Σημερινή

Τετάρτη, 24/04/2019
RSS

ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ

| Εκτύπωση | 29 Απρίλιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Συμπεράσματα από το πρωτοφανές έγκλημα
Την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό δεν έχουν ακόμη απαντηθεί πολλά ερωτήματα και απορίες γύρω από τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους στον Στρόβολο, που συγκλόνισε την Κύπρο και συζητήθηκε όσο καμιά άλλη τα τελευταία χρόνια. Μια υπόθεση που έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε όλοι αυτοσχέδιοι Σέρλοκ Χόλμς, ανακριτές, ιατροδικαστές, δικαστές, εγκληματολόγοι, ψυχολόγοι. Τα κανάλια φιλοξενούσαν ειδικούς και «ειδικούς» που προσπαθούσαν να δώσουν ερμηνείες, να αναπτύξουν θεωρίες, να δώσουν την εμπειρογνωμοσύνη τους για ένα θέμα για το οποίο κανονικά θα έπρεπε να αρνηθούν να μιλήσουν, για να μη δίνονται και λανθασμένες εντυπώσεις, αφού δεν γνώριζαν καθόλου λεπτομέρειες, ούτε και κατείχαν συγκεκριμένα στοιχεία.

Τα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεσάλωσαν, με τον καθένα να γράφει όποια εκδοχή κατέβαινε στην κούτρα του και να παρουσιάζει ως αδιαμφισβήτητα γεγονότα δικές του εικασίες και αστήρικτα συμπεράσματα. Δυστυχώς, το έναυσμα για να αρχίσει ένας κοινωνικός κανιβαλισμός, που στρεφόταν και κατά του 15χρονου, δόθηκε από τα αρχικά στάδια της υπόθεσης, όταν η Αστυνομία έδωσε την πληροφορία ότι δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης της κατοικίας. Κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ήταν λανθασμένο. Θα πρέπει να πάρουμε όλοι μαθήματα από αυτήν την ιστορία. Γιατί πέρα από τις εγγενείς αδυναμίες των αρμοδίων υπηρεσιών στην εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων, δόθηκε η ευκαιρία να ξεγυμνωθεί και η ρηχότητα, η ανωριμότητα και η ανευθυνότητα της κοινωνίας μας.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Οι πολίτες φοβούνται

Ένας γενικός τρόμος επικρατεί σε ολόκληρη τη μισή Κύπρο. Τα τελευταία στυγερά εγκλήματα έχουν σοκάρει τους πολίτες, οι οποίοι, κακά τα ψέματα, αισθάνονται πλέον ανασφάλεια και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μετά το ιδιαιτέρως ειδεχθές διπλό φονικό στον Στρόβολο και τη δολοφονία ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της στην Αγλαντζιά, για σκοπούς ληστείας, ο κάθε πολίτης σκέφτεται δικαιολογημένα ότι μπορεί να είναι ο ίδιος το επόμενο θύμα. Θυμίζουμε και την τρομακτική εμπειρία που έζησε ζεύγος ηλικιωμένων στα Λατσιά πριν από μερικούς μήνες. Ξύπνησαν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα από θόρυβο και αντίκρισαν ξαφνικά τρεις κουκουλοφόρους διαρρήκτες, οι οποίοι τους έδερναν επί μισή ώρα για να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.

Τώρα οι ληστές σκοτώνουν κιόλας. Και μάλιστα με πρωτοφανή αγριότητα. Οι νοικοκυραίοι διπλοτριπλοκλειδώνονται μέσα στα σπίτια τους και έχουν βάλει συστήματα συναγερμού και κλειδαριές ασφαλείας. Αλλά απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει, αφού οι αδίστακτοι εγκληματίες βρίσκουν τρόπους να μπαίνουν και μέσα στην κατοικία σου. Τι μπορεί να κάνει πλέον ο πολίτης; Να κοιμάται με ένα κουζινομάχαιρο κάτω από το μαξιλάρι του, τουλάχιστον να προβάλει κάποια αντίσταση; Δεν πάμε καθόλου καλά. Το αντιλαμβάνεται κανένας και από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τα πρόσωπα που μονοπωλούν τα τηλεοπτικά δελτία δεν είναι οι πολιτικοί. Είναι οι ιατροδικαστές...
ΜΠΟΞΕΡ

Ροτβάιλερ στο... Αρχαίο Ωδείο!

Να είσαι τουρίστας, να πηγαίνεις να θαυμάσεις τα ψηφιδωτά της Κάτω Πάφου και τελικά να μετατρέπεσαι εσύ σε... ψηφιδωτό από τα αλλεπάλληλα δαγκώματα σκύλων ράτσας ροτβάιλερ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν κάποιοι τουρίστες είχαν την ατυχία να βρίσκονται στη θέση των δυο γυναικών, μιας 70χρονης και της 45χρονης κόρης της, που περπατούσαν τις προάλλες στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου, στην περιοχή του Αρχαίου Ωδείου, όταν υπέστησαν επίθεση από δύο ροτβάιλερ, που βρίσκονταν ελεύθερα εκεί και κατέληξαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ευτυχώς οι δυο γυναίκες δεν είχαν την τραγική κατάληξη της 46χρονης Βουλγάρας Πετρούνα, που κατασπαράχθηκε από ροτβάιλερ στη Γεροσκήπου, τα οποία επίσης τριγυρνούσαν ελεύθερα.

Ένας Θεός ξέρει πόσα άλλα ροτβάιλερ υπάρχουν εκεί έξω, τα οποία κάποια στιγμή ίσως επιτεθούν και πάλι εναντίον περαστικών, που μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς που κάνει αμέριμνος τον περίπατό του. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι οι ίδιοι οι σκύλοι. Το πρόβλημα είναι οι ανεύθυνοι, αμελείς και αδιάφοροι ιδιοκτήτες τους. Μπορεί τα ροτβάιλερ να θεωρούνται μια θαυμάσια φυλή σκύλων, που είναι κατάλληλοι για φύλακες, αλλά η ιδιοκτησία τους απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα και άσκηση ελέγχου και υπακοής. Δυστυχώς, κατήντησε και η απόκτηση τέτοιων επικίνδυνων σκύλων ένα «άππωμα» του Κυπραίου, που νομίζει ότι μπορεί να αποκτήσει ό,τι θέλει. Και τελικά την πληρώνουν άλλοι. Κάποτε και με τη ζωή τους...
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Προεδρικό στον λόφο, Βουλή στον άλλο λόφο

Επιμένει ο Δημήτρης Συλλούρης στην ανέγερση νέου κτηρίου για να στεγάσει τη Βουλή μας. Έριξε, μάλιστα, την ιδέα να κτιστεί και εκτός Λευκωσίας, στα Λατσιά, μια πρόταση που συνάντησε πολλές αντιδράσεις. Επί του προκειμένου επανήλθε ο παλαιός σχεδιασμός, για ανέγερση του νέου κτηρίου της Βουλής στον λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, που δεν υλοποιήθηκε λόγω των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν εκεί. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για χωροθέτηση της Βουλής στον συγκεκριμένο χώρο, «παντρεύοντας» το κτήριο με τις αρχαιότητες. Κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη. Θα βλέπουν, ας πούμε, οι αντιπρόσωποι του λαού τις αρχαιότητες, προσερχόμενοι στις συνεδριάσεις του Σώματος, και θα συνειδητοποιούν καλύτερα τις ευθύνες τους έναντι αυτού του τόπου, με τον πανάρχαιο πολιτισμό.

Σημειώνουμε ότι οι αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στον λόφο της ΠΑΣΥΔΥ αποδεικνύουν την ιστορική, ανά τους αιώνες, συνέχεια, καθώς βρέθηκαν κατάλοιπα διαφόρων εποχών, από την Ελληνιστική μέχρι την Πρωτοχριστιανική, αλλά και τη Μεσαιωνική. Δεν ξέρω αν και πότε θα κτιστεί το νέο κτήριο της Βουλής, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ανάγκες των εντίμων βουλευτών μας. Για παράδειγμα, τα έδρανα να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο, με ειδικά κουβούκλια, για να έχει ο κάθε βουλευτής το privacy που επιθυμεί. Ώστε καμιά κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου να μη μπορεί να τον... «συλλάβει» να παίζει με το κινητό του ή να κάνει ψώνια μέσω διαδικτύου.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Τηλεφονική αναμονή

Μπορεί μια τηλεφωνική κλήση να μετατραπεί σε... τηλεφονική; Βεβαίως μπορεί, εάν πρόκειται για ασθενή που προσπαθεί επειγόντως να τηλεφωνήσει σε Νοσοκομείο, για να του στείλουν ασθενοφόρο, και κανένας δεν απαντά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο με το τηλέφωνο στο χέρι. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων κατήγγειλε ότι κανένας δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις των ασθενών, οι οποίοι προσπαθούν εναγωνίως να κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό τους ή να προγραμματίσουν κάποια εξέταση, στην οποία πρέπει να υποβληθούν, ή και να μάθουν αποτελέσματα σοβαρών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί.

Σκεφτείτε την απόγνωση ενός ασθενούς, να μην του απαντούν στο τηλέφωνο στο κρατικό νοσηλευτήριο και να αποφασίζει να πάει αυτοπροσώπως εκεί για να ζητήσει να τον δει ο γιατρός. Και όταν πάει, να τον πληροφορήσουν ότι δεν είναι δυνατό να τον δει ο γιατρός, επειδή έχει χαθεί... ο ιατρικός του φάκελος! Αυτό δεν είναι της φαντασίας μας. Έχει συμβεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Όσο για τις αναπάντητες κλήσεις, φανταστείτε την ακόλουθη σκηνή: Προσπαθεί κάποιος να πάρει τηλέφωνο και δεν του απαντούν για δέκα μέρες, αλλά του απαντούν την ενδέκατη. Οπότε τον ακούνε να τους λέει απελπισμένος:

- Εκάμετέ μου πούζαν ώσπου να μου απαντήσετε. Ήθελα να κάμω εγχείρησιν καταρράκτη τζιαι τωρά πρέπει να κάμω τζιαι εγχείρησιν κήλης!
ΜΠΟΞΕΡ

Κόμβος Ριζοελιάς ή... Συτζιάς του Μαύρου;

Αυτός ο απαράδεκτος τρόπος που έχουν υιοθετήσει κάποιες ομάδες του πληθυσμού, να κλείνουν οδικές αρτηρίες όποτε τους κατεβεί, για να διεκδικήσουν οποιοδήποτε αίτημά τους, έχει καταντήσει μάστιγα για τους υπόλοιπους πολίτες της βραχονησίδας μας. Εκατοντάδες κυνηγοί αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή να κλείσουν τον κόμβο Ριζοελιάς, ταλαιπωρώντας για δυο ώρες τους διερχόμενους οδηγούς, για να εκβιάσουν τον Υπουργό Εσωτερικών να τους δεχτεί και να προβάλουν (καλύτερα να επιβάλουν) τα αιτήματά τους, ανάμεσα στα οποία να επιτρέπεται να κυνηγούν... αμπελοπούλια με φλομπέρ!

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τους οδικούς κόμβους και τις οδικές αρτηρίες, πολύ περισσότερο όταν τα αιτήματά του δεν σχετίζονται με επαγγελματικά θέματα, αλλά με σπορ και χόμπι, όπως είναι το κυνήγι. Δεν μπορεί ο άλλος, επειδή θέλει να κυνηγά αμπελοπούλια με το φλομπέρ, να μου κόβει αυθαίρετα τον δρόμο και να με εμποδίζει με το εσhιέκκιπι να φθάσω έγκαιρα στον προορισμό μου. Οι κυνηγοί έκαναν την περασμένη Κυριακή επίδειξη δυνάμεως (έστω και χωρίς τους σιηπέττους τους) έναντι του Κράτους. Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν και πάλι κάτι ανάλογο (γιατί απείλησαν να επανέλθουν και να αποκλείσουν και άλλους δρόμους), ελπίζω ότι η Αστυνομία θα κάνει τη δική της επίδειξη δυνάμεως απέναντί τους.
ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ

Υπάρχει και... οπισθομαντεία!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εκτός από τη χειρομαντεία, τη χαρτομαντεία και την καφεμαντεία, υπάρχει και η... οπισθομαντεία. Δηλαδή το «διάβασμα» των ανθρωπίνων οπισθίων. Ναι, μα τον Θεό! Υπάρχουν, λέει η είδηση που διαβάσαμε, μέντιουμ που μελετούν οπίσθια και προβλέπουν... το μέλλον. Ονομάζονται Rumpologists (Ρομπολόγοι) και η «επιστήμη» τους Rumpology (Ρομπολογία), από τη λέξη rumps=οπίσθια. Η ρομπολογία διαβάζει οπίσθια, όπως η χειρομαντεία διαβάζει παλάμες. Εξετάζει το μέγεθος των οπισθίων, τις κρεατοελιές, τις κοιλότητες και άλλα χαρακτηριστικά, ώστε να καταλήξει σε πόρισμα για τον χαρακτήρα και το μέλλον του ατόμου.

Δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνεται η πρόβλεψη, αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες, ιδιαίτερα εάν η πρόβλεψη είναι δυσάρεστη. Διότι τι θα πει το πισινομέντιουμ στον πελάτη; «Βλέπω ότι οι οικονομικές σας υποθέσεις θα πάνε... του κ....»; με το συμπάθιο. Να σας πω κάτι; Η μόνη σίγουρη πρόβλεψη, που έχει σχέση με οπίσθια, είναι αυτή που είχε διατυπωθεί το 1923 από τον σύμβουλο του Ελευθέριου Βενιζέλου, Ιωαννίδη, ο οποίος είχε πει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη: «Πρόεδρε, όταν έχεις να κάνεις με τον Τούρκο, αν του δείξεις τα οπίσθιά σου, θα σου δείξει τον ανδρισμό του. Αν του δείξεις τον ανδρισμό σου, θα σου δείξει τα οπίσθιά του». Αυτή η πρόβλεψη ισχύει μέχρι σήμερα...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Μα, τι «πρωτοβουλίες» να αναλάβει;

Τι κι αν τα πάντα στο Κυπριακό έχουν παγώσει λόγω των εκλογών στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου; Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δεν πτοείται. Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει των εκλογών, «να αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταλούν ξεκάθαρα και πολύ ευκρινή μηνύματα στη διεθνή κοινότητα και στον ίδιο τον Γ.Γ. του ΟΗΕ». Δηλαδή τι πρωτοβουλίες να αναλάβει ο Πρόεδρος; Να ντυθεί... γαμπρός, για να δείξει ότι είναι έτοιμος για τον γάμο με την άλλη πλευρά; Να πηγαίνει στο Λήδρα Πάλας και να αφήνει αναστεναγμούς σεβντά προς την άλλη πλευρά, για να πεισθούν όλοι για τις καλές του προθέσεις;

Ή να βγει και να πει στον Ερντογάν «ξέχασε τον EastMed και τις συνεργασίες της Κύπρου με το Ισραήλ και την Ιταλία στο φυσικό αέριο. Λύσε το Κυπριακό και θα κάνουμε μαζί τον αγωγό που θα μεταφέρει μέσω Τουρκίας το αέριο στην Ευρώπη». Αυτό το τελευταίο το έχει ήδη πει ο κ. Κυπριανού στους 35 ξένους πρέσβεις με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα. Τουλάχιστον μέχρι τις 24 Ιουνίου δεν θα κινείται τίποτε στο Κυπριακό. Τι πρέπει να κάνει στο μεταξύ ο Πρόεδρος για να δείξει καλή θέληση, όπως τον καλεί ο Άντρος; Να συνομιλεί... μόνος του, εν αναμονή του Μουσταφά;
ΜΠΟΞΕΡ

Ρε, μπας και είναι στο DNA μας;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα DNA, στις 25 Απριλίου, έκατσα κι έκανα διάφορες σκέψεις γύρω από τη γενετική μας κληρονομιά, ως Ελληνοκυπρίων. Κατά πόσον, δηλαδή, διάφορα φαινόμενα και συμπεριφορές μας είναι ενσωματωμένα στο DNA μας ή οφείλονται σε άλλους παράγοντες. Διότι έχει τεράστια σημασία αυτό. Για παράδειγμα, είναι στο DNA μας να τσακωνόμαστε καθημερινά και να προσπαθούμε να φάμε ο ένας τον άλλον; Είναι στο DNA μας η λαμογιά και οι απάτες; Είναι στο DNA μας να μη σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων; Είναι στο DNA μας να βάζουμε πάνω απ’ όλα το ατομικό μας συμφέρον;

Είναι στο DNA μας η μέθοδος της διαμαρτυρίας του καναπέ; Είναι στο DNA μας η ανευθυνότητα, η τσαπατσουλιά, η ευθυνοφοβία, η απειθαρχία, ο στρουθοκαμηλισμός, η αμετροέπεια, η επιδειξιομανία, η κουτοπονηριά, ο κονφορμισμός, η υποκρισία, το γλείψιμο των ισχυρών και τα λοιπά και τα λοιπά; Θα πρέπει όλα αυτά να μας τα διευκρινίσουν οι εμπειρογνώμονες της γενετικής επιστήμης. Αν μη τι άλλο, για να ξέρουμε αν θα μπορέσουμε κάποια μέρα να ξεφύγουμε από αυτά τα χαρακτηριστικά μας, ή έστω κάποια από αυτά. Διότι, αν όλα αυτά βρίσκονται μέσα στο DNA μας, τότε μάλλον είμαστε χαμένοι από χέρι.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Από καθέδρας ζηλωτές οι εκπαιδευτικοί

* Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Μιλάμε ότι μπορεί να κηρύξουν επανάσταση για να κατακτήσουν το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, την Παγκόσμια Τράπεζα που εκδίδει μελέτες για την παιδεία και δείχνει ότι πατώνουν οι μαθητές μας, μπορεί και άμα χρειαστεί να εισβάλουν και στην Κερύνεια. Μη θυμώσει κάποιος τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου και μην τους ενοχλήσει περισσότερο.

* «Μα πόση υπομονή να κάνουμε;», αναφωνούσε προχθές περιχαρής για την κήρυξη της απεργίας η εκπρόσωπος τους, «για να λυθεί το θέμα μας. Περιμένουμε τόσον καιρό». Όχι, δάσκαλέ μου, τόση υπομονή. Θαυμάζουμε την αντοχή σας να περιμένετε…

* Οι άλλοι συμπολίτες σας που περιμένουν στην ουρά της ανεργίας και ζητιανεύουν από την Κυβέρνηση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, δεν δείχνουν καθόλου υπομονή και θέλουν να πάρουν κάποια ευρωπουλάκια για να ζήσουν, όσα δηλαδή θα σπαταλήσετε εσείς σε μια μέρα…

* Κι όλα αυτά γιατί η κοινωνία τούς ανέχεται, το κράτος τούς αντέχει και εμείς όλοι σιωπούμε μπροστά στην ασυδοσία κάποιων εργατικών τάξεων, που λες και ζουν σε άλλο πλανήτη. Που πιστεύουν ότι μας κάνουν χάρη που διαβιούν στο πλάι μας και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Οι έρευνες που λένε ότι είμαστε στις τελευταίες θέσεις στις μαθητικές επιδόσεις δεν σας ενοχλούν προφανώς ως εκπαιδευτικούς… Ότι το κράτος σπαταλάει εκατομμύρια στην Παιδεία όταν δίπλα σας άλλοι ζητιανεύουν, ούτε αυτό σας ενδιαφέρει προφανώς; Φτάνει να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας και να κάνετε απεργία για να εμφανιστείτε στις τηλεοράσεις. Να το παίξετε μάγκες συντεχνιακοί. Να σας πούμε εμείς κάτι. Βρήκατε ανοχή και τα κάνετε…
Ξιουρ.

Οι προσπάθειες δημιουργίας τρίτου πόλου
* Οι προσπάθειες για σύμπηξη μετώπου για τον τρίτο πόλο που στο παρασκήνιο άρχισε και πάλι να συζητείται, προσφέροντας στους πολίτες εναλλακτική λύση, έναντι των δυο μεγάλων, τείνει να εξευτελιστεί με τις πράξεις και δηλώσεις ορισμένων από τους εμπνευστές της προσπάθειας. Την περίοδο αυτή οι προσπάθειες για τον τρίτο πόλο κομμάτων έχουν ως στόχο κοινό ψηφοδέλτιο τις Ευρωεκλογές.

* Η εν λόγω προσπάθεια (για δημιουργία τρίτου πόλου) θυμίζει κάποιον που είναι λογοδοσμένος σε μια πλούσια κυρία και πήγε σε μπαράκι ένα βράδυ για να ξεδώσει από τη μουρμούρα της μέλλουσας συζύγου. Κατανάλωσε αρκετά ποτά και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του μια γνωστή του, η οποία ξέρει ότι τον γουστάρει, αφού είχαν στο παρελθόν κάποια ψιλοφλέρτ, ενώ έχουν και αρκετά κοινά ενδιαφέροντα. Ε, σου λέει τι έχουμε να χάσουμε; Της κάνει ορισμένες φιλοφρονήσεις για τα πλούσια προσόντα της, πίνουν μαζί τα ποτά και φυσικά της αποκρύβει ότι είναι λογοδοσμένος και καταλήγουν στο διαμέρισμά της για τα περαιτέρω.

* Η κοπέλα, λόγω και όσων της είπε την προηγούμενη φορά, αρχίζει να κάνει όνειρα για το μέλλον και την κοινή τους συμβίωση. Εξάλλου συμφωνούν σε πολλά, τους συνδέουν περισσότερα και ταιριάζουν απόλυτα, οπόταν μπορούν να κάνουν ταιριαστό ζευγάρι.

Ο κύριος, όμως, ξυπνώντας από τη μέθη, αρχίζει να σκέφτεται και τον λόγο που έδωσε στην πλούσια κυρία. Μπορεί να ταιριάζουν με την κοπέλα, να νιώθει καλά μαζί της και να έχει προαίσθημα ότι μπορούν να έχουν μιαν αρμονική συμβίωση, αλλά είναι και τα υπόλοιπα προσόντα της άλλης κοπέλας. Έτσι θέλει να έχει δυο πόρτες ανοικτές και να παίζει σε δυο ταμπλό, αφήνοντας την απόφασή του για το μέλλον.

Θα προτιμούσε να ισχύει η στάση ζωής, όπως περιγράφει και σε σχετικό λαϊκό άσμα του ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, «από 'δω η γυναίκα μου κι από 'δω το αίσθημά μου».

* Όλες τελικά οι προσπάθειες για τον λεγόμενο τρίτο πόλο μπορεί να εξελιχθούν και σε έρωτα της μιας βραδιάς και κάποιοι να καταφύγουν στις πλούσιες κυρίες για να μπορέσουν να έχουν περισσότερα οφέλη.
Ξιουρ.