Σημερινή

Παρασκευή, 22/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 29 Απρίλιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Αυτό το πλάνο με τα φαγωμένα τακούνια πόσες φορές θα το δείξετε, ρε ΚΑΠΙΤΑΛιστές; Σας είπε κάποιος δηλαδή ότι ο δράκος φοράει φαγωμένα τακούνια; Ε, μην τρελαθούμε τελείως… Εκτός κι αν νομίζετε ότι ο δράκος τρώει και τακούνια…

Κουτόχορτο το αγαπημένο έδεσμα των Κυπρίων
* Ως αρχηγό της επανάστασης στο TVONE εξέλαβα τον δημοσιογράφο του σταθμού με την επί δίλεπτο διακήρυξή του, που καλούσε τον κόσμο να ξυπνήσει και να μην τρώει κουτόχορτο. Κι επειδή το κουτόχορτο είναι το αγαπημένο έδεσμα των Κυπρίων και η κατανάλωσή του είναι ευρεία, τότε η αναφορά ήταν σαφέστατα έμμεση και εννοούσε τα τεκταινόμενα στον σταθμό.

* Η επανάσταση μάλλον θα καταπνιγεί στο αίμα, αφού κανείς δεν ασχολείται με τέτοια, αλλά δείχνουν προτίμηση προς την επίδειξη του στήθους και των οπισθίων νεαρών παραπλανημένων κοριτσιών, που θέλουν να γίνουν σταρ, παρά στην ενίσχυση των ειδησεογραφικών εκπομπών του σταθμού, «βιάζοντας» τη φυσιογνωμία του TVONE ενόψει και των προετοιμασιών για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Και όλοι φαίνεται να συμφωνούν με τη στροφή στο γυμνό και στη σαχλαμάρα, παρά με τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας.

* Ποιο ήταν το φυτό που έβαλε στο πέτο η Στέλλα Στυλιανού μετά το ταξιδάκι αναψυχής στην Ελλάδα; Ε, όχι και θανατηφόρο. Καλά, Σριλανκέζοι είσαστε και θα το μασήσετε; Μόνο για να το βλέπεις είναι το φυτάκι.

* Η λευκή μπλουζίτσα που μας παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων η ΑΛΦΑτζού είναι μεγάλης αξίας. Αυτή η λευκή ενδυματολογική προσέγγισή της είναι αλληλένδετη με την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο της. Καθαρότητα ψυχής…

Οι γούνες… της πατάτας
* Μα, θα ξεσηκωθούν τα ζώα και θα θέλουν να επιστρέψουν στην προτεραία τους κατάσταση. Βλέπουν ότι η αποστολή τους εξέλιπε και δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν στη μεταθανάτιά τους ζωή. Μα πώς είναι δυνατό, δηλαδή, να πηγαίνουν για ρεπορτάζ στους πατατοπαραγωγούς ΡΙΚατζού και ΑΛΦΑτζού ενδεδυμένες με γούνες, λίγο πριν κάνει την επέλασή του το καλοκαιράκι;

* Μα και ζώο να είσαι, θ’ αντιδράσεις και θα προκαλέσεις επαναστάσεις… Πόσω μάλλον όταν είσαι η γούνα ζώου, το οποίο παραπλανήθηκε ότι θα πεθάνει για το καλό των υπολοίπων μελών της φυλής του και ξαφνικά διαπιστώνει ότι δεν δικαιώθηκαν οι αγώνες του.

* Να πάει, ρε παιδιά, το παράγωγο του ζώου σε κάποια δεξίωση, σε κάποιο επίσημο δείπνο, να πει και αυτό (το ζωάκι) χαλάλι στη θυσία. Αλλά στις συγκεντρώσεις των πατατοπαραγωγών; Ε, θα επαναστατήσουν και τα ζωάκια…

* Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ, όπου μας προανήγγειλαν την είδηση περί της βεβήλωσης από τους Αττίλες εκκλησίας στα κατεχόμενα, πέφτει το βίντεο κι επί δυο λεπτά βλέπουμε εικόνες από τη φύση στα κατεχόμενα, χωρίς ήχο. Ψιλοπανικός στα στούντιο και άγχος τρομερό. Τραυλίζοντας απολογήθηκε ο παρουσιαστής, αφού μας ανέφεραν ότι δεν κατέστη δυνατό να προβληθεί το βίντεο. Προβλήθηκε κάποιο άλλο βίντεο και, αφού συνεννοήθηκαν, τότε ο παρουσιαστής εκφώνησε το κείμενο του ρεπορτάζ, όπως θα έπρεπε να κάνει και προηγουμένως, αλλά μέσα στο άγχος του, πού μυαλό να το αντιληφθεί. Τώρα να σταυροκοπηθούμε ή να φωνάξουμε για τη βεβήλωση του δελτίου ειδήσεων;

* Τελικά, γιατί φεύγει η παρουσιάστρια; Κουράστηκε; Α, μπα. Βαρέθηκε το κορίτσι να ακούει καθημερινά τα παράπονα, τη μουρμούρα και όλα τα συναφή των διαφόρων βασανισμένων ανθρώπων και είπε να αναχωρήσει για άλλες πολιτείες. Ν’ αλλάξει, ρε παιδί μου, περιβάλλον και να δει πώς ζουν και στη δημόσια υπηρεσία.

Ο Καβάλι και ενδυματολογικές… προσεγγίσεις
* Μιλάμε ότι ο Ρομπέρτο Καβάλι έτρεξε ν’ αναθεωρήσει τις ενδυματολογικές του προσεγγίσεις όταν εμφανίσθηκε ο τύπος με την γκρίζα γυαλιστερή του γραβάτα, που σου έδινε την αίσθηση ύπαρξης γκρίζου φωτός, και το πουλόβερ με τα σχεδιαγράμματα. Καλά είναι να μαθαίνετε και από άλλους, εσείς… σχεδιαστάκια μόδας.

* Εκφράσεις όπως θανάσιμες διαδοχικές απειλές μόνο εγκέφαλοι ΡΙΚικού τύπου μπορούν να σκεφτούν και ν’ αποτυπώσουν στο χαρτί. Καλά, στην Κύπρο υπάρχουν και τέτοιου είδους απειλές; Μπας και σύγχυσε με το Σικάγο, όπου επιθυμεί να μεταβεί, για να επιμελείται το αστυνομικό ρεπορτάζ στην αμερικάνικη αυτή πολιτεία;

* Ε, τότε βρήκαν το παιδί οι ΡΙΚάδες. Την είδηση για παιδί που εγκαταλείφθηκε σε ποταμό στη Βραζιλία, τη μετέδωσαν δυο μέρες μετά τα υπόλοιπα κανάλια. Καλά, τη μετέδωσαν κι αυτοί, αλλά σαν εγκαταλελειμμένη είδηση.

* Καλά, αυτήν την είδηση που προέβαλλαν οι ΡΙΚάδες σε περίοπτη θέση, πρέπει να την κατατάξουμε στις υποψήφιες για καλύτερα ερευνητικά ρεπορτάζ. Μάλιστα προς τούτο πρέπει να βραβευθεί και η ΡΙΚατζού, που με κόπο και μόχθο ανακάλυψε ότι από τα ορφανοτροφεία της Βουλγαρίας οι κοπέλες καταλήγουν στα πορνεία της Ευρώπης. Έλα, καλέ, κι εμείς που νομίζαμε ότι καταλήγουν στις αγκαλιές των Ευρωπαίων για να τους παράσχουν προστασία!

* Καταπληκτικό το ρεπορτάζ της ΡΙΚατζούς για τους σκύλους που τραγουδάνε. Και άμα είναι και σκυλίτσες ερμηνεύουν ακόμη καλύτερα λαϊκά άσματα. Κι εκεί στο ΡΙΚ αν δεν πάρουν τα μέτρα τους σύντομα, το κορίτσι θα τους τραγουδήσει -μαζί με άλλες- το άσμα του αποχωρισμού.