Σημερινή

Κυριακή, 26/05/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 22 Απρίλιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Κορυφαία η ερευνητική - ιστορική εκπομπή του Χρίστου Ιακώβου στο ΚΑΠΙΤΑΛ, που ξεχωρίζει για την ποιότητα και δίνει αρκετούς πόντους στον σταθμό, προσφέροντας αρκετά στη συνολική τους προσπάθεια για να ανέλθουν στα σκαλοπάτια της τηλεθέασης.

Τα μακαρόνια του φούρνου και οι κοπέλες στη δεξίωση του Όθωνα
* Μου έφαγε αρκετό από τον χρόνο μου, αλλά τα κατάφερα. Τελικά οι πιο καλοντυμένες κυρίες, που είναι ταυτόχρονα και δημόσια πρόσωπα, είναι η πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου και οι παρουσιάστριες του TVONE. Φοράνε ρούχα που τα έβαλαν κοπέλες που παρέστησαν στη δεξίωση για υποδοχή του βασιλιά Όθωνα στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, διατηρούν τον ιστορικό χαρακτήρα της ενδυμασίας του Έθνους.

* Φυσικά μπορεί και κάτι από Μαντάμ Σουσού όταν περιδιαβάζει στο Κολωνάκι ή στα κυπριακά δεδομένα κατ’ αντιστοιχίαν στην Επίχωση, να θυμίζoυν παρουσιάστριες απογευματινών εκπομπών, όπως μια εξ αυτών με τα φτερά στο μπιζουδάκι που έχει στο πέτο ν’ ανεμίζονται με χάρη… Καμιά φορά τα δώρα που δίνονται είναι όλα… του αέρα.

* Και ενόψει προετοιμασιών για τη νέα σεζόν να αναφέρουμε ότι οι σκέψεις για μετακινήσεις πληθαίνουν, ενώ το κύμα υποστήριξης ορισμένων κοριτσιών ενισχύεται και μεγαλώνει.

* Εξάλλου προετοιμάζουν τα δικά τους φυντάνια τα κανάλια που θα επανδρώσουν τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές. Για να δούμε τι θα προκύψει στις οθόνες…

* Φυσικά δεν υπολείπονται αππώματος και τα κορίτσια των απογευματινών εκπομπών. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι παίρνουν τα μυαλά σου αέρα, τώρα θα μάθουμε ότι το απογευματινό δροσερό αεράκι επηρεάζει την ομαλή εγκεφαλική λειτουργία. Ειδικά όταν συνομιλούν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι στις απογευματινές εκπομπές, δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να τις στείλεις να ασχοληθούν με την ετοιμασία μακαρονιών του φούρνου.

Το τηλεοπτικό φετίχ και οι πόρνες
* Τηλεοπτικό φετίχ της χρονιάς είναι η ζώνη του παντελονιού που φορούσε ο ΑΛΦΑμίτης. Σεξουαλική και ελκυστική. Με ποικιλία χρωμάτων και στυλάτη. Εξτρίμ και φαντασμαγορική ταυτόχρονα. Τέτοια φοράς, αγόρι, και σαγηνεύεις τα πλήθη. Πάντως αν σου την έκαναν δώρο, αυτός που τη διάλεξε, είχε… γούστο. Άσε που είναι και ιδανική για τύπο όπως εσένα, τον μάγκα και μπερμπάντη. Και τη θυμόμαστε που την φόρεσες ξανά προ κάποιου χρονικού διαστήματος. Ανέτρεξα στον φάκελό σου που έχει η ΞΥΠ στα αρχεία της και βρήκα την σχετική φωτογραφία.

* Μετά απ’ αυτό το ρεπορτάζ πλέον δεν υπάρχει συναγωνισμός για το πούλιτζερ. Θα το κατακτήσει χωρίς ανθυποψήφιο η ΑΛΦΑτζού. Με στυλ και άποψη παρουσίασε ρεπορτάζ για την επίδειξη μόδας των πορνών της Βραζιλίας. Και με ύφος θηλυκού Νίκου Αλιάγα μάς μίλησε για τα ρούχα των κοπέλων που συμμετείχαν στην επίδειξη μόδας. Μάλιστα τα εκθείασε, αναφέροντας ότι όλα ήταν σικάτα και καλοραμμένα. Εμείς πάντως διακρίναμε μόνο κάποια κακόγουστα παρδαλά ρούχα, που τα φοράνε μόνο κάποιες λατέρνες-κοριτσάκια με κακό γούστο. Τελικά, πέραν των κοπέλων, υπάρχουν και ρεπορτάζ… ελευθέρων ηθών.

* Θα πρέπει οι ΚΑΠΙΤΑΛιστές ν’ αντιληφθούν ότι η παραποίηση των ονομάτων δεν συνάδει με την όλη τους προσπάθεια. Όπως π.χ. η αναφορά τους στον γενικό γραμματέα της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Αντρέα Χάμπα. Μα αφού ο κύριος λέγεται Πανίκος, δεν μπορεί να είναι και Αντρίκος. Για να μην αναφερθούμε κατ’ αντιστοιχίαν σε παραποίηση ονομάτων ΚΑΠΙΤΑΛιστών προλαμβάνοντας τα σχόλιά σας, με τα οποία θεωρείτε παρωνυχίδες τέτοια λάθη. Εντάξει, εμάς και οι παρωνυχίδες μάς ενοχλούν. Στο κάτω-κάτω γιατί τα κορίτσια κάνουν μανικιούρ-πεντικιούρ και σπαταλούν τα χρήματά τους;

Ζει ο Λένον στο ΡΙΚ και Βουγιουκλάκη και Βουνουάτου
* Μετά τον Μακάριο που ζη, ακόμη ένας ανακαλύψαμε ότι ζει και βασιλεύει. Μιλάμε για τον μέγιστο τραγουδοποιό Τζον Λένον, ο οποίος, σύμφωνα με τη ΡΙΚατζού, ζει… Γι’ αυτό και η Γιόκο Όνο είναι επιφυλακτική στις σχέσεις της, αφού σου λέει ο Τζον μπορεί να κατεβεί ανά πάσα στιγμή δημιουργώντας προβλήματα. Από την άλλη το κορίτσι ενώνει την, ομολογουμένως, εκπληκτική φωνή της μ’ αυτήν των BEATLES για να μας τραγουδήσει το άσμα IMAGINE ALL THE PEOPLE. Θέλει το κορίτσι να τραγουδήσει ύμνους ειρήνης και για το Κυπριστάν. Δηλαδή ΡΙΚάκι όπως λέμε σκαθαράκι.

* Ανατριχιαστικά συνεχόμενα σοκ, που προήλθαν από χωριάτικη αιτία, ένιωσαν παρουσιάστριες με την εκφώνηση της είδησης περί του βιβλίου «Οι καλικάντζαροι τζιαι το πεξίμι». Αχ, κοριτσάκια, προσέξτε τους καλικάντζαρους του ιδρύματος, γιατί αυτοί δεν φεύγουν ούτε με λοκμάδες ούτε με λουκάνικα από το ΡΙΚ.

* ΡΙΚά, γράψε 99 φορές τη λέξη ιδιαιτερότητες, μέχρι να την μάθεις. Και την 110τη αν δεν την προφέρεις ορθά, θα σου βάλει τις φωνές η Γωγώ. Κι αυτό το μαλλάκι σου το κτενίζεις σαν να φορείς στρατιωτικό κράνος. Ρε συ, πεθύμησες τον στρατό; Εκτός κι αν πλάι στη Γωγώ νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο στράτευμα και περιμένεις τη διαταγή της για να σταθείς προσοχή και να εκτελέσεις το παράγγελμα εφ’ όπλου λόγχη.

* Ρε συ φίλε, άσε τις αγγλικούρες κατά τη μετάδοση των αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος. Ε, δεν γνωρίζουμε όλοι εμείς, όπως κι εσείς οι ειδήμονες, τους αγγλικούς όρους, οπόταν απλά ελληνικά να καταλαβαίνουμε όλοι μας…