Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 11 Μάρτιος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Λες και είναι άλλος άνθρωπος η παρουσιάστρια όταν βάζει το προσθετικό μαλλί και εμφανίζεται να μας πληροφορήσει για ειδήσεις που δεν χρειάζονται στον εγκέφαλο των ανθρώπων. Μέχρι και αυτός ο καιρός αλλάζει και υποχρεώνεται να κλάψει μαζί μας…

Οι χάρτινες καρδιές των δελτίων ειδήσεων

* Αποτελούν την καρδιά του προγράμματος των καναλιών. Κι όπως όλες οι καλές καρδούλες, έχουν και τα δικά τους προβλήματα. Για να λειτουργούν άψογα και να δίνουν ζωή στον κάτοχό τους, χρειάζεται να τις προσέχουμε. Φυσικά καρδιές είν’ αυτές, κάποτε αγαπάνε, μπορεί και να μισήσουν, αλλά σίγουρα θα πληγωθούν. Κάποτε θα προδώσουν και χωρίς προειδοποίηση θα σου προκαλέσουν προβλήματα, αλλά οι καρδούλες είναι πάντα το σημείο αναφοράς των ανθρώπων.

* Έχουν όμως και αρκετά τμήματα, δυο κοιλίες και δυο κόλπους, πέραν της αορτής και των άλλων αρτηριών και αγγείων, οπόταν για να πάει καλά η καρδιά, πρέπει όλα να λειτουργούν άψογα. Φυσικά όπως λέει και στον στίχο κάποιου άσματός του ο Γιάννης Πουλόπουλος, «οι χάρτινες καρδιές είναι πολλές, ανάβεις ένα σπίρτο και τις καις».

* Εντάξει, ο παραλληλισμός μας ήταν λίγο μακροσκελής, αλλά θα πρέπει να προλειάνουμε το έδαφος για το τι θα επακολουθήσει. Τα δελτία ειδήσεων, λοιπόν, αφού είναι η καρδιά των προγραμμάτων, είναι και αυτά στα οποία επιδεικνύεται μεγαλύτερη προσοχή από καναλάρχες αλλά και τηλεθεατές. Φέρνουν και τα μεγαλύτερα κέρδη, αφού η τιμή των διαφημίσεων υπερδιπλασιάζεται σε σχέση με τ’ άλλα προγράμματα, μιας και παρακολουθούνται από τη μεγαλύτερη μάζα τηλεθεατών.

* Μάλιστα οι συζητήσεις στη δουλειά, στην καφετερία, στο κομμωτήριο, στο κουρείο, στις κοινωνικές εν γένει συνάξεις, περιστρέφονται γύρω από το τι είδαν στα νέα.

Γιατί, είπαμε, η καρδιά θέλει προσοχή. Χρειάζεται και ενίοτε το καρδιογράφημα, το τεστ κοπώσεως και όλα τα συναφή.

Οι δημοσιογραφικές ενοχλήσεις

* Επί εποχής Τάσσου, μόλις αντίκριζαν τη μύτη του αείμνηστου Προέδρου, κάτι τους ενοχλούσε και διαμαρτύρονταν για το βλοσυρό ύφος και τη συμπεριφορά του. Βλέπετε οι δημοσιογράφοι είναι υπερευαίσθητοι σε αυτόν τον τομέα και αντιδρούν ανάλογα...

* Πέρασε ο καιρός και ήρθε ο Δημήτρης Χριστόφιας, που ήταν καλοσυνάτος και τους προσφωνούσε με το μικρό τους όνομα πριν αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μετά τους μιλούσε με αυστηρό ύφος, τους νουθετούσε και, αν είχε και κάποιο που τον αντιπολιτευόταν, του μιλούσε απαξιωτικά. Φυσικά πάλι ενοχλούνταν αλλά τι να κάνεις;

* Ήρθε και ο Νίκαρος, που τον αγαπούσαν όλοι… ενώ κι αυτός έδειξε την αγάπη του, βάζοντας δίπλα του πέντε-έξι λειτουργούς του Τύπου - συν τους επικοινωνιολόγους του Προέδρου θα μπορούσαν να εκδώσουν και μια εφημερίδα.

* Μάλιστα δεν διαβάζουμε και δεν ακούμε διατριβές στα μίντια από υπερευαίσθητους δημοσιογράφους, για τους πολιτικούς που δεν σέβονται τους δημοσιογράφους.

Πρέπει οι δημοσιογράφοι, είτε ενοχλούνται είτε όχι, να αντιληφθούν ότι οι πολιτικοί είναι αντίπαλοί τους και θα τους κρίνουν αυστηρά και θα αντιδικήσουν, γιατί τέτοια είναι η αποστολή τους. Οπόταν και ο Τάσσος (καλά έκανε) και ο Τζιμάκος και ο Νίκαρος καλά κάνουν και έβαζε/βάζουν τις φωνές.

Το μασάζ στις μεσημβρινές εκπομπές

* Ο συνδυασμός παρακολούθησης μεσημβρινών εκπομπών εν μέσω κρίσης στην ΑΟΖ απέφερε τη διάχυτη εντύπωση ότι το μασάζ στη ζωή μας είναι απαραίτητο. Μάλιστα, για να μας πείσουν, μας έδειξαν και ρεαλιστικά τη διαδικασία του μασάζ (όπου μασάζ βάλτε για τον Κύπριο το φυσικό αέριο), χωρίς φυσικά να βλέπουμε το πρόσωπο του χαλαρωμένου. Αν και υποψιαζόμαστε ότι με την Τουρκία να κάνει εισβολή στην ΑΟΖ μας, τέτοιου είδους… επιδαψιλεύσεις προκαλούν τρόμο.

* Στον ΑΝΤ1 πρόσφατα μας μίλησαν για τα ματσικόριδα που επικαλέστηκε κάποιος Ελλαδίτης, ο οποίος εθεωρείτο ύποπτος για καλλιέργεια ναρκωτικών. Καλά, και στην Ελλάδα τα λένε ματσικόριδα;

* Αν ψάχνετε πώς συνδυάζεται το άσμα της Δέσποινας Βανδή «πόσο σε θέλω/ πόσο μου λείπεις» ως μουσικό χαλί σε παιδικό πρόγραμμα, ρωτήστε κάποιο ΑΝΤεννικό κοριτσάκι. Φαίνεται ότι θα αναφέρεται σε μωράκια με πρόωρη ανάπτυξη. Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί με την προτροπή του σταθμάρχη τους να μεγαλώνουν γρήγορα και ταχύτατα για να δουλεύουν.

* Το καθιστό είναι σύστημα που εφαρμόζει ο ΑΝΤεννάκιας και, συνδυασμένο με θέματα όπως η αναζήτηση του δράκου, παραπέμπει σε καταστάσεις δαγκωματικές. Ποιες; Βέβαια είναι οι καταστάσεις κατά τις οποίες τα ρεπορτάζ παρουσιάζουν εικόνα δράκου-λα. Καλά, ο δράκος είναι πλέον ξεπερασμένος…

* Επιτέλους! Το γνήσιο τέκνο της Χατζηλιασείου σχολής, έδρασε. Η αστυνομική ρεπόρτερ μάς μίλησε για μυστηριώδη υπόθεση απόπειρας γκανγκστερικού φόνου, με την ανάλογη μουσική υπόκρουση, ώστε να διαφανεί ότι θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Με τόσους γκάνγκστερ γύρω μας… χρειάζεται προσοχή. Φυσικά καλά είναι να κάνει και κανένα ρεπορταζάκι χωρίς να μιλήσει για μυστηριώδη υπόθεση απαγωγών και άλλων τινών. Έτσι για αλλαγή δηλαδή…