Σημερινή

Κυριακή, 26/05/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 03 Ιούνιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Αλήθεια, πόσο στοίχισε στο κράτος η αποστολή της Κύπρου, για 20 μέρες, στη Λισαβόνα για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Τα λαξευτά κορμιά των ΡΙΚάδων …
* Πάντως οι ψυχολόγοι και λοιποί κλάδοι της Ιατρικής έχουν εγκύψει επί του φαινομένου που παρουσιάζεται στο ΡΙΚ, όπου επέρχεται ομαδικός παροξυσμός από το πανηγυράκι της Γιουροβίζιον. Από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ιδρύματος μέχρι και τους συνταξιδιώτες του με την αποστολή υπέστησαν παροξυσμό για τη δράση της Φουρέιρα. Πίσω από την επιτυχία της καλύφθηκαν όλοι τους στο ΡΙΚ και έκαναν τα ωραία τους στη Λισαβόνα για 20 μέρες. Ο λογαριασμός δεν μας είπαν πόσα ήρθε για το ΡΙΚ και αν ήταν προτεραιότητα για το ίδρυμα η σπατάλη τόσων χρημάτων για διαγωνισμό που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε…

* Α, και αυτό το παραμύθι ότι προβάλλεται η Κύπρος, άστε, μην το ξαναπείτε… Δηλαδή θα δουν οι Ευρωπαίοι τη Φουρέιρα και θα πουν τι ωραίες κοπέλες έχουν σ’ αυτήν τη χώρα και θα τρέξουν να έρθουν διακοπές; Εκτός κι αν μας πείτε ότι θα δουν και την υπόλοιπη αποστολή και θα τρελαθούν από το παράστημα των Κυπρίων και θα τρέξουν να συναντήσουν στις παραλίες τα λαξευτά κορμιά άντρων - γυναικών και άλλων της Δημόσιας Τηλεόρασης του Κυπριστάν…

* Πρωτότυπη μονόλεπτο σιγή αποφάσισε να εφαρμόσει το ΡΙΚ. Και σίγουρα θα γραφτεί στο Βιβλίο Γκίνες για την πρωτοτυπία του. Σε κάποια φάση θα ζητηθεί όπως κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τις χωρισμένες κοπέλες και αγόρια του σταθμού.

* Και μάλιστα θα έχει επιτυχία αφού το ΡΙΚ θα σιγήσει και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα αποτίσουν φόρο τιμής στα κορίτσια/αγόρια, που ατύχησαν ή ευτύχησαν, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, να χωρίσουν.

* Φυσικά και ο χωρισμός μπορεί να επεκταθεί και για όσους εκ των εργαζομένων θέλουν να έρθουν στο ΡΙΚ. Μην παραξενευτείτε, όμως, ο χωρισμός να είναι προσωρινός, αφού το ΡΙΚ θα επανακάμψει, προσλαμβάνοντας κάποιους στον σταθμό για να αναβιώσουν οι δοξασμένες τιμές. Οπόταν και η μονόλεπτος σιγή για τις/τους χωρισμένες/ους θα ισχύει για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Οι ζίζιροι και η νοημοσύνη μας
* Η κατακόκκινη εμφάνιση της ΑΛΦΑτζούς σε δελτίο ειδήσεων έχει να κάνει με τη φωτιά που βγάζει από μέσα της… Και θέλει να κάψει όλους τους ΑΛΦΑμίτες που δεν την αφήνουν να εκφωνήσει περισσότερες φορές τα δελτία ειδήσεων. Το κορίτσι θα έπρεπε να είναι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, αφού διαθέτει και άρθρωση και ύφος και στυλ. Οι κακούργοι, όμως, δεν υπακούν… Μάλλον θα περιοριστεί στα καθήκοντά της.

* Αποχαιρέτησε τον κόκορα και καλωσόρισε τον σκύλο η του TVONE. Φιλόζωη γαρ… Και μάλιστα ασχολήθηκε με τον κόκορα σε μια περίοδο που επικρατεί ρατσισμός κατά του είδους του. Λοιπόν το κορίτσι τα πάει καλά με τους κόκορες και τους σκύλους.

* Η Βο(ζ)νία, μας είπαν οι ΚΑΠΙΤΑΛιστές, θα προοδεύσει. Γιατί Βοζνία και όχι Βοσνία, θα διερωτηθείτε. Γιατί το συνδυάζουν με την Ερζεγοβίνη, οπόταν σου λένε και αυτή Βοζνία προσδιορίζεται. Εκτός κι αν -το πιθανότερο προφανώς- είναι ζίζιροι. Στην αναφορά της περί της ύπαρξης εντόμων και ζωυφίων στα νοσοκομεία το κορίτσι ήξερε για ποια ακριβώς μιλούσε; Μπορεί και για μυρμήγκια που συναντάει καθημερινά;

* Ο ΑΛΦΑ στην απελπισία του προσπαθεί και να μας ξεγελάσει, αναφέροντας ότι τα επεισόδια της κωμικής σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» είναι καινούρια. Πού να ξέρει ότι εμείς ως τηλεθεατές παρακολουθούμε ανελλιπώς την εν λόγω σειρά και καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για περσινά επεισόδια, που προβάλλονται σε επανάληψη. Τουλάχιστον να μη μας παίρνουν και για κάφρους τηλεθεατές, που ό,τι τους πλασάρουν το δέχονται αμάσητο…

* Ε, μην τα ρίχνουμε και όλα στον Κώστα Ζερβό για την αποτυχία του TVONE. Δηλαδή επειδή ο άνθρωπος κρατούσε τον σταθμό στην κορυφή για χρόνια με βαπτισμένους ειδικούς οι οποίοι δούλευαν σαν γκαρσόνια, λαντζέρηδες ή πορτιέρηδες, σημαίνει ότι είναι ο κυριότερος αίτιος της ήττας του καναλιού; Α, μπα.

Η τεκτονική στοά «η τρίχα»
* Πολύ σου πάει η περούκα, αγορίνο. Σε κάνει πιο σέξι και βέβαια μας βγάζεις και από τον κόπο να σε αποκηρύξουμε από την τεκτονική στοά «η τρίχα», στην οποία είσαι μέλος, καθότι διαφανοκέφαλος. Τέτοιες πράξεις καταδεικνύουν ότι δεν νιώθεις φαλακρά περήφανος, που ανήκεις στο έθνος των κκέληδων.

* Μόνον ως casus belli κατά του έθνους μας μπορεί να εκληφθεί η πιο πάνω ενέργειά σου, που σε είχαμε σαν έναν από τα παλαιούς πολεμιστές του έθνους. Όμως σου δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία και, αν επαναλάβεις τέτοια ενέργεια που θα θεωρηθεί αιτία πολέμου, τότε θα σε οδηγήσουμε εκτός του έθνους.

* Και πρέπει να ξέρεις ότι, φεύγοντας, χάνεις πολλά, όπως τη δύναμη που σου παρέχει το διάφανο κεφάλι. Στο κάτω-κάτω, κι εσύ δημιουργείς προβλήματα στο έθνος, καθότι στέλεχος με μακρά θητεία στις ένοπλες δυνάμεις της στοάς. Α, και είναι καιρός να προσηλυτίσεις -ναι, είναι θρησκεία η διάφανη κεφαλή- και άλλους που προσεγγίζουν τη διαφάνεια… Άιντε για να γλιτώσεις από την καρατόμηση.

* Ειδοποίηση προς τους διαφανοκέφαλους, ότι η συνεχής παρουσία κάποιων εκπροσώπων στα κανάλια θα τους αναγάγει σε λάτρεις των πολιτικών και λοιπών κατεστημένων που λυμαίνονται τον τόπο.

* Προειδοποίηση να μην περιέλθει σ’ αυτήν την κατάσταση μέλος της τεκτονικής στοάς «η τρίχα».

* Ποιος είπε σ’ αυτόν τον νεαρό που εμφανίζεται στην απογευματινή εκπομπή ότι αν κάνεις τον χαζό και λέγεις μόνο βλακείες σε προσέχουν οι τηλεθεατές; Έλεος, δηλαδή. Δεν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος να συμβουλεύσει το παιδί ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα τον θυμόμαστε σαν μια από τις βλακείες της τι-βι;