Σημερινή

Σάββατο, 16/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 25 Φεβρουάριος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

ΚΟΥΙΖ: Μα, κι αυτός, ρε παιδιά; Άνθρωπος των μίντια για τον οποίο θα έβαζες και το χέρι σου στη φωτιά ότι δεν μπορεί να ξενοκοιτάξει έστω κι αν τον περιτριγυρίζουν πολλά κοριτσάκια λόγω επαγγέλματος, αφού πιστεύουν ότι μπορεί να τις προωθήσει, έκανε ερωτικό δεσμό και μάλιστα με συνάδελφό του. Ποιος να ‘ναι άραγε;

Η καρφίτσα της Χριστιάνας
* Για να μάθετε και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Η καρφίτσα που είχε στο πέτο η Χριστιάνα Αριστοτέλους ήταν δώρο της γιαγιάς της. Και η Χριστιάνα, ως γνήσια Παλαιχωρκάτισσα, την φυλάει ως οικογενειακό κειμήλιο και την βάζει στις δύσκολες στιγμές ή όταν είναι εκνευρισμένη.

* «Όταν σου χτυπάνε το κουδούνι ανοίγεις;», ρωτάει η παρουσιάστρια τον φιλοξενούμενο. Κι αυτός προφανώς επειδή έχει εμπειρία από ξανθές τής απαντάει στη δική της διάλεκτο. «Μα εμένα δεν μου χτυπάνε το κουδούνι. Μου το χαϊδεύουν». Κι άμα είναι και ξανθό χάδι, άσ'τα να πάνε, φίλε.

* Καλό απόγευμα από τη Λευκωσία, προσφωνεί η ΑΛΦΑτζού τον συνάδελφό της. Καλό μεσημέρι τής απαντάει ο άλλος. Εντάξει, τώρα στον ΑΛΦΑ ο καθένας εκπέμπει στο δικό του μήκος κύματος. Αν συμπίπτουν τα κύματα, καλώς. Διαφορετικά, πνίγηκαν όλοι τους.

* Τουρίστρια λέγεται το ένα εκ των δύο κοριτσιών του εξωτερικού δελτίου καιρού. Που κατάλαβε προφανώς ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην εκτίθεται στην τηλεόραση, αλλά και να μην πνιγεί στο τσουνάμι, ενώ θα μιλάει για ψιλοβρόχι.

* Ο καλός μας αθλητικογράφος μάς είπε επτά φορές ότι προκρίθηκαν από το γκρουπ των ομάδων της Λατινικής Αμερικής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τεσσερεισήμισι ομάδες. Όταν αναφέρεσαι σε μισές, προφανώς εννοείς ότι θα παίξουν κάποιες με λιγότερους παίκτες; Μπας και παραπέμπει στα αλήστου μνήμης σέβεν-α-σάιτ, όπου οι ομάδες έπαιζαν μόνο με επτά παίκτες;

* Χαζολόγημα θεωρείται η συνεχής αναφορά δίκην χαλασμένου γραμμοφώνου της ατάκας από τους αθλητικογράφους περί «ευχάριστου πονοκεφάλου από τους προπονητές». Α, μπα. Ευχάριστο και πονοκέφαλο δεν ξανακούσαμε. Εκτός κι αν είστε οι βιομήχανοι κατασκευής παυσιπόνων και θέλετε να μας πείσετε ότι και ο πονοκέφαλος είναι ευχάριστος.

Απευθείας η Δευτέρα Παρουσία από το ΡΙΚ
* Μπράβο, ρε. Μα είδατε πρόοδο το ΡΙΚ; Μέχρι και τη Δευτέρα Παρουσία θα μας δείξουν σε ζωντανή σύνδεση. Ναι, μη χαχανίζετε, ούτε και να βρίζετε τη διαφάνεια στο άνω μέρος του κεφαλιού μου (στο χωριό μου όλη αυτή η έκφραση συνωθείται στο φαρσόκκελος). Επειδή εσείς δεν είστε παρατηρητικοί να εντοπίσετε τα σημάδια από την προσπάθεια του κρατικού καναλιού, τότε δεν θα πρέπει να ακυρώνετε την προσπάθειά τους. Και οι παπάδες φωνάζουν στις εκκλησίες να είμαστε προετοιμασμένοι για τη Δευτέρα Παρουσία, αλλά εμείς πού ν’ ακούσουμε μπροστά στους πειρασμούς της σύγχρονης κοινωνίας.

* Λοιπόν, σε ρεπορτάζ από το Δικαστήριο, επανειλημμένες μάλιστα φορές και όχι μεμονωμένα, οι ΡΙΚάδες μάς έδειξαν πλάνα όπου εμφανίζεται ο αείμνηστος πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά να φεύγει από το Δικαστήριο, χωρίς να αναφέρουν ότι πρόκειται για πλάνα αρχείου. Προφανώς εκτός από τις μνήμες στους συγγενείς ενός ανθρώπου με καλοσύνη και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως ήταν ο αείμνηστος Λουκά, η παραπομπή των ΡΙΚάδων είναι αυτονόητη.

Γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ΑΣΧΕΤΟΙ όλοι οι δημοσιογράφοι του ιδρύματος και να μην αντιλήφθηκε κάποιος, ποιες εκ των σκηνών που προβάλλουν στις οθόνες τους συμπεριλαμβάνουν τον αείμνηστο και από τακτ και ευγένεια να προβάλουν άλλες και κυρίως να βάλουν αυτήν τη διαολοένδειξη (δεν ξέρουμε αν τον διάβολο χρειάζεται να ψάξουν πολύ στο ΡΙΚ για να τον βρουν) εικόνες αρχείου, και επιτέλους να μάθουν να την αναγράφουν στα ρεπορτάζ τους.

* Τελικά ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης που έβγαλαν στην αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ να ενημερώσει για το παιχνίδι ΠΑΦΟΣ - ΑΠΟΕΛ ως τι μας μίλησε; Ως ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Πάφο, εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας της Πάφου ή πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών;

Οι αδέσποτες κοτούλες στο TVONE
* Τελικά στο μέτρημα των μικροβίων που έκαναν οι του TVONE ανακάλυψαν και πόσα εξ αυτών κυκλοφορούν στα κανάλια αδέσποτα; Γιατί μου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά, τα οποία και ταλανίζουν τα κανάλια και δημιουργούν προβλήματα στα παιδιά των καναλιών. Πόσα να προλάβουν να εξοντώσουν κι αυτοί. Κάποια θα αναπτύξουν ανοσία και δύσκολα θα δολοφονούνται.

* Το συνεχές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου του TVONE για τις κοτούλες έχει σχέση με την αγάπη του στο κρέας του κοτόπουλου ή του αρέσουν οι αντίστοιχες με ανθρώπινη μορφή; Του αρέσει να περιποιείται τις κοτούλες.

* Το αναμορφωμένο δελτίο ειδήσεων του TVONE εκ πρώτης όψεως έχει αρκετά θετικά στοιχεία και μπορεί να δώσει άλλη οντότητα στο κανάλι, αν και πλέον στο εκκλησιαστικό κανάλι τίποτε δεν μπορεί να είναι το ίδιο.

* Όσο κι αν προσπαθεί η αξιόλογη, με έμπειρους και καλούς συναδέλφους, δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού να αποδείξει ότι το κανάλι τους παραμένει το πλέον αξιοπρόσεκτο από πλευράς εγκυρότητας και σοβαρότητας ηλεκτρονικό μέσο, εντούτοις δεν μπορεί να τα καταφέρει, αφού το γενικότερο πρόγραμμα του σταθμού έγινε η ναυαρχίδα του λαϊκισμού, με σειρές και εκπομπές που παραπέμπουν σε ελαφρότητα.

* Το στοίχημα είναι να παραμένουν αντικειμενικοί μακριά από εξαρτήσεις, παρεμβάσεις και επεμβάσεις από καμπαναριά και άλλα σημεία.

* Και κάθε μπαξές έχει και τις όμορφές του γλάστρες. Έτσι και το δελτίο ειδήσεων έχει την όμορφη γλαστρούλα του.

* Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά που κατασκευάζουν τα γραφικά για τα δελτία ειδήσεων των καναλιών μας. Γιατί δείχνουν και τον επαγγελματισμό και το ταλέντο τους. Τουλάχιστον σ’ αυτά προχωρούν τα κανάλια.