Σημερινή

Τετάρτη, 20/02/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 14 Ιανουάριος 2018, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ:
ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ:
ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ 10 ΕΥΡΩ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ:
Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ Β’ ΓΥΡΟ

Οι ξημαρισμένοι γιατροί και οι πρόσκοποι δικηγόροι
«Ενόμιζα οι δικηγόροι εν’ ξημαρισμένοι. Είμαστε πρόσκοποι μπροστά στους γιατρούς», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Παμπορίδη σε επισήμανση πολίτη στο twitter, ότι στην ανακοίνωση της συντεχνίας κυβερνητικών ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) γίνεται λόγος ακόμα και για δημογραφική αλλοίωση εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία με Έλληνες γιατρούς. Πληροφορίες που φέρουν τους Ιατρούς να λαμβάνουν απάντηση από τον Γιώργο Παμπορίδη έπειτα που ζήτησαν δημόσια την απολογία του, πως έχει μεγάλο dirty (ντέρντι) μες στην καρδιά, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Στο «σφυρί» ό,τι απέμεινε από τις Κυπριακές Αερογραμμές
Από ρούχα μέχρι και γεννήτριες θα βρει κανείς στην ιστοσελίδα των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία ανήκει και επίσημα στο παρελθόν. Αντικείμενα της πάλαι πότε ισχυρής κρατικής εταιρείας αερομεταφορών βγήκαν στο «σφυρί», γράφοντας έτσι το τέλος μιας εποχής. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε και η τελευταία ετήσια γενική συνέλευση των πιστωτών των υπό εκκαθάριση Κυπριακών Αερογραμμών, όπου και εγκρίθηκε με ποσοστό 98,6% επί των ψήφων το σχέδιο διακανονισμού που κατέθεσε ο εκκαθαριστής των Κυπριακών Αερογραμμών ενώπιον των υπαλλήλων της εταιρείας.

Το ποσό που έχει ο εκκαθαριστής στη διάθεσή του για να διανείμει στους προνομιούχους πιστωτές αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Στην ιστοσελίδα θα βρει κανείς ρούχα, γεννήτριες, σκάλες, ψυγεία, αυτοκίνητα, πυροσβεστήρες και ό,τι άλλο έχει απομείνει. Αν είχε χιούμορ πάντως ο εκκαθαριστής, θα έβγαζε στο σφυρί και την παράνομη κρατική ενίσχυση που δόθηκε από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, η οποία αποτέλεσε και την ταφόπλακα του κρατικού αερομεταφορέα.

Οι αποδόσεις για τις Προεδρικές Εκλογές
Με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στις Προεδρικές Εκλογές, τα πρακτορεία στοιχημάτων δεν θα μπορούσαν να μην εντάξουν τους υποψηφίους στα κουπόνια τους.

Οι Προεδρικές Εκλογές μπήκαν στον κόσμο του Στοιχήματος με τις προσφερόμενες αποδόσεις για το ποιος θα είναι ο Επόμενος Πρόεδρος αλλά και για τους δύο υποψηφίους που θα αντιταχθούν στον Β’ γύρο των εκλογών. Μέχρι την περασμένη Κυριακή, τα αποτελέσματα έδειχναν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να προηγείται του Σταύρου Μαλά για τη δεύτερη θέση αλλά και να είναι ο επικρατέστερος αντιμέτωπος του Νίκου Αναστασιάδη για τον Β’ γύρο των εκλογών. Το σκηνικό αυτό ανατράπηκε την περασμένη Πέμπτη, 11/1, με τον Σταύρο Μαλά να περνά στην αντεπίθεση και να αφήνει πίσω του τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η απόδοση του Μαλά για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος έπεσε στα 6,50, ενώ του Παπαδόπουλου ανέβηκε στα 7,00. Το ίδιο έγινε και στο ζευγάρι του Β’ γύρου, με τον Μαλά να θεωρείται από τις εταιρείες στοιχημάτων ως ο επικρατέστερος αντίπαλος του Αναστασιάδη. Ακλόνητο φαβορί για τη νίκη παραμένει ο νυν Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, με την απόδοσή του να ανεβαίνει ελαφρώς στο 1,25. Αστεία, αστεία, πάντως, αν πιστέψει κάποιος το επιτελείο Λιλλήκα πως θα βρίσκεται σίγουρα στον Β’ Γύρο (τώρα αν είναι με τζατζίκι ή με ταχίνι θα σας γελάσω), τότε αξίζει τον κόπο να ποντάρει κάποιος 10 ευρώ.

Ο πιο αδύναμος κρίκος των πολιτικών
Σκέτη... απόλαυση ήταν το επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» που μεταδόθηκε τη βδομάδα που πέρασε. Στο στούντιο του ΡΙΚ βρέθηκαν βουλευτές και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι χάρισαν άφθονο γέλιο και δυνατές ατάκες. Στέφανος Στεφάνου, Άγγελος Βότσης, Μαρία Βασιλειάδου, Δημήτρης Δημητρίου, Ηλίας Μυριάνθους και Έφη Ξάνθου κλήθηκαν ν’ απαντήσουν στις ερωτήσεις του παρουσιαστή, Τάσου Τρύφωνος. Από τις ατάκες ξεχωρίσαμε αυτήν του Στέφανου Στεφάνου του ΑΚΕΛ, ο οποίος ψήφισε στον Α’ Γύρο να αποχωρήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος που δεν συμμετείχε στην εκπομπή, τονίζοντας πως νόμιζε πως έπρεπε να απαντήσουν ποιος δεν θα περάσει στον Β’ Γύρο.

Η «αγαπούλα» και ο Μαλάς
Τρία στα τρία μετρά η Ομονοιάκκα τρεις εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές και τυχαία ανέβηκαν στις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΑΠΟΕΛίστα (ασχέτως αν δηλώνει δημόσια Ομονοιάτης) Σταύρου Μαλά. Πληροφορίες που φέρουν τους οπαδούς της «αγαπούλας» να τραγουδούν «πρωτάθλημα και κύπελλο και Σταύρο Πρόεδρο», κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του παραλίγο ανεξάρτητου υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Μιχάλη, Μάικ, Μίσια Σπανού.

Αγορές Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα
Γύρω στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν οι Ελληνοκύπριοι για το 2017 στα κατεχόμενα, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία της JCC που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το 2017. Συγκεκριμένα, μόνο τον Δεκέμβριο οι Ελληνοκύπριοι που πέρασαν στα κατεχόμενα πλήρωσαν με τη χρήση πιστωτικών καρτών που εκδόθηκαν από κυπριακές τράπεζες ποσό €1.162.760 εκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται πως στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, οι Ελληνοκύπριοι ξόδεψαν στην Τουρκία τον Δεκέμβριο ποσό 307.793 χιλιάδων ευρώ, ενώ μόνο για το 2017 ξόδεψαν 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, οι Τουρκοκύπριοι αλλά και οι ξένοι που ζουν παράνομα στα κατεχόμενα και χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν από τουρκοκυπριακές και τουρκικές τράπεζες, προέβησαν σε αγορές από τις ελεύθερες περιοχές ύψους 25,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο ξόδεψαν στις ελεύθερες περιοχές, 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Βλέποντας πάντως αυτά τα στοιχεία, δεν έχουν και άδικο όσοι υποστηρίζουν πως το Κυπριακό λύθηκε από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα.