Σημερινή

Σάββατο, 23/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 20 Μάιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Τελικά, ΑΛΦΑτζού, το νεκρό περιστέρι που βρήκες είχε σχέση με αντίστοιχα που σου μαγείρευε η μαμά σου όταν ήσουν μικρή; Τώρα εξηγείται γιατί πήρες τόσο ύψος. Τα περιστεράκια να 'ναι καλά.

Η κατρακύλα του ΡΙΚ
*«Όταν παίρνω φόρα / φόρα κατηφόρα / κι ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά». Ο στίχος από το λαϊκό άσμα που άδει περιπαθώς η αξεπέραστη Χάρις Αλεξίου (Χρ. Νικολόπουλος - Μανώλης Ρασούλης), αντικατοπτρίζει επαρκώς την εικόνα του ΡΙΚ, το οποίο φαίνεται να ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ, παρά τις ενέσεις βοηθείας που του παρέχει η Διεύθυνση του σταθμού. Έστω κι αν προσδοκούν, λόγω του ότι έχουν μέσον, σε βοήθεια από τον Ύψιστο…

* Φαίνεται όμως ότι η δοσολογία δεν είναι επαρκής και οι επικεφαλής του ΡΙΚ προφανώς και θα πάρουν τον τίτλο των πατατάρηδων της χρονιάς, αφού, παρά τα οικονομικά ξανοίγματά τους, οδήγησαν το πάλαι ποτέ κραταιό ΡΙΚ στον πάτο της τηλεθέασης με συνεχείς απώλειες ποσοστών.

* Ποιος, επιτέλους, θα σταματήσει τη λεηλασία του ιερού χρήματος των φορολογουμένων πολιτών και θα δει τις πραγματικές ανάγκες και προσανατολισμούς του καναλιού; Υπάρχει Δ.Σ. στον σταθμό ή ο επονομαζόμενος και Πρόεδρός του Θανάσης Τσώκος είναι απλώς διακοσμητικό στοιχείο;

* Όταν ο ΡΙΚάς μιλούσε για την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης υπονοούσε το Γιούρονιους; Γιατί δεν έχουμε ξανακούσει περί της ύπαρξης κάτι άλλου με τέτοια ονομασία.

* Ανακάλυψε τη Γραμμή των οριζόντων η ΡΙΚατζού, αλλά δεν λέει σε οποιονδήποτε την εφεύρεσή της. Μόνο κατόπιν επιλογής και μεγάλης προσοχής μπορεί να τη μεταδώσει. Τι νομίζετε, δηλαδή, ότι οι ανακαλύψεις δίνονται εύκολα; Ιδιαίτερα όταν είναι με γραμμές;

* Όσο για την ατάκα της περί του ξεπαρθενέματος όλων των παραγωγών του ΡΙΚ, παρακαλούμε να λείπουν οι αρνητικοί συνειρμοί, αφού το κορίτσι υπονοούσε σε σχέση με την εργασία τους. Εξάλλου, ΡΙΚάς και παρθένος -σε σχέση με την εργασία του- μάλλον είναι είδος που εξαφανίστηκε από την εποχή των δεινοσαύρων…

Το μαστίγιο του παρουσιαστή και η μπλουζίτσα
* Λέγαμε τις προάλλες για τον αθλητικογράφο και το «σκάστε» που είπε στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και έδωσε το έναυσμα να ακολουθήσουν κι άλλοι. Όπως ο δημοσιογράφος που γελάει άνευ αποχρώντος λόγου και αίφνης πάγωσε το μειδίαμα στο πρόσωπό του, αποτεινόμενος προς αρμοδίους του Υπουργείου Συγκοινωνιών για την καθυστέρηση στην εφαρμογή νομοθεσίας. «Πάρτε μαστίγιο», αναφώνησε και μας τρόμαξε. Έτσι όπως πάνε οι παρουσιαστές, θα ζητήσουν από κάποιους να μας πυροβολούν κιόλας…

* Με μπλουζίτσες θα ασχοληθούμε σήμερα, οπόταν και αντιλαμβάνεστε ότι το φιλοθεάμον κοινό έχει πολλά να σκεφτεί. Όπως η σχετική της παρουσιάστριας του TVONE, που εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων και έγινε πράγματι της Ουκρανίας. Κατάλευκη με διαφάνεια και να διαφαίνεται κάτι μαύρο φωσφορίζον. Και μετά σου λένε περί της Ουκρανίας και των συνεπαγόμενων συρράξεων και αναμετρήσεων.

* Αλλά και αυτή της ΑΛΦΑατζούς ήταν χάρμα ιδέσθαι. Κατέγραφε τις επιθυμίες του κοριτσιού που δεν ήθελε, για ευνόητους λόγους, να εκστομίσει. Δηλαδή «έξω η άλλη από τα δελτία».

* Λένε ότι η γυναικεία ζήλια είναι το εντονότερο ανθρώπινο συναίσθημα, που ενίοτε μπορεί να ξεπεράσει και αυτόν ακόμη τον έρωτα και την αγάπη. Οι παθόντες μπορούν να το επιβεβαιώσουν και να δώσουν τη δική τους ιστορία. Όταν δε εκφράζεται και από καλή ηθοποιό, τότε το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα παραστατικό.

* Ουάου ο ΑΝΤεννάκιας. Το παιδί κατέδειξε με την παρουσία του ότι η κλίση του είναι προς τα καλλιτεχνικά. Εξ ου και το ΑΝΤεννικό αγόρι στα παρασκήνια διαγωνισμού τραγουδιού έδειξε την κλάση του. Τώρα τι τον βασανίζουν με τα καλλιτεχνικά, μόνο ο σταθμάρχης γνωρίζει…

* Φαίνεται το πίστεψε και μάλιστα το απαιτεί ο ΕΧΤΡΑ δημοσιογράφος. Να χαρακτηρίζεται ως στρατιωτικός συντάκτης, με όλα τα στοιχεία… εμπειρογνώμονα. Ειδικά από πτητικά μέσα, ουουου, μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν πτέραρχος με μαρκούτζι.

Οι μαγειρεμένες πούλλες…
* Μιλάμε για τον ορισμό της αφοσίωσης. Ο δημοσιογράφος του ΑΛΦΑ, για να καταδείξει ότι είναι πιστός στον σταθμό και στον καναλάρχη, έβαλε στο πέτο του αλυσιδίτσα. Και μάλιστα υπερμεγέθη, για να διακρίνεται ότι το παιδί είναι δεμένο με τον ΑΛΦΑ. Καλά, δεν είπαμε και τίποτε...

* ΚΟΥΙΖ: Ποιο κορίτσι των καναλιών κάνει δώρο στον καλό της σε κάθε γιορτή Αρχαγγέλου; Κι όταν ρωτηθεί γιατί, αφού δεν έχει σχέση το όνομά του με τη γιορτή, απαντάει: Μα αφού είναι άγγελος.

* Αφού σήμερα είπαμε να το παίξουμε «για την ύπαιθρο», να συνεχίσουμε σε άλλο κανάλι την παρουσίαση χωριάτικων εδεσμάτων. Αν και η παρουσιάστρια μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της ντίβα που δεν σηκώνει την κριτική, εντούτοις στην εκπομπή της υποκύπτει στον χωριάτικο πειρασμό.

* Αν συσχετισθεί αυτός ο πειρασμός με τις χωριάτικες καταβολές της, τότε αναβιώνει στο πλατό δίκην απογευματινής εκπομπής, ο αντίστοιχος καφές των κοριτσιών του χωριού, όπου γινόταν ανασκόπηση των συμβάντων σ’ όλο το χωριό. Και φυσικά μεγάλο μέρος της κουβέντας περιστρεφόταν και στη μαγειρική. Κάτι τέτοιο θύμισε και το κορίτσι στην απογευματινή της εκπομπή και στο πρόγραμμα όπου με τη βοήθεια κάποιας κυρίας θα παρασκεύαζαν πούλλες. Στον διάλογο που ακολουθεί, το κορίτσι και η μαγείρισσα της εκπομπής ενδιατρίβουν επί της ετοιμασίας πούλλων.

- Μαγείρισσα: «Οι πούλλες είναι πολύ ωραίες» Και το ρωτάς κυρία μου…

- Παρουσιάστρια: «Όταν ψηθούν;».Τρώγονται και ωμές οι πούλλες, αλλά μπορεί να πάθεις στομαχικούς ή άλλους πόνους.

- «Οι πούλλες έχουν βιταμίνες; Γιατί το κολοκάσι δεν έχει απ’ ό,τι ξέρω». Γι’ αυτό, κορίτσια, μόνο πούλλες. Φάτε πούλλες που έχουν βιταμίνες. Ευτυχώς που είναι και η παρουσιάστρια και έδινε μαθήματα περί πούλλων στα κορίτσια (να και ένας λόγος γιατί πρέπει να συνεχίσει το έργο της).