Σημερινή

Κυριακή, 17/02/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 25 Μάρτιος 2018, 18:00 | Σημερινή

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ:
ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:
ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ:
ΑΡΕΣΚΟΥΝ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΑΛΙΑ ΓΙΟΚ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει ούτε σεντ στον Συνεργατισμό, ξεκαθάρισε με αποκλειστικές δηλώσεις στο Capital Today ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο τραπεζικός τομέας δεν βρίσκεται πλέον στα επενδυτικά πλάνα της Αρχιεπισκοπής, ενώ ξεκαθάρισε πως έχουν μπει στο ψυγείο οι προηγούμενες εξαγγελίες του για δημιουργία Τράπεζας, η οποία θα ελέγχεται από την Εκκλησία. «Η Εκκλησία δεν έχει πλέον την οικονομική ευχέρεια να επενδύσει στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου», διευκρίνισε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ξεκαθάρισε πως τους ενδιαφέρουν άλλες επενδύσεις στην Εκκλησία της Κύπρου, για τις οποίες, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Να κάνετε υπομονή και, όταν είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις», κατέληξε. Με το συμπάθκιον, προκαθήμενε, αλλά αλλάζεις απόψεις για τον τραπεζικό τομέα πιο συχνά απ' ό,τι αλλάζει ποδοσφαιρικές προτιμήσεις ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ
Τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον Συνεργατισμό και την απόφαση να μπει και επίσημα πωλητήριο σχολίασαν στο «Τρολ στην Επικαιρότητα» γνωστά πρόσωπα της πολιτικής ζωή του τόπου. Συγκεκριμένα, μας δήλωσαν τα ακόλουθα:

Νίκος Αναστασιάδης: Εγώ είμαι με τον Απόλλωνα, αλλά ο εγγονός μου Άντης υποστηρίζει ΑΠΟΕΛ.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Σεισμός, σεισμός, Συνεργατισμός.

Δημήτρης Χριστόφιας: Έγινε συναγερμοποίηση του Συνεργατισμού.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Ιδιωτικός Συνεργατισμός 2018.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Θα κάνω σύντομα διάσκεψη για να καρφώσω ποιοι φταίνε.

Ελένη Θεοχάρους: Πού είσαι, Χλωρακιώτη μου;

Γιώργος Περδίκης: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένος.

Χρίστος Χρίστου: Μετά την Aλβανίδα Φουρέιρα στη Eurovision, τώρα θα φέρουν και ξένους στον Συνεργατισμό.

Aρχιεπίσκοπος: Αφού είπα σου στο Capital Today ότι εν θα επενδύσω ούτε σεντ, τι με ξαναπιάνεις τηλέφωνο, ρε;

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΠΕΤΕΦ
Οι δρόμοι τους χώρισαν, αλλά η διαφορά τους παραμένει και μάλιστα Ομόνοια και Πέτεφ οδηγούνται στα άκρα! Και πώς να μη φθάσουν μέχρι εκεί, όταν ο Βούλγαρος με τα όσα ανέφερε σε Μέσο της πατρίδας του έχει αναστατώσει μια και καλή τον σύλλογο; Μετά τον μονομερή τερματισμό του συμβολαίου του, η Ομόνοια προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Σέρνει τον πρώην τεχνικό της ποδοσφαιρικής ομάδας της στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, το σωματείο της Λευκωσίας καταχώρισε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αγωγή κατά του Βούλγαρου προπονητή.

Η αγωγή αφορά σε δυσφημιστικές δηλώσεις του σε βάρος του συλλόγου σε Μέσο της Βουλγαρίας και οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν σε ΜΜΕ στην Κύπρο. Το σωματείο της Λευκωσίας ζητά αποζημίωση από τον Ιβάιλο Πέτεφ για ζημιά που έχει υποστεί με τα όσα έχει δηλώσει. Επίσης, η Ομόνοια ανέθεσε σε εξωτερικό δικηγορικό γραφείο να χειριστεί το όλο θέμα και εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων κατά του 42χρονου προπονητή. Πληροφορίες που φέρουν την Ομόνοια να χρησιμοποιεί τα χρήματα που θα κερδίσει από τη δίκη κατά του Πέτεφ για να περάσει τα κριτήρια της UEFA, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του Προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη.

Ο ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ, Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ
Την ίδια μέρα που ανακοινωνόταν το διαζύγιο της Ομόνοιας με τον Πέτεφ, ανακοίνωνε και ο ΑΠΟΕΛ το δικό του διαζύγιο για δεύτερη φορά με τον Ελλαδίτη τεχνικό Γιώργο Δώνη. Ανακοίνωνε παράλληλα και την πρόσληψη του Πορτογάλου προπονητή Μπρούνο Μπαλταζάρ, που απολύθηκε από την ΑΕΛ.

Δηλαδή ο Μανιταράς απέλυσε προπονητή που έχασε 4-2 από τον Απόλλωνα και προσέλαβε άλλο προπονητή, που απολύθηκε επειδή έχασε 5-1 από τον Απόλλωνα. Πληροφορίες που φέρουν τον Μανιταρά Πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ να γιορτάζει την πρόσληψη Μπαλταζάρ τρώγοντας καραβίδες σε γνωστή ψαροταβέρνα της Λευκωσίας, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
Μέσα από ανακοίνωσή του απαντάει, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, στις δημοσιεύσεις στοιχείων που αφορούν διαγραφή προστίμων από τροχαίες παραβάσεις, τονίζοντας πως κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθει αδικημένος. Επειδή ως αποτέλεσμα των δημοσιοποιήσεων στοιχείων για διαγραφή κυρώσεων για τροχαίες παραβάσεις φαίνεται να δημιουργήθηκε κάποιο αίσθημα αδικίας και αντίδρασης από πρόσωπα που υπέστησαν κυρώσεις από τροχαίες παραβάσεις και τα οποία αντιπαραβάλλουν την περίπτωσή τους με άλλες περιπτώσεις που διαγράφηκαν, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Καμίας άνισης μεταχείρισης δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έτυχε κανένας πολίτης.

Ο κάθε πολίτης ο οποίος διαπράττει μια παράβαση, υφίσταται τις ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται από τον Νόμο και κανένα παράπονο δεν μπορεί να έχει για τούτο. Η Νομική Υπηρεσία δεν διαγράφει αδιάκριτα και συλλήβδην τροχαίες παραβάσεις. Ανεξάρτητα δε από την πιο πάνω περίπτωση, είναι επίσης γεγονός ότι καθημερινά εξετάζονται στη Νομική Υπηρεσία από ομάδα λειτουργών, αιτήματα για διαγραφή προστίμων και άλλων κυρώσεων και αυτές οι περιπτώσεις αξιολογούνται καθημερινά και αν είναι γνήσιες, τυγχάνουν επιείκειας. Δηλαδή, κύριε Κληρίδη μου, ο θείος μου ο Περικλής που πλήρωσε κανονικά το πρόστιμο για να είναι νομοταγής, τώρα μπορεί να αποζημιωθεί από το κράτος; Αυτό να μας διευκρινίσεις.