Σημερινή

Τετάρτη, 20/02/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 04 Φεβρουάριος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΤΣΑΣ:
ΟΙ 40 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΑΛΑ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ:
ΨΗΦΙΖΩ ΛΕΥΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ:
ΕΛΑ, ΚΑΤΤΕ ΜΟΥ, ΝΑ ΣΕ ΧΑΪΔΕΨΩ

Ρότσας και Θεμιστοκλέους στηρίζουν Νίκαρο
Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη ανακοίνωσαν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο Facebook οι πρώην βουλευτές του ΔΗΣΥ, Χρίστος Ρότσας και Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Πληροφορίες που φέρουν τους 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες που θα έπιανε αιχμαλώτους ο κ. Ρότσας με τα πρωτοπαλλήκαρά του και τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα που πολέμησε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους να ανακοινώνουν τη στήριξή τους για πίκκα στην υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Ουάου, η ΣΕΚ στηρίζει Νίκαρο και η ΠΕΟ Μαλά
Την ίδια ώρα τη στήριξή της στην υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη ανακοίνωσε η ΣΕΚ, ενώ η ΠΕΟ, έπειτα από έντονο προβληματισμό του ηγέτη της, Πάμπη Κυρίτση, αποφάσισε να κάνει την καρδιά της πέτρα και να ταχθεί στο πλευρό του Σταύρου Μαλά. Πάντως το ότι αναγκάζονται κάποιοι να βγάζουν ανακοινώσεις για τα αυτονόητα, πρέπει να το ψάξουμε κάποια στιγμή.

O κανένας του ενδιάμεσου
Ούτε Αναστασιάδη, ούτε Μαλά αποφάσισαν ομόφωνα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι για τον Β’ Γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Με λίγα λόγια, είπαν στους ψηφοφόρους τους μην πάτε να ψηφίσετε ή, αν επιμένετε να πάτε, πιάστε το ψηφοδέλτιο και ματσιάστε το. Από την άλλη η «Αλληλεγγύη» εισηγήθηκε το Λευκό στους ψηφοφόρους της, κάτι το οποίο ερμηνεύεται από την στήλη ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του καλού συναδέλφου Λεύκου Χρίστου.

Αποχώρηση Άννας Θεολόγου από τη Συμμαχία
Στο μέτωπο της Συμμαχίας Προπωλητών Φυσικού Αερίου, μετά τον προσωπικό φίλο της στήλης Παύλο Μυλωνά (καλημέρα Παυλάρα μου), την αποχώρησή της ανακοίνωσε και η Άννα Θεολόγου, η οποία τάχθηκε πριν καν αποφασίσει το κατά βούλησιν στον Β’ Γύρο το Κίνημά της, υπέρ της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά. Ακόμη λίγο θα αποχωρήσει και ο Λιλλήκας από τη Συμμαχία και θα μείνει μόνη της η Βαρβάρα.

Οι διαγραφές του Νικόλα
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος σε όσα ηγετικά στελέχη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αντιμετώπισαν την κατηγορία ότι δεν στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Με συνοπτικές διαδικασίες παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με άμεση αναστολή της συμμετοχής τους στα συλλογικά κομματικά όργανα. Τα πέντε στελέχη μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου: Μάριος Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλης Γιακουμής, Χρίστος Φλουρέντζος και Γιάννος Λακκοτρύπης τίθενται εκτός ΔΗΚΟ, με την ποινή της διαγραφής που τυπικά θα δρομολογηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν οι δικηγόροι μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

Για αντικομματική συμπεριφορά κρίνονται και τα 17 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, αν και αρχικά γινόταν λόγος για 18.

Κι αυτά είναι:

Λευκωσία: Τάσος Κιτέος και Αντρέας Χαμπάκης.

Λεμεσός: Κώστας Κάσινος, Χρίστος Χρίστου, Τάκης Γαβριηλίδης, Γιάννος Τσάππας, Μάριος Πρωτοπαπάς, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευαγγελία Παρασκευά και Μαρίνος Κάσινος.

Λάρνακα: Αντώνης Χατζηβαρνάβας.

Πάφος: Στέφανος Στεφάνου και Αντώνης Αντωνίου του Σάββα (συνωνυμία με τον πρώην βουλευτή).

Αμμόχωστος: Γιώργος Χατζηγιάννης και Σταύρος Χριστοδούλου.

Μόρφου: Χαράλαμπος Δημητρίου και Τάκης Αττίπας.

Με τη φόρα που πήρε ο Νικόλας, πάντως, ακόμη λίγο θα διέγραφε και τα χρέη της Ομόνοιας και τον Φαρίας από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Πληροφορίες, που φέρουν τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν μετά το αποτέλεσμα του Α’ Γύρου να χαϊδεύει με ικανοποίηση τον κάττο του Λώρη, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του ιστορικού στελέχους του ΔΗΚΟ και υποψηφίου στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής για διαγραφή, Τάκη Γαβριηλίδη.

Η ανοδική πορεία της Ομόνοιας
Από νίκη σε νίκη βαδίζει η Ομονοιάκκα το τελευταίο διάστημα υπό την καθοδήγηση του Βούλγαρου προπονητή Ιβάιλο Πέτεφ. Πάλι καλά, σύντροφοι, που οι εκλογές τελειώνουν την Κυριακή, γιατί με τη φόρα που πήρατε, ακόμη λίγο θα μας πάρετε εμάς τους ΑΠΟΕΛίστες και το πρωτάθλημα.

Δεν «έκατσε» του Κάτσε
Δεν «έκατσε», τελικά, η μετεγγραφή του Αλβανού ποδοσφαιριστή Έγκους Κάτσε στον ΑΠΟΕΛ. Ο Γιώργος Δώνης τον ήθελε σφόδρα, ο ΠΑΟΚ τον παραχωρούσε με κορδέλα και ο ίδιος είχε ετοιμάσει βαλίτσες ταξιδεύοντας για Λευκωσία. Να, όμως, που οι αντιδράσεις των φανατικών οπαδών του ΑΠΟΕΛ έφτασαν σε σημείο να χαλάσουν μια κλεισμένη δουλειά. Δεν είναι η πρώτη φορά που στον ΑΠΟΕΛ θα έπαιζε (ενδεχομένως) ένας ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Αλβανία. Ο Αλτίν Χατζί είχε φορέσει την κιτρινομπλέ φανέλα της κυπριακής ομάδας τη διετία 2008-2010 χωρίς προβλήματα.

Μόνο που για τους φανατικούς οπαδούς του "Θρύλου", ιδιαίτερα εκείνους με τις ακραίες θέσεις, η έλευση του Έγκους Κάτσε αποτέλεσε... casus belli. Εμφύλιου μάλιστα πολέμου! Τις θυμάστε εκείνες τις -προ 2,5 ετών- προσβλητικές φωτογραφίες (UCK, Μεγάλη Αλβανία) του χαφ του ΠΑΟΚ; Αυτές θυμούνται στο οπαδικό κίνημα του ΑΠΟΕΛ και βγάζουν... σπυριά! Διότι από τότε ο 24χρονος μέσος δεν έχει δώσει δικαιώματα, ούτε έχει προκαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο, προσέχοντας πολύ τη συμπεριφορά του.

Αποδείχθηκαν όμως ικανές οι φωνές των οργανωμένων να "φρενάρουν", οριστικά όπως φαίνεται, την ολοκλήρωση της τριμερούς συμφωνίας (ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ, Κάτσε). Τη θέση τους, πάντως, την έκαναν λιανά από νωρίς. Δεν ήταν τυχαία η ατάκα "ο Αλβανός έχει συγκεκριμένες εθνικές πεποιθήσεις, που θα μας δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε", που κυκλοφορούσε ευρέως στα οπαδικά, ιντερνετικά, στέκια αποτυπώνοντας -σε ήπια μορφή- αυτό που έλεγαν (με σκληρότερο τρόπο) μεταξύ τους οι σκληροπυρηνικοί της κυπριακής ομάδας. Πληροφορίες, πάντως, που φέρουν τους οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να καταβάλλουν προσπάθεια να μπλοκάρουν και τη συμμετοχή της Αλβανίδας Φουρέιρα στη Eurovision, η οποία θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.