Σημερινή

Τρίτη, 18/06/2019
RSS

ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ

| Εκτύπωση | 11 Μάρτιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Ο... 66ος αμερικανικός στόλος
Όχι μόνο ο 6ος αλλά ούτε και ο 66ος στόλος του αμερικανικού ναυτικού να έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία, γάβγισε το θορυβώδες μαντρόσκυλο του Ερντογάν, ο σύμβουλός του, Γιγίτ Μπουλούτ. Οι νταήδες της Ανατολικής Μεσογείου είναι αποφασισμένοι να τα βάλουν με όλους. Ακόμα και με τον περίφημο αμερικανικό 6ο στόλο, στον οποίο είναι έτοιμοι να δώσουν ένα ηχηρό «οθωμανικό χαστούκι», όπως είπε και ο σουλτάνος. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε τι σκηνικό θα στηθεί στο οικόπεδο 10, όπου θα τρυπήσει η αμερικανική Exxon το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αν θα επιχειρήσει ο τουρκικός στόλος να την εμποδίσει να τρυπήσει, ή αν θα παρέμβει ο αμερικανικός στόλος για να εμποδίσει τον τουρκικό να εμποδίσει την Exxon να τρυπήσει. Πάντως, την ενόχληση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας διατύπωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον στον Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, μιλώντας για «πολιτική κανονιοφόρων», η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Όπως είναι γνωστό, ο Τίλερσον ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Exxon. Για να δούμε αν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τον 6ο στόλο να προστατεύσει την Exxon, ή αν θα στείλουν τον... 66ο στόλο που είναι... ανύπαρκτος.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Δείπνο, αλλά χωρίς... φασόλια

«Ψήνεται» κοινωνική συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο. Ο Πρόεδρος έχει εκφράσει ετοιμότητα για τέτοια συνάντηση, στην οποία να εξεταστούν οι δυνατότητες επανάληψης των συνομιλιών, αλλά η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις της. Το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι δεν δέχεται ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λες και ο Πορτογάλος Αντόνιο Γκουτέρες δεν προέρχεται από χώρα της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, η τουρκική πλευρά αναμένεται να δεχτεί τελικά το δείπνο, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου, και η οποία είναι καθοριστική για τη σύνοδο της Βάρνας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Εν πάση περιπτώσει, εάν τελικά πραγματοποιηθεί το δείπνο, θα πρέπει ο Πρόεδρος να μεριμνήσει ώστε να αποφευχθούν συγκεκριμένα είδη στο μενού. Για παράδειγμα, τα... φασόλια, ώστε να μην υπάρξει ερμηνεία ότι δίνει τη συγκατάθεσή του να τεθεί στο τραπέζι το θέμα του... φυσικού αερίου. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να αποφευχθεί και η... σουπιά. Και βεβαίως θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στο μενού δεν θα περιλαμβάνεται (και δεν θα περιληφθεί ποτέ) η Κυπριακή Δημοκρατία.
ΜΠΟΞΕΡ

«Αμάρτησα για τη... μάνα μου»

Ανοιχτή σε διάλογο για το θέμα των υδρογονανθράκων είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι. «Στην περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να κάνει κοινά βήματα με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα των υδρογονανθράκων, τα διπλωματικά κανάλια είναι ανοιχτά», δήλωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως αν παραμεριστούν οι Τ/κ, τότε η τουρκική πλευρά θα προχωρήσει σε γεώτρηση στο άμεσο μέλλον με την εταιρεία στην οποία το ψευδοκράτος έδωσε αρμοδιότητα για εργασίες. Είναι ανοιχτοί σε διάλογο, λέει ο Οζερσάι. Μα τι σόι διάλογος θα είναι αυτός, όταν ο άλλος σε απειλεί ότι αν δεν δεχτείς τις αξιώσεις του, θα έρθει η μάνα του να σου δώσει ένα γερό μπερντάχι;

Είναι ξεκάθαρο ότι η πρωταρχική έγνοια της τουρκοκυπριακής ηγεσίας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας. Να μη μείνει η Τουρκία έξω από το ενεργειακό παιγνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε όλα να είναι μέσα. Και στον καθορισμό των ΑΟΖ και στην επιλογή των εταιρειών που θα κάνουν τις γεωτρήσεις και στη διέλευση των αγωγών (μέσω Τουρκίας, βέβαια). Με λίγα λόγια, κανένας να μην τρυπά χωρίς τη συγκατάθεση του Ερντογάν. Κατά τα άλλα, είναι ανοιχτός σε διάλογο ο Οζερσάι. Έναν διάλογο όπου η τουρκική πλευρά θέλει τη δική μας πλευρά να προσέρχεται με ανοιχτό πνεύμα κι εκείνη να προσέρχεται με ανοιχτό... στόμα.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Άντρος μαινόμενος

Μα, τι επιδιώκει, επιτέλους, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού; Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε έναν μονίμως βλοσυρό Άντρο να κατηγορεί τον Πρόεδρο όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι είναι απρόθυμος να προσέλθει σε συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά και επιμένει να του επιρρίπτει την ευθύνη για την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, ενισχύοντας, στην ουσία, την τουρκική προπαγάνδα ότι είναι η δική μας πλευρά που ευθύνεται για το αδιέξοδο στον διάλογο. Μπορεί να ρίχνει και καμιά «σιηπεθκιά» με επικρίσεις προς την πλευρά της Τουρκίας ο κ. Κυπριανού, για την τιμή των όπλων, αλλά το κύριο βάρος των επιθέσεών του στρέφεται κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στον οποίο ασκεί δημόσια πίεση να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στην πολιτική της... ζιβανίας, δηλαδή των κοινών εμφανίσεων Αναστασιάδη - Ακιντζί χωρίς να υπάρχει αλλαγή της προκλητικής συμπεριφοράς της τουρκικής πλευράς. Μιλώντας πρόσφατα στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι «βιώνουμε τις συνέπειες των χειρισμών του Προέδρου στο Κυπριακό και στην κρίση της ΑΟΖ». Και, τέλος πάντων, άντε να δεχτούμε ότι στο Κυπριακό φταίει ο Πρόεδρος. Αλλά στην κρίση της ΑΟΖ, την οποία προκάλεσε η Τουρκία, τι έπρεπε να κάνει ο Νίκαρος; Να κάνει τη... σουπιά και να πει στην ΕΝΙ να μην πάει στο οικόπεδο 3, για να μην τσαντιστεί ο σουλτάνος;
ΜΠΟΞΕΡ

Τα... χειρότερα Όσκαρ

Με την ευκαιρία της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, θα απονείμουμε κι εμείς τα δικά μας... χειρότερα Όσκαρ.

* Το Όσκαρ χειρότερου ανδρικού ρόλου απονέμεται στον Άντρο Κυπριανού, ο οποίος δεν καταφέρνει να είναι καθόλου πειστικός όταν επιτίθεται συνεχώς κατά του Προέδρου, επιμένοντας πως πρέπει να πάμε σε συνομιλίες με το πιστόλι της Τουρκίας στον κρόταφο.

* Το Όσκαρ χειρότερης ταινίας απονέμεται στο έργο τρόμου «Ο μακελάρης που κρατούσε κλάδο ελαίας», με πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και παραγωγό τον Ταγίπ Ερντογάν.

* Το Όσκαρ χειρότερης σκηνοθεσίας disaster movie πάει σε όλους εκείνους που κατά καιρούς είχαν σκηνοθετήσει την παραχώρηση αδειών για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στις Θαλασσινές Σπηλιές της Πέγειας.

* Το Όσκαρ χειρότερου σεναρίου απονέμεται σε όσους προεκλογικά υπόσχονταν... μαλλί στους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής και ανάσταση νεκρών στους κατόχους αξιογράφων.

* Το Όσκαρ χειρότερων οπτικών εφέ απονέμεται στη... σκόνη που μας ταλαιπωρεί όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα.

* Το Όσκαρ χειρότερου ήχου απονέμεται στην Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, για τα τύμπανα πολέμου που κρούει τις τελευταίες ημέρες απειλώντας με απεργίες, σε μια ευαίσθητη περίοδο για το τραπεζικό σύστημα, που κινδυνεύει με νέες περιπέτειες.

* Και τέλος, το Όσκαρ χειρότερης ταινίας θρίλερ απονέμεται στο έργο «Πέντε νεκροψίες στην ίδια γυναίκα».
ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ

Σε κάποια βαθιά σπηλιά...

Τι θα γίνει τελικά με την υπόθεση των Θαλασσινών Σπηλιών της Πάφου; Θα αποκατασταθεί το περιβάλλον όπως ήταν πριν από την ανέγερση των επαύλεων, ή θα έχουμε επανάληψη των περιπτώσεων του παρελθόντος, όταν πολλές παρανομίες και σκοτεινές και ύποπτες αποφάσεις και ενέργειες μονιμοποιούνταν και νομιμοποιούνταν; Είναι τόσο κραυγαλέο το περιβαλλοντικό ανοσιούργημα που συντελείται εκεί, ώστε η μόνη λύση είναι η κατεδάφιση. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα καταλήξουμε εκεί. Ίσως βρουν τον τρόπο να το συνεχίσουν και να το ολοκληρώσουν με τη δικαιολογία ότι τα έργα είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και ότι όλα έγιναν νομότυπα.

Το ίδιο έργο το έχουμε ήδη δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με την ίδια πάντα κατάληξη: την... ντε φάκτο και την ντε γιούρε αναγνώριση. Και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι μόνο οι Θαλασσινές Σπηλιές που δόθηκαν βορά στους ντιβέλοπερς. Ήταν πέντε συνολικά οι ζώνες που επεκτάθηκαν στον Δήμο Πέγειας μερικές μόνο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008. Πάντως το θέμα των Θαλασσινών Σπηλιών επανέφερε στο προσκήνιο και το γενικότερο σκάνδαλο των κατά καιρούς επεκτάσεων και διαφοροποιήσεων των πολεοδομικών ζωνών, από τις οποίες επωφελήθηκαν και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Απλώς οι υποθέσεις εκείνες κρύβονταν σε κάποια... βαθιά σπηλιά της λήθης μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Και ξεχνιόταν, όντως, πολύ γρήγορα...
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Οι πέντε νεκροψίες

Η κοινή γνώμη συζητά ακόμη την τραγική (που κατέληξε ιλαροτραγική) υπόθεση της Βουλγάρας Πετρούνα με τις αλλεπάλληλες νεκροψίες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, που φαίνεται να αποδίδονται σε επίθεση επικίνδυνων σκύλων. Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω αν επιδείχθηκε ανεπάρκεια στην αρχική διερεύνηση των αιτίων του θανάτου, αλλά το ίδιο το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει τα προβλήματα του τομέα της ιατροδικαστικής «που πηγάζουν κυρίως από τη διοικητική δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας». Θυμήθηκα και μια άλλη περίπτωση, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, με κάποιον... μηχανικό αυτοκινήτων που έκανε νεκροτομές στο νεκροτομείο Λευκωσίας!

Όπως δημοσιεύθηκε τότε, ο μηχανικός εκτελούσε χρέη βοηθού νεκροτομείου και, όπως κατήγγειλε ο ίδιος με επιστολή του στον τότε Υπουργό Υγείας, έκανε νεκροψίες ακόμα και στην απουσία ιατροδικαστή. Προσπαθώ να φανταστώ τι γινόταν. Επηρεασμένος, ίσως, από το επάγγελμά του, μπορούσε να συγχυστεί ο άνθρωπος. Και αν του ζητούσαν να αναφέρει τα ευρήματά του από τη νεκροψία, ο μηχανικός ίσως έδινε την εξής έκθεση: «Η καρδία εσωτερικής καύσεως δεν λειτουργούσε καλά, τα φίλτρα του ήθελαν καθάρισμα, το καρπουλατέρ του ήταν διαλυμένο, η παταρία του ήταν καθούμενη και γενικά επήαιννεν με τα ριμς». Μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό το σχόλιο, αλλά μήπως οι πέντε νεκροψίες στην άτυχη Πετρούνα είναι λιγότερο εξωφρενικές (και... κυπροφρενικές);
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Μαζί με το ραντάρ και... ψυχίατρος

Αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες των δρόμων μελετά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ωραία. Το πρόβλημα είναι ότι και στο παρελθόν παίρναμε αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με τα μέτρα που ίσχυαν προηγουμένως, αλλά αυτά δεν απέτρεψαν την αύξηση των δυστυχημάτων και των νεκρών στην άσφαλτο. Οι ατίθασοι οδηγοί παραμένουν ατίθασοι και δεν διστάζουν, μάλιστα, όταν τους σταματήσει η Τροχαία για έλεγχο, να επιτίθενται και εναντίον των αστυνομικών. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, την κουλτούρα μας, αλλά κυρίως με τα διάφορα συμπλέγματα και τις ανασφάλειες που κουβαλάμε μέσα μας ως κοινωνία.

Εγώ θα κάνω την εξής εισήγηση: Εκεί που οι αστυνομικοί βάζουν ραντάρ, να παίρνουν μαζί τους και έναν... ψυχολόγο ή ψυχίατρο ή κοινωνιολόγο. Διότι περισσότερη σημασία από του να καταγράψεις την υπερβολική ταχύτητα στη συσκευή του ραντάρ, έχει να καταλάβεις και για ποιο λόγο έτρεχε σαν τρελός ο παραβάτης, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και των άλλων. Θα πρέπει να ερμηνεύσουν οι ειδικοί την τροχαία συμπεριφορά του Κυπρίου ως κοινωνικό φαινόμενο, ίσως δώσουν και λύσεις. Κι ας αρχίσουμε από το σχολείο, προσπαθώντας να πείσουμε τα παιδιά μας ότι το αυτοκίνητο δεν είναι μέσο επίδειξης σπουδαιότητας και τσαμπουκά, αλλά ένα απλό μεταφορικό μέσο.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Όμηροι στα χέρια των Τούρκων

Οι Τούρκοι έχουν μια μακρά παράδοση στις προβοκάτσιες για να πετυχαίνουν τους ανίερους στόχους τους. Κάτι που είχαμε την κακή τύχη να βιώσουμε σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν. Τώρα η Ελλάδα βιώνει μιαν ανάλογη στημένη υπόθεση, με την απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην περιοχή του Έβρου. Όλο και πιο πολύ αυξάνονται οι υπόνοιες ή και οι βεβαιότητες ότι δεν ήταν τυχαία η αιχμαλωσία του ανθυπολοχαγού και του λοχία. Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει τους Έλληνες. Με προφανή σκοπό να τους ανταλλάξει με τους Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Η τακτική των Τούρκων για τη σύλληψη και κράτηση ομήρων σημειώνεται σε άρθρο του Foreign Policy, το οποίο παραθέτει περιπτώσεις σύλληψης ξένων υπηκόων, τους οποίους η Τουρκία χρησιμοποιεί ως ομήρους για να επιτύχει δικούς της στόχους. Όπως η περίπτωση του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, που εκρατείτο φυλακισμένος στην Τουρκία και αφέθηκε ελεύθερος για να εξευμενιστεί η Μέρκελ. Ή του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που ζούσε στην Τουρκία για δύο δεκαετίες και συνελήφθη, προφανώς για να ανταλλαγεί με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Όλα αυτά δίνουν και σ’ εμάς ένα μήνυμα. Ποτέ η Κύπρος εθελούσιος όμηρος της Τουρκίας. Ποτέ!!!
ΜΠΟΞΕΡ

Η ομοσπονδία ιδεολογικών προσανατολισμών

* Οι πολιτικοί αναλυτές και ιστοριογράφοι θα έχουν αρκετό υλικό για να διαμορφώσουν τα πονήματά τους από τη δράση των ΣΥΡΙΖαίων. Η δημιουργία, η πορεία και η κατάκτηση της εξουσίας θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης αρκετών μελετών και σχετικών εγχειριδίων πολιτικής. Προφανώς και έφεραν στην πολιτική ζωή, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά παγκοσμίως, αρκετές καινοτομίες που αξίζει τον κόπο να παρατηρηθούν και αναλυθούν.

* Λόγω και της επικαιρότητας, μια εκ των καινοτομιών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και οι επονομαζόμενες συνιστώσες. Δηλαδή, κάτι όπως την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΩΝ, που συμπυκνώθηκαν σε ένα κόμμα. Αν και θεωρητικά όλοι ξεκινούσαν ως αριστεροί, ο καθένας είχε τη δική του απόχρωση. Και, τελικά, όπως λέει και στο άσμα του ο μέγας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ, «ρούχα μαζί που πλύθηκαν /και έχουνε γίνει ροζ». Όπερ μεθερμηνευόμενον, αχταρμάς ή, αν προτιμάτε, συνονθύλευμα ανθρωπίνων προσεγγίσεων και επιδιώξεων.

* Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ διά των συνιστωσών βοά και καθοδηγεί. Δεν μπορεί ο αχταρμάς ανθρώπων να επιβιώσει για πολλά χρόνια, ούτε και να δώσει την αναγκαία προοπτική. Στα όποια ταρακουνήματα του καραβιού θα αρχίσουν οι αποδράσεις και το εκρηκτικό μείγμα ανθρώπων θα ανατινάξει τη Συμμαχία στον αέρα.

* Ας το έχουν υπόψη τους και όσοι επιχειρούν να ομοσπονδοποιήσουν κόμματα που είναι ανομοιογενή μεταξύ τους. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και δουλειά ημερών, χρόνων και κυρίως υπομονή και απομάκρυνση του εγωισμού και ναρκισσισμού απ' όλες τις πράξεις…

* Εκτός κι αν προκύψει κάποιος πολιτικός χαρισματικότερος του Αλέξη Τσίπρα και καταφέρει να εμπνεύσει και να συνενώσει δυνάμεις.

* Εθνική αυτοκτονία θεωρείται η επαναφορά του σχεδίου Ανάν. Η τυμβωρυχία θεωρείται και αυτοκτονία;

* Χτύπησε εμπόρους ναρκωτικών η Αστυνομία, αλλά μέχρι να τους διαλύσει πρέπει να βγάλει τα σωθικά της.

* Κι όμως στο σημάδι κερδίζουμε. Μόνο όμως στη σκοποβολή, γιατί από πολιτικό σημάδι, άστε, ρίχνουμε πάντα στα τυφλά.
Ξιουρ.

Κυπριστάν: Ο συμπαθής τρελός της Ευρώπης…

* Αν υπάρχει σχιζοφρένεια σε επίπεδο κρατών, προφανώς και το Κυπριστάν θα είναι βαριά άρρωστο. Ακόμη και οι κορυφαίοι ψυχίατροι -του είδους- θα σήκωναν τα χέρια μπροστά στην περίπτωσή μας. Μάλλον θα καταλήγαμε σαν κράτος στο εργαστήριο για πειράματα. Εκτός κι αν έχετε την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι όταν δοκίμασαν το κούρεμα σε επίπεδο ευρωπαϊκού κράτους, επέλεξαν τυχαία το Κυπριστάν. Μπορεί να πιστεύετε, δηλαδή, ότι μας ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της εξυπνάδας του λαού μας. Εξάλλου, αν θυμάστε, στα χωριά, πάντα υπήρχε και ο συμπαθής τρελός.

* Ε, μη μου πείτε ότι υπάρχει λογική εξήγηση και συνειρμός, συνέπεια και συνέχεια όταν παρακολουθεί κάποιος ειδήσεις σ’ αυτό το κράτος. Να βλέπει πέντε-έξι τύπους που ονομάζονται πολιτικοί να κρατούν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και να τσακώνονται συνεχώς για τα αυτονόητα, τα συνήθη, τα καθημερινά. Χωρίς αντικείμενο και άνευ ιδιαίτερου λόγου και σημασίας.

* Και μετά να πέφτει η εικόνα με νεαρούς ανθρώπους πανέξυπνους, προοδευτικούς με καθαρά πρόσωπα, φιλότιμο και ιδέες που φτάνουν μέχρι και να βραβεύονται από τη ΝΑΣΑ για τις ανακαλύψεις τους! Ε, πέστε μου αν οι διάσημοι ψυχίατροι μπορούν να δώσουν εξήγηση, πώς συνυπάρχουν σ’ αυτό το κράτος αυτοί οι δυο παράλληλοι κόσμοι. Υπάρχει η Κύπρος των πολιτικών και η άλλη (Κύπρος), αυτή των ανθρώπων που έχουν όραμα και προοπτική. Κι όμως αφήνουμε τους αδαείς, τους μέτριους, τους κομπλεξικούς να μας διοικούν και να καθορίζουν τις τύχες μας.

* Ζηλιάρηδες Τούρκοι! Μόλις τσακώθηκαν οι πολιτικοί μας για τη συνέχιση των συνομιλιών, έριξαν αυτοί τον δικό τους καβγά μεταξύ Τούρκων - Κούρδων. Είναι αυτό που λέμε βίοι παράλληλοι.

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση κυβερνάται από την Κύπρο, φώναξε ο Ερντογάν. Αν δεν έχει πυρετό ο άνθρωπος, τότε να κεραστεί εκμέκ κατεΐφ από τον Νίκαρο. Τέτοιο κομπλιμέντο ούτε η Άντρη δεν του κάνει…

* Ιοί φαντάσματα προκαλούν πανικό στο διαδίκτυο. Στελέχη των κομμάτων θα είναι και προσπαθούν να βρουν χαμένους ψηφοφόρους.
Ξιουρ.