Σημερινή

Σάββατο, 23/03/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 11 Μάρτιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ:
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ 2023 ΘΑ ΕΧΕΙ 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΤΣΑΣ:
ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ

Ευχές πολιτικών για την Ημέρα της Γυναίκας
H Ημέρα της Γυναίκας ήταν η Πέμπτη, 8 Μαρτίου, και το «Τρολ στην Επικαιρότητα» ζήτησε από γνωστά πολιτικά και πολιτειακά πρόσωπα της Κύπρου να δώσουν τις ευχές τους στον γυναικείο πληθυσμό. Συγκεκριμένα, μας δήλωσαν τα ακόλουθα:

Νίκος Αναστασιάδης: Και οι γυναίκες σκέφτονται.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Η πολιτική είναι γένους θηλυκού.

Δημήτρης Χριστόφιας: Όλες οι γυναίκες αξίζουν σήμερα ένα κόκκινο γαρίφαλο.

Άντρος Κυπριανού: Να ζήσουν όλες οι γυναίκες και ιδιαίτερα η αγαπούλα Ομονοιάκκα.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Εύχομαι σε κάθε γυναίκα να βρει τον πρίγκιπά της.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Εύχομαι στις επόμενες βουλευτικές να εκλέξουμε και γυναίκα βουλευτή.

Ελένη Θεοχάρους: Πιάννεις γεναίκα για να ευχηθεί στες γεναίτζιες, ρε;

Γιώργος Λιλλήκας: Εύχομαι στη Βαρβάρα μου το 2023 να γίνει πρώτη κυρία.

Σταύρος Μαλάς: Στο Υπουργικό μου το 2023 θα έχει 6 γυναίκες.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Θα καταγγείλω στην Επίτροπο Ισότητας Φύλων ότι στη γιορτή του άνδρα κανένας δεν τους προσφέρει λουλούδια.

Χρίστος Χρίστου: Να ζήσει κάθε γυναίκα που αισθάνεται ντίβα.

Γιώργος Περδίκης: Σήμερα θα σιδερώσω εγώ, Ηλέκτρα μου.

Αρχιεπίσκοπος: Στις εκκλησίες μου δεν υπάρχουν γυναίκες, στα σχολεία μου όμως θα υπάρχουν.

Οι πλούσιοι Κύπριοι δεν μένουν στην Κύπρο
Με μια σημαντική προσθήκη, ανανεώθηκε η λίστα του Forbes για το 2018 αναφορικά με τους Κύπριους δισεκατομμυριούχους. Σημειώνεται ότι, κανένας από τους επτά δεν ζει στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα αδέλφια Χατζηιωάννου συνεχίζουν να βρίσκονται στη λίστα, την οποία συμπληρώνουν ο Νορβηγός Μεγιστάνας John Fredriksen, που πήρε κυπριακή υπηκοότητα και ο Τουρκοκύπριος δισεκατομμυριούχος Suat Gunsel, ο Yakir Gabay, ενώ φέτος προστέθηκε ο Surendra Hiranandan. Πληροφορίες που φέρουν τον John Fredriksen να δηλώνει καταγωγή τον Πολύστυπο, τον Surendra Hiranandan τις Τρεις Ελιές και τον Yakir Gabay το Φτερικούδι, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Η Κομισιόν και τα κυπριακά σκάφη
H Koμισιόν αποφάσισε την Πέμπτη να αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές στην Κύπρο, στην Ελλάδα και τη Μάλτα για μη είσπραξη του ορθού ποσού του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε ό,τι αφορά την αγορά σκαφών αναψυχής. Όπως ανακοίνωσε, η υπόθεση των «Paradise Papers» έφερε στο φως εκτεταμένη φοροδιαφυγή ΦΠΑ στον τομέα των σκαφών αναψυχής, η οποία διευκολύνεται από ορισμένους εθνικούς κανόνες που δεν συνάδουν με το δίκαιο της Ε.Ε.

Η Μάλτα, η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν θεσπίσει κατευθυντήριες γραμμές βάσει των οποίων όσο μεγαλύτερο είναι το σκάφος, τόσο λιγότερο θεωρείται ότι η χρηματοδοτική μίσθωση γίνεται σε ύδατα της Ε.Ε., γεγονός που μειώνει σημαντικά τον εφαρμοστέο συντελεστή ΦΠΑ, αναφέρει η Κομισιόν. Πληροφορίες που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών να στέλνει 20 κιλά σύκα στην Κομισιόν για να τους περάσει το μήνυμα ότι θέλουν τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του πρώην εκπρόσωπου Τύπου του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, Λεόντιου Φιλοθέου.

Ο πολεμοχαρής Ρότσας
Με το πιο κάτω κείμενο (τα ορθογραφικά τα διόρθωσα για να μην τον εκθέσω), ο πρώην βουλευτής και wannabe Υπουργός Άμυνας του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρίστος Ρότσας, έκανε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να χάσει στην κυριολεξία τον ύπνο του.

«Να κτυπήσουμε το τουρκικό γεωτρύπανο πριν να έλθει στα νερά μας. Τολμούν όμως; Προτιμούν να μην το κάνουν και ας αντιμετωπίσει η χώρα χειρότερα στο μέλλον. Η αναβολή είναι το φάρμακο των δειλών και η ευθυνοφοβία των ηγετών. Όπως τώρα η Τουρκία κτυπά εκτός συνόρων για να προστατεύσει τη χώρα, έτσι κι εμείς, το καταστρέφουμε πριν έλθει στην ΑΟΖ μας. Γιατί, για μας το αγόρασαν. Οι Εβραίοι / άλλοι / οι μπουρλοτιέρηδες / αυτό θα έκαναν. Εμείς; Εμείς θα βρούμε 1000 δικαιολογίες γιατί να μην το κάνουμε. Η Ελευθερία δεν είναι πλέον τόσο πολύτιμη. Άφησαν τη χώρα άοπλη, για να μη χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις για τις οποίες δεν είναι καμωμένοι. Η ηθελημένη αδυναμία μας και η παντελής έλλειψη προετοιμασίας μας, μας εγγυώνται ειρήνη. Οπόταν, αγαπητοί συμπολίτες, μην αγχώνεστε, συνεχίστε τον ύπνο σας και τίποτα δεν θα συμβεί. Η κυβέρνησή μας φροντίζει γι' αυτό και ως που πάει...». Το ευθυμογράφημα του Χρίστου Ρότσα σχολίασαν στο «Τρολ στην Επικαιρότητα» γνωστοί ξένοι και Κύπριοι πολιτικοί. Συγκεκριμένα, μας δήλωσαν τα ακόλουθα:

Ντόναλντ Τραμπ: Ρο τσας να σου γελούσαν οι Κυπραίοι, ρε Ταγίπ.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Θα βάλω τον Ρότσα Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας.

Αλέξης Τσίπρας: Are you working me Rotsa?

Νικόλας Παπαδόπουλος: Σκεφτήκατε να ήμουν Πρόεδρος με τον Ρότσα Υπουργό Άμυνας;