Σημερινή

Τετάρτη, 20/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 24 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Ο ευνούχος και η προτίμηση στις κοιλίτσες…

*Η ΡΙΚατζού μάς προέτρεψε να μην φάμε πολύ το επόμενο διάστημα. Γιατί, κοριτσάκι, δεν σου αρέσουν οι παχουλοί άντρες; Καλά, αν ο άντρας δεν έχει αυτό το φετίχ που λέγεται κοιλίτσα, πώς θα μπορέσει να προσελκύσει τις γυναίκες; Εξάλλου, άντρας χωρίς λίγα, έστω, περιττά κιλά στην κοιλίτσα, είναι γαλακτομπούρεκο χωρίς ζάχαρη.

*Ρε, συ, ΚΑΠΙΤΑΛίστα, από πού αγόρασες το αρνί 1.75 το κιλό; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να πάμε κι εμείς ν’ αγοράσουμε. Εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένο κρεοπωλείο, το οποίο, λόγω της υπόστασής σου ως καταξιωμένου δημοσιογράφου, κάνει τέτοιες τιμές. Μα δεν είμαστε όλοι Πάνες (όχι ο αρχαίος θεός της μυθολογίας). Γιατί ο Πάνας μπορεί να ήταν ο θεός των τσοπάνηδων, αλλά εσύ είσαι ο θεός… των θεών των τσοπάνηδων.

*Αυτές οι έξυπνες πιστωτικές κάρτες που θα εισαχθούν στην αγορά και την κυκλοφορία τους προανήγγειλε πρόσφατα ο ΑΝΤενάκιας θα θέλαμε να μάθουμε. Κάνουν σεξ μόνες τους; Γιατί, οι άλλες, που έχει στα χέρια του μέχρι σήμερα ο κόσμος,… μόνο βιάζουν. Κάτι, όπως τον δράκο, ένα πράμα.

*Και, μάλιστα, βιάζουν με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο και κατ’ εξακολούθηση, αφού, παρά τις εκκλήσεις, οι βιαστές φωνάζουν ότι είναι και λίγα που σας κάνουμε. Άσε που, για να κάνουν κυριλέ τον βιασμό τους, προσφέρουν και κάποια δώρα. Δηλαδή, σε καλούν ν’ ακολουθήσεις τη ρήση: Άμα δεν μπορείς ν’ αποφύγεις κάποιον βιασμό, τουλάχιστον απόλαυσέ τον. Κάπως κοινωνικό μού βγήκε το θεματάκι, αλλά με αυτές τις πιστωτικές κάρτες, που θα γίνουν και έξυπνες, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα…Μάλλον, καλύτερα, άσχημους βιασμούς…

*Το έωλο επιχείρημα του Ερντογάν που είχε να κάνει με την «ανακάλυψή» του περί της ανακάλυψης της Αμερικής από Τούρκους μάς παρουσίασε ο ΡΙΚάς. Αμφισβήτησε, λοιπόν, τους ιστορικούς και ανέφερε ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ένα ψευτάκι. Την Αμερική ανακάλυψε κάποιος ευνούχος, εξ ου και από τότε έμεινε απωθημένο στα αμερικανάκια και πηδάνε τα κράτη…

Τα μοβ γαϊδουράγκαθα και η ΑΛΦΑτζού… Εβραιοπούλα
*Μην συγχύζετε τους ΑΛΦΑτζήδες, γιατί λένε εκφρασούλες που δεν μπορεί κάποιος να πιάσει εύκολα. Όπως, περί των « επαγγελμα(τίω)ν μεταφορέων». Μην ξεχάσουμε τα Ελληνικά μας, δηλαδή, και καταλήξουμε να ασχολούμαστε μόνο με τα προβλήματα των επαγγελματιών μεταφορέων.

*Μπορεί να είναι φανατικός γαύρος ο ΡΙΚάς αθλητικογράφος, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η φανελίτσα που φορούσε πρόσφατα με την αναγραφή ΟΣΕ μπορούσε και να παρεξηγηθεί. Γιατί, είναι παρόμοια με αυτές που φοράνε στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας. Και, επίσης, πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί και να εκτροχιασθεί ο σιδηρόδρομός του, καθότι θα μπει εμπόδιο κάποιος δικέφαλος αετός…

*Στο δελτίο ειδήσεων του TVONE ακολουθείται επακριβώς η συνταγή «ένα σου - ένα μου». Δηλαδή, για ένα θέμα μπορεί να κάνει μόνον ερωτήσεις ο παρουσιαστής και ουδέποτε οποιοσδήποτε άλλος δημοσιογράφος. Και, φυσικά, το αντίθετο. Ξέρετε, θυμίζει κάτι από παιδικά παιγνίδια. Ε, καλά, στο πρώην ΜΕΓΑ και ενδεχομένως και σύντομα ξανά με το ίδιο όνομα, πάντα τα παιδία παίζει.

*Υπάρχουν και μοβ γαϊδουράγκαθα; Γιατί, κάπως έτσι μου φάνηκε το συγκεκριμένο που φορούσε κάποιο βράδυ η παρουσιάστρια του ΑΛΦΑ . Φυσικά, μιλάμε για σπάνια ποικιλία εισαγωγής Ζιμπάμπουε.

*Έτσι όπως την αποκάλεσε την Αντζελίνα Τζολί η ρεπόρτερ του ΑΛΦΑ, μας έκανε να δούμε με διαφορετικό μάτι τη σέξι γυναίκα. Την είπε Ζολί, που είναι κοντά σε μιαν απεχθή φοινικοκυπριακή λέξη: τον ζόλο (βρομιά, άσχημη μυρωδιά). Εκτός κι αν τα πήρε από τον Μπραντ Πιτ, για να μην κοιτάζουν άλλοι… την γκόμενά του.

*Όταν ο ΡΙΚάς καλούσε τη δημοσιογράφο να προδιαγράψει την επόμενη μέρα στο Ισραήλ, μήπως έχει πληροφορίες ότι το κορίτσι στην προηγούμενή του ζωή ήταν Εβραιοπούλα σε στρατόπεδο των Ναζί;

Εκπομπές λόγου, μπορεί όμως και παραλόγου
*Μετά τα δελτία ειδήσεων, οι εκπομπές λόγου ή τολκ σόου, όπως λέγονται στην τηλεοπτική αργκό, θεωρούνται από τα δυνατά όπλα των σταθμών. Για δε τους δημοσιογράφους, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΕΤΙΧ. Όνειρο ζωής κάθε δημοσιογράφου που ασχολείται με την τηλεόραση είναι να έχει τη δική του εκπομπή.
Σ’ αυτές μπορεί να κατατάσσονται και τα πρωινάδικα, οι κοινωνικές εκπομπές και άλλες παρόμοιες, αλλά εμείς στο εν λόγω σημείωμα θα ενδιατρίψουμε επί των πολιτικών εκπομπών. Στις οποίες, ως συνήθως, οι φιλοξενούμενοι είναι πολιτικοί και φυσικά έχουν άποψη για όλα τα θέματα και τη διατυπώνουν ως ειδικοί…

*Ασχέτως, αν, στις πλείστες φορές μέσω των εκπομπών, καταδεικνύουν την ΑΧΑΠΑΡΟΣΥΝΗ τους. Αν, κατ’ αρχάς, θέλαμε να βαθμολογήσουμε τις εκπομπές αυτές, θα τους δίναμε προβιβάσιμο βαθμό, πάντα, φυσικά, στα δεδομένα που επικρατούν στα κανάλια και στον τόπο. Όπου υπάρχει φοβερή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ και στα κανάλια εμφανίζονται πάντα τα ίδια πρόσωπα, σε σημείο που να κουράζουν τους τηλεθεατές. Πάντως, οι βραδινές εκπομπές λόγου τείνουν να καταστούν είδος προς εξαφάνιση, αφού δεν τις γουστάρουν, πλέον, οι καναλάρχες.

*ΟΙ πολιτικές εκπομπές κατάντησαν να παρομοιάζονται με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ή ανακύκλωσης. Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα των δημοσιογράφων, που επιμελούνται τέτοιου είδους εκπομπές. Γιατί εμφανίζονται οι ίδιοι άνθρωποι, που αρχίζουν την τουρνέ τους (ναι, περί περιοδείας πρόκειται) από τις πρωινές εκπομπές των ραδιοφώνων, συνεχίζουν στα μεσημβρινάδικα, ενίοτε παρουσιάζονται και στα ριάλιτι, οπωσδήποτε θα κάνουν την παρουσία τους στα δελτία ειδήσεων και, φυσικά, καταλήγουν στις πολιτικές εκπομπές. Ε, και η Μόνικα Μπελούτσι, αν αποφασίσει το κορίτσι, πρώτα ο Θεός, να γίνει πολιτικός και να εμφανίζεται τόσο πολλές φορές, κάπου θα τη βαρεθείς… Λέμε, τώρα, ότι θα τη βαρεθείς, αλλά, εν πάση περιπτώσει…