Σημερινή

Κυριακή, 17/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 04 Μάρτιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Η ΡΙΚατζού από την Τουλούζ Γαλλίας
*Κάποιες φορές δεν νομίζετε ότι κάποια γεγονότα που σας συμβαίνουν τα ξαναζήσατε; Κάτι τέτοιο φαίνεται να διάγει και η ΡΙΚατζού, η οποία, όπως φαίνεται, στην αμέσως προηγούμενη ζωή της θα ήταν φλογερή αγωνίστρια και θα συμμετείχε σε αντιαποικιακές εκδηλώσεις. Εξ ου και η φράση της περί του διοικητηρίου Λεμεσού. Στην προ-προηγούμενή της ζωή θα ήταν πάντως τηλεπαρουσιάστρια σε βραδινό σόου.

* Πού να ξέρει τώρα το κοριτσάκι περί του συγκεκριμένου χωριού. Η ΡΙΚατζού καθότι καταγόμενη από την Τουλούζ Γαλλίας μίλησε για τα Βρέτσια της Πάφου, παραβλέποντας το γεγονός ότι η έκφραση «μα, είσαι που τα Βρέτσια;», είναι συνήθης στην παφίτικη κυριαρχία. Πάντως για το πρωτοποριακό της έργο να παρουσιασθεί με φούστα στα κεντρικά δελτία του ΡΙΚ αξίζει της προσοχής και της δόξας που προσφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης.

* Εξαίσιο το ρεπορτάζ της ΡΙΚούς για τις γατούλες. Περιείχε και τ’ απαραίτητα ιστορικά στοιχεία, ώστε να κατατοπιστούμε επαρκώς. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μια από τις καλύτερες στιγμές της δημοσιογραφικής καριέρας της. Προφανώς γιατί γνωρίζει καλά τη δράση των γατούλων, λόγω κοινών χαρακτηριστικών. Τώρα δε που αναβαθμίστηκε, θα τρελάνει κόσμο.

* Πες μας, ρε ΑΛΦΑτζή, αυτό που λες στο τρέιλερ περί καλής ενημέρωσης που παρέχετε στα δελτία ειδήσεων, υπάρχει και κακή τέτοια( ενημέρωση); Εμείς από βίτσιο μπορεί να την θέλουμε αυτή και να ψάξουμε πού υπάρχει.

* Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που κατασκευάζουν τα γραφικά για τα δελτία ειδήσεων των καναλιών μας. Γιατί δείχνουν και τον επαγγελματισμό και το ταλέντο τους. Τουλάχιστον σ’ αυτά προχωρούν τα κανάλια.

Τα παυσίπονα και τα γραφεία ε(φ)ημερίδας
* Χαζολόγημα θεωρείται η συνεχής αναφορά, δίκην χαλασμένου γραμμοφώνου, της ατάκας από τους αθλητικογράφους περί «ευχάριστου πονοκεφάλου από τους προπονητές» Α, μπα. Ευχάριστο και πονοκέφαλο δεν ξανακούσαμε. Εκτός κι αν είστε οι βιομήχανοι κατασκευής παυσιπόνων και θέλετε να μας πείσετε ότι και ο πονοκέφαλος είναι ευχάριστος.

* Όταν το κορίτσι μάς μιλούσε για το μισό ποτάμι που φούσκωσε, είχε υπόψη της αν το άλλο μισό εξαφανίστηκε;

* Πώς το είπε ο κύριος στους μαρκουτζοφόρους; «Το γραφείο ε(φ)ημερίδας δεν βοηθάει τον κόσμο». Μα πόσους να βοηθήσει αυτή η εφημερίδα; Μη μου πείτε, όμως, υπάρχει συσχετισμός μεταξύ εφημερίδας και ευημερίας για αρκετούς εκ των εργαζομένων στην πρώτη. Γιατί χατίρι τούς κάνουν και ευημερία τούς προσφέρουν που τους απασχολούν σε εφημερίδες ενώ θα έπρεπε να βγάζουν τα σκυλιά έξω από την πόλη και να τα πηγαίνουν σε καταφύγια.

* Γίγαντά μου! Με το περπάτημά σου στο πλάνο μετά την ολοκλήρωση των δελτίων ειδήσεων που εκφωνείς, ως αν ήσουν μοντέλο σε επίδειξη εσωρούχων, αλλά και το στυλάκι σου, απέδειξες ότι το πολιτικό ρεπορτάζ απέκτησε βαρύτητα. Και μάλιστα αρκετών κιλών. Λοιπόν, ο ΑΛΦΑμίτης έχει τελικά το εκτόπισμα αφού αποδεικνύεται καλός παρουσιαστής ειδήσεων, αν και ακόμη χρειάζεται αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

* Α, πα, πα ΑΛΦΑτζού. Παρεξηγήσιμο και παραπλανητικό είναι αυτό που μας είπες περί των γιορτών. Τις αποκάλεσες street life γιορτές, δηλαδή γιορτές του δρόμου. Μα, αυτές κι αν είναι γιορτές της οικογένειας και της θαλπωρής. Ε, όχι και του δρόμου… όπως να λέμε ότι αυτός είναι παιδί του δρόμου.

* Φοβερός ο νεαρός αθλητικογράφος, που με φράση-ρετρό μάς παρέπεμψε στην εποχή του χωμάτινου γηπέδου και της αλάνας. «Κόουλ πέτυχε ο τάδε ποδοσφαιριστής», αναφώνησε ο νεαρός. Ρε μπας και ήθελε να μιλήσει για το παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου τώρα βρίσκεται το Κολυμβητήριο Λευκωσίας και ονομαζόταν έτσι;

Η πρόσκαιρη αναρρίχηση στους ψεύτικους κόσμους της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.
* Σε όλους τους ανθρώπους ο Θεός δίνει κάποια χαρίσματα. Κάποιοι φαίνονται περισσότερο τυχεροί και τα χαρίσματά τους γίνονται επάγγελμα και τους οδηγούν στην κορυφή, στη δημοσιότητα και στο χρήμα. Για να τους δοκιμάσει όμως ο Θεός τούς αφήνει ν’ ανέβουν τα σκαλοπάτια της δόξας και της καταξίωσης. Ωστόσο, δίνοντάς τους αρκετές ευκαιρίες δοκιμάζει και την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Κάποιοι αντιστέκονται, άλλοι, όμως, πέφτουν στην παγίδα του ναρκισσισμού και της πρόσκαιρης αναρρίχησης στους ψεύτικους κόσμους της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

* Και φυσικά η ισορροπία στη ζωή δεν τους αφήνει να παραμένουν ανεπηρέαστοι. Κάποια στιγμή τούς οδηγεί στην κατρακύλα και στον πάτο. Οπόταν χρειάζονται αντιστάσεις και ταπεινότητα, για να απολαύσεις το χάρισμα με το οποίο σε προίκισε ο Θεός. Όταν δε αναχθείς σε κοινωνικό ΠΡΟΤΥΠΟ, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τις αντιστάσεις… Α, δεν είμαστε ειδικοί σε θεολογική ανάλυση, ούτε και μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αφορμής δοθείσης είπαμε να παραθέσουμε κάποιες απόψεις.

* Ουάου! Μιλάμε για φοβερή φάση. Οι παρουσιάστριες των απογευματινών εκπομπών ανακηρύσσονται ως τα τρομερά κορίτσια της κυπριακής τι-βι. Κάθε τους εμφάνιση και πλάκα. Σε όλες τις εκπομπές βγάζουν το γέλιο της αρκούδας. Γενικά, ρε παιδί μου, είναι φοβερή ατραξιόν.

* Από τις ενδυμασίες των κοριτσιών έως και τα μπαλέτα όλα είναι φανταστικά.

* Εξάλλου στην κυπριακή τηλεόραση είναι στη μόδα. Όμως τέτοιο μαργαριτάρι δεν θα το έχει ούτε στη συλλογή του ο Μικιμότο. Μετά από ένα ξέφρενο σόου με ατάκες που ξεσκίζουν και διάφορα δήθεν χορευτικά και εν μέσω λαχανιάσματος και ενθουσιασμού, μας το έριξε: «Τα κιλά που βάζουμε πρέπει να τα χάσουμε από τώρα». Τι; Πώς; Νέα μέθοδο ανακάλυψαν και η μουσική τούς βοηθάει να χάνουν κιλά εκ των προτέρων; Να το λανσάρει επειγόντως. Εσείς οι χορευταράδες πέστε μου, υπάρχει και η κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο άνθρωπος όταν είναι «κάτω από την επήρεια του χορού;». Ε, διαφορετικά δεν εξηγείται…