Σημερινή

Κυριακή, 20/01/2019
RSS

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

| Εκτύπωση | 18 Μάρτιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Αντιμέτωποι με τη φοβερή ΜΕΔουσα
Επωφελής ήταν η σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, αλλά άργησε. Άργησε πολύ. Το ακανθώδες αυτό ζήτημα είναι όπως τις παπουτσοσυτζιές. Μέχρι τώρα όλοι το έβλεπαν, αλλά κανένας δεν ήθελε να το αγγίξει. Τέλος πάντων. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις και τώρα απομένει να τις δούμε να υλοποιούνται. Μια από τις βασικές δράσεις που συμφωνήθηκαν είναι να κυνηγηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Τώρα, πόσοι είναι αυτοί και πώς θα τους αναγκάσουν να πληρώσουν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το καλό είναι που φαίνονται όλα τα κόμματα πρόθυμα (με διαφοροποιημένο το ΑΚΕΛ) να βοηθήσουν στο να λυθεί το επικίνδυνο πρόβλημα των ΜΕΔ, αποτέλεσμα των αμαρτιών του παρελθόντος.

Όπως επεσήμανε και ο Χάρης, η χώρα μας, η οποία είχε ξεκινήσει από ένα επίπεδο ιδιωτικού δανεισμού της τάξης των 21 δισεκατομμυρίων το 2003, βρέθηκε μέσα σε μια δεκαετία με υπερτριπλάσιο ιδιωτικό δανεισμό, της τάξης των 72,5 δισεκατομμυρίων, και εκεί είναι η πηγή των προβλημάτων. Δυστυχώς, δεν λαμβάναμε υπ’ όψιν τις ανάλογες σοφές παροιμίες που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, όπως:

«Το δανεικόν ψουμίν που την ταπατζιάν σου βκαίννει».

«Απού σοθκιάζει τριανταθκυό τζιαι ξοθκιάζει τριάντα, εν νοικοτζύρης πάντα. Απού ξοθκιάζει τριανταθκυό αλλά σοθκιάζει τριάντα, στην φυλακήν τον παίρνουσιν τζι εν του διούν αμάντα».

«Αν θέλεις να παττίσει ο γείτος σου, δίεννέ του δανεικά».

Και: «Τζιει χρωστούμεν, δα χρωστούμεν, πού να πάμεν να χωστούμεν»;
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Επιμένει να πυροβολεί

Συνεχίζει στο ίδιο σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω, που δεν ηρεμεί με τίποτε. Ξεκίνησε από τη στιγμή της ήττας του Σταύρου Μαλά, τη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών, και από τότε επιμένει να πυροβολεί ό,τι κινείται στον χώρο της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου. Ακόμα και στο θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό, ενώ όλοι οι άλλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις αποφάσεις που λήφθηκαν, ο κ. Κυπριανού βγήκε συνοφρυωμένος και διαφοροποιήθηκε, λέγοντας ότι δεν θα συγκατατεθεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες που δεν θα συνάδουν με τη φιλοσοφία του κόμματός του.

Ίσως, όμως, θα έπρεπε ο ηγέτης της Αριστεράς να κάνει και μιαν αυτοκριτική για τις τεράστιες ευθύνες του ΑΚΕΛ στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας, κατά την πενταετία Χριστόφια, που οφείλονταν ακριβώς στη φιλοσοφία του κόμματός του, και να μη βγάζει την ουρά του απ’ έξω. Το ζήτημα των ΜΕΔ είναι εξαιρετικά λεπτό και πολύπτυχο και χρειάζεται τη συμβολή όλων για να αμβλυνθεί και να μην πάρει περισσότερο τραγικές διαστάσεις. Ο λαϊκισμός αυτήν την περίοδο στο συγκεκριμένο θέμα θα κάνει χειρότερα τα πράματα. Ας θυμάται ο κ. Κυπριανού ότι ο λαϊκισμός έφαε και τη Λαϊκή...
ΜΠΟΞΕΡ

Ναι ρε, υπάρχουν φώκιες!

Με μια υπέροχη εικόνα, αλλά ταυτόχρονα και με ένα ανατριχιαστικό ενδεχόμενο, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι βουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Η εικόνα που είδαν ήταν ένα υπέροχο φωτογραφικό στιγμιότυπο μέσα στις Θαλασσινές Σπηλιές της Πέγειας, με μια φώκια να θηλάζει το μικρό της, που απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό του λειτουργού του Τμήματος Δασών Χάρη Νικολάου. Το ανατριχιαστικό ενδεχόμενο είναι αυτά τα πανέμορφα πλάσματα της φύσης, μαζί με δυο-τρία άλλα που απέμειναν στην περιοχή, να πέσουν θύματα κάποιων που επιδιώκουν να τα εξαφανίσουν, ώστε να «αποδειχθεί» ότι δεν υπάρχουν φώκιες πλέον στη βραχονησίδα μας. Σημειώνουμε ότι σε παλαιότερες εποχές στις κυπριακές θάλασσες η φώκια ζούσε σε σχετικά ικανοποιητικούς αριθμούς. Αρκετές φώκιες διαβιούσαν σε θαλάσσιους βιότοπους στις περιοχές Ακανθούς, Κερύνειας, Ακάμα και αλλού.

Ωστόσο ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά και απομένουν, όπως υπολογίζεται, μόνο τέσσερεις φώκιες του είδους Monachus monachus στην περιοχή Πέγειας. Το είδος αυτό συναντάται μόνο στη Μεσόγειο και περιλαμβάνεται στην κόκκινη λίστα της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας της Φύσης ως «κρισίμως κινδυνεύον είδος». Αντί, λοιπόν, να μεριμνήσουμε για την προστασία των ελάχιστων αυτών θηλαστικών που απομένουν, θεωρώντας τους εαυτούς μας τυχερούς για την παρουσία τους, τα ρίχνουμε βορά στους «καρχαρίες» της ανάπτυξης. Κάποιοι φιλοδοξούν, μάλιστα, να εξαλείψουμε τις ιθαγενείς φώκιες και να φέρουμε... εισαγόμενους κροκόδειλους να τις αντικαταστήσουν!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Φέρετρο στη μέση του δρόμου!

Λίγο περισσότερο σεβασμό στους νεκρούς, κύριοι! Ενώ τα ΜΜΕ εξακολουθούν να ασχολούνται με τις πέντε νεκροψίες που διενεργήθηκαν στην άτυχη γυναίκα από τη Βουλγαρία, ήρθε ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό, κι αυτό στην Πάφο, να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ένα φέρετρο, και μάλιστα με νεκρό μέσα, έπεσε από κινούμενη νεκροφόρα στη μέση του δρόμου, στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης της Πάφου. Την ώρα εκείνη επικρατούσε πυκνή τροχαία κίνηση και προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο μέχρι να μαζέψουν το φέρετρο και να το επανατοποθετήσουν στη νεκροφόρα. Κύριε ελέησον! Ευτυχώς που πρόσεξαν ότι τους έπεσε το φέρετρο, αλλιώς θα έφθαναν στον προορισμό τους για να παραδώσουν τον μακαρίτη, αλλά αυτός θα ήταν άφαντος!

Πάλι καλά που το φέρετρο στη μέση του δρόμου, έτσι όπως έπεσε ξαφνικά, δεν προκάλεσε και κανένα οδικό δυστύχημα. Μα το φαντάζεστε; Να πηγαίνει ο άλλος τραυματισμένος στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου και να τον ρωτά ο γιατρός πώς το έπαθε και να του απαντά «συγκρούστηκα με ένα... φέρετρο»; Εντάξει, τίποτε δεν μας ξενίζει πλέον απ' όσα συμβαίνουν στη θεόμουρλη βραχονησίδα μας, αλλά κάποια πράματα εξακολουθούν να μας σοκάρουν και να μας κάνουν να αναλογιζόμαστε ότι ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα...
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Ο Ιβάν και ο... Χαϊβάν

Μπορεί ένα γκολ να δυσφημήσει μιαν ολόκληρη χώρα διεθνώς; Μπορεί ένα σφύριγμα διαιτητή να καταρρίψει σαν χάρτινο πύργο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα (που αποδεικνύεται... παράγκα) μιας χώρας και να αποκαλύψει όλη τη σαθρότητα του ποδοσφαίρου και την αδυναμία τού επίσημου κράτους να λύσει ριζικά μια προβληματική κατάσταση; Ναι, μπορεί. Το γκολ που σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν η αφορμή για να δούμε (και να δει και όλος ο κόσμος) το ρεζιλίκι που ακολούθησε, με την εισβολή του ισχυρού παράγοντα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το πιστόλι του να εξέχει φανερά στην πίσω τσέπη.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, που μαστίζεται εδώ και καιρό από φαινόμενα βίας και διαπλοκής. Η τραγική λεπτομέρεια είναι ότι αυτά τα απαράδεκτα συνέβησαν σε αγώνα ανάμεσα στους «δικεφάλους αετούς» της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Τους «δικεφάλους αετούς» της προσφυγιάς. Αλλά ποιος τα υπολογίζει πια αυτά; Το ποδόσφαιρο υπεράνω όλων. Το μίσος για τον αντίπαλο, ο τυφλός φανατισμός, η διεκδίκηση ενός τίτλου πάση θυσία. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει την πρωτοφανή επιθετικότητα του Ερντογάν. Κι εμείς τι κάνουμε; Καθόμαστε κι ασχολούμαστε με τον Ιβάν και ξεχάσαμε τον... Χαϊβάν.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Και η Ακτή των Φοινίκων!

Ιδού, λοιπόν, που οι Τούρκοι άρχισαν να ανακαλύπτουν το... φοινικικό παρελθόν μας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», ανακαλύφθηκε φοινικικός ναός 3.000 χρόνων στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Θεόδωρος στην Καρπασία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ναός ανακαλύφθηκε νότια του χωριού σε ανασκαφές του «τμήματος αρχαιοτήτων». Ο ναός είχε χτιστεί με μεγάλες πέτρες και σε αυτόν εντοπίστηκαν, λέει, διάφορα αντικείμενα όπως μπουκάλια αρωμάτων, μικρά δοχεία νερού κ.ά. Η εφημερίδα γράφει ότι με την ανακάλυψη αυτή ανοίγει μια νέα σελίδα όσον αφορά τις έρευνες για τη φοινικική περίοδο στην Κύπρο. Αμ, τι νομίζαμε;

Ότι δεν θα αποκαλυπτόταν κάποια στιγμή η ιστορική αλήθεια, ότι στην πραγματικότητα είμαστε απόγονοι των Φοινίκων και όχι των Ελλήνων; Είχαμε εμείς την Αχαιών Ακτή στις βόρειες ακτές της Καρπασίας, όπου είχαν αποβιβαστεί οι πρώτοι Αχαιοί, τώρα εντόπισαν και οι Τούρκοι την... Φοινίκων Ακτή. Σιγά-σιγά θα ανακαλύψουν και άλλα φοινικικά κατάλοιπα. Ό,τι θέλουν μπορούν να βρουν. Κανένας δεν τους ελέγχει. Κάνουν παράνομες ανασκαφές και συνεπώς, άμα λάχει, μπορούν να ανακαλύψουν και ναούς... των Περσών, μιας και η Τουρκία είναι τώρα στενός σύμμαχος του Ιράν. Είναι σαφής η στρατηγική τους, που εφαρμόστηκε ήδη και με την αλλαγή των ελληνικών ονομασιών στα κατεχόμενα. Θα εξαλείψουν οτιδήποτε ελληνικό και θα αφήσουν οτιδήποτε τουρκικό και ισλαμικό. Μαζί με οτιδήποτε... φοινικικό, βεβαίως.
ΜΠΟΞΕΡ

Ο Ψυχρός Πόλεμος συνεχίζεται..
.
Θυμίζει ταινία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος. Κι οι δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok, ένα από τα πλέον θανατηφόρα χημικά όπλα, που είχε αναπτυχθεί στην τότε Σοβιετική Ένωση. Η δηλητηρίαση έχει... δηλητηριάσει άσχημα τις βρετανορωσικές σχέσεις. Η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα ως υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε διάφορα αντίποινα σε βάρος της Ρωσίας, όπως η απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών, που θεωρούνται μυστικοί πράκτορες.

Η Ρωσία αρνήθηκε την ανάμειξή της στην υπόθεση Σκριπάλ και αποφάσισε και εκείνη απελάσεις Βρετανών διπλωματών. Το γεγονός παραμένει ότι κάποιοι δηλητηρίασαν τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και ότι είχαν κάποιο λόγο να το πράξουν. Οι δολοφονίες κατασκόπων και διπλών πρακτόρων στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Και πιστεύαμε ότι τα φαινόμενα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Φαίνεται, όμως, ότι ο Ψυχρός Πόλεμος στην πραγματικότητα δεν τελείωσε ποτέ. Όχι με την ένταση που είχε τότε, αλλά συνεχίζεται. Με πραγματικό περιεχόμενο και όχι ως σενάριο ταινίας του Τζέιμς Μποντ...
ΠΡΑΚΤΩΡ 000

Ο «προφήτης» Ταγίπ βλέπει Γ΄ΠΠ

Διερωτώμαι τι σκέφτονται οι Αμερικανοί όταν ακούνε τον Ερντογάν να τους φορτώνει προκαταβολικά το βάρος της ευθύνης ενός πιθανού Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Διότι αυτό ακριβώς έκανε με την αναφορά του ότι «οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν», ανέφερε ο σχιζοφρενής δικτάτορας. Δεν διερωτήθηκε τι γυρεύουν οι ρωσικές και οι ιρανικές βάσεις στη Συρία. Το θεωρεί φυσιολογικό να βρίσκονται σε μια ξένη χώρα.

Όπως, βεβαίως, δεν διερωτήθηκε τι γυρεύουν οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής στη Συρία. Εκείνο που τρώει περισσότερο τον Ερντογάν είναι το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας και το ότι υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις στην κουρδική πόλη Μανμπίτζ, την οποία θέλει να κατακτήσει ο σουλτάνος μετά την Αφρίν. Αν οι Αμερικανοί κατασκευάζουν όντως είκοσι βάσεις στη Συρία, φαντάζομαι πως αυτό γίνεται μάλλον σε κουρδικά εδάφη, που είναι φιλικά προς τις ΗΠΑ. Αν αληθεύει αυτό, τότε η συριακή διαμάχη εισέρχεται σε μια νέα διάσταση. Πάντως έχω μιαν απορία. Αν ξεσπάσει και Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Τουρκία σε ποιου το πλευρό θα ταχθεί; Ή θα το παίξει πάλι... επιτήδειος ουδέτερος;
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Αλλάζει υπουργούς σαν τα πουκάμισα

Ο απρόβλεπτος Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε. Αυτήν τη φορά απέλυσε τον Υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και μάλιστα μέσω... Twitter. Ο Τραμπ κυβερνά την Αμερική με τον ίδιο τρόπο που διηύθυνε για μια δεκαετία, προτού γίνει Πρόεδρος, ένα... τηλεπαιχνίδι, το Apprentice (Μαθητευόμενος), στο οποίο διαγωνίζονταν άνθρωποι που διεκδικούσαν θέση εργασίας στον όμιλό του. Ο Τραμπ έκρινε ποιος ήταν ο καταλληλότερος απ' όλους και τελικά οι διαγωνιζόμενοι, στην πλειονότητά τους, άκουγαν απλώς τη στερεότυπη φράση: You’re fired! (Απολύεσαι). Το ίδιο κάνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου και με τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση.

Πριν από τον Τίλερσον, είχε απολύσει την Υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, τον ελληνικής καταγωγής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και αρκετούς άλλους. Οι αιφνιδιαστικές αποφάσεις του ηγέτη της αμερικανικής υπερδύναμης προβληματίζουν γιατί δεν μπορεί κανένας να προβλέψει την επόμενη κίνησή του. Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι οι όποιες αποφάσεις του, που αφορούν την περιοχή μας, να μην είναι επιζήμιες για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, είχε αποκαλέσει πέρσι την Τουρκία του Ερντογάν «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία». Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να την θεωρεί τέτοια. Διότι αυτό ακριβώς είναι.
ΜΠΟΞΕΡ

Είτε χαβιάρι και αστακό φας…

* Υπερβολές στα πάντα. Κουβέντες του καφενέ, που ανάγονται σε πολιτικό λόγο, ο οποίος καθιερώνεται, εδραιώνεται και νομιμοποιείται. Κι όλα αυτά προς υλοποίηση μιας παράξενης έως και διαστροφικής προσέγγισης, που επικρατεί στο πολιτικό προσωπικό, το οποίο προσδιορίζει ότι θα πρέπει οι πολιτικές ενέργειες των αντιπάλων να αποδομούνται έως και να λοιδορούνται προς χάριν του φιλοθεάμονος πολιτικού ακροατηρίου. Ευελπιστούν ότι θα προσελκύσουν ψήφους και θα διαγράψουν τα ανομήματά τους. Πόσο λίγο ξέρουν τελικά τους ψηφοφόρους τους και ευρύτερα την κοινωνία του Κυπριστάν!

* Χωρίς το δικαίωμα των επιλογών και της αναζήτησης του καλύτερου, η ζωή θα ήταν σκέτο βάσανο. Γι' αυτό και υπάρχουν διάφορα μαγαζιά ρούχων, για να διαλέξεις εκείνο που γουστάρεις, πολλά εστιατόρια για να ικανοποιήσεις τις γαστριμαργικές σου ανάγκες και γενικά αρκετές επιλογές αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Όσον αφορά το φαγητό, είτε χαβιάρι και αστακό φας είτε φασόλια βραστά, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί από τον άνθρωπο (με ελαφρές παρενέργειες στην περίπτωση των φασολιών), με την ίδια διαδρομή και θα έχουν την ίδια κατάληξη.

* Κάπως ακραίο το παράδειγμα, αλλά και στην περίπτωση των κομμάτων στο Κυπριστάν, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι διαφορές τους είναι ελάχιστες. Αν δε επικεντρωθούμε σε πρόσωπα, τότε είναι που θα καταδειχθεί ότι μιλάμε περίπου για ίδιους πολιτικούς, με ταυτόσημους προσανατολισμούς, διατυπωμένους με διαφορετικό τρόπο, κάτω από άλλη ομπρέλα και διαφορετικά χρώματα. Αν και αυτοί οι πολιτικοί το έβλεπαν με διαφορετικό φακό, τότε θα μπορούσαν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να κατασκευάσουν κάτι ιδιαίτερα δυνατό για τη χώρα μας.
Ξιουρ.

Πού οδηγεί η ατιμωρησία και οι πλίνθοι και κέραμοι…

* Αφού δεν κάναμε ούτε μια διαδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή 100 χιλιάδων κόσμου, ούτε πήγαμε έξω από το Προεδρικό και τα γραφεία των κομμάτων να τους ρίξουμε ντομάτες και αφού στις εκλογές, όπως τα αρνιά θα τους ξαναψηφίσουμε, γιατί να πατάξουν την ακρίβεια; Πληρώστε, για να μάθετε να μην τους αφήνετε ατιμώρητους.

* Αυτοί οι τυφώνες, πότε θα έρθουν από τα μέρη μας; Μπας και φέρουμε τον νουν μας.

* Αν παραξενευτείτε γιατί είναι τόσο επιθετικός ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου, είναι γιατί μικρός έπαιζε σέντερ-φορ στον ΔΙΓΕΝΗ Ορόκλινης. Πάντως σε όλες τις επιθέσεις του σκοράρει. Ιδιαίτερα όταν βρεθεί φάτσα με τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας...

* Τελικά το πάπλωμα (διάβαζε δημόσια οικονομικά και δυνατότητα οικονομικών παροχών), για το οποίο μας μιλούσε ο Αβέρωφ, ήταν για μονό κρεβάτι, ενώ εμείς κοιμόμαστε σε διπλό, οπόταν θα μείνουν κάποιοι ξεσκέπαστοι.

* Μην πανικοβάλλεστε με τις απειλές των γιατρών. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι αυτός ο εκφοβισμός γίνεται για να πωλήσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες τα χάπια τους. Φανταστήκατε πόσα εκατομμύρια παίζονται; Μη μου πει κάποιος ότι δεν γίνονται παιχνίδια με την υγεία, γιατί θα του αντιτείνω ότι είναι βαθιά νυχτωμένος. Η υγεία κατήντησε πλέον βαριά βιομηχανία. Και η ιατρική έγινε επιχείρηση, οι δε γιατροί μπίζνες μαν. Α, ρε Ιπποκράτη, κι αν ζούσες θα έκοβες τις φλέβες σου.

* Πάντως έδειξε ο Υπουργός της Υγείας ότι καταλαβαίνει από κότες, εξ ου και μας είπε να μην ανησυχούμε. Για το ότι όμως οι υποθέσεις ιατρικής αμέλειας αυξάνονται, δεν ακούσαμε κανένα να πει τίποτε. Ούτε και τους γιατρούς, οι οποίοι ορκίστηκαν.

* Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η οικοκυρά πεινάει, φωνάζει το ΑΚΕΛ. Όχι, ρε παιδιά. Άρχισε τη δίαιτα από τον καιρό που ήσασταν στην εξουσία και συνεχίζει ν’ ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα.

* Τα βρίσκουμε με τους Άγγλους, λένε οι παρασυρμένοι ενθουσιώδεις πολιτικοί μας. Βέβαια και ο γητευτής των πυθώνων τα βρίσκει με το ερπετό, αλλά κάποια στιγμή μπορεί αυτό να τον δαγκώσει…
Ξιουρ.