Σημερινή

Τετάρτη, 19/06/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 21 Ιανουάριος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Αυτό το αστέρι που έβαλε στο πέτο η ΡΙΚατζού είναι το ίδιο με εκείνο που φορούσαν οι Εβραιοπούλες στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Α, μπα, ατυχής η παρομοίωσή μας, γιατί δεν μπορεί το εν λόγω κορίτσι να υπέμενε σε τέτοια στρατόπεδα. Διοικητής του στρατοπέδου μπορεί να ήταν, αλλά έγκλειστη σε κελί, ελαφρώς χλομό το βρίσκω

Άσματα Στράτου Διονυσίου αντί Γιάννη Πάριου στον ΑΛΦΑ
* Παραφρασμένο το άσμα του Στράτου Διονυσίου περί της βροχής από φωτιά και μάλιστα στη στράτα σου, που είναι κατανοητό σε όλα τα κορίτσια, αλλά στο Κυπριστάν πέφτει ενίοτε και λάσπη, αποδίδει την εικόνα που μας παρουσίασε η ΑΛΦΑτζού.

* Η μικρή και χαριτωμένη δημοσιογράφος, πιστή στο καθήκον της, στήθηκε στη μέση του δρόμου και μας έλεγε ότι αντί βροχής έπεφτε λάσπη, κάτι που στην τηλεοπτική αργκό των παρουσιαστών μεταφράζεται σαν παρουσίαση μεσημβρινής εκπομπής αντί εκφώνησης δελτίων ειδήσεων, η οποία πιστεύουν ότι αποτελεί την πλήρη καταξίωση. Και μάλιστα ως κομάντο άφησε να πέσουν στα μαλλάκια της λίγες βροχές ανάμεικτες με λάσπη.

* Καλά, για να επιβιώσει στον AΛΦΑ, χρειάζεται να πέσει και λίγη φωτιά στη στράτα της, αυτό είναι ενδεχόμενο που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως ανύπαρκτο. Γιατί εκεί στον ΑΛΦΑ η φωτιά με τη λάσπη είναι παραπλήσια μεγέθη. Πώς; Μα είναι απλό. Ενίοτε ο σταθμάρχης σε ρίχνει στη φωτιά και κάποιες άλλες στιγμές κάποιοι άλλοι σού ρίχνουν λάσπη. Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιος συσχετισμός είναι επώδυνος και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

* Να μας συγχωρέσει η δημοσιογράφος αν συσχετίσαμε τη δράση της με άσματα του λαϊκού αοιδού Στράτου Διονυσίου αντί για ερωτικών ασμάτων Γιάννη Πάριου, που ανήκει στις μουσικές της προτιμήσεις, αλλά ο τροβαδούρος της αγάπης ασχολείται μόνο με αγάπες και χαμένους έρωτες, κι όχι με ρεαλιστικές καταστάσεις που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας.

* Όσο δε αφορά την Αρτεμίου Χριστιάνα, ως Κύπρια που πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του ΑΛΦΑ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», μάλλον συνιστά ντροπή και όνειδος για τη χώρα μας, αφού παραπέμπει σε κλασικό τύπο ευρωττοππουζοκυπραίας ή όπως την λένε στο κλεινόν άστυ, βλάχας. Δηλαδή ο σεναριογράφος έτσι βλέπει τη μέση Κύπρια και την παρουσιάζει σαν μια χαζοχαρούμενη, άμυαλη, αμπάλατη που δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Οι μασατζήδες και η κλεψύδρα στα χέρια των ΡΙΚάδων
* Ο συνδυασμός των δυο δημοσιογράφων απέφερε τη διάχυτη εντύπωση ότι το μασάζ στη ζωή μας είναι απαραίτητο. Μάλιστα, για να μας πείσει ο ένας εξ αυτών (ονόματα δεν λέμε καθότι παντρεμένοι οι άνθρωποι), μας έδειξε και ρεαλιστικά τη διαδικασία του μασάζ, χωρίς φυσικά να βλέπουμε το πρόσωπο του χαλαρωμένου.

* Αν και υποψιαζόμαστε ότι μπορεί και να είναι ο ίδιος που αρέσκεται σε τέτοιου είδους… επιδαψιλεύσεις. Και γιατί, ρε παιδιά, δεν ανοίγετε μασατζίδικο, στο οποίο να καταφεύγουν ωραίες κυρίες; Εκεί είναι τα λεφτά και θα τα πάρετε χοντρά… Τι να σας προσφέρουν τα μαρκούτζια; Μόνο επιβίωση…

* Σύμπτωση… Βίοι παράλληλοι; Α, μπα. Πάντως περίπου τις ίδιες μέρες οι ΡΙΚάδες κρατώντας τις κλεψύδρες τους έβλεπαν τον χρόνο που φεύγει και προβληματίζονταν πώς θ’ αντιμετωπίσουν τις δύσκολες στιγμές της ζωής τους στο ΡΙΚ..

* Καλά, η κλεψύδρα είναι όργανο που χρησιμοποιείται από πολλούς προβληματισμένους. Έτυχε να χρησιμοποιηθεί από τους δυο ηθοποιούς την ίδια περίοδο. Ας μην πάει το μυαλό μας στις αντιγραφές και όλα τα συναφή…

* Λιοντάρι, αποκάλεσε κάποιον ποδοσφαιριστή αθλητικογράφος του ΡΙΚ. Καθότι ο ίδιος πιστεύει ότι ζει στη ζούγκλα (του ΡΙΚ), βλέπει γύρω του μόνο άγρια θηρία. Πάντως κάποιοι ΡΙΚάδες με καγκουρό θα του μοιάζουν…

* Τελικά, τις νεκρές αγελάδες για τις οποίες μας μιλούσες ότι βρίσκονταν εκτεθειμένες στα κατεχόμενα, τις έθαψαν; Αν όχι, πες στον συνάδελφό σου που επισκέπτεται τα κατεχόμενα να τους κάνει μια κηδεία της προκοπής… Τα καταφέρνει και στην ψαλτική ο ΡΙΚάς, αν δεν το γνωρίζεις. Και μάλιστα είναι φοβερός δεξιός ψάλτης…

* Όταν η ΡΙΚατζού μιλάει για το τελικό πράσινο φως, γνωρίζει αν υπάρχει και αρχικό τέτοιο; Εμείς γνωρίζουμε μόνο ένα πράσινο φως. Τσακ ανάβει και τελείωσε. Μπορεί όμως το κορίτσι να έχει δικές της πληροφορίες που εμείς να μη γνωρίζουμε.

Η αφωνία της παρουσιάστριας
* Παραβιάζουν τηλεοπτικούς κανόνες και καταπατούν τα δικαιώματα των τηλεθεατών, υποβιβάζοντας το προϊόν τους σε επίπεδο τηλεοπτικού καφενείου. Αν είναι δυνατόν δηλαδή με την κατάσταση της φωνής της η παρουσιάστρια να εκφωνεί το κύριο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η κοπέλα ήταν τόσο πολύ βραχνιασμένη και έδειχνε τόσο άρρωστη με ίωση, που περίμενες ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταρρεύσει.

* Καλά, οι τηλεθεατές έχουν την έγνοια των δυσάρεστων ειδήσεων, θα σκέφτονται κιόλας ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταρρεύσει η παρουσιάστρια και θα έχουμε άλλα να σκεφτόμαστε; Δηλαδή πρέπει να περάσεις βασανιστήρια αν τυχόν και έχεις την ατυχία να εργάζεσαι στον σταθμό; Μη μας τρελαίνετε δηλαδή… Εσείς ως διευθυντές και παρα-διευθυντάδες του σταθμού δεν βλέπετε ειδήσεις από τον σταθμό σας; Αυτό το θέαμα, με την παρουσιάστρια να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σας ικανοποίησε; Οι διευθυντές σε τέτοιες στιγμές φαίνονται και όχι μόνο στα ιλουστρασιόν περιοδικά…

* Χωριάτικο είναι το ΑΝΤεννόπουλο να μας αναφέρει την έκφραση να «τραβήσει πλάνα». Ξέρεις, ρε φίλε, θυμίζεις κάτι χώρκατους που λένε μία παρόμοια έκφραση στις γκόμενες, με αποτέλεσμα αυτές στο τέλος να ξενερώνουν.

* Στη Σκάλα πήγε πρόσφατα η παρουσιάστρια του TVONE για να παρακολουθήσει όπερα. Α, και γι’ αυτό και φόρεσε μπιζουδάκι με την ιταλική μπότα. Καλά, μπορεί όλα να είναι και όνειρο θερινής νυκτός και να πήγε στη Λάρνακα παρακολουθώντας στην εξέδρα των φοινικούδων... τσιαττιστά. Το μπιζουδάκι όμως με την ιταλική μπότα, ορίτζιναλ.

* Αλλά και το ΑΝΤεννικό κοριτσάκι μπορεί να εκλαμβάνει ως τόπο διαμονής της τη Σκάλα του Μιλάνου. Εξ ου και χαρακτήρισε τρομοκρατικό κτύπημα στη Σκάλα του Κυπριστάν, τον εμπρησμό ενός παλιοαυτοκινήτου. Αν ήταν ακόμη τρυπημένη παλιοττενέκκα, θα μας μιλούσε για πυρηνική έκρηξη. Αχ, αυτές οι Σκαλιωτούδες…