Σημερινή

Σάββατο, 23/02/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 22 Απρίλιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ:
ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΕΠΕΤΑΣΕΝ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ:
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΚΑ ΜΕ ΓΑΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΜΕ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ:
ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΧΝΑ

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΧΝΑΣ
Στην Άχνα φαίνεται τελικά ότι θα καταλήξει το Πάρκο Κροκοδείλων, μετά τις προσπάθειες της εταιρείας, η οποία και θα το δημιουργήσει, να βρει τον χώρο όπου θα στεγαστεί μετά και το “όχι” που εισέπραξε από την κοινότητα Ψεματισμένου και τον Δήμο Αθηένου. Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Άχνας, μετά από συνεδρία της στις 17 Απριλίου, άναψε πράσινο φως κατά πλειοψηφία στην εταιρεία, για την κατασκευή θεματικού πάρκου κροκοδείλων. Υπέρ του έργου τάχθηκαν 6 από τα 9 μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ο Κοινοτάρχης, δύο σύμβουλοι του ΔΗΣΥ, ένας του ΑΚΕΛ, ένας του ΔΗΚΟ και ένας της ΕΔΕΚ, εναντίον ψήφισαν δύο κοινοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ, ενώ δεύτερος σύμβουλος του ΑΚΕΛ τήρησε αποχή.

Όπως ανέφερε ο Κοινοτάρχης, μεταξύ της κοινότητας και της εταιρείας θα συναφθεί έγγραφο, στο οποίο η Άχνα θα θέσει τους όρους της για τη δημιουργία του εν λόγω πάρκου. Όρους, όπως το πάρκο δημιουργηθεί μόνο για τουριστικούς σκοπούς και δεν θα γίνει φάρμα αναπαραγωγής για πώληση κροκοδείλων και για σφαγή τους για το δέρμα ή το κρέας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινότητα θα λαμβάνει και ποσοστά από τα έσοδα του θεματικού πάρκου. Πρόκειται για μια επένδυση 6 εκατομμυρίων ευρώ και το πάρκο θα περιλαμβάνει περίπου 150 κροκοδείλους. Τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων σχολίασαν στο «Τρολ στην Επικαιρότητα» γνωστά πρόσωπα της πολιτικής, αθλητικής και πολιτειακής ζωής του τόπου. Συγκεκριμένα, μας ανέφεραν:

Νίκος Αναστασιάδης: Παρήγγειλα ήδη τρεις φανέλες Lacoste.

Αβέρωφ Νεοφύτου: ΑΠΟΕΛ-Θρύλος-Πρωτάθλημα, το νταμπλ επέτασεν.

Άντρος Κυπριανού: Λέμε ναι σε οτιδήποτε πράσινο.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Αν οι κροκόδειλοι παίζουν τυχερά παιχνίδια, θα λέγονται προπόδειλοι;

Mαρίνος Σιζόπουλος: Δεν θα βγάλω άχνα.

Ελένη Θεοχάρους: Στην Κύπρο μόνο πάρκα με γάρους πρέπει να κάμνουμε, ρε Σωκράτη.

Γιώργος Περδίκης: Αχ, να μπορούσα να το σταματήσω.

Χρίστος Χρίστου: Είμαστε υπέρ, νοουμένου ότι το πάρκο κροκοδείλων θα είναι το κέντρο φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών.

Αρχιεπίσκοπος: Θα κάνω κι εγώ πάρκο με τις χαμένες επενδύσεις μου.

Κίκης Φιλίππου: Στην Άχνα έπρεπε να κάνουν πάρκο δεινοσαύρων με μένα για να με τιμήσουν που είμαι ισόβιος Πρόεδρος της ομάδας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΣΥΧΙΟΣ
Ένα βίντεο διάρκειας λίγων λεπτών, που δείχνει τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο να ερωτοτροπεί, και το οποίο κυκλοφόρησε μέσω social media στα Ιεροσόλυμα, ήταν αυτό που εξανάγκασε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να παύσει από τα καθήκοντά του τον εν λόγω Μητροπολίτη.

Ο κ. Ησύχιος, που από το 2012 κατείχε τη θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου αλλά και άλλα νευραλγικά πόστα του Πατριαρχείου, έχει κληθεί από τον κ. Θεόφιλο να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προσβάλλει τις αξίες και τα ήθη που πρεσβεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με αραβόφωνα Μέσα, ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως, όσο ψηλά και αν είναι κάποιο άτομο στην τάξη της ιεροσύνης, δεν θα έχει καμία ασυλία σε ό,τι αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ήδη για την υπόθεση έχει ξεκινήσει προανάκριση από ειδική επιτροπή του Πατριαρχείου, με εντολή Θεόφιλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος ήταν «το δεξί χέρι» του Πατριάρχη Θεόφιλου και μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στην πτώση του Πατριάρχη Ειρηναίου. Πληροφορίες που φέρουν τον Μητροπολίτη Ησύχιο να αλλάζει το όνομά του σε Ανησύχιος για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

ΓΑΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για εξαγορά του καλού κομματιού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα. Φίλος της στήλης δεν απέκλεισε μετά την ολοκλήρωση του deal η Τράπεζα να μετονομαστεί σε Συνεργατική Ελληνική Τράπεζα.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ
Η αμφισβήτηση του Γιώργου Λιλλήκα στο εκλογικό συνέδριο της Συμμαχίας Πολιτών, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο, δεν ήταν ακριβώς έκπληξη, αφού ο διευθυντής οικονομικών θεμάτων του Κινήματος, Παναγιώτης Σαββίδης, είχε ενημερώσει τον ίδιο τον Γιώργο Λιλλήκα και τα συλλογικά όργανα της Συμμαχίας για τις προθέσεις του αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές. Την Τετάρτη επιβεβαίωσε και δημόσια την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Συμμαχίας στο εκλογικό συνέδριο του Ιούνη.

Μιλώντας στο TVOne, ο κ. Σαββίδης συνέδεσε την απόφασή του με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και εξήγησε ότι είχε ενημερώσει τη Γραμματεία και την Ανώτατη Σύγκλητο της Συμμαχίας εδώ και έναν μήνα περίπου ότι πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος. Πληροφορίες που φέρουν τη Βαρβάρα Λιλλήκα να κάνει και η ίδια σκέψεις διεκδίκησης της προεδρίας της Συμμαχίας Πολιτών, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του πρώην βουλευτή της Συμμαχία και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Παύλου Μυλωνά. Πληροφορίες που φέρουν τον Γιώργο Λιλλήκα να καλεί τον κ. Σαββίδη να προπωλήσει την υποψηφιότητά του για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.