Σημερινή

Τρίτη, 26/03/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 11 Φεβρουάριος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Κουίζ: Σε ποια/ον απευθυνόταν η δημοσιογράφος του ΑΛΦΑ όταν από την τεράστια γκάμα των ασμάτων του Μίκη Θεοδωράκη επέλεξε να ερμηνεύει με πάθος το συγκεκριμένο «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»;

Το κορίτσι στις Κανάριες νήσους

* Κουίζ: Ποιο κορίτσι των καναλιών πήγε στις Κανάριους νήσους αλλά δεν ξέρουμε αν το καναρίνι το πολύχρωμο το έπνιξε;

* Ναι, ναι, η ΑΛΦΑτζού, που σπάζει όλα τα κοντέρ, έδρασε και πάλι με μαεστρία και σαφέστατα πήρε το προβάδισμα στα παρασκήνια του σταθμού. Εξάλλου, είπαμε, έχει ειδικότητα επ’ αυτού. Μας είπε, λοιπόν, ότι «ενδεχόμενοι στο δυστύχημα» ήταν νεαρά παιδιά. Ενδεχομένως να είσαι κι εσύ ενεχόμενη σε κατασκευή μαργαριταριών.

* Όταν βλέπετε την οθόνη του ΡΙΚ μαυρισμένη επί ενάμισι λεπτό, να ξέρετε ότι τόσο διαρκεί το πόκνιασμα των ΡΙΚάδων. Για δυο λεπτά είναι το χασμουρητό, για 3 λεπτά μισοκλείνουν τα μάτια και πάνω από τρία πάει, κοιμήθηκε ο ΡΙΚάς.

* Το μυστήριο διευρύνεται, μας είπε ο πρώην ΜΕΓΑλος. Προφανώς θα γίνεται X’ FILES ή έστω απ’ αυτά τα μυστήρια που μας ενημερώνουν στις παραφυσικές στήλες των ελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών της δεκάρας. Πάντως, απ’ ό,τι ξέρουμε, το μυστήριο δεν είναι κατάλογος για να διευρύνεται.

* Μιλάμε ότι ορισμένες φορές οι παρουσιαστές ειδήσεων είναι αλλού νυχτωμένοι. Ρε φίλοι μου, δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι τα πάντα για πλακίτσα; Όπως η ατάκα που χρησιμοποιείτε συχνά ότι «θα είμαστε μαζί σας, μετά από ελάχιστα λεπτά διαφημιστικού χρόνου». Μα, καλέ μου άνθρωπε, με κάτι τέτοια είναι που υποβαθμίζετε το δελτίο, αφού λιγότερος διαφημιστικός χρόνος σημαίνει και λιγότερη διαφήμιση. Α, και το άλλο, παιδάκια. Χωριάτικο είναι να νομίζετε ότι θα μείνουμε καρφωμένοι στο κανάλι σας για να παρακολουθήσουμε την είδηση που προαναγγέλλετε με κομπασμό ότι θ’ ακολουθήσει μετά τις διαφημίσεις. Δηλαδή την είδηση ότι «γελιόμαστε αν νομίζουμε ότι το χαλλούμι είναι ένα και αδιαίρετο».

Οι αππωμένες προκαλούν σε ανοιχτή γραμμή
* Ουφ, τα έχω πάλι με τον εαυτό του και μου φαίνεται ότι θα τον τιμωρήσω αυστηρά εν όψει καρναβαλιού, να μην προβεί στο απαραίτητο οφθαλμόλουτρο. Αντιλαμβάνομαι ότι πιάνομαι στα πλοκάμια της παρουσιάστριας και προβάλλω τα κατορθώματά της, κάτι που επιδιώκει μετά μανίας με όλους τους δυνατούς τρόπους και με οποιοδήποτε τίμημα στην καριέρα της.

* Κι ενώ κλαψουρίζει και επιχειρεί να μας παρουσιάσει τις ευαίσθητες χορδές της, οι οποίες παράγουν πένθιμους ήχους λόγω φτώχιας και ανέχειας στο Κυπριστάν, με τα ρεπορτάζ της που φιλοξενεί καταδεικνύει ότι μάλλον υποκριτικά μας το παίζει αδελφή Τερέζα και ό,τι κάνει είναι για την τηλεθέαση και μόνο. Αν και μάλλον δεν την πετυχαίνει, γιατί η συνταγή της είναι πεπαλαιωμένη και μάλλον προκαλεί αναγούλες στους τηλεθεατές, παρά εύγευστες και εύπεπτες εκπομπές.

* Ε, δεν μπορείς, ρε κοπέλα μου, να παρουσιάζεις τον κάθε πονεμένο και τσουπ να μας ρίχνεις κάποιο κορίτσι που να αναφέρεται στις δραστηριότητες κάποιων αππωμένων, οι οποίες επειδή ο μπαμπάς ή ο σύζυγος έλυσε το οικονομικό τους πρόβλημα πρέπει να προκαλούν.

* Μας λέει, λοιπόν, ότι φέτος οι Κύπριες αππωμένες προτίμησαν τις Μαλδίβες νήσους για τις διακοπές τους. Λες και μιλάμε ότι πήγαν για μπάνιο στις Φοινικούδες. Ε, μην προκαλείτε, γιατί από εσάς βλέπουμε στη συνέχεια τον κόσμο που υποφέρει και βασανίζεται. Ντροπής πράγματα. Αν θέλουν να κάνουν επίδειξη τα μαγιό, τα σολάριουμ και το άππωμά τους οι κοπέλες, ας αρκεστούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες στα κινητά τους. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Εξάλλου ανορθωμένα - πλαστικοποιημένα οπίσθια βλέπουμε κι αλλού. Δεν χρειάζεται να τα επιδεικνύουν οι τιτσιρόκωλες αππωμένες…

Η γκαρσόνα του TVONE και η ΑΝΤεννική Τζολούδα
* Αύξηση θα πάρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ετοιμασία του δελτίου ειδήσεων του ΚΑΠΙΤΑΛ, αφού όλοι επωμίζονται από πέντε-έξι θέματα και διακτινίζονται σ’ όλη την επικράτεια. Πόση θα είναι η αύξηση; Έλα, καλέ. Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούν οι ΚΑΠΙΤΑΛιστές, αλλά περί αρετής του Αχιλλέα.

* Αφιερωμένο εξαιρετικά το σχετικό άσμα στην παρουσιάστρια του TVONE και την παρουσία της στα δελτία ειδήσεων του σταθμού. Η πιο καλή γκαρσόνα είσαι εσύ. Ε, μα το δελτίο του TVONE για να το σερβίρεις χρειάζεται τέχνη, αφού είναι όπως να σου παραγγέλνουν στέικ και να τους δίνεις πίτα γύρο με τζατζίκι.

* Πολύ γουστόζικη η φάση όπου οι Λεμεσιανοί μαρκουτζοφόροι συμβούλευαν πολίτες για το πώς θα χειριστούν τις υποθέσεις τους στα δικαστήρια. Γιατί οι άλλοι που κάνουν τους δικηγόρους είναι καλύτεροι;

* Πιθανολογείται ότι ο θάνατος ανθρώπου προήλθε από φυσικά αίτια, μας μετέφερε η ΑΝΤεννοπούλα. Κι επειδή το κορίτσι στηρίχθηκε πάρα πολύ στον νόμο των πιθανοτήτων για να μας αγχώσει και να μας πανικοβάλει, υπάρχει και η ισχυρή ωστόσο πιθανότητα να είναι αρλούμπα η είδησή της. Είπαμε, σ’ αυτόν τον νόμο όλες οι πιθανότητες ισχύουν…

Έλα, καλέ, ο άνθρωπος με μουσικές και όχι μόνο γνώσεις φαίνεται από το λυκαυγές του ρεπορτάζ του. Και ο ΑΝΤεννάκιας γνωστός μουσικός και αξιόλογος τραγουδιστής απέδωσε με τον δικό του μουσικό τρόπο την ομιλία: «Η παρτιτούρα του γέμισε κι αυτήν τη φορά από νότες ευαισθησίας». Μεγάλε, κάτι τέτοιας λες και μου έρχεται η επιθυμία να ζητήσω από τον σταθμάρχη να σε βοηθήσει να ερμηνεύσεις άσματα από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, σε ψηφιακό δίσκο.