Σημερινή

Τρίτη, 19/02/2019
RSS

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

| Εκτύπωση | 10 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Σημερινή

Μικρή νήσος, μεγάλη διαφθορά!
Ασύλληπτο το μέγεθος της διαφθοράς στην Κύπρο, ήταν η γενική εικόνα που διαζωγραφίστηκε κατά την ημερίδα για τη διαφθορά, η οποία οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ναι! Η μικρή βραχονησίδα με τις... μεγάλες μασέλλες. Διότι από τις μασέλλες ξεκινά η διαφθορά. Αυτές είναι η κινητήριος δύναμη. Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής περιέγραψαν λεπτομερώς κατά την ημερίδα τα φαινόμενα της διαφθοράς.

Ο Γενικός Ελεγκτής έδωσε συνοπτικά τους βασικούς τομείς όπου οργίαζε η διαφθορά: Προσφορές στον τομέα της άμυνας, προσφορές στα δημόσια έργα, διαχείριση της κρατικής περιουσίας, διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, πολεοδομικές ζώνες, πολεοδομικές χαλαρώσεις, ανοχή στη φοροδιαφυγή κ.λπ.

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που είπε ο Κώστας Κληρίδης. Ότι, παρά τα σοβαρά και πολυάριθμα πλήγματα που υπέστη τον τελευταίο καιρό η διαφθορά στη χώρα μας, καθώς πολλά πρόσωπα που ανήκαν στον δημόσιο βίο έχουν καταδικαστεί, αυτή «δυστυχώς συνεχίζει να βασιλεύει». Σαν λερναία ύδρα συμπεριφέρεται η διαφθορά.

Και θα χρειαστεί ο Οδυσσέας να μετατραπεί και σε... Ηρακλή και ο Γενικός Εισαγγελέας σε Ιόλαο, για να την εξουδετερώσουν. Διότι ναι μεν το μέγεθος της διαφθοράς είναι ασύλληπτο, αλλά δυστυχώς... ασύλληπτοι παραμένουν και οι περισσότεροι διεφθαρμένοι.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

(Χρυστ)άλλα αντ’ άλλων
Είναι αλήθεια ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ως Γενικός Ελεγκτής, έχει δώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία μιαν άλλη διάσταση. Την έχει κάνει πιο δυναμική, πιο διερευνητική, πιο απαιτητική και πιο... απειλητική για όσους έχουν αναμειχθεί σε παρανομίες και ατασθαλίες. Η Ελεγκτική Υπηρεσία παρουσιάζει σήμερα εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.