Σημερινή

Τετάρτη, 19/06/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 21 Ιανουάριος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ:
ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ:
ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:
ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΡΙΝΤ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΑΡΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη, για επανεκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στη Λεμεσό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε από τη Διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου. Όπως σημειώνεται, «οι προτάσεις του κόμματός μας προς την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έτυχαν αποδοχής και υιοθετήθηκαν στο μέτρο του δυνατού και, ως εκ τούτου, λήφθηκε η απόφαση στήριξης του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με κύριο στόχο τη συνέχιση και τον εμπλουτισμό της συνεργασίας με απώτερο πάντα στόχο την ευημερία, την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων». Πληροφορίες που φέρουν το Κόμμα για τα Ζώα να απαίτησε από τον Νίκαρο ο Βίκτωρας να αφήνει περισσότερα κόκκαλα στον προεδρικό σκύλο Φριντ, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Ο ΣΟΑΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ
Φέτος είναι η χρονιά μας και θα κατακτήσουμε την κορυφή, δήλωσε ο Σοάρες της Ομόνοιας. Κάτι τέτοια φαίνεται να διαβάζει ο Λιλλήκας και πιστεύει πως όντως θα βρίσκεται στον Β’ Γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

ΠΑΡΟΛΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μιας και αναφέραμε Ομόνοια και Λιλλήκα, μόλις μια εβδομάδα απομένει μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 και η μεγαλύτερη αλυσίδα στοιχημάτων στην Κύπρο προσφέρει αποδόσεις για τον νικητή και το ζευγάρι του β' γύρου. Στο 1,09 είναι η απόδοση για να κερδίσει την Προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ η νίκη του Σταύρου Μαλά δίνει 5,00. Ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 9,00, ο Χρίστος Χρίστου με 100,00 και ο Γιώργος Λιλλήκας με 150,00. Για να κερδίσει οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος, η απόδοση ανεβαίνει στο 300,00. Όσον αφορά το ζευγάρι του Β’ Γύρου των Προεδρικών Εκλογών, επικρατέστερο είναι αυτό των Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, που δίνει 1,65. Με απόδοση 2,10 είναι το ζευγάρι των Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου. Οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο ζευγάρι είναι με απόδοση 41,00. Αν παίξω πάντως 1 ευρώ παρολί τον Λιλλήκα να κερδίσει τις εκλογές και την Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα, τότε θα γίνω πλουσιότερος κατά 2.000 ευρώ.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Τα εκλογικά τους βιβλιάρια απείλησαν ότι θα παραδώσουν 3.000 οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής τιμωρούσε τον ποδοσφαιριστή τους Ζοάο Πέδρο για δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε πορτογαλικά ΜΜΕ κατά του ΑΠΟΕΛ. Ο αθλητικός δικαστής τελικά τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή μόνο με χρηματικό πρόστιμο, αγνοώντας φαίνεται το ότι οι οπαδοί του Απόλλωνα μπορούσαν να ψηφίσουν και με την πολιτική τους ταυτότητα. Πληροφορίες που φέρουν το επιτελείο του Σταύρου Μαλά να εφεσιβάλλει την απόφαση του αθλητικού δικαστή κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ, Ξένιας Κωνσταντίνου.

Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Το είδαμε κι αυτό μέσα στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Έκθεση, καφετζής χρωστάει στο κράτος από καθυστερημένες οφειλές ποσό ύψους €1.383.026, για ενοίκια, Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, ηλεκτρισμό και νερό. Πληροφορίες που φέρουν τον καφετζή να σχολιάζει ότι «η Ομόνοια χρωστά περισσότερα που μένα και δεν της έκανε κανένας ακόμη τίποτε», κρίνονται από τη στήλη ως προσπάθεια για χιούμορ του Προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη.

ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ
«Έσκασε στα γέλια» ο δήμαρχος της Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, κληθείς να σχολιάσει φήμες που κυκλοφορούν γύρω από τα έργα της Πλατείας Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιωρκάτζης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γυναικεία Υπόθεση» και, ενώ μιλούσε για την καθυστέρηση που υπάρχει στην περάτωση των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας, σε κάποια στιγμή κλήθηκε από την παρουσιάστρια Ελίτα Μιχαηλίδου να σχολιάσει φήμες, σύμφωνα με τις οποίες θα τοποθετείτο κλιματισμός στην υπόγεια διάβαση λόγω της ζέστης. Ο δήμαρχος μόλις το άκουσε ξέσπασε σε γέλια... μέχρι δακρύων. Γελούσε επί 3 λεπτά, παρά τις προσπάθειές του να σταματήσει και να συνεχίσει τη συζήτηση, συμπαρασύροντας σε γέλια και τις παρουσιάστριες της εκπομπής. Eίδατε που η Πλατεία Ελευθερίας είναι ανέκδοτο; Mας κάνει όλους να γελάμε, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γιωρκάτζη. Στο Facebook, πάντως, έχει δημιουργηθεί γκρουπ, το οποίο αναφέρεται σε εγκαίνια της Πλατείας Ελευθερίας τον Ιανουάριο του 2099.

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο έτος παρουσίασαν το 2017 τα ταξίδια των Κυπρίων προς το εξωτερικό, όπως διαφαίνεται από στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, με δύο βασικούς προορισμούς να κερδίζουν έδαφος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2017, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 11% στα 1.407.227, σε σύγκριση με 1.267.894 την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016. Το 2016 τα ταξίδια των Κυπρίων προς το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 13%, ενώ το 2015 μειώθηκαν κατά 7,4%. Λογικό πάντως να αυξάνονται τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, αν αναλογιστεί κανείς πως για να μείνει κάποιος σε τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο στην Πάφο για δύο βράδια θέλει 400 ευρώ, ενώ με το ίδιο ποσό μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να καλύψει και τη διαμονή του για περισσότερες μέρες.