Σημερινή

Τρίτη, 18/06/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 15 Απρίλιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:
ΒΕΡΕΣΙΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:
ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ:
Ε ΠΑΥΛΗΗΗΗΗΗ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με ανακοίνωσή του, εύχεται στα 17.000 μέλη του και στις οικογένειές τους Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, ενώ όπως αναφέρει, μετά τις γιορτές, οι προσπάθειες για δικαίωση θα ενταθούν, ενόψει και του γεγονότος ότι η πολιτεία -Κυβέρνηση και Βουλή- απέδειξαν ότι «όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος», όπως έγινε με τη διαχρονική στήριξη του Συνεργατισμού, με την οποία ο Σύνδεσμος συμφωνεί πλήρως. Ταυτόχρονα εκφράζεται η ελπίδα ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα συνοδεύεται και από επιτυχή έκβαση του αγώνα, που εδώ και έξι σχεδόν χρόνια (πολύ πριν από το κούρεμα) διεξάγει ο Σύνδεσμος για επιστροφή των χρημάτων «που οι τράπεζες υφήρπασαν με δόλιο τρόπο από τα μέλη του Συνδέσμου, με την ανοχή των εποπτικών Αρχών».

O Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές του, μέσω της ιστοσελίδας στην οποία αναρτώνται όλες οι μη εμπιστευτικής φύσεως επιστολές που στέλνονται σε διάφορους εμπλεκομένους. Πρόσφατες αναρτήσεις αφορούν αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δημιουργία Αρχείου Αξιογράφων, και προς τον νέο Υπουργό Υγείας για δωρεάν ψυχολογική/ψυχιατρική στήριξη των μελών του Συνδέσμου. Αν έχει χιούμορ πάντως ο Νίκαρος θα τους απαντήσει στο αίτημά τους για δωρεάν ψυχολογική και ψυχιατρική στήριξη, «Βερεσιέ σε κανέναν».

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης στη Λεμεσό αναζητεί η τοπική Αρχή εξαιτίας των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων στο παραλιακό οδικό δίκτυο της πόλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, ο Δήμος Λεμεσού αναμένεται να προκηρύξει προσφορές “προς αναζήτηση συμβούλων για την ετοιμασία μελέτης βιωσιμότητας ενός καινοτόμου και πρωτοποριακού για την Κύπρο έργου, της σύνδεσης του λιμανιού Λεμεσού με διάφορα σημεία της πόλης μέσω της χρήσης θαλάσσιων μέσων μεταφοράς”.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξετάζεται η εφαρμογή ενός θαλάσσιου ταξί ή λεωφορείου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, το οποίο και θα καλύπτει μιαν απόσταση 25 χιλιομέτρων και θα συνδέει το ανατολικό με το δυτικό άκρο της πόλης με 12-13 στάσεις. Η μελέτη αναμένεται να κρίνει εάν το έργο θα είναι οικονομικά βιώσιμο και ποιο θα είναι το κόστος. Η στήλη επικοινώνησε με γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου ζητώντας τους να σχολιάσουν αυτήν την προοπτική.

Νίκος Αναστασιάδης: Πάμε όπου θέλεις ταξιτζή.

Αβέρωφ Νεοφύτου: ΑΠΟΕΛ, Θρύλος, Νταμπλ.

Δημήτρης Χριστόφιας: Τα θαλάσσια ταξί μάς μαράναν, ρε Σωκράτη

Νικόλας Παπαδόπουλος: Αυτή η ιδέα ήταν στο πρόγραμμα Νικόλας 2023.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Όποιος δεν πληρώνει θα τον ρίχνουν στη θάλασσα;

Eλένη Θεοχάρους: Τουλάχιστον αν πυρποληθώ σε θαλάσσιο ταξί θα με σώσει η θάλασσα.

Γιώργος Λιλλήκας: Αν δεν το κάνουν, τουλάχιστον να προπωλήσουν την ιδέα.

Χρίστος Χρίστου: Αν θα τα χρησιμοποιούν για να ρίχνουν τους μετανάστες στη θάλασσα, είμαστε σύμφωνοι.

Γιώργος Περδίκης: Ελπίζω μόνο τα θαλάσσια ταξί να μην έχουν οδηγό με τον όνομα Παυλής, διότι αν φωνάζουν οι πελάτες ε Παυληηηη, κάποιοι θα θέλουν να κτίσουν και επαύλεις στη θάλασσα.

Αρχιεπίσκοπος: Θα προτείνω στον ιδιώτη επενδυτή να γίνει και μια θαλάσσια εκκλησία για να επωφεληθούμε κι εμείς οικονομικά.

ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ
Σημαντική αύξηση κατέγραψε η χρήση πιστωτικών καρτών στην εγχώρια αγορά τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία της JCC, αποτυπώνοντας τη βελτίωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 21% τον Μάρτιο του 2018, φθάνοντας στα €214,6 εκ. Η αύξηση αποδίδεται εν μέρει και στις πασχαλινές αγορές που φέτος έγιναν νωρίτερα. Το τρίμηνο του έτους, η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών από Κυπρίους στην εγχώρια αγορά έφθασε τα €709,4 εκ., σημειώνοντας άνοδο 14%. Πληροφορίες που φέρουν τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη να χαϊδεύει με ικανοποίηση τον κάττο της Ψιψινέλ στο άκουσμα της είδησης, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του CEO της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Ο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ
Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha Kύπρου ανακοίνωσε την Τετάρτη την κατ' αρχήν συμφωνία που έγινε για τη συνολική αγορά των μετοχών της εταιρείας Alpha Television Cyprus από τους Γιώργο Θεοδότου, Χριστίνα Δημάδη Λοΐζου, Αιμίλιο Μίτσιγκα και Χριστόφορο Χριστοφόρου, όλοι μέλη της ευρύτερης οικογένειας Ανδρέα Παπαέλληνα, εκτός του κ. Μίτσιγκα, που είναι ο δικηγόρος του ομίλου. Η εταιρεία Alpha Television Cyprus ανακοίνωσε ότι με την υλοποίηση της συμφωνίας επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας πρόκειται να διοριστεί ο Δημήτριος Κοντομηνάς, ενώ εκτελεστικός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αντρέας Παπαέλληνας. Πληροφορίες που φέρουν την οικογένεια Παπαέλληνα να εξαγοράζει και το πρώην Mega Κύπρου για να κάνει τηλεοπτικό σταθμό με την επωνυμία Alpha Mega, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.