Σημερινή

Δευτέρα, 25/03/2019
RSS

Τηλεοπτικό ΑΝΤεννικό αέριο και το σποτάκι

| Εκτύπωση | 10 Ιούνιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

* ΣΠΟΤΑΚΙ-εφεύρεση της στήλης και λανσάρεται με όλα τα πνευματικά δικαιώματα: Γυναίκα βιαστής-δράκος ουδέποτε υπήρξε στην ανθρωπότητα. Οπόταν, για ποια ίσα δικαιώματα μιλάμε...

* Ως τηλεοπτικοί εφευρέτες οι ΑΝΤεννικοί θέλησαν να μας πληροφορήσουν περί της ύπαρξης τηλεοπτικού αερίου. Το εν λόγω αέριο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το αντίστοιχο ανθρώπινο αέριο, το οποίο δημιουργείται από την απέλπιδα προσπάθεια του ανθρώπινου πισινού να ερμηνεύσει άρια, όπως άδουν με τεράστια επιτυχία και ο Χοσέ Καρέρας ή έστω ο Λουτσιάνο Μπαβαρότι.

* Το τρέιλερ του ΑΝΤ1, λοιπόν, αναφερόταν σε καβγά στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας για το φυσικό αέριο. Τελικά, οι Ουκρανοί τσακώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, οπόταν και αυτή είναι μια απόδειξη του τηλεοπτικού αερίου που, στην προκειμένη περίπτωση, ξέφυγε από τους ΑΝΤεννικούς.

* Και, φυσικά, εξαρτάται ποιος εκτοξεύει το τηλεοπτικό αέριο, όπως και το αντίστοιχο ανθρώπινο. Άλλο κάποιος ΑΝΤεννάκιας (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), και άλλο μια ΑΝΤεννοπούλα με τα ωραία της…

· Απίστευτο κι όμως αληθινό, ρε παιδιά. Βρήκε το κορίτσι τον δράκο. Και μάλιστα στη νέα του μορφή. Προσέξτε, λοιπόν, το κορίτσι με την αρχαιολογική σκαπάνη στο χέρι να σκάβει βαθιά, για να ανακαλύψει τις δραστηριότητες του δράκου. Και ξύπνησε μέσα της η Άγκαθα Κρίστι, αφού με περίπλοκες ενέργειες κατάφερε να σκιαγραφήσει τον δράκο, όπως δεν κατάφερε ούτε η Αστυνομία.

· Για να καταλάβετε τον επαγγελματισμό της, ανέτρεξε 100 χρόνια πίσω, ώστε να βρει τα ίχνη του δράκου στο βάθος των αιώνων. Μας πληροφόρησε ότι ο δεινόσαυρος που ζούσε πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια και ήταν πρόγονος του τυραννόσαυρου αποκαλείτο και ΕΣΤΕΜΜΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ. Στην πορεία του χρόνου ο εν λόγω δράκος έγινε πουλί.

· Ε, κάποτε το πουλί θέλει να επιστρέψει στην προτεραία του κατάσταση και γίνεται δράκος. Μπράβο, ρε, το κορίτσι, διατριβή! Φαντάζομαι, για να έχεις τόσες εσωτερικές πληροφορίες προ 160 εκατομμυρίων χρόνων, θα ζούσες στο περιβάλλον του δράκου. Και μπορεί να λέγεσαι είτε δράκαινα ή, όπως λέμε στην αργκό, ΔΡΑΚΟΥΝΑ!

· Αμάν, τα χάπια μου! Τι είπε μόλις έσβησαν οι κάμερες η Αιμιλία Κενεβέζου σε κάποιον προσκεκλημένο του δελτίου ειδήσεων, που την προσφώνησε με το «καλησπέρα κυρία (όνομα άλλης παρουσιάστριας)»; Είπε, αλλά δεν γράφεται. Δεν λέτε καλά που δεν προσφώνησε τη Φρύνη Παπαδοπούλου και την Αλίκη Φεραίου (πρώην τηλεπαρουσιάστριες ΡΙΚ τις δεκαετίες ‘60-‘70). Και καλά, κάποιαν «άλλη», την Αιμιλία να την συγχύσεις με κάποιον άλλο;

· Καθότι βρίσκομαι σε δυσχερή θέση, λόγω των εκβιασμών από το φαν κλαμπ υπό την επωνυμία της ΑΛΦΑτζούς, αντιλαμβάνεστε ότι θα είμαι αρκούντως μαλακός με τη συγκεκριμένη. Έτσι, θα πρέπει να βρούμε δικαιολογίες για την αναφορά της στην Άσα (Άσσια). Τι, δηλαδή, να πούμε στο κορίτσι; Ότι πρέπει να μάθει να λέει Άσ(χ)ια; Και πώς να της το πεις; Πες Άσσια, να γεμίσει το στόμα σου. Ε, δεν κάνει, ρε παιδιά. Το κοριτσάκι είναι εκλεπτυσμένο, τι φταίει για τη χωρκατογλώσσα μας; Ας είναι, λοιπόν, χάρη στους θαυμαστές σου, την γλιτώνεις για μιαν ακόμη φορά.

Πιπεράτη ιστορία. Η ελληνική δημαγωγία και ο θηλυκός Κουφοντίνας

· Θα σας διηγηθώ μια ροζ ιστοριούλα, που καταδεικνύει τις διαστάσεις μιας πολυπροβεβλημένης, από την εφημερίδα μας, κοπελίτσας. Να με συγχωρήσετε που δεν θα μπορέσω να γράψω τ’ όνομά της, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ, για να καταλάβετε ότι είναι πολύ λίγα αυτά που της γράφουμε, αφού είναι, εκτός των άλλων, και επικίνδυνη. Βλέπετε, στην Κύπρο ο περί λιβέλου νόμος είναι πολύ αυστηρός. Λοιπόν, το κορίτσι, προτού καβαλήσει το καλάμι, μαζί με την κολλητή της φίλη είχαν προχωρήσει στη δημιουργία επιχείρησης.

· Παρενθετικά να πούμε ότι, μιλώντας για φίλες κολλητές, μιλάμε με τους πραγματικούς όρους. Ήταν από τις περιπτώσεις που κατέληγες στο συμπέρασμα ότι η ατάκα περί της μη ύπαρξης φιλίας μεταξύ γυναικών είναι καθαρά αντρικό συμπέρασμα. Μέχρι και στο σπίτι της φίλης έμεινε για αρκετό καιρό. Προχωρούσε κανονικά η φιλία, μέχρις που το κορίτσι νόμισε ότι έγινε σταρ και ντίβα της τηλεόρασης. Τότε έγινε και το φοβερό. Η φίλη της είχε μακροχρόνιο δεσμό με κάποιον πλούσιο νεαρό, τον οποίο και θα παντρευόταν. Μάλιστα, όρισαν και ημερομηνία… Ωστόσο, άλλαι αι βουλαί της ντίβας. Σου λέει, μα θα αφήσω αυτήν να πάρει τον ωραίο, πλούσιο νεαρό; Τότε επενέβη και σαγήνευσε τον γκόμενο της φίλης της. Κι όμως, αυτό το κορίτσι νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων. Η τιμωρία της θα είναι βαριά.

· Η έγνοια του ρεπόρτερ του TVONE για την αύξηση στην τιμή των αρνιών έχει απόλυτη σχέση και με τις γαστριμαργικές του προτιμήσεις, αφού είναι λάτρης της σούβλας. Μαζί με τον κολλητό του εκδράμουν στις ταβέρνες και χλαπακιάζουν σουβλίτσες. Με τόσο ύψος και τέτοια κορμιά, ε, οι άνθρωποι ανησυχούν για τις αυξήσεις στο αρνί, αφού θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά για να γεμίσουν το στομάχι τους.

· Όταν ο ΑΛΦΑμίτης, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ, είπε την έκφραση, «έτσι κάνουν όλες», δεν εννοούσε, προφανώς, τις γυναίκες, αλλά κάποιες θηλυκές υπάρξεις που ταλαιπωρούν τους άντρες. Μάλιστα, του αρέσει και το άσμα που άδει περιπαθώς ο Λευτέρης Μυτιληναίος «όλες είσαστε ίδιες/ στην καρδιά, στην ψυχή, στις συνήθειες/ και καμιά σας δεν μοιάζει μ’ εκείνη τη φανταστική».

· Το αδιάβροχο που φόραγε κάποιο βροχερό βραδάκι η ΑΛΦΑμίτισσα αστυνομική ρεπόρτερ είναι και αυτό μέρος της γκαρνταρόμπας της. Ξέρετε, είναι παθιασμένη με το επάγγελμά της. Και αν δεν ήταν αστυνομικός συντάκτης, θα γινόταν σπουδαίος αστυνόμος. Ως πρότυπό της έχει τον αστυνόμο Κολόμπο και μικρή παρακολουθούσε όλες του τις ταινίες. Ε, και ο μακαρίτης, Πήτερ Φολκ, που τον ενσάρκωνε, φόραγε πάντα την καμπαρτίνα του. Για να μην βάλει και η Ντίνα καμπαρτίνα, επέλεξε αδιάβροχο. Μεγάλη, σού πάει… Κολόμπο μου, εσύ. Κι άσε κάποιους που σε ζηλεύουν να σε φωνάζουν… θηλυκό Κουφοντίνα.

· Αμάν και αν το έβλεπε ο σταθμάρχης, θ’ ανέβαινε η πίεσή του. Μας πληροφόρησαν, λοιπόν, ότι σε εκπομπή θα ήταν φιλοξενούμενοι δύο πρώην στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, που υπηρέτησαν στην Κύπρο. Έλα, όμως, που τα κορίτσια δεν γνώριζαν την ΕΛΔΥΚ και προφανώς την εξέλαβαν για κάποιο κατάστημα καλλυντικών, και γι’ αυτό μας την έγραψαν ως ΕΛΔΗΚ. Καλά, η ΕΛληνική ΔΥναμη Κύπρου μπορεί, για τα κορίτσια, να είναι και ΕΛληνική ΔΗμαγωγία.

Μετά το Μουντιάλ, τι;

· Το οφθαλμόλουτρο και η ηδονή που μας προσφέρει το θηλυκό που ονομάζεται μπάλα για έναν και πλέον μήνα… οσονούπω στο κρεβάτι, που ονομάζεται και τηλεόραση. Όπως σε όλες τις πράξεις όπου είναι αναμειγμένες οι θηλυκές υπάρξεις, δεν μπορείς να απολαμβάνεις για πάντα γλύκες και ωραίες στιγμές. Κάπου θα ολοκληρωθούν και θα σου απομείνουν μόνον οι αναμνήσεις.

· Όμως, η υπομονή πάντα αποφέρει καρπούς σε όλους εκείνους που αξίζουν και κυρίως διαθέτουν το ταλέντο. Μπορεί να λένε ότι στο ποδόσφαιρο κάποιον αγώνα δεν τον κερδίζει πάντα ο καλύτερος, τα πρωταθλήματα, όμως, τα κερδίζουν ΠΑΝΤΑ οι ικανότεροι.

* Όταν επισκέπτεσαι κάποια έκθεση φωτογραφίας, αμέσως λες ότι χρειαζόταν φοβερό ταλέντο και μεγάλη έμπνευση για ν’ απεικονίσει κάποιος συγκεκριμένο άνθρωπο σε χώρο που θεωρείται ιδανικός για την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του.

* Πω, πω, όλα αυτά για σένα, αγόρι, τα γράφω. Λοιπόν, ο ΡΙΚάς έκανε σταντ-απ με φόντο τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου. Τεράστιε, συνθλίβεις και συντρίβεις τα πάντα στο πέρασμά σου. Πόσω μάλλον κάποια αυτοκινητάκια.

* Εσύ, μόνο με φόρμουλα και Σούμαχερ μπορείς να συγκριθείς. Αλλά, για πες μου, τι νιώθεις όταν βρίσκεσαι στο ίδιο πλάνο με συντρίμμια αυτοκινήτου; Άραγε διεκδικείς τον τίτλο των καλύτερων συντριμμιών;

* Αυτά διαβάζουν κάποια κορίτσια και λένε, πες τα, να ακουστούν για το παλληκάρι.

* Τηλεοπτικό φετίχ είναι να κρατάνε το μικρόφωνο τα κοριτσάκια των καναλιών και να φαίνονται τα βελούδινα χεράκια τους, αλλά και τα κόκκινα νυχάκια τους. Τώρα, τι κι αν τους μιλάνε για το Κυπριακό και τις εξελίξεις του, αυτές βλέπουν η μια τα κόκκινα νυχάκια της άλλης. Στη νέα τάξη πραγμάτων παίρνουν και άλλα χρώματα και σχήματα, έτσι ώστε να εμπλουτισθεί και η θεματολογία της συζήτησής τους.

· Και σε κάποια στιγμή, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει το βλοσυρό του ύφος για να μιλήσει για το βέτο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε να ’σου τα κοριτσάκια να συνομιλούν, έστω και διά της επικοινωνίας των πνευμάτων τους. Πού έκανες το μανικιούρ σου; Ποια αισθητικός σού έφτιαξε τα νύχια; Σιγά, κορίτσια, και θα σπάσετε κανένα νυχάκι, σιγά μην αγχώνεστε με τη δημοσιογραφία και λοιπά κουραφέξαλα.

· Τα νύχια σας προσέξτε μην κακοποιήσετε και η δημοσιογραφία ήδη είναι στην εντατική. Καλό κι αυτό, για να καταδειχθεί ότι τα πάντα σ’ αυτήν τη ζωή είναι θηλυκά. Αν καταφέρεις και ταρατατάμ πρώτος, καλώς, διαφορετικά η ζωή θα σε ταρατατάμ, έστω και με τον δικό της θηλυκό τρόπο.

· Ποιος κατάλαβε τώρα ή ποιος ξέρει; Εξ ου και ο ρεπόρτερ του TVONE μάς μίλησε για τον Κινέζο αστροναύτη που έφερε την επωνυμία ΧΕΣΕ. Ε, μη μου πεις, πρώην ΜΕΓΑλε, ότι δεν γνωρίζεις πολλούς που έπρεπε να έχουν αυτό το επίθετο και πήραν άλλο, κατά λάθος, ή γιατί αυτό δόθηκε από τους πατεράδες.

· Μη μου πεις ότι δεν θα ήταν υπέροχο, αν εσύ κι εγώ δεν είχαμε το ίδιο επίθετο. ΜΕΓΑς ΧέσΤΗς και Στέλιος Χέσε. Και θα μας φώναζε ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ να μας πει... Ε, τότε θα υπήρχε πραγματική απεικόνιση κάποιων γεγονότων που χρειάζεται να προσδιορισθούν για τύπους, όπως είναι κάποιοι εκ των ΜΕΓΑλων. Γιατί, άλλο είναι να ασχολείται με τους ΧΕΣΤΗΔΕΣ και άλλο με τους ΜΕΓΑλους. Εκτός κι αν έχει, για κάποιους, κάποια σύζευξη και συσχετισμό.