Σημερινή

Τρίτη, 18/06/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 04 Μάρτιος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ
ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ AGRINO AIRLINES

To τι θα συμβεί σε κάθε Yπουργείο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων κάθε χαρτοφυλακίου από την 1η Μαρτίου σάς παρουσιάζει αποκλειστικά η στήλη «Τρολ στην Επικαιρότητα», σε συνεργασία με τη διάσημη μέντιουμ Σωτηρούλα Ππόκλανου.

Αναλυτικά:

Υπουργείο Οικονομικών

Ο Χάρης Γεωργιάδης, απογοητευμένος που γι' ακόμη μια φορά η Βουλή έβαλε μπλόκο στα σχέδιά του για αποκρατικοποίηση της Cyta, ανακοινώνει την παραίτησή του και νέος υπουργός διορίζεται ο Αλέκος Τρυφωνίδης, ο οποίος τονίζει πως στις προτεραιότητές του είναι η ιδιωτικοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπουργείο Ενέργειας
Κατά τη διάρκεια της γεώτρησης της ExxonMobil στελέχη του ΕΛΑΜ, με φρεγάτα που έκλεψαν από μετανάστες που ήρθαν από τη Συρία στον Πύργο Τηλλυρίας, φωνάζουν συνθήματα Exxοn οι Μοbil από την Κύπρο. Όταν η πλατφόρμα Sapises2018 προσπαθεί να βυθίσει τη φρεγάτα του ΕΛΑΜ, εμφανίζεται ως διά μαγείας με ελικόπτερο ο Χρίστος Ρότσας και διασώζει τα παλληκάρια του ΕΛΑΜ.

Υπουργείο Άμυνας
Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης καταγγέλλεται από τον Σύνδεσμο Μαμάδων Εθνοφρουρών ότι το φαγητό στα στρατόπεδα δεν είναι επιπέδου Master Chef, οι οποίες ζητούν όπως τους επιτραπεί να μαγειρεύουν εκ περιτροπής στα παιδιά τους. Στην παρέλαση του Οκτωβρίου προκαλείται επεισόδιο όταν ο πρώην βουλευτής Χρίστος Ρότσας πετάει συμβολικά σοκολατάκια «Λεωνίδας» στα τανκς «Λεωνίδας» της Εθνικής Φρουράς, για να αναδείξει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της Άμυνας της Κύπρου.

Υπουργείο Μεταφορών
Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοινώνει τα σχέδιά του για δημιουργία τραμ στη Λευκωσία και αρχίζει σε συνεργασία με την Κυβέρνηση την υλοποίηση του έργου. Τα αρχαία κουζούθκια που ανευρέθησαν κατά την εκτέλεση των έργων δεν αποτελούν εμπόδιο για την ολοκλήρωσή του μετά και τις απειλές του προκαθημένου της Εκκλησίας ότι θα ξηλώσει τα πάντα με το τρακτέρ. Ο πρώην Υπουργός Μάριος Δημητριάδης ανακοινώνει τη δημιουργία αεροπορικής εταιρείας με την επωνυμία Agrino Airlines.

Yπουργείο Υγείας
Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, βλέποντας αντιστάσεις στην υλοποίηση των σχεδιασμών για το ΓεΣΥ, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως νόμιζε ότι οι καφετζήδες είναι ξημαρισμένοι, αλλά τελικά είναι πρόσκοποι μπροστά στους γιατρούς. Πριν από το τέλος της χρονιάς υποβάλλει με μια μακροσκελή ανακοίνωση την παραίτησή του και νέος υπουργός διορίζεται ο ηθοποιός Κώστας Βήχας.

Υπουργείο Εργασίας
Με διάταγμα η αρμόδια Υπουργός δίνει το δικαίωμα σε κάθε μαγαζί να πουλά ό,τι προϊόντα θέλει, ενώ μερίδα βουλευτών ζητούν την ένταξή τους στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς λόγω αυξημένων κοινωνικών υποχρεώσεων δεν βγάζουν τον μήνα.

Υπουργείο Γεωργίας
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες για κατοχύρωση του χαλλουμιού, η Κυπριακή Δημοκρατία χάνει τη μάχη από τον Νορβηγό με τουρκικό διαβατήριο Ούμι, ο οποίος κατοικεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Χαλ, στην Αγγλία. Ο ίδιος μεταφέρει την έδρα της εταιρείας που δημιουργεί στο Χαλ και ονομάζει την εταιρεία του με τα γαλακτοκομικά προϊόντα Χαλ-Ούμι.

Υπουργείο Εσωτερικών
Ο Υπουργός Εσωτερικών καταφέρνει να περάσει από τη Βουλή τα νομοσχέδια που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Φαίδωνας Φαίδωνος αποδέχεται τη μεταρρύθμιση νοουμένου ότι θα του δοθεί η Δημαρχία της Λευκωσίας. Η πρόταση γίνεται αποδεκτή και τον Νοέμβριο γίνονται τα εγκαίνια της Πλατείας Ελευθερίας.

Υπουργείο Εξωτερικών
Ο νέος Υπουργός Νίκος Χριστοδουλίδης, εκ Γεροσκήπου ορμώμενος, δέχεται πιέσεις για ανεξαρτητοποίηση της Πάφου από τον κρατικό αοιδό Σταύρο Χατζησάββα, ο οποίος σε υπόμνημά του ζητά επίσης όπως εκπροσωπήσει την Πάφο στον διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο του 2019.

Υπουργείο Παιδείας
Με τις αντιδράσεις των οργανωμένων γονέων για τα σχολεία του Αρχιεπισκόπου, που άρχισαν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο του 2018, βρίσκεται αντιμέτωπος ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Οι αντιδράσεις εστιάζονται στο αίτημα της Αρχιεπισκοπής όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί φοράνε κολώνια Str8, αλλά και στο ότι προσφέρονται σε παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις αντί χυμοί μπύρα ΚΕΟ, για να γίνουν από μικροί άντρες.

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Νέα απόδραση από τις Κεντρικές Φυλακές του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υπό των φως των πιέσεων για να υποβάλει την παραίτησή του, τραγουδά ασταμάτητα για μια εβδομάδα το τραγούδι «Σ’ αγαπάω Κοίτα». Τελικά ο Κίτας επιστρέφει μετά τις δημόσιες εκκλήσεις του Ιωνά Νικολάου, με αντάλλαγμα να δικαιούται να στοιχηματίζει σε ιπποδρομιακές συναντήσεις από το κελί του.