Σημερινή

Παρασκευή, 22/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 13 Μάιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Σας φαινόμαστε για πειραματόζωα; Αν όχι, μη μας συμπεριφέρεστε κατά τέτοιο τρόπο. Αν είναι δυνατόν εσάς του TVONE να σας πιάσει το αμόκ των ποσοστών και να δοκιμάσετε αλλαγές που καταταλαιπωρούν και το κοινό και το πρόγραμμά σας

Η πιγκουίνος και το μπλέντερ των αλλαγών

* Μπορούσε να ήταν και καλογριά. Αλλά έγινε δημοσιογράφος, με κλίση στα εκκλησιαστικά. Η παρουσία της στο εκκλησιαστικό κανάλι είναι και σημαντική και αξιόλογη. Οι πληροφορίες της για τα τεκταινόμενα στα εκκλησιαστικά πράγματα είναι σημαντικές και μπήκε για καλά στα πόδια άλλων συναδέλφων, που ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα. Και αν ληφθεί υπόψη ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές στον εν λόγω τομέα, το κορίτσι του TVONE τα καταφέρνει μια χαρούλα.

* Καλή είναι και στα δελτία ειδήσεων, αλλά έχει ένα μικρό προβληματάκι με την ενδυματολογική προσέγγιση των πραγμάτων. Όπως στο δελτίο της Δευτέρας, που εμφανίστηκε με ένα φόρεμα που δεν διέφερε από ράσο με μιαν άσπρη γραμμή διαγώνια… Kάτι σε ενδυμασία θηλυκού πιγκουίνου παρέπεμπε…

* Σας φαινόμαστε για πειραματόζωα; Αν όχι, μη μας συμπεριφέρεστε κατά τέτοιον τρόπο. Αν είναι δυνατόν εσάς του TVONE να σας πιάσει το αμόκ των ποσοστών και να δοκιμάσετε αλλαγές που καταταλαιπωρούν και το κοινό και το πρόγραμμά σας. Ακόμη και αυτές τις επαναλήψεις τις βάζετε στο μπλέντερ των αλλαγών…

* Χρειάζεται υπομονή και επιμονή η τηλεόραση. Ότι το καταλάβατε έγκαιρα και το πείραμα κράτησε μόνο για δυο μέρες, αυτό είναι παρήγορο. Αλλά πρέπει να έχετε στο μυαλό ότι το κανάλι σας το παρακολουθούν και άνθρωποι μιας κάποιας ηλικίας, που μετά το δελτίο ειδήσεων πάνε για ύπνο. Ε, μην τους χάσετε με πειράματα…

* Τελικά το επιβεβαίωσαν οι ΜΕΓΑλοι ότι η διαδικασία για αλλαγή ονόματος του καναλιού σε TVONE δεν θα υποβοηθήσει τον σταθμό. Έχασε ο σταθμός το μεγάλο πλεονέκτημα του ηχηρού ονόματος, και δεν αξιοποίησε την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του και να ανασυνταχθεί για παρουσίαση ενός διαφορετικού τηλεοπτικού προσώπου. Πάντως η ΞΥΠ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αξιοπιστία της, έστω κι αν ορισμένοι κατά καιρούς φωνασκούν ασκόπως…

Χρονιά γυμνισμού και επίδειξης
* Φέτος θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί στα κανάλια η χρονιά του γυμνισμού και της επίδειξης. Με κράχτες την Αριστοτέλους και την Ευριπίδου, η διολίσθηση στον τηλεοπτικό πάτο έχει και συγκεκριμένο περιεχόμενο.

* Για όσους περιφέρονται στις απογευματινές εκπομπές και πλασάρουν ειδήσεις περί αυτοκτονιών αναγνωρίσιμων ανθρώπων, να γνωρίζουν ότι βάσει του κώδικα δεοντολογίας δεν γίνεται να προβαίνουν σε παρουσίαση τέτοιων γεγονότων. Κι επειδή οι διευθυντές σύνταξης των καναλιών σας -αν βλέπουν φυσικά τις εκπομπές σας- θα έπρεπε να το γνωρίζουν. Γιατί ακούγοντας περί του θανάτου διασήμων, επιρρεπείς άνθρωποι παραδειγματίζονται βάσει των διεθνών μελετών.

* Η κριτική στα τηλεοπτικά κανάλια είναι ανύπαρκτη. Και υπάρχει τρόπος και μέθοδος να προβάλεις κάποιους με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους αφήσεις εκτεθειμένους. Αυτή είναι, εξάλλου, η τέχνη του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Φαίνεται, όμως, ότι στα κανάλια μας απουσιάζει παντελώς αυτή η τέχνη. Οι περισσότεροι ρεπόρτερ είναι άτεχνοι. Έτσι και κάποιους εκ των πολιτικών τούς παρουσιάζουν σαν ήρωες, με αποτέλεσμα να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν καριέρα και στο Χόλιγουντ.

* Αναζητώντας την έννοια του απόλυτου χωρκαθκιού στην τηλεόραση, καταλήξαμε σε εκπομπή που μεταδόθηκε από τον ΑΛΦΑ. Η ενδυματολογική προσέγγιση των κοριτσιών, οι χορευτικές επιδείξεις, καθώς και η όλη παραγωγή δεν διέφεραν από τις αντίστοιχες κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται στην παραλία των Φοινικούδων επ’ ευκαιρία της εορτής του Κατακλυσμού.

* Είπαμε ότι καλό είναι το κέφι και ο χορός, αλλά μέσα σε κάποια πλαίσια, για να μην ξεφεύγει από τα τηλεοπτικά όρια και καταλήγει σε… χαζολογήματα.

Καληδθπέρα, η νέα τάση στην εκφώνηση δελτίων ειδήσεων
* Ειδησάρα! Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου θα κάνουν οι παρουσιάστριες των ελλαδικών καναλιών. Τι; Ε, μα πώς, ρε παιδιά. Δεν μπορεί να δημιουργεί η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αθέμιτο συναγωνισμό. Αφού η τηλεπαρουσιάστρια μικρών δελτίων ανακάλυψε, προφανώς εκ των έσω πληροφόρηση, τη νέα μέθοδο εκφώνησης δελτίου ειδήσεων. Αντί να πεις καλησπέρα, λες καληδθπέρα και έχεις την πρωτιά. Φαντασθήκατε να πει είδηση για το σάμαλι; Δεν θα το συγχύσετε με το δαμάλι του Υπέρμαχου; Προφανώς στην ισπανική τηλεόραση με την προσφώνηση του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο θα ήταν ιδανική.

* Παναγία μου, αναφωνήσαμε βλέποντας να περιφέρονται δυο δράκοι στη γειτονιά μας. Όσο και να πεις, όταν βλέπεις αστυνομικούς συντάκτες -ιδιαίτερα των επονομαζόμενων και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων- λες και είναι ανιχνευτικοί σκύλοι να περιδιαβάζουν την περιοχή, τότε λες ότι και ο δράκος είναι γείτονάς μας. Προς διευκρίνιση, δράκος είναι το αστυνομικό ρεπορτάζ των ιστοσελίδων που τείνει να εξαφανιστεί από τα δημοσιογραφικά κατάστιχα και, με τις πρόσφατες περιπέτειές του, μάλλον αποδείχθηκε δράκουλας που πίνει το αίμα αθώων ανθρώπων.

* Τα δρακουλίνια, όμως, πού θα πάει, θα τον ανακαλύψουν. Ακούγοντας και την περιγραφή για τον δράκο με τη λευκή κουκούλα, ενίοτε και το άσπρο μαντήλι και τα καφέ μαλλιά, αλλά και των ιστοσελίδων να ψάχνουν με το φανάρι σαν άλλως αστυνομικός-Διογένης, τότε είσαι σίγουρος ότι τα δρακουλίνια θα τον πιάσουν, έστω και αν η μάχη θυμίζει την αντίστοιχη στη μυθολογία των Δαυίδ και Γολιάθ.

* Απάνω στον δράκο, δρακουλινάκια μου και θα βρεθεί και για σας κάποια βιομηχανία να εμπνευστεί, δημιουργώντας αντίστοιχα, εύγευστα δρακουλινάκια με τις φατσούλες σας. Όσο δε για τα καφέ μαλλιά που είδε κάποιος πληροφοριοδότης τους και αν διερωτάστε πώς ήταν, σας παραπέμπουμε σε βαφή μαλλιών συγκεκριμένου χρώματος.