Σημερινή

Δευτέρα, 22/04/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 06 Μάιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Ναι, είναι και καλή οικοκυρά η ΑΛΦΑτζού για όσους ενδιαφέρονται και μάλιστα ψήνει όλων των ειδών τις πατάτες. Στην προκειμένη περίπτωση τις πατάτες εκτινασσόμενες (αντιναχτές), οι οποίες ήταν καθ'όλα εύγευστες.

Η σταχτοπούτα και το γοβάκι της

* Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια ν’ αναχθούν ανύπαρκτα θέματα σε πρώτες ειδήσεις. Και θ’ αναφερθούμε στα δελτία ειδήσεων, που αποτελούν και την κύρια ενημέρωση των τηλεθεατών και έχουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση. Αντιλαμβανόμαστε ότι, όπως λέει και το άσμα, την «Κυριακή, γιορτή και σχόλη» είναι δύσκολο να εξευρεθούν θέματα. Αλλά και πάλι περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει. Συγκεκριμένα, το ένα κανάλι μάς προέβαλε ως πρώτη είδηση τη συνάντηση ενός Πακιστανού, που συνελήφθη γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στο νησί μας, με τη Σριλανκέζα σύζυγό του, στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

* Το θέμα μεταδόθηκε και τις προηγούμενες μέρες από άλλους σταθμούς και μάλλον δεν ήταν σπουδαία ιστορία για να προβληθεί ως πρώτη είδηση, την ίδια στιγμή που ο σταθμός μετέδιδε μείζονα θέματα που αναφέρονταν σε Οικονομία και Κυπριακό. Ο δε άλλος σταθμός μάς ενημέρωσε για τα καινούρια οχυρωματικά έργα του στρατού κατοχής, που θα έπρεπε να επιφέρουν την εγρήγορσή μας και, γιατί όχι, να κηρυχθεί και επιστράτευση.

* Αν αυτές είναι υποκριτικές ερμηνείες που βλέπουμε από τους δυο προφανώς ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς, τότε θα είμαι το επόμενο μοντέλο κομμωτικής… αν και διαφανοκέφαλος, για όσους δεν γνωρίζουν την κουπ μου.

* Θα ήθελε να είναι η πρωταγωνίστρια. Και έχει όλα τα προσόντα η ΑΝΤΕΝΝοπούλα που μπορεί να υποδυθεί τη σταχτοπούτα στην όπερα της Νέας Υόρκης, εξ ου και το απαράμιλλο ρεπορτάζ της.

* Ξυπνάτε, ρε πριγκιπόπουλα, και το κορίτσι άφησε το γοβάκι του για να το πάρετε και όχι να το πουλήσετε για να βγάλετε χρήματα. Αυτά παθαίνουν πλέον τα κορίτσια με τη λειψανδρία.

Η κλωνοποίηση του Σιζόπουλου
* Το «γενικό» μνημόσυνο για όλους τους χωριανούς, μας πληροφόρησε με απαράμιλλη προσέγγιση η ΡΙΚατζού. Όπως λέμε το Γενικό Νοσοκομείο, το γενικό πρόσταγμα, κάπως έτσι δηλαδή…

* Σε ευνομούμενα ευρωπαϊκά κράτη και φυσικά όχι στην Αφρική μετά από τέτοιο ρεπορτάζ θα προκαλείτο διπλωματικό επεισόδιο. Ωστόσο στο ΡΙΚιστάν όλα επιτρέπονται, όπως να παρουσιάζουν μονόπλευρα στο ρεπορτάζ τους τη δράση των ΗΠΑ και της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία.

* Πού χάθηκε, ρε παιδιά, αυτός ο Ζαβός ο γενετιστής, που θα έκανε κλωνοποιήσεις ανθρώπων; Εκτός κι αν τον επιστράτευσαν τα κανάλια μας και παρήγαγε έργο χωρίς εμείς να το μάθουμε. Ε, μα, είναι και πονηρούληδες και ευρηματικοί οι καναλάρχες, οπόταν και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και καθόλου αμελητέα.

* Στο πλαίσιο της μυστικής τους δράσης εμφάνισαν TVONE και ΑΛΦΑ ταυτόχρονα τον Μαρίνο Σιζόπουλο να δίνει συνεντεύξεις στα κεντρικά δελτία τους. Ε, δεν μπορεί, κάποιος τον κλωνοποίησε, ρε παιδιά.

* Δηλαδή τόσο μεγάλη ανάγκη ήταν, ώστε να τον εμφανίσουν ταυτόχρονα και να εκτεθούν στους τηλεθεατές, που έχουν ακόμη το βίτσιο διά της προέκτασης του χεριού τους να αναζητούν, μάταια προφανώς, δελτίο ειδήσεων που να τους ικανοποιεί;

* Αν και ο Σιζόπουλος θα ήθελε να κοινοποιηθεί τέτοια εποχή που χρειάζεται να βρίσκεται παντού και να πείσει τους σοσιαλιστές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο τους μαντρί.

* Το δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ εξακολουθεί να σου δίνει την αίσθηση ότι προέρχεται από παραγωγή δημοσιογραφικής σχολής, με εξαίρεση την παρουσία κάποιων καθηγητών τους, στην εκφώνησή του και σε ορισμένα σχόλια.

* Ε, δεν γίνεται π.χ. ΑΛΦΑτζού να παρουσιάζεται στα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, βαριεστημένη, νωχελική και αφηρημένη με αποτέλεσμα να περιπίπτει σε αρκετά γλωσσικά ολισθήματα και να αλλοιώνει τις ειδήσεις.

Τα παναΰρκα του Πογιατζή
* Αντρέα (Πογιατζή) είσαι τρέλα, είσαι τρέλα, με τα παναΰρκα σου τα ωραία. Μη μου πείτε ότι δεν είναι απόλαυση ο Αντρέας Ελαιοχρωματιστής (Πογιατζής) στην αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ. Ιδιαίτερα ο συνεχής θαυμασμός του, που συνοδεύεται με το τσακριστό του γελάκι, όταν κάποιος φιλοξενούμενος λέει κάτι που του αρέσει, αλλά και η στάση αποδοκιμασίας με την οπισθοδρόμηση του κεφαλιού σε αριστερόστροφη γωνία 80 μοιρών και το σφίξιμο των χειλιών, είναι κάτι μεταξύ ερμηνευτικής στάσης Γούντι Άλεν και Τσαρλς Μπρόνσον. Πώς συνδυάζονται οι δυο ηθοποιοί; Τι ρε, τυχαίος είναι ο Ανδρέας; Τόσα χρόνια στο ΡΙΚ για να επιβιώσεις με τους κολοσσούς της αθλητικογραφίας χρειάζεται να είσαι μεγάλος ηθοποιός.

* Το χαμογελαστό σκουλλούι συναρπάζει τον γυναικείο πληθυσμό με τη συγκλονιστική του παρουσία. Μιλάμε ότι γι’ αυτόν γράφτηκε το άσμα «Ο τέλειος άντρας». Ο Νικήτας Κυριάκου, άλλως Νικηταράς ο σκούλλος, τα έχει όλα. Ομορφιά, χαμόγελο, στυλ, άρθρωση. Όπως όλα τα ωραία έχουν τέλος, έτσι και για τον Νικηταρά στα προσόντα του υπολείπεται κάτι τις. Το μειονέκτημα δηλαδή της φυλής μας. Το ύψος.

* Ως γνήσιος Παφίτης, όμως, έχει την ευχέρεια να ανακαλύπτει νέους τρόπους για να καλύπτει τα μειονεκτήματα του. Έτσι κατά την εκφώνηση του δελτίου ειδήσεων βάζει τρία μαξιλαράκια στο κάθισμά του και μετατρέπεται σε γίγαντα. Νικηταράς ο γίγαντας. Ο τέλειος ο άντρας, που λέει και ο Τσαλίκης.

* Μιλάμε ότι ξεθέωσαν το κορίτσι και του χάλασαν τα βράδια. Αν και η παρουσιάστρια του ΚΑΠΙΤΑΛ προσπαθεί, εντούτοις το κορίτσι έχει κι αυτό τις αδυναμίες του. Πού να ξέρει το μυαλουδάκι σου ότι θα εμφανισθεί τυφώνας; Ε, δεν είναι και πολύ δύσκολο να περάσει από το γυναικείο υποσυνείδητο και τον τυφώνα Κατρίνα να τον κάνεις Κατίνα…