Καλοί πατεράδες είστε κι εσείς…

· Για να καταλάβουμε, υπάρχει Έλληνας Κύπριος που θα επηρεαστεί από τη φασαρία περί επαναπροσέγγισης και θα ρίξει την ψήφο του στο κόμμα που την προήγαγε; Αν εξαιρέσουμε τον Παπαπέτρου, κανένας άλλος.

* . Όταν ο μεγάλος Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το εκπληκτικό άσμα του μέγιστου, του εθνικού μας ποιητή, Κώστα Μόντη, «ανασήκωσε την πλάτη και απόσεισέ τους, Πενταδάκτυλέ μου», κάποιοι ναι μεν το τραγουδούν, αλλά όχι προφανώς με το ίδιο πάθος, όπως το αντίστοιχο «πάγωσε η τσιμινιέρα».

Ε, να μην αποσείσουν και τους φίλους, τους Τουρκοκύπριους, αλλά και τους 50 χιλιάδες εποίκους. Καλά θα είναι να αποσείσει με στυλ ο Πενταδάκτυλος και να προσέξει, ρε παιδί μου, μπας και πάει και κάποιος, που ναι μεν κρατάει το σπίτι μας στα κατεχόμενα, αλλά είναι μέλος του «αδελφού» Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

* Ε, καλά να μη μαραζώσει και ο Χριστόφιας μας και δεν αποδώσει στις διακοπές του Κελλακίου. Οπόταν, καλά θα είναι να αποσείσει τους γύρω του και του μαγνητοσκοπούμε τη συναυλία του Νταλάρα, οπόταν μπορεί να την παρακολουθήσει παρέα με την Έρση. Στο κάτω- κάτω, βάλε τον Άντρο Κυπριανού να σου το τραγουδήσει. Ε, τότε είναι που θα τον αποσείσεις… Μη γελάς εσύ, ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, και να ετοιμάζεσαι να καταλάβεις το πόστο του Άντρου μας, μετά την απόσειση.

* Κάποιοι θα φορέσουν φουστανέλες... Παρά γυμνοί (πολιτικά), όπως κυκλοφορούν και προκαλούν απέχθεια, κάποιοι καλύτερα να φοράνε κάτι…

· Υπερυπουργός ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, φωνάζουν διάφοροι. Προπόνηση για την Προεδρία κάνει ο άνθρωπος…

· Μεταλλαγμένος ο Γεωργιάδης, έτσι; Από ήπιος βουλευτής, σκληρός υπουργός και - είπαμε, Φούλη, μην το επαναλάβουμε και ξύνουμε πληγές - υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

· Πώς βλέπετε στην Τουρκία τη θανάτωση κάθε πετούμενου; Εμένα, πάντως, μου κάθεται ως εξής: Τα κτηνά σκοτώνουν τα πτηνά. Πάντως, η Τουρκία κάτι φέρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την γρίπη των πτηνών. Ίνσιαλλαχ και να κολλήσουν όλοι στο Φόρεϊν Όφις και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γρίπη των πτηνών από την Τουρκία.

· Δεν θέλουν τα μέλη που γράφτηκαν στο ΔΗΚΟ. Καλά, τους δικούς τους δεν θέλουν και θα αγαπήσουν τους ξένους; Μνημείο ξενοφοβίας το ΔΗΚΟ.
· Ξιουρ