Σημερινή

Τρίτη, 19/03/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 13 Μάιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ:
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ 6ο ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ:
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ EUROVISION ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ:
ΕΚΑΝΕ ΝΤΑΜΠΛ Ο ΓΡΙΒΑΣ

Ο Άθως και το Fuego στις καφετερίες της Λευκωσίας
Τη δόξα του «Τρολ στην Επικαιρότητα» προσπαθεί να κλέψει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Άθως Αντωνιάδης, ο οποίος, η αλήθεια για να του το πιστώσουμε, έχει βελτιώσει σημαντικά το χιούμορ του το τελευταίο διάστημα. Με αφορμή, λοιπόν, τον νέο εμπρησμό καφετερίας στη Λευκωσία, ο Άθως σε τιτίβισμά του ανέφερε πως αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, μόνο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πηγαίνουν για καφέ στη Λευκωσία. Πληροφορίες που φέρουν τον Άθω να άκουγε το τραγούδι Fuego της Ελένης Φουρέιρα την ώρα που έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ
Αν και η στήλη γράφτηκε την Παρασκευή, εντούτοις έχοντας ως δεδομένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ για 6η συνεχή χρονιά, ζήτησε από γνωστά πρόσωπα της πολιτικής-πολιτειακής ζωής του τόπου να σχολιάσουν το γεγονός. Συγκεκριμένα, μας τόνισαν τα ακόλουθα:

Νίκος Αναστασιάδης: Εεε,οοο Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Νίκο Πρόεδρο.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Φέτος ήταν αλλιώς. Η απονομή έγινε από τον κουμπάρο μου.

Δημήτρης Χριστόφιας: Ο ψεύτης κι ο κλέφτης χαίρονται και τον 6ο χρόνο.

Άντρος Κυπριανού: Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Τελικά αντί Νικόλας 2018, ζήσαμε το ΑΠΟΕΛ 2018.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Του χρόνου να στείλουμε Eurovision τον ΑΠΟΕΛ.

Γιώργος Λιλλήκας: Αν προπωλούσε τα 6 πρωταθλήματα ο ΑΠΟΕΛ, σήμερα θα είχε ιδιόκτητο γήπεδο.

Ελένη Θεοχάρους: Εν με κόφτει, ρε Σωκράτη, η μάππα.

Γιώργος Περδίκης: Αν οι πανηγυρισμοί δεν γίνουν στις θαλασσινές σπηλιές, δεν ενδιαφέρει το θέμα.

Χρίστος Χρίστου: Και φέτος νταμπλ ο Γρίβας.

Αρχιεπίσκοπος: Αν συνεχίσει έτσι ο ΑΠΟΕΛ, θα επενδύσω κι εγώ σε αυτόν.

Ο Έρογλου δεν ψηφίζει την κόρη του
Δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της κόρης του για τον «δήμο» Λευκωσίας ανακοίνωσε γραπτώς ο Ντερβίς Έρογλου, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα Εθνικής Ενότητας και τον υποψήφιό του, Χασάν Σέρτογλου.

Η γραπτή δήλωση του πρώην ηγέτη των Τ/κ ήρθε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από το ΔΚ του Σερντάρ Ντενκτάς ότι στη Λευκωσία θα κατέλθει στις «τοπικές εκλογές» της 24ης Ιουνίου με υποψήφια την Γκεντζάι Έρογλου. Η είδηση διαδόθηκε αμέσως και προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η οικογένεια Έρογλου στηρίζει το ΚΕΕ και η μεγαλύτερη κόρη, Ρεσμιγιέ Τσιαναλτάι, είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ. Πριν από την επίσημη ανακοίνωση από το ΔΚ και τις δηλώσεις Σερντάρ Ντενκτάς και Γκεντζιάι Έρογλου, σε κάποια τ/κ ΜΜΕ είχε διαρρεύσει η πληροφορία, γράφοντας για απόφαση-έκπληξη από το ΔΚ και για κίνηση που θα διχάσει το ΚΕΕ.

Ο Ντερβίς Έρογλου στην γραπτή του δήλωση σήμερα γράφει ότι μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς, του τηλεφώνησε και του είπε ότι θα κατέλθουν με υποψήφια «δήμαρχο» στη Λευκωσία την κόρη του, Γκεντζιάι. «Και εγώ ξεκαθάρισα στον κ. Σερντάρ Ντενκτάς ότι είναι γνωστή ποια είναι η πολιτική μου θέση και δεν θα πω ‘ναι’ σε αυτήν την υποψηφιότητα». Πληροφορίες που φέρουν τον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρήστο Ρότσα να δηλώνει ότι χάθηκε μια νέα χρυσή ευκαιρία μετά τις δηλώσεις Έρογλου για να πάρουμε αιχμάλωτους 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια της τέως Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ Ξένιας Κωνσταντίνου.

Το μυστικό του Πύργου της Πίζας
Ομάδα επιστημόνων μηχανικών από τη Βρετανία και την Ιταλία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα, γιατί δεν πέφτει ο ύψους 58 μέτρων πύργος της Πίζας που χρονολογείται από το 1280, καθώς παρουσιάζει μια κλίση 3-4 μοιρών και εξακολουθεί να παραμένει όρθιος, παρά τους τέσσερεις ισχυρούς σεισμούς που έχουν σημειωθεί στην περιοχή στα 500 χρόνια της ύπαρξής του. Οι ερευνητές αποδίδουν τη σταθερότητα του πύργου της Πίζας στο μαλακό έδαφος πάνω στο οποίο έχει χτιστεί.

«Η ειρωνεία βρίσκεται στο ότι το ίδιο αυτό μαλακό έδαφος, που προκάλεσε την κλίση και έφερε τον Πύργο στα όρια της κατάρρευσης, ήταν αυτό που συνέβαλε στο να αντέξει στις σεισμικές επιδράσεις», δηλώνει ένας από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ο καθηγητής Τζορτζ Μυλωνάκης. Την είδηση σχολίασαν στο Τρολ στην Επικαιρότητα γνωστά πρόσωπα της πολιτικής ζωής του τόπου:

Σάββας Βέργας: Στην Κύπρο δεν πέφτει με τίποτα ο Πύργος της Μίζας.

Φαίδωνας Φαίδωνος: Για πρώτη φορά συμφωνώ με τον Βέργα.

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: Όντως, ρε Φαίδωνα, και εγώ συμφωνώ με Βέργα.

Μάριος Καρογιάν: Ο Πύργος του ΔΗΚΟ πάντως θα πέσει.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Ο Πύργος της Πίζας έχει μέλισσες επειδή έχει γύρει (η).