Σημερινή

Δευτέρα, 25/03/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 07 Ιανουάριος 2018, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Οι ερωτήσεις-κλισέ με αναλγησία των σαϊτ-ιστών

* Εσπευσμένα και ασθμαίνοντας οι σαϊτ-ιστές -νεοφανής όρος που αποδίδει η στήλη σε όσους εργάζονται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες ή σάιτ, όπως λένε αγγλιστί- μετέδωσαν την είδηση για τον θάνατο κάποιου νεαρού σε τροχαίο δυστύχημα. Μας είπαν το χωριό του, αλλά φυσικά δεν μετέδωσαν το όνομα. Καλοί μου άνθρωποι, δεν γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός και ότι οι κάτοικοι του εν λόγω χωριού κινούνται σε όλο το νησί;

* Αν κάποιος με καρδιακά προβλήματα ή έστω επιρρεπής σε ακραίες καταστάσεις, που έχει γιο στην ίδια ηλικία, άκουγε την είδηση και πάθαινε κάτι, δεν θα είχατε ερινύες και τύψεις να σας κατατρέχουν; Εκτός κι αν γίνατε κι εσείς παχύδερμα. Αυτόν τον ακατονόμαστο (αν τον ονομάσουμε θα είναι με υβριστικά λόγια και δεν κάνει) ανταγωνισμό κάποια στιγμή πρέπει να τον περιορίσετε. Έτσι για να μη λεηλατείτε τον ανθρώπινο πόνο, δηλαδή. Η δημοσιογραφική δεοντολογία των εκδοτών διαδικτύου, θα διερωτηθείτε; Καλά, αυτή κάνει διαπιστώσεις.

* Μα να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Λες και είναι συνεννοημένοι εκ των προτέρων για να μας προκαλέσουν ποικίλα συναισθήματα. Να πεις ότι γίνεται σε συγκεκριμένη στιγμή, εντάξει να το δεχτείς. Αλλά όταν είναι ερώτηση-κλισέ, κάπου σε οδηγεί σε συμπεράσματα για την ποιότητα των γνώσεων των μαρκουτζοφόρων. Μετά από κάθε περιστατικό που καλύπτουν, εμπρησμό, έκρηξη βόμβας, ακούς την ερώτηση προς τους αυτόπτες μάρτυρες και τους περιοίκους. «Φοβηθήκατε;». Όχι, ρε, γιατί να φοβηθούν; Βγήκαν έξω να το διασκεδάσουν και να τραγουδήσουν. Και είπαν να περάσουν από το καιόμενο αυτοκίνητο να κάνουν χάζι…

* Θα επιμένουμε στον στιγματισμό ειδήσεων που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα και αντίθετα θα έπρεπε να μην προβάλλονται, αλλά να τις πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Με κάτι τέτοιες υποβαθμίζουν το επίπεδο, και οι τηλεθεατές απομακρύνονται.

* Αναφερόμαστε στην «είδηση» που μετέδωσε κανάλι σε περίοπτη θέση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων περί της ζωής και της δράσης των ομοφυλόφιλων πιγκουΐνων. Μα, ρε παιδιά, για όνομα του Θεού, υπάρχει άνθρωπος που έστω και ως λάιτ είδηση ενδιαφέρεται για τους πιγκουΐνους που βάζουν το βέλος στη φαρέτρα; Εκτός κι αν θέλατε να μας αναφέρετε ότι το σχετικό τους κούνημα έχει κάποια εξήγηση.

* Ο ναρκισσισμός είναι κακός σύμβουλος στην τηλεόραση. Και να μας επιτρέψουν κάποιοι/ες εκ των ΑΛΦΑτζήδων να τους πούμε ότι κάπου τον επισημαίνουμε στην τηλεοπτική τους δράση. Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι εμφανής ο εγωισμός και η πεποίθηση ότι επιτελούν έργο που δεν σηκώνει κριτική και διάψευση.

Η ΡΙΚατζού με τα ελαφρά ρουχαλάκια και ο πρωτοχρονιάτικος ιός

* Όταν η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν αντιλαμβάνεται ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό του οποίου η ψυχαγωγία επαφίεται στις προθέσεις του, τότε κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας με τους τηλεθεατές και γνώσης αντικειμένου… προκύπτει. Αν την παραμονή Πρωτοχρονιάς μεταδίδεις μαγνητοσκοπημένη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προ ημερών αντί εορταστικού προγράμματος, τότε κάπου οι ΡΙΚάδες φαίνεται να ζουν σε άλλη χώρα, σίγουρα όμως όχι στο Κυπριστάν…

* Εκτός κι αν οι ίδιοι κατέφυγαν για διασκέδαση σε πολυτελή ξενοδοχεία και σαλέ του εξωτερικού και δεν μπορούν να νιώσουν την ύπαρξη μοναχικών ανθρώπων που εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ψυχαγωγία στο ΡΙΚ , που εκτός των άλλων πληρώνεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Πάντως έγραψαν ιστορία και πάλι οι ΡΙΚάδες, αφού άλλη μια προσφορά τους στο κοινό διαγράφηκε επί εποχής παρόντος Δ.Σ. και διεύθυνσης… Εύγε…

* Σήμα κατατεθέν το κόκκινο γυαλί για την παρουσιάστρια, με το οποίο εμφανίστηκε αργά το βράδυ στο ΡΙΚ για να παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων. Προφανώς το χρώμα δεν παραπέμπει στις γνωστές ρήσεις περί του χρώματος των γυαλιών για να βλέπει… ανάλογα και τις ειδήσεις. Προφανώς είναι για λόγους που έχουν σχέση με την καθαρότητα εστίασης των οφθαλμών αλλά και καθαρά θέματος εμφάνισης.

* Γριπωμένη εμφανίστηκε η ΡΙΚατζού παρουσιάστρια, προκαλώντας τις απορίες του κοινού:

Α: Μα δεν το ξέρατε ότι το κοριτσάκι είναι χειμερινή κολυμβήτρια; Γι’ αυτήν οι θερμοκρασίες είναι υποβοηθητικές και με την πρώτη ευκαιρία ρίχνει βουτιές στη θάλασσα. Ορισμένες φορές όμως παρασύρεται και απλώνει το κορμάκι της στην παραλία, οπόταν και άρπαξε το κρυολογηματάκι.

Β: Αυτό το διάστημα είναι ψυχολογικά φορτισμένη. Όχι από κανένα έρωτα αλλά από την ορθοδοντική επέμβαση στα δόντια που έκανε την περασμένη εβδομάδα. Οπόταν είναι αδυνατισμένη και ο ιός βρήκε πρόσφορο έδαφος να χτυπήσει.

Γ: Μοναχά έχει την αδυναμία να κυκλοφορεί χειμώνα - καλοκαίρι με ελαφρά ρουχαλάκια. Σε όλες τις ώρες της ημέρας κάτι της λείπει από την ενδυμασία. Ε, μ’ αυτόν τον τρόπο είναι επιρρεπής στους ιούς. Ιδιαίτερα η ενδυμασία της τα βράδια είναι πάρα πολύ ελαφριά με τ’ ανάλογα συνεπακόλουθα. Λέγεται ότι κι εσείς αν την βλέπατε και ήσασταν ιός, πάλι θα κάνατε επιδρομή στο κορμάκι της.

* KOYIZ: Ποια τηλεπαρουσιάστρια υποχρεώνει τους εικονολήπτες να βάζουν φίλτρο μπροστά από την κάμερα για να μη βγαίνει γερασμένη;

* Αυτοί που φεύγουν, κουνούν μαντήλια κι αυτοί που… επανέρχονται, τραβούν κουπί. Τελικά υπάρχει και τηλεοπτική ανακύκλωση…

* Συμβαίνουν κι αυτά, ρε παιδιά. Δεν σας έτυχε να ξεχάσετε τ’ όνομά σας; Όχι. Ε, τότε, κάτι παράξενο συμβαίνει με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΑΛΦΑ. Την οποία έριξαν στα βαθιά ζητώντας της να διαχειριστεί συζητήσεις στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Τόσο άγχος πάντως το κορίτσι δεν ξανάνιωσε. Μπλόκαρε, ρε παιδιά, και δεν άκουγε τίποτα. Άσε που η προσοχή της ήταν στο ακουστικό μπας και βρεθεί κάποιος χριστιανός να πει κάποια ερώτηση για να υποβάλει. Άλλα δυο δελτία τέτοια και θα γεμίσει το όμορφό της προσωπάκι ρυτίδες.

* Πώς το είπε η ΑΛΦΑτζού; Των Ενωμένων Εθνών. Αφού δεν είπε ανακατωμένων εθνών… πάλι καλά.

* Εντάξει να διαβάζει τις ειδήσεις, να ρίχνει και λίγα μαργαριτάρια, όπως «εξονυχιστικό έρευν(ο) των φιλάθλων», αλλά σφιγγόμαστε με αρκετούς κινδύνους για παρενέργειες όταν λέει τις ειδήσεις, αφού οι λέξεις βγαίνουν μετά δυσκολίας από το στόμα της, οπόταν ας κάνει κάτι άλλο παρά να μας πληροφορεί…

ΞΑΝΘΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ - Μεταμόσχευση προσώπου, το είπαν στις ειδήσεις

* Κι επειδή οι ξανθές κουβέντες είναι πάντα επίκαιρες, συνεχίζουμε την αναφορά μας με τη συνομιλία των δυο κοριτσιών που πάντα συναρπάζουν με την προσέγγιση των θεμάτων. Μπορεί τα κορίτσια να είναι από κομμώτριες έως παρουσιάστριες ειδήσεων, αφού οι κουβέντες τους περίπου κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Λοιπόν η συζήτησή τους αυτήν την εβδομάδα είναι για τη μεταμόσχευση προσώπου.

Κατινούλα: Αμάν, κόρη. Άκουσες πού έφθασε η επιστήμη; Μέχρι και μεταμόσχευση προσώπου έκαναν σε κάποιο κορίτσι.

Ασπασούλα: Τι μου λες, μωρή μουρλέγκο; Μπας και μιλούσαν για αποκριές και μάσκες και εσύ το εξέλαβες ως μεταμόσχευση προσώπου;

ΚΑ: Τι εξέλαβα και συνέλαβα και απέβαλα μου λες. Το άκουσα στις ειδήσεις…

ΑΣ: Ε, και τι δηλαδή; Θ’ αλλάξω πρόσωπο και θα γίνω Μόνικα Μπελούτσι;

ΚΑ: Κάπως έτσι, αλλά εσύ λίγο χλομό το βλέπω.

ΑΣ: Ου, ποια μιλάει. Που οι κάσες της θείας μου είναι πιο ευπαρουσίαστες.

ΚΑ: Τέλος πάντων το αντιπαρέρχομαι.

ΑΣ: Τι βρισιά είναι πάλι αυτό το αντιπαρέρχομαι; Πού τα μαθαίνεις αυτά, κόρη; Ο νέος γκόμενός σου τα λέει;

ΚΑ: Πάντως εγώ, μωρή, δεν αλλάζω το πρόσωπο. Προτιμώ να μείνω όπως με αγάπησε το Γιωρκούι μου (ψευδώνυμο παντρεμένου δημοσιογράφου). Με τις ατέλειές μου.

ΑΣ: Κι εγώ, κι εγώ. Φαντάστηκες να πάω στη γιαγιά μου την Τταλού και να της πω γεια σου και να μην με καταλάβει; Όχι, μάνα μου. Καλύτερα με τη φατσούλα μου… και τη μεγάλη μυτούλα μου.

* Έχει αυτό το σαγηνευτικό λεμεσιανό χιούμορ. Για κάποιους αιχμηρό και παραστατικό, για άλλους ενίοτε χαζοχαρούμενο (βασικά για τους αππωμένους Λευκωσιάτες). Εμείς όμως οι χωριάτες γουστάρουμε να ακούμε, ρίχνει και τις ευφυείς του ατάκες δίκην ανεκδότου.

* Για την απάτη ενός τύπου που διέμενε σε ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις του επί μία εβδομάδα προφασιζόμενος ότι πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματία, ο ΚΑΠΙΤΑΛίστας έριξε την ατάκα ότι ο τύπος καταζητείται από την Αστυνομία και από τις δωρεάν πολυτελείς του διακοπές, όταν συλληφθεί, θα περάσει πληρωμένες διακοπές στο κελί. Χα, χα, χα (είπαμε είμαστε χωρκάτες εμείς και γελούμε).

* Τι να ρωτήσει το κορίτσι; Γιατί η μπάλα είναι γκρίζα και μικρούλα και δεν είναι πράσινη; Και αν της απαντήσεις ότι κατασκευάστηκε έτσι για αν ξεχωρίζει από το καρπούζι;