Σημερινή

Τετάρτη, 20/02/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 25 Φεβρουάριος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ:
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ:
Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ SEASON TICKETS ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:
ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑ

Έκλεψαν τανκ της Εθνικής Φρουράς
Ομάδα ατόμων αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα ολόκληρο άρμα μάχης της Εθνικής Φρουράς από πεδίο βολής στην περιοχή της Ορούντας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, λόγω αποτυχίας να κλαπεί ολόκληρο το άρμα μάχης, αφαίρεσαν κομμάτια από αυτό. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την Εθνική Φρουρά στις 13/2/18 και στις 16/02/18 συνελήφθη ένας ύποπτος, κάτοικος της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση στον σταθμό Αστρομερίτη. Πληροφορίες που φέρουν τον ύποπτο να δικαιολογεί την πράξη του ως ανταπόκριση στο κάλεσμα του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Ρότσα για να πάρουμε αιχμαλώτους 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Πώς σχολιάστηκε ο αποκλεισμός της Ομόνοιας
Η Δόξα Κατωκοπιάς ολοκλήρωσε την έκπληξη αποκλείοντας την Ομόνοια από τη συνέχεια του Κυπέλλου Κύπρου. Η στήλη επικοινώνησε με γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου, ζητώντας τους να σχολιάσουν τον αποκλεισμό της «αγαπούλας». Συγκεκριμένα, μας δήλωσαν τα ακόλουθα:

Νίκος Αναστασιάδης: Κάθε πέρσι και καλύτερα.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Μόνο ΑΠΟΕΛ.

Δημήτρης Χριστόφιας: Του χρόνου θα είναι αλλιώς.

Άντρος Κυπριανού: Φταίει το ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν ψηφίζει ΑΚΕΛ.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Αν με στήριζε το ΑΚΕΛ, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Το ΑΚΕΛ ελέγχει την Ομόνοια. Θα κάνω συνέντευξη Τύπου να τους καρφώσω.

Ελένη Θεοχάρους: Εν με κόφτει, ρε, η μάππα. Πόσες φορές να σου το πω;

Χρίστος Χρίστου: Δεν φτάνει που γέμισαν την Ομόνοια με ξένους, θέλουν να διώξουν και τον Μαργκάσα που τον κάναμε Κύπριο.

Γιώργος Λιλλήκας: Τελικά τούτη η γέρημη η προπώληση μόνο στα season tickets της Ομόνοιας γίνεται.

Γιώργος Περδίκης: Τουλάχιστον προκρίθηκε άλλη πράσινη ομάδα.

Χάρης Γεωργιάδης: Αν ήμουν Ομονοιάτης, θα ήμουν και χειμερινός κολυμβητής.

Αρχιεπίσκοπος: Βάλτε μέσα τον Μαλά.

Σταύρος Μαλάς: Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές μπορώ να πω την αλήθεια. Είμαι ΑΠΟΕΛίστας.

Mάικ Σπανός: Αν ήμουν υποψήφιος του ΑΚΕΛ, θα ιδιωτικοποιούσα την Ομόνοια.

Η «απόλυση» του Ιωάννη Κασουλίδη
Συγκινημένος που κλείνει ο πενταετής κύκλος στο Υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος, ωστόσο, δεν έκρυψε το γεγονός πως μετρά όπως μετρούν τις μέρες οι στρατιώτες για να γίνει, όπως είπε, απλός πολίτης. Ο κ. Κασουλίδης, που ήταν φιλοξενούμενος την Πέμπτη το πρωί στην τηλεόραση του ΡΙΚ, αποκάλυψε και την… κλάππα -όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά- που δεν ξανατρώει λόγω Κυπριακού και Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήθελε τη θέση του Επιτρόπου της Ε.Ε. και τελικά παρέμεινε στη θέση του λόγω εξελίξεων στο Κυπριακό.

Αν είχε χιούμορ ο Κασουλίδης, θα πρόσθετε στη δήλωσή του «απολύομαι, ψαρούκλες, τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες». Καλός πολίτης να σου ευχηθούμε, κύριε Κασουλίδη. Πληροφορίες, πάντως, που φέρουν τον κ. Κασουλίδη μετά την απόλυσή του να αλλάζει και πάλι το όνομά του σε Γιαννάκης κρίνονται από την στήλη ως αξιούθκια της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η διαφήμιση που ενόχλησε την Ειρήνη Χαραλαμπίδου
Την ενόχλησή της για διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Κύπριο ηθοποιό Κώστα Δημητρίου, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση ως προς την εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη, εξέφρασε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ανέφερε πως η χρήση του λογοπαιγνίου «προστάτης της οικογένειας. Για να συνεχίσεις να είσαι προστάτης κάνε την εξέταση» καλλιεργεί, σύμφωνα με την ίδια, πατριαρχικά πρότυπα. Όπως είπε, έχει καταγγείλει θέμα στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, ενώ έθεσε το ζήτημα και στην Επίτροπο Ισότητας.

Με το συμπάθκιον, κυρία Χαραλαμπίδου μου, αλλά χάνεις το δάσος για το δέντρο. Αν η διαφήμιση βοηθά στην ευαισθητοποίηση των ανδρών για πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, τότε το λογοπαίγνιο μια χαρά εξυπηρετεί τη δουλειά του. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δεν χρειάζεται παντού να βλέπουμε φαντάσματα και σκοπιμότητες.

Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων στην Κύπρο
Περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 καταγράφει ο δείκτης τιμών ακινήτων του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) Κύπρου. Παγκύπρια, οι τιμές για τα σπίτια και τα διαμερίσματα παρουσίασαν τριμηνιαία αύξηση ύψους 1,7% και 0,5% αντίστοιχα, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στη Λεμεσό με τριμηνιαία αύξηση 5,5% για σπίτια και 4,1% για τα διαμερίσματα.

Η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα διαμερίσματα και στα σπίτια παρουσιάστηκε στη Λεμεσό, 13,2% και 14,3% αντίστοιχα. Στα γραφεία, η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε στη Λευκωσία, κατά 19,5%, ενώ στις αποθήκες και στα καταστήματα κατά 7%. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2016, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 7,4%, των σπιτιών κατά 4,2%, των γραφείων κατά 8,8%, των αποθηκών κατά 4,4% και των καταστημάτων κατά 4,5%.

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών παρουσίασαν παγκύπρια τριμηνιαία αύξηση, 2,5% για τα διαμερίσματα και 1,8% για τα σπίτια. H Λεμεσός παρουσίασε την υψηλότερη αύξηση στα εξοχικά διαμερίσματα, η οποία έφτασε στο 4% και το Παραλίμνι στις εξοχικές κατοικίες, με αύξηση 2,9%. Η μέση τιμή ενοικίασης σε ολόκληρη την Κύπρο παρουσίασε τριμηνιαία αύξηση 4,6% στα διαμερίσματα, 2,5% στα σπίτια, 1,5% στα καταστήματα και 5,7% στα γραφεία, και 0,9% τις αποθήκες.

Συγκρίνοντας τα ενοίκια με εκείνα του τρίτου τριμήνου του 2016, οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 12,5% για τα διαμερίσματα, 9,2% για τα σπίτια, 6,1% για τα καταστήματα, 22,4% για τα γραφεία και 1,6% για τις αποθήκες. Με λίγα λόγια, σήμερα θέλεις ένα μισθό για να έχεις απλώς μία στέγη για να μένεις. Δυστυχώς, αρκετοί έχουν συγχύσει τη Λευκωσία με το Μανχάταν και τη Λεμεσό με το Μόντε Κάρλο. Ντραπείτε λλίον, σιόρ!